Huluti Ağam göreve, en büyük Huluti başka büyük yok...Alıntı:
Hulusi Akar: "Türkiye ve Türkiye’nin dışında Kürdistan diye bir yer yok" demiş.
Printable View
Huluti Ağam göreve, en büyük Huluti başka büyük yok...Alıntı:
Hulusi Akar: "Türkiye ve Türkiye’nin dışında Kürdistan diye bir yer yok" demiş.
https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yaz...ur/621529.aspx
Alıntı:
MEĞER “MEVCUT REJİM”, ERDOĞAN VE AK PARTİ HÜKÛMETİ DEĞİLMİŞ
Ama meselenin asıl düğüm noktası başka yerdeymiş. Rasim Ozan, 'MEVCUT REJİM’den kastın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetimi ve AK Parti hükûmeti olmadığını söylüyor.
Ya ne?
“Mevcut Rejim” Erdoğan ve AK Parti hükûmeti değilse asıl iktidarı elinde tutan kim?
MEVCUT REJİM meğer Triumvira da denen bir “ÜÇLÜ”nün kontrolündeymiş:
Devlet Bahçeli, Hulûsi Akar ve Hakan Fidan.
ümit kıvanç
@umit_k
·
13s
Şu ana kadar kimse Hulusi Akar’ın siyasî görüşünü merak etmemiş anlaşılan. Halbuki merak edilse iyi olur.
Çöküşü durduramıyorsan, hızlandır.
Nerde laa peralar?Alıntı:
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
·
34d
Kim aldı bu 128 milyar doları ?
Kime sattınız bu 128 milyar doları ?
rxpu
@r_x_p_u
·
35d
11.30 yukarı doğru çok kuvvetli bir kırılma noktası olduğu için tahminlerime göre çok kuvvetli bir satıcı o noktadan aşağı aldı.
Bunu söylemek hiç istemem ama bir krize doğru çok hızlı gidiyoruz. Dünyada sermaye bol olduğu bir dönemde kriz yaşamak da kolay değil.
— Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz | Habertürk
Etkili Haber
@etkilihaber
· 33d
Doların 10 TL olabileceğine dair sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan 38 kişinin duruşması ertelendi.
https://www.habererk.com/politika/so...a-h152547.html
100 baz puvan endirim çok yetersiz... Normal şartlarda büyümede 1 puvanlık düşüş, iktidar partisinin oylarından 2 puvanı götürür.Alıntı:
28- 31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılan Area araştırmanın anketine göre partilerinin son oy oranları belli oldu.
İYİ PARTİ ÇAKILDI!
Ankette İyi Parti’nin çakıldığı ve Mansur Yavaş’a rekor destek çıktığı görüldü.
Bugün milletvekili seçimi olursa kararsız seçmenler dağıtıldığında ankete göre partilerin oy oranları şu şekilde:
AKP: 34,9 CHP: 27,9 İyi Parti: 10,6 MHP: 9,0 HDP: 8,3
Ama bu normal şartlarda böyle. Tayyip Erdoğan gibi eline mikrofonu aldığında kitleleri hipnotize edebilen, empatik özellikleri yüksek biri için geçerli değil.
Siz Kılıçdaroğlu liderliğindeki Chp'nin %27,9 oy alabileceğini mi sanıyorsunuz?
Çok safsınız...Alabileceği max oy %22-23 tür.
ayva göbek adaşım hem adımız nuri hem selanikliyiz hem hemşehri hem adaşız sülemesi ayup gübekte var bende nerelerdesin enson akşener başkan deyip duruyordun seçilmeyince kızdın gittin ah be can kardeşim kazlar duruyomu nallıhanda çiflik guracadın tuttunmu ? sakaryada ıslama yemek nasip olmadı tez zamanda olur inşaallah
Abi hastalıkla uğraştım 1 sene be ya...İyiyim şimdi. İstanbul'dan ayrılamıyorum, anca yaza doğru, sağ olursak yeriz ıslama küfteleri...
saygılar...
İşte korktuğumuz beklentilerden biri de buydu. Eskişehir, Bilecik, Kütahya havvalisinde de var böyle bir yanardağ sistemi. Türkiye coğrafyası sönmüş yanardağlarla doludur.Alıntı:
En son 10 bin yıl önce patlayan Hasan Dağı yanardağı yeniden harekete geçti.
Niğde Aksaray il sınırı üstünde bulunan dağda incelemeler başladı.
Bence 45-50 bin yıl önce Nuh Tufanı yaşandı. Kıtalar battı. yaklaşık 10 bin civarı insan kurtuldu. Fakat bunlar bizim türümüz değildi. Bunlar Cro Magnun insanlarıydı. Biz onlardan evrimleştik. Nuh, Homo Sapiens değildir.
Bence şuan da aynen o dönem gibi bir dönemdir. Yani tufanın hemen öncesi gibi bir dönemde yaşıyoruz.
Çok zor bir zamandayız.
https://www.youtube.com/watch?v=n6A3ESM3uGQ
Şaşırdı heyvancağız...Yoğusam nakavt ederdi o deyyusu...
https://www.youtube.com/watch?v=gzCb2XgTBYQ
:)))))))))))))))))))))))))
Alıntı:
Tuncer Şengöz
@TuncerSengoz
·
18d
Şu son 2-3 ay tarihe çok önemli bir dönemeç olarak geçecek diye düşünüyorum. Bence konu "faizi düşürdü"ye indirgenemeyecek kadar önemli. Türk Lirasının değeri meselesi de artık ekonomistin, finansçının değil, tarihçinin konusu haline geliyor.
Bakınız akıllı adam. Çok doğru bir tespit.Alıntı:
Türkiye 2017'den sonra geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Artık o yolda ivmelenerek dramatik bir sona doğru ilerliyor. Türkiye'de hala bir sürü insanın nereye doğru gidildiğini ciddiyetle kavrayamadığını düşünüyorum.
Alıntı:
Tuncer Şengöz
@TuncerSengoz
·
13d
Benim analizlerimde dolar kuru 9,40-10,50 aralığında bir yerlerde tepe yapsaydı, bundan sonraki dönemde ileri-geri hareketlerle -diyelim ki 5-6 ay sonra - çok büyük ihtimalle son bir zirve daha yapıp yükselişi bitirebilirdi. 10 seviyesinin delinmeyeceğini düşünüyordum. Delindi.
Alıntı:
Yükselişin mevcut momentumu çok yüksek ve bu kadar ilerlemiş bir dalganın, bu aşamasında asla normal DEĞİL. Bu yükseliş 2008'de başladı ve 13 senedir belli bir hızla ilerliyor(du). Bu kadar ilerlemiş bir dalgada, bu hız başka bir şeyler anlatıyor olmalı. >
Alıntı:
<Ne anlattığı ile ilgili bir tahmin veya spekülasyon yapmayacağım. Analitik olarak bakıldığında şu soruyu sorarak başlamak gerekir: Bu hareket geçici mi, kalıcı mı? Yani 10 seviyesinin üstüne savrulduk, geri mi döneceğiz, yoksa 10 seviyesinin üstüne yerleşiyor muyuz?
Alıntı:
Mevcut durum ne 1994'e benziyor, ne 2001'e. Hatta 2008 ve 2018'e de benzemiyor. Bambaşka bir ekonomik/politik ortamın içindeyiz ve bu hareket -bana öyle geliyor ki - bir piyasa hareketi de değil, çünkü ortada bir piyasa yok. Fiyatın gövdesi hep biz uykudayken geceyarıları oluştu
Ben diyorum ki;Alıntı:
Oturup saf saf olmayan bir piyasanın analizini yapmaya da gerek yok. Benim 30 yıllık tecrübem, yaşananların bir piyasa hareketi değil, çok daha büyük ölçekli, ciddi ve önemli sonuçları olacak bir şeylerin parçası olduğunu söylüyor.
Alıntı:
ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
Gümüş Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
5,676
Bence 45-50 bin yıl önce Nuh Tufanı yaşandı. Kıtalar battı. yaklaşık 10 bin civarı insan kurtuldu. Fakat bunlar bizim türümüz değildi. Bunlar Cro Magnun insanlarıydı. Biz onlardan evrimleştik. Nuh, Homo Sapiens değildir.
Bence şuan da aynen o dönem gibi bir dönemdir. Yani tufanın hemen öncesi gibi bir dönemde yaşıyoruz.
Çok zor bir zamandayız.
Buyur..........Alıntı:
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Mahkemelerde süründürülen askerler ve aileleriyle helalleşeceğiz”.
Pakistan'da seri tecavüz suçlularına kimyasal hadım cezası.
Pakistan'da cinsel taciz ve tecavüz şüphelilerinin yargı sürecinin hızlandırılması için yeni bir düzenleme yapıldı.
Bu kapsamda seri tecavüzcülerin kimyasal hadım edilmesinin de önü açıldı.
Patlacek...Alıntı:
SULTAN TARLACI
@TarlaciSultan
·
15d
Ülkemizde bir çok aktif olmayan volkan vardı. En son 10 bin yıl önce ateş püsküren #Hasandağ da hareketlenme varmış. Depremler dururken, Bi aktif volkanımız eksikti, o da patlasın tam olsun...
Rusya'nın silah, nükleer teknoloji ve benzeri gibi içeriği açıklanmayan kalemler için kullanılan SSSS kodlu ihracatta büyük artış gözlendi.
Ocak-Eylül 2021 verilerinde Rusya'nın en çok gizli ihracat yaptığı 10 ülkenin 6'sının NATO üyesi olduğu görülürken ilk sırada Cezayir var.
https://www.yeniakit.com.tr/foto-gal...rt-dusus-32736
Bu haberi yapmak suç.Alıntı:
2021-11-18 13:33:56
Altın ve dolarda sert düşüş!
Merkez'in kararı öncesi sabah saatlerinde piyasalarda yaşanan yükseliş, Merkez Bankası'nın kararının yaklaşmasının ardından kendisini düşüşe bıraktı.
https://abcgazetesi.com/iddia-ak-par...gan-son-409442
Alıntı:
İddia: AK Parti içindeki yeniden milli mücadeleciler akımını temsil eden kanat “Erdoğan sonrası” için harekete geçmiş
Alıntı:
“Cemil Çiçek de Ahmet Davutoğlu ile çok sık görüşmeye başlamış. Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden aldığı Melih Gökçek de organizasyonun içindeymiş lakin şimdilik geri planda kalmayı tercih ediyormuş”
Ergin Yildizoglu
@EYILDIZOGLU
·
6s
"Yanlış" ekonomi politikaları üzerine tartışmalar bana Hamlet trajedisindeki “Bu bir çılgınlık ama içinde bir metot var” sözlerini anımsatıyor. Neden, birilerine çılgınlık gibi gelen, bir başkası için yaşamsal önemde metodik/rasyonel bir tercih olmasın?https://erginyildizoglu.blogspot.com....html?spref=tw
Alıntı:
Ekonomi politikalarında "doğru" ve "yanlış" farkı sınıfsaldır!
İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın evinde çalışan temizlikçi, İran adına casusluk şüphesiyle tutuklandı.
Saygılar benden geçmiş olsun Adaşım sıkı bi takipçin olarak başlığa abone oldum görür görmez .küfteler ve gabak tatlısı gömelim sözüm olsun adaşım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alıntı:
⚓Dr.Yüksel Hoš | JxlhšYıldız ve hilalTürkiye Bayrağı
@yukselhos
·
6s
Haftasonu Fatih'e gittim. Vatan ve millet caddeleri çevresinde Türk yoktu. Sanki maymunlar cehennemi filmi gibi bir distopya. Filistin yemekleri, Şam ticaret, Halep sofrası. Afrikalı, Somalili, Afganlı. Ben ist.üniversitesinde iken tüm o binalarda şehirli arkadaşlarım yaşardı.
Alıntı:
Kapısının önünde oturmuş Walkman dinleyen kızlar, apartmanların önünde en fazla 3-5 araç vardı... Şimdi ise aracı park edecek hiç yer yoktu... Bir kuralsız hal ki şaştım kaldım. Yanımdan işlemeli parlak kadife entari giyinmiş bir kadın geçti. Sanki Rakka sokaklarında yürüyor.
Alıntı:
O apartmanların ruhu gitmişti neredeyse.İçlerinde yaşam dışında her şey vardı. O apartmanlarda, İstanbul'un en merkezi,en kalbi olan bölgesinde yaşayan şehirli insanlarımız vardı. Şimdiyse bizden diyebileceğim bir tek doğu ve güney doğu insanı kalmış. Bir şehrin merkezi burası
Alıntı:
Hele en sevdiğim kıztaşı mahallesi apayrı bir ölü bölge idi.Çocuksuz bir mahalle olmuş oralarda da bizden tipler yoktu.O taş sütuna bakan apartmanlarda uyanmak kim bilir ne zevklidir derdim. Gayet iyi bir semtte doğmuş olmama rağmen orayı severdim.Taşın dibine 2 suri oturmuştu
Alıntı:
Bu mahallelerde oturan arkadaşlarımdan bazısı 6 kuşak İstanbullu çocuklardı. Bazısı Kütahyalı, Üsküplü, Bursalı, nadiren de Trabzonluydu.Güneydoğulularsa sadece kadınlar pazarı semtinde yaşardı. Ne oldu da şehrin merkezi kısmı böyle hovardaca kaybedildi? Benzeri dünyada yoktur
Alıntı:
Londra'da şehrin en merkezi kısmında İngilizlerin terk ettiği ve göçmen yuvası olmuş mahalleleri göremezsiniz. Paris'te Şanzelize'de ortalık Cezayirli ve Tunuslu ve Senegalli işgalinde değildir. Balkanlar'da en problemli ülke olan Bosna'da bile Başçarşı çevresi hep Boşnaktır
Alıntı:
Hele Moskova'da şehrin merkezinde herkes kalamaz. Merkezde yabancı, işsiz güçsüz tipler, it kopuk olamaz, dolaşamaz hadi dolaştı orada yuvalanamaz.Hiçbir memlekette en önemli ve tarihi şehrin merkezini o şehrin halkı terk etmez. Edemez! Sistemde bir gariplik var ama ne? dedim.
Alıntı:
Mesele o kadar içimi acıttı ki İstanbul'un kozmopolit olması gibi liboş kelimelerle açıklanacak bir şey değildi bu çünkü kozmopolit içerisinde bir baskın unsur olur ve diğer unsurlar çevrede, dış mahallelerde barınır. Kendi şehrinin merkezini hiçbir millet boş bırakmaz.
Alıntı:
O şehirde senin tarihin var. Bir Afganlı geçen sene bir çeşmenin içine girmiş tuvaletini yapıyorken arkadaş adamı uyarmış geceleyin. Bıçak çekti kaçtım diyor. Düşünün tarihimizin bulunduğu yarımada orası. Kız taşının, kemerin tarihî umurunda olmayan insanlar oralarda yaşıyor.
Alıntı:
Bölgedeki camilerde imamlarla konuştum. Ne Afgan ne Somalili ne de Suriyeli cemaatin camiyle alakası yokmuş. Sensin esas tarihi şehrinin merkezinde yuvalanması gereken ama boş bırakmış gitmişsin. Nasıl oldu da gittik? Uzun uzun düşündüm. Aklıma Ömer Seyfettin'in hikayesi geldi
https://i.hizliresim.com/s72ir6z.jpgAlıntı:
Bu hikayede bir tek kurşun atmadan bir bölgeden insanların nasıl çıkarıldığı ya da insanların yurtlarını terk ettiği anlatılıyordu. Lütfen aşağıdaki hikayeyi (önce soldaki) okuyunuz. İnsanların şehir kültürleri, el değmeyecek bir mahremiyetle dengede durur. O denge hassastır
https://i.hizliresim.com/qxclapj.jpg
Alıntı:
Bu dengeyi biraz gevşetir iseniz ülke içinden kırsal bölgelerin insanları şehre doluşur. Bu onlar için zor bir şey değildir. 8-10 kişi bir dairede oturur ve en az 6 kişi çalışır. Kadın gündeliğe gider evin beyi seyyar satıcılık yapar, çocuklar selpak satar, ergeni işçi olur
Alıntı:
Kiralanan evde kalırlar kirasını da öderler ancak p ve benzeri tipler bölgeye dolultukça mahallenin de değeri düşer. Binalar eskir, köhneleşir, beter durumda olur ve o binaların alıcısı yine onlar olur. Seyrantepe'deki bir evimizi kiraya verdiğimiz bir Diyarbakırlı aile vardı.
Alıntı:
Adamlar evi boşalttığı gün girdik. Her odada tavanda kornişler vardı. Bir odadaki korniş ise Mercedes logosu gibi tavan merkezinden yanlara doğru gidiyordu. Oda üçe bölünmüş öyle kullanılmıştı. Saydım 4 odadan tam 9 oda çıkarılmıştı. Biz kiraları hep aldık ama ev tükenmişti.
Alıntı:
Tuvalet musluğu her nasılsa kırılmış ya da sökülmüş, yerine alüminyum bir vana musluk takılmıştı.Ucunda da pis bir hortum bağlanmıştı.Mutfaktaki aç kapa musluk da götürülmüştü. Yerdeki döşeme hiçbir odada sağlam değildi. Asma kattı ve çatıda ise ağır bir koku. Çürümüş sebzeler
Alıntı:
Hayatınızda bölgelere dair algılarınız bir kişiyle de şekillenebilir, bir aileyle de binlerce kişiyle tanışarak da. Benim de algım böyle şekillendi. O evi tamir ettirirken harçlığımın yarıya indirildiğini hatırlarım. Ama onların çocuklarının böyle bir bedel ödediğini sanmam.
Alıntı:
Her biri ev sahibi oldu ve gözümüzün önünde zenginleşti. Allah daha çok versin ama apartmanın Her kattaki aydınlatma ve havalandırma pencerelerini götürmüşlerdi. Babam o pencereleri onların yaptırdığı binada görmüştü. Tamirat sonrasında giren hiç kimse o kadar zarar vermedi
Alıntı:
Adeta â…• ev masrafı ile tamir ettirdik. Rezalet bir şeydi o ev görmeniz lazım. Şimdi bu örneği 100 evle, 1000 evle çarpın. Bir zamanların ünlü mimarlarının prestij çizimleri ile kalite kattığı ve zengin ailelerin yerleştiği Fatih semti de işte böyle kaybedildi. Şu sanata bakın
https://i.hizliresim.com/ipxl0ap.jpgAlıntı:
Bu tür köşe binaları artık yapılmıyor. Yapılsa da kimse otlu peynir kokulu bir markete girip dilini anlamadığı berberde saçını kestireceği, köşe başında bir Ortadoğulunun gündüz vakti karısını parmaklama ihtimali %99,9 olan bir mahalleye yerleşmez yatırım hiç yapmaz.
Alıntı:
Ben ırkçı değilim, olmam, yabancı düşmanı hiç değilim zira yabancı evlilik yapmış biriyim. Ama kaybedilen şehirlerime bakıp üzülürüm sadece. Rus, Moskova'ya yerleşecek kişiyi 20 kurumdan imza alarak vizeyle alırken biz şehrin merkezini hovardaca harcıyor Kandahar'a çeviriyoruz
https://i.hizliresim.com/cwpg5v0.jpgAlıntı:
Şu evdeki sanata bakın. Tüm Fatih böyleydi biliyor musunuz? Bu evler bir daha yapılmaz. Kaybedilen, rölövesi alınmayan binlercesi bir daha hiç gelmeyecek. İçerisinde yaşayan narin ruhlu, ney çalan,kanun çalan, ut çalan insanlar, mevlidhanlar yetiştiren bu mahalleler kaybedildi
Alıntı:
Bu estetik kaybedildi. Şehirlilik kaybedildi. Bunu ne ümmet lafları ne ensar ne muhacir edebiyatı ile hiçbir şekilde açıklayamazsınız. Muhacir ise gitsin Sultanbeyli'de yaşasın. Şehrin dış mahallelerinde yaşar tüm dünyada yabancılar şehrin içinde tarihî yarımadayı işgal etmez.
Alıntı:
Bunların acilen buralarda ikametinin engellenmesi gerekiyor. Turistler için de bu çok kötü bir tanıtımdır. Gerek fatih, Aksaray ve gerekse Taksim ve Beyoğlu'nun arka sokakları her yılbaşında turist taciz eden insanların akın ettiği bir yer. Koy Samandıra'ya kim gelecek oradan?
Alıntı:
Olası bir kötü senaryoda şehrin en büyük istikrarsızlık merkezî buralar olacak. Arabalar ters çevrilecek, lastikler yakılacak, kuvvetle muhtemeldir ki tarihî camiler, kütüphaneler ve Nakışlı çeşmelerimiz parçalanıp polisimize atılacak taşlar için kullanılacak yazın bunu kenara
https://i.hizliresim.com/ixewl1r.jpgAlıntı:
Evine getirdiğin misafir eğer tanıdığın, arkanı döneceğin kişi ise gümüş takımların, kristal avizenin ve milyonluk tabloların olduğu salonda yatırır mısın? Çalmasa bile dokunur merakla zarar verir. Ya tanımadığın misafiri alır mısın? İşte bunlar bizim milyonluk mücevherlerimiz
https://i.hizliresim.com/edlychx.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=n5NO1GSdVpoAlıntı:
Prof Dr Güner Sönmez
@DrGunerSonmez
·
10s
Doları, enflasyonu, hayat pahalılığını, salgını, virüsü, ağır siyaset dilini unutturacak bir güzelliğe ihtiyacımız var. Film olur, kitap olur veya başka bir şey…
Var mı bu ruh halinden çıkartacak bir öneri?
Kediler sadece anı yaşarlar. Ne gelecek ne geçmiş hiç umurlarında değildir. İnsan bunu beceremez.
Alıntı:
Prof Dr Güner Sönmez
·
5s
Uyusam bir pınar başında
Yarpuzlar ve yoncalar sarmalamış
Çivit yazmasıyla annem başucumda
Uyusam bir çoban abasında
Uzak bahçelerden çiğdemler ağmış
Kır saçıyla mahzun babam yanımda
Uyusam, ah uyusam…
Güner Sönmez
https://i.hizliresim.com/6olqq07.jpgAlıntı:
MelihaBarış sembolüDört yapraklı yonca
@SbhNdr77
@DrGunerSonmez
adlı kişiye yanıt olarak
Bir misafirliğe gitsem,
Bana temiz bir yatak yapsalar.
Her şeyi,adımı bile unutup
Uyusam..
Kalktığımda yatağım hala lavanta koksa,
Kekikli zeytinli bir kahvaltı hazırlasalar.
Nerede olduğumu hatırlamasam.
Hatta adımı bile unutsam.
Alıntı:
Prof Dr Güner Sönmez
·
5s
@SbhNdr77
adlı kişiye yanıt olarak
Alkışlama işaretiAlkışlama işareti
Tweetler, haberler akar durur, bu saatlerde yavaşlasalar da hiç bitmezler...Alıntı:
MelihaBarış sembolüDört yapraklı yonca
@SbhNdr77
@DrGunerSonmez
adlı kişiye yanıt olarak
Şairi Melih Cevdet Anday Hocam. Sığmadığı için yazmamıştım
https://i.hizliresim.com/qa9w8zp.jpg
Alıntı:
Robert Kearney
@Robkearney1981
·
19s
Italian Shepherdess (late 19th century) İtalya bayrağı
https://www.youtube.com/watch?v=3A-2NRHWqFQ
Konusu : Algımız değiştiğinde hayatın nasıl değişebileceğini gösteren olağanüstü bir kısa film. Bilinçaltımız kodlanmış, her şeyi unutmalıyız...Unutunuz...
Anjelika Akbar
@anjelikaakbar
·
13 Kas
"Kuzu, hayatı boyunca kurttan korkuyordu; ama kuzuyu yiyen çoban oldu..."
Gürcü atasözü
Pasolini'nin bir lafı vardı hatırlayalım: "Kültürel bir çöl yaratılmışsa, orada her şey satılabilir. Çünkü çölde her şey mucize etkisi yapar."
https://www.youtube.com/watch?v=lS3bxotQFcg
Way too many people cannot handle the truth because it isn't pretty, it does not make them feel good. The truth is not meant to be favorable.
"Bazen insanlar gerçekleri duymak istemezler çünkü illüzyonlarının yok olmasını istemezler."
- Friedrich Nietzsche
İnsan kendini de kandırabilen bir canlıdır.
Köpekler ve Kurtlar aynı soydandırlar. Kurtlar doğada özgürlüğü, köpekler köleliği seçtiler.
İnsan da doğanın bir parçasıdır. Doğayla bağı koptuğunda kölelik başlar.