toplam 3 kişinin elindeki lot sayısı 4.05 adet..kimbilir zamanında ne kadar para ya aldılar bu 4 adet payı.. sermaye artırdığı zaman bu küsüratlar işlem görecektir..
Printable View
toplam 3 kişinin elindeki lot sayısı 4.05 adet..kimbilir zamanında ne kadar para ya aldılar bu 4 adet payı.. sermaye artırdığı zaman bu küsüratlar işlem görecektir..
Portekizli cimbor,,Yibitaşın %82.96 lık hissesini 535 milyon yuro ya almış,,daha sonra Cimbor,,hisseleri Votorantime devretmiş.%100 ü 644 milyon yuro
100 milyon yuro da yatırımı var.
Toplam 744 milyon yurox6.64=4.940 milyar tl,,,hisse başı 49400 tl.,,,,bugün hisse 2910 tl.
İyi akşamlar. Elimde hisse yok. Kap ta bir açıklama yollanmış. 2 ay süre klinker üretimi durdurulmuş. Satış lar etkilenmez denmiş. Bilginize detaylı kap ta bakabilirsiniz. İyi akşamlar.
Bu haberin bir etkisi olmaz ybtasi etkilemez
Bildiğin salıncağa döndü.Bilerekmi yapıyorlar yoksa tesadüfimi.
500 te zarar var ama.
Şu doğan cesur mu neyse o nun işleri dimi.
borsa böyledir,biri kar etcek,biri zarar.kimkime verirse,,,veren olmamaya bakın.
işçide çıkarmış 9 kişi..vah vah vah..neyseki işçi kardeşlerimizin parasını vermiş.. klinker üretimi 2 ay durmuş.. çok yazık... daha sırada ne var.. alel acele heryere yapıştırmışlar haber olarak..amaçları heryerde olduğu gibi burdada aynı..yanıltmalı, kandırmalı soygun...gelecekte yapılacak işler varsa planlı işlere soyunmalarıda normal gelir..
ABD borsaları çökmüş,,%2-3 ekside,,yarın için kötü bir gün olabilir.
bu kagitlarin ne alakasi var abd borsasiyla endeksle yada borsa gundemdeki haberle..olmus bitmis seyler takip edilirse sonuc alinmaz..
Meho bu kağıt ne olur sen o nu de.
Bugün 90.000 in altı bile görülebilir diyorlar.
Çimentolarda bir hareket var.
aslan-konya-bolu-ünye-adana-cmbtn-afyon-cment-bsoke-afyon
hepsi yeşil.
bu da tam zamanında bakıma girdi.
mardin-goltaş da yeşil,,,,neler oluyor acaba?
kağıt oyuna müsait ...sayın viking çok tehlikeli bir soru..eğer ki bu soruya birisi rahat cevap verirse, kovmaktan beter edin..bizim piyasa pislik piyasasına döndü..bu iş, konulan kurallardan itibaren böyle oldu..bu tür soruların cevaplarıyla uğraşmayın..sonuçta herşey bedelsizle bağlantılı olduğu görülüyor..küsürat hisse sahipleri son hızla senetlerini kaydettiriyorlar..piyasada işler bozuk işçi çıkarma haberleri..birde zarar yazsa bu 3 madde iyiye işaret olacak..ama ne yazıkki zarar etme olasılığı az..burda rakam sallamanın ne alemi var.burası yanıltma yeri değilmi..yonga zarar yazmıştı 200 lü rakamlarda bedelsiz patlattı..borsadan anlayan burda parayı bulması zor değilmi..bu işin denklemi ve formülü çok farklı...basit hiç değil..hele ucuz pahalı terimi tamamıyla geçersizdir...hatırlarsanız yaklaşık 1.5 yıl kadar önce idi...kalkınma bankası 4 tl idi....başbakan iş adamlarını toplamış konuşuyordu ve cümle aynen şöyle idi....(kalkınma bankasının sermayesini artıracağız) inanılır gibi değildi bu cümlenin bilmeden bir maniplasyona yol açacağını kimse çözememişti...neden 1 hafta boyunca 8000 lot hisse toplamıştım..yaklaşık 30 bin tl ..o toplanan iş adamları güya borsadan demekki bihaberler...1 hafta sonra uyandılar kağıt 8 lere çıktı...gel gelelim asıl meseleye ben bu işi biliyormuyum yani 1e 1 kazanmıştım ..bilmek bu mu? kesinlikle değil bende çözemedim...tam 1.5 yıl taşımam böldürmem gerekiyordu..çünkü 60 bin tavanda iken o kağıtlar bölünmesiyle 25 bin adet oluyordu...ve rakama bakın 30 bin tl tam 1.5 trilyon oluyordu eski parayla...o yüzden bu işler basit değil herşey değişik kombinasyonlarla ilgili...rakamları sallamanın hiçbir anlamı yoktur...bu alınan bir ders bu ders herkese faydalı olsun istedim..
Güzel bir cevap oldu.İşi bilen işkembeden sallamayan olduğunuz belli oldu.Sermaye arttırımına ilaveten şunu ekleyebilirim şirketin bu piyasdan çıkması gerçi poip ten çıksa c gurubuna takılır oraya takılmaması için özel şartları var.Birde ana şirketin TÜRKİYE deki tek fabrşkası biz değiliz.Fabrika ve makinaların eski oluşu sebebi ile şirketi elden çıkarma ihtimali olabilir diyeceğim ama satın alma fiyatlarıda baya yüksek olduğu aiçin o ihtimalde pek yok.
Normal bir piyasada işlem görmediği için çimento şirketlerindeki hareketin buraya yansıyacağını sanmam.
Dünki çimento hareketinin sırrı çıktı ortaya.
2500-2720 arasında alıcı,2720-3000 arasında da satıcı var,,,,patron ise dolar bazında "46000 tl maliyetim var"çok zarardayım diye gocunduğu bile yok.
Yeni bir haber gelmediği sürece bu aralık devam eder görünüyor.
Koca oyak ın %40 na bunlardan az ödemişler.
Bence oyak buna göre çok kelepir gitmiş 535 milyon Euro ybtaş
votorantimi iyi kandırmışlar bence,,535 milyon yuro.o zaman yuro 2 tl olsa 700 milyon tl gibi rakama almışlar,,o zaman bunun yine piyasa değeri 200-400 milyon tl arasında falanmış.
demekki yönetim payı falan derken,yüksek rakamı vermişler,,yuro 7 tl olduda bize şimdi yüksek geliyor.
Gerçi yibitaş ın %75 için ödendi ancak oyak aslanı 130 milyon euro ya almıştı.Şuan borsada kaç milyon euro bilmem alama alım fiyatına bakarsan nerdeyse 4 te 1 fiyatına Tl den hedaplarsak yibitaş 90.000 tl haydaaaaaaa
Nasıl hesap demeyin aslanın borsadaki fiyatına göre hesağladım.Arızalı bi iş bu.Bakın yatırım tavsiyesi falan değildir aman haaaaa
En gerçekçi hesap maliyet hesabıdır.
Vot imin maliyeti 46000 ise,bundan yönetim payını düşersek hisse 35-36000 falan olması lazım,,ama 2660 da,%1000 daha aşağıda.
Votorantim Sivas a 140 milyon euro ya yeni fabrika kurdu.Sanırım yibitaş a bir artısı olmayacak ama.
OYAK Portekiz çimento devi Cimpor'u satın aldı
Sürdürülebilir büyüme ve dünya markası olma vizyonuyla yatırımlarını sürdüren OYAK, Avrupa'nın en eski ve köklü çimento markalarından olan Cimpor'un Portekiz ve Cape Verde operasyonlarını satın aldığını açıkladı.
Mesleki emeklilik fonu OYAK, Avrupa'nın en büyük çimento markalarından Cimpor'un Portekiz ve Cape Verde operasyonlarını satın aldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre İlk fabrikası 1984 yılında kurulan Portekiz pazar lideri Cimpor, yaklaşık 6.5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip.
Cimpor'un 3 entegre çimento fabrikası, 2 öğütme tesisi, Cape Verde'de torbalama tesisi ve deniz terminali, 42 hazır beton tesisi, 15 agrega tesisi, 1 kireç, 1 kağıt torba üretim, 2 harç ve 1 travers fabrikası bulunuyor.
"Türk çimento sektörünün son yıllardaki en büyük başarısına imza attık"
OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, yeni yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye'nin her sektörde dünya çapında oyuncuya ihtiyacı var. Bu doğrultuda Türk çimento sektörünün son yıllardaki en büyük başarısına imza attık ve Avrupa'da sektörün en saygın markalarından olan Cimpor'u satın aldık.OYAK olarak ülkemize ve güçlü geleceğimize güveniyoruz. Yabancı ortaklarımızın teveccühü de bu güvenin en önemli göstergelerinden biri. Büyüme stratejilerimiz doğrultusunda ülkemizde ve dünyada yatırımlarımızı sürdürecek, üyelerimize sürdürülebilir nema sağlamak adına Türkiye'de ve dünyada fırsat olarak gördüğümüz adımları atmaya devam edeceğiz."
Cimpor yibitaşı Votorantime satmıştı.Oyak ileride buna da talip olabilir.
Bu nerden çıktı şimdi.
Yanlız şu var aslan çimento çok pahalı olarak işlem görüyor hatta bir zamanlar bütün çimentolarin toplamı aslan çiment kadar etmiyordu
Haberi şimdi buldum.Bu çimpor ve votorantimin dolaylı yollardan bağları var çimbor ve votorantim merkez olarak aynı yere bağlı gibi geldi ama çalışma bölgeleri farklı.Çözmek için geniş zaman lazım eski devir teslim şirketlerine bakmak lazım.Var bişey bakabilen varsa bi zahmet.
Yüzde 40'ı Tayvanlılara satılan OYAK Çimento yeni hamlede bulundu ve Avrupa'nın en büyük çimento markasını satın aldı
Borçlarını azaltmaya çalışan Brezilyalı çimento üreticisi Intercement, Portekiz ve Afrika'nın
batısı açıklarındaki Cape Verde adalarında bulunan çimento fabrikalarını OYAK'a satmak için anlaştı.
Satılan varlıklar Intercement ve Cimpor adları altında faaliyet gösteren üç entegre çimento fabrikası, iki öğütme tesisi ve diğer varlıkları kapsıyor. Tesislerin üretim kapasitesi yıllık 9.1 milyon ton çimento düzeyinde.
Brezilyalı holding şirketi Carago Correa'ya ait olan Intercement'in açıklamasında, "Bu işlem Intercement ve Cimpor'un Brezilya başta olmak üzere Güney Amerika'daki zorlu piyasa koşulları nedeniyle daha önce başlattığı borç azaltma çalışmalarının bir parçasıdır" denildi.
İşlemin düzenleyici kurumlarca onayının ardından tamamlanması öngörülüyor.
OYAK ayrıca bu sabah OYAK Çimento'nun yüzde 40 hissesi yaklaşık 640 milyon dolar bedelle Uzak Doğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation'a <1101.TW> satışı için anlaştığını açıkladı.
Votorantim Cimentos, Türkiye'de Ankara-Hasanoğlan, Yozgat, Çorum ve Sivas'ta 4 entegre çimento fabrikası, Nevşehir ve Samsun'da 2 öğütme-paketleme tesisi ile faaliyet gösteriyor olup, tesislerinin yıllık toplam çimento üretim kapasitesi 3 milyon tondur..
(Votorontim internet sayfasında yazmakta)
Çimpor, yukarıda adı geçen varlıklara 2007 yılında 535 milyon Avro vermiş...2012 sonunda Votorantime satılana kadar en 100 milyon avroluk yatırım yapmış...Daha sonra Votorantim Yıllık 0,6 milyon ton kapasitesi olan Sivas çimentoya 140 milyon avro yatırım yapmış...Kabaca bu gün elinde bulunan tesisler 800 milyon avroya mal olmuş gibi...
Votorantim, Portekiz Çimporu aldığı için Türkiye'deki iştirakleri de kendisine geçmiş...Türkiye'deki fabrikaları kaç liraya aldığı konusunda bir fiyat yok nette...
Votorantimin elindeki 4 fabrikadan birisi Yozgat Yibitaş...
Yani bu 700-800 milyon avro sadece Yibitaşa verilmiş değildir..
Dünkü habere göre Oyak, Çimpor'dan aldığı 3 fabrika ve entegre tesislere 700 milyon avro verecekmiş...Bu tesislerin 6,5 milyon yıl kapasitesi varmış...
Buradan bir kıyaslama yaparsak...
Votorantimin Türkiyedeki elinde bulunan tesisler hemen hemen aynı fiyata ama 3 milyon yıl ile yarı kapasitede...
Dövizdeki hızlı değer kazancını göz önüne alırsak,yarı yarıya değer kaybetmiş votorantim yatırımları...
Yibitaş üzerinden hesap yaparsak...
2007 de Çimpor halka çağrıyı 1750 liradan yapmış (yaklaşık 1250 dolar)
Yani sadece Yibitaşın 2007 değeri 125 milyon dolarmış...
Bu gün piyasa değerine bakarsak...
2700 x 100.000=270.000.000 lira / 5,6 $=48 milyon $
11 senede 125 milyon dolardan 48 milyon dolara düşmüş..
Bu düşüş Votorantimin Türkiye yatırımlarında da yaşanmış durumda bu günkü piyasa şartlarında...
Oyak'ın yaptığı ortaklık ve satın almasında oluşan fiyatlarda da kendini göstermekte..