https://i.hizliresim.com/97d95un.jpg
Printable View
Merhaba arkişidişler,
İlk arbitraj işlemimi yaparken teminat konusunda bir aksaklık oldu. Bu sebeple sizden fikirlerinizi sormak istedim.
ISGYO'da 300 adet hisseyi spottan aldıktan sonra, VİOP'ta 3 kontrat satıp, pozisyonumu oluşturayım istedim. Viop'ta 1000 TL teminatım olmasına ve bir adet ISGYO başlangıç teminatının 290 TL olmasına rağmen VİOP'ta satış pozisyonumu açmama sistem, teminat yetersizliği sebebiyle izin vermiyor.
Önerilerinizi sormak ve bilgilenmek isterim.
Hepinize selamlar
1 er birer satmayı deneyin,
1. yi satar 2. belki 3. teminat yetmez.
ISGYO-TSKB-SKBNK bunlarda ek teminat uygulanduğından kaldıracı çok düşük.
Merhaba arkidişler,
Önerileriniz ve fikirleriniz için sağ olun.
Tek tek işlem yapmayı da denemiştim, o da kabul edilmemişti. Anladığım kadarıyla 1'e 1, kaldıraçsız işlem yaptırıyor. Belki de VİOP hisse vadeli işlemleri fiziki teslimatlı olduğundan ötürü, aracı kurumum kaldıraç kullandırmıyordur.
Konuyu öğrendiğimde başlığa da kısa bir bilgi mesajı geçerim.
Tekrar selamlar
14 temmuzda altında açtığım arbitraj pozisyonu yazmıştım, bugün vade sonunu beklemeden kapattım, çok iyi gitti vade sonuna beklememe gerek kalmadı, bozup hisselere yatırmak şimdi daha avantajlı hale geldi, dolar ve altında arbitraj açmak isteyenlere örnek olsun diye paylaşıyorum:
pozisyon açış tarihim 14 temmuz, fiyatlar: zgold alış fiyat 100,05, viop ekim satış fiyat 1109
kapanış bugün: ZGOLD satış 108,87 ve ekim vade viop alış 1111,76
zgolddan (spot altın) kar %8.8
vioptan zarar %0.25
süre 32 gün
yarın spot altın karından %10 stopaj kesilecek, aylık %8 gibi bir net kar bırakır, Allah bereket versin.
Arkadaşlar, en yüksek vade farknını uygulayan kontratı bulmak için otomatik bir yol varmıdır ?
Yakın vadeler çok kötü ama bir tane uzun paylaşayım belki beğenen çıkar:
spot dolar alım 18.1
ağustos 2023 viop dolar satım 27.9
Bir yıl 12 günlük getiri %54. Stopaj düşünce %49.
Seçim sonrasına kaldığı için ben girmiyorum seçim öncesi ve sonrasında piyasalarda çok çalkantı olur o zaman başka fırsatlar olur diye.
#ARBİTRAJ da ay ortası sepetten dökülenler oldu.
https://pbs.twimg.com/media/FadqitmX...png&name=small
#ARBİTRAJ da
50 hisse çeşidi az daha fazlası da lazım diyene.
Bol çeşit.
https://pbs.twimg.com/media/FadrAwLX...png&name=small
@BearBull26
adlı kişiye yanıt olarak
ilgili endexin hisselerini alıp vadeli endexini satan bir başka #ARBİTRAJ robotu.
benim aklıma gelmeyen başka yazılabilecek #ARBİTRAJ robotu. varsa gönderi altına fikirleri alayım.👍
https://pbs.twimg.com/media/FadsWjGW...png&name=small
Sayın Müşterimiz, SKBNK, TSKB ve ISGYO Pay'larında yaşanan volatilite dikkate alınarak, müşterilerimizin zarar görmesinin önlenmesi ve risklerinin azaltılması gerekçesiyle, müşterilerle imzalanmış sözleşmenin ' Teminat ve Takasa İlişkin Esaslar ' maddesine istinaden Şirketimizce, SKBNK, TSKB ve ISGYO Pay vadeli işlem kontratlarında 22.08.2022 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere başlangıç teminat tutarının 4 katı olarak uygulanmasına karar alınmıştır. Açık pozisyonların teminat oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemiş olup, söz konusu başlangıç teminat tutarı yeni açılacak pozisyonlar için geçerlidir.
---------
Aracı kurumdan geldi...
#ARBİTRAJ 19/8/2022
https://pbs.twimg.com/media/FaivR-Na...png&name=small
şekerbank, spot alış eylül vade satış, %44,6'dan yapabildim. Biraz oynak, takip edilirse daha iyi oran da yakalanabilir.
ekleme: ikinci partiyi %48'den yapabildim.
ekleme 2: ziraat işlem limiti koymuş, istediğin kadar pozisyon açamıyorsun. Biz değerli müşterilerini korumak için..
aracı kurumların bu teminat zulmü.
cimere şikayet etmeyi düşünür oldum.
mevzuat teminat göstermeye caiz veriyor.
ama hala nakit teminat tamamlama işiyle uğraşıyoruz.
takasbank telaçıp sordum.
şahışları muhatap almıyoruz kurumunuza başvurun diye geri gönderdiler.
SKBNK eylül vade %50 alınabilir ancak teminat sıkıştırma yaparlar mı diye düşünmüyor değilim :-)
Ytd.
Çözümü baştan söylemiştik :-)
Ralliden korunmak için (istatistiksel çalışmanın sonuçlarına göre)
1. En az 9 varlıkta arbitraj pozu açacaksın.
2. %68 Hisse - %32 viop teminat taşıyacaksın.
Not: Ralli beklentisi yoksa %80 hisse - %20 teminata kadar poz alınabilir.
YTD.
Ben de 200 bin liralık viop satış, 200 bin liralık hisse olmak üzere bağladım ama grafiğine bakınca çok korkunç bir ralli mevcut, burnumdan getirebilir eylül sonuna kadar.
Bugün gün içinde %52 de gördüm getiride ancak şimdilik başka para sokmayacağım, ay sonuna doğru %60'lar görünürse dayanamam ISGYOları bozup daha da sokarım.
Ralli yaparsa da teminatı tamamlarım ya da pozisyonu azaltırım artık onu göze alacağım, %60 getiri çok iyi fırsat olur kaçırmamak lazım.
Şunun sonucunu da yazayım arşivlerde dursun, teminat lazım olur diye pozisyonu biraz önce kapattım (Ziraat yatırım yarından itibaren teminatları artırmış, misal SKBNK %50 artmış), aldığımda iki kontrat arasındaki fark 183tü, kapatırken 149du, süre 45 gün, teminat üzerinden yüzde dokuz kar ettim (yıllık %73). Bu tam arbitraj sayılmaz biraz dolambaçlı olacaktı ama kapatmasam ağustos sonunda spot altına geçip aralıkta satacaktım, biraz ileriye yönelik arbitraj pozisyonu almış gibi olmuştum.
SKBNK spot alış, eylül vade satış için %55 getiri.
Macera arayan gelsin, sabah taban oldu,bozdu, -%6'da şu an.
Skbnk, eylül vade %64.
YTD.
SKBNK çok pis gel gel yapıyor
fark 26 krs üstüne çıkıyor ara ara
%70 yapıyor nerdeyse
Hisse fiyatı 1 ayda iki katına çıksa bile yaklaşık %50 getiri oluyor yanlış hesaplamadıysam
Ben hata ettim, ay sonunu beklemedim, %48 görünce atladım hemen, haftaya son gün veya önceki gün daha iyi oran yakalanabilir.
Kaçmaz bence bu oranlar çok yüksek, ancak teminat tamamlama veya pozisyon azaltmaya da hazırlıklı olmak lazım.
Ayrıca hissede brüt takas var alınca iki gün geçmeden satılmıyor bilginiz olsun.
Böyle bir başlık var ve ben ilk defa yazıyorum!!sanırım banka faizleri ve yatırım fonları başlığı altında olunca gözden kaçırmışım
(bankada faizde param yok...fonda almam..)
Herkese iyi haftasonları
y.t.d.