Bu gidişle daha fazla devalüasyon olabilir zaten:-)
Ytd.
türkiyedeki fiyatlamalara göre zaten usd ve borsa çok ucuz.
arsa ve konut piyasasında olsun, hizmetlere ödediğimiz paralar olsun dolar bazında çok fazla.
fiyatlamaları herkes dolar 18'e göre yapmış ama 30 falan olursa dengeye gelir. ha diyelim gevşek para politikası devam dediler, bu sefer 50-60lar konuşulur.
o londra seviyelerinın yarısına gelmeden, tl havuzu patlar.:yes:
seviye filen olmaz, türk tipi maytap formasyonu olur.
ev/araç değeri katlayınca, vergi/sigorta primleri de aynı oranda katlayacak.
sabit giderler katlayacak..
tl gelirler de katlar umarım. herkes mala gömülürken, müşteri sirkülasyonu olursa tabi.
bir kaç yıl önce 5 milyon tl üzeri konutlara kallavi bir vergi gelmişti, sonra zenginler ayaklandı geri alındı. o zamanlar 5 milyon tl üzeri yalı sahipleri emekliler ne yapacak gardaşım diye haberlerde çıktı, fatih altaylı bile yazmıştı.
şimdi hamdolsun halkımız zenginleşti. herkes milyonluk ev sahibi oldu. e tabi kümesler, kapanlar da dolmaya başladı. adamlar resmen zirve fiyatlardan yıktı millete betonu, o parayla da dolara geçtiler. emlak vergilerinde hunharca bir düzenleme kapıda bence.
Geri alınmadı:
https://kpmgvergi.com/blog/degerli-k...BCkelleftirler.
isgyo alış 15.26, nisan vadeli satış 15.72. mk 52.64%
Kur korumalı mevduat sisteminde bir değişiklik daha yapıldı. Sisteme dahil olacak şirket ve tüzel kişilik mevduatı için sınır tarih 31 Mart 2022 oldu. Yurtiçi yerleşik tüzel kişiler 31 Aralık 2021 ile 31 Mart 2022 tarihleri arasında herhangi bir tarihte bankalarda bulunan dolar, euro ve sterlin hesaplarını kur korumalı mevduat sistemine dahil edebilecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Benim bankada gümüş hesabı yoktu. Tefastan gümüş fonu aldım. Diğer alternatif https://www.qnbfi.com/gmstr ama bunun gümüş değeri ile pay değeri aradında fark olabiliyor. Bakıp almak gerekli.
http://www.gumustr.com/gumus-fonu-fon-bilgileri
Fiziki, hesap, fon , gmstr arasında hangisi daha avantajlı oturup araştırmadım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam gümüş yatırımlarınız kaç senedir var ? Rica etsem beklenti rakamınızı paylaşır mısınız? 1/12 tarihi gümüş/altın oranıymış 20 ye gelse zaten 45 TL lere gelir. Ben pandemi ile almıştım ama hareketleri ile dolar almaktan bir farkı kalmadı. Buradaki paramı frotoya kaydırmayı düşünüyorum ciddi ciddi. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer 🙏
öyle risksiz yazınca , konu hakkında yeterli ilmi ve bilimi bilgisi olmayan yurt paydaşı risksizmiş der , tevessül eder, sonra feci zararla yerine oturur tansiyonu düşer. ayranına iki kertik tuz eksen gene fayda etmez.
ayriyetten kavga niye çıksın ki , fikrimi kelime öbekleri ile arz eyledim netekim , hepsi bu deyu*
* hamza sütbıyık
Fruko gazoz alın çok değerlenecek.yemekte içersiniz[emoji39]
29 Nisanda Odeabank enflasyona endeksli hesap dönüşünde elimdeki tl'yi başka yatırım araçlarına yönlendireceğim önerisi olan varmı alternatiflere açığım.
Gram gümüş
Gram Altın
Sterlin tarzı sepet yapmayı düşünüyorum.Kalanı günlük vadeli yapabilirim.Borsa aklımda ancak bir kaç aydır hiç kağıt takibi yapmadım kararsızım
Herkesten para fiskirmakla ne alakası var 200 bin TL lik işlem yapacaksam 100.bin de teminat için ayiririm ..ha derseniz ki kardeş 100 bin TL lik işlem yaparsan yeri gelir 5 milyonluk teminat tamamlama yetmez onu bilemem ..aslında haklısın misal bir kontrat garan teminatı 1.000 TL ...garan 10 lira olduda garan 10 gün tavan yapti 100 liraya geldi ....bu 1.000 TL lik teminat miktarı ne olur bilmek lazim...
Artı bu işleme arbitraj dendi ..viop deyip konuyu saptirmayin .ben vioptan zerre kadar anlamam ..ama viopta açığa satışı var kaldıraci var carti var curtu var...viop tabi ki riskli işimde olmaz......ama sizin Twitter den""' oo gorucem ben garandan dan yüzde ,40 mevduat karşılığı garanti getirenleri '''' yazı alintilarini buraya attığınızi unutmadık .
Arbitraj işlemi bu kadar risksiz olsaydı, aracı kurum çalışanları mevduat sayfasında arbitraj fonu reklamı yaparmıydı?
Neyse bana ne :-) herkes bildiği gibi yapsın...
az çorba gibi az riskli denmek istendi galüba :)
Viop sayfasında arbitraj muhabbeti yapılır ya da arbitraj fırsatları yazılırsa ağzımı açmam, çünkü viop sayfasında yazan insanlar bu işlemlerde daha bilinçli ve tecrübeli.
Mevduat sayfasında arbitraj reklamı yapılınca kötü niyet ararım.
İlla ki arbitraj yapmak ya da bu konuda fikrinizi yazmak istiyorsanız, arbitraj sayfasında / topiğinde yazınızı yazın. Güzel bilgiler paylaşılıyor, bende yeni şeyler öğreniyorum.
Bilmediğiniz işlere bulaşmayın.
ytd :kahkah:
Arbitraj konusuna gelirsek, herkesin ulaşabildiği bu piyasalarda böyle fark oluşabilmesi ilginç... bir riski yoksa değerlendirmekten zarar gelmez. Ben vadeli işlemler konusuna hakim değilim, ilgimi de çekmiyor.
Hayatımda bir kere arbitraj yapıp sağlam para kaldırdım o da btctürk yayına geçtiği ilk birkaç ayda oldu. Kredikartı ile yurtdışından btc alıp btctürk'ten bozuyordum :) Ne günlerdi be. Her 20bin tl geçişe 2000 tl para geliyordu banka hop noluyoz laaayn diye gece yarısında arayıncaya kadar sürdü keyfim :)
EUR/USD paritesi oldukça düştü, buradan bir tepkiye oynanır mı? ne dersiniz?
:)
o senin dediğin gelişmiş ülkeler geçerli;
adamlar demokrasiyle ilgili sorunlarını çözmüş.
hukuk ve insan hakları konusunda belli bir seviyeye gelmiş.
en önemlisi ekonomik olarak sermaye sahibi
ve cari fazla veren ülkeler.
biz ise kabile devletinden biraz haylice,
meteliğe kurşun atan.
bir avuç dolar için kapı kapı fellik fellik dolaşan.
para için katilleri affeden.
düşman ilan ettiklerimizle sırnaşan.
kasada para yok 5 cent'e muhtaç
ekonomik olarak yönetilen değil savrulan bir ülkeyiz.
bizim gibi ülkeler için % 65 yabancı takası ideal olandır.
:):):)