İkincisi doğru bence.
Printable View
Forumdaki kişi sayısına bakınca, artık buralar dip deyip dalanlar varsa eğer bu spek adamı delirtmeden götürmez, inşallah ben yanilirim.
Bence birincisi.
Herkez arkasindan haber yapiyor. Bu da belgeli Halk Bankasinin spekulatoru kurtardigi haberini yapmis. KAP hisse alim formunu koymus. 60 milyon lira kimi nerden kurtaracak, bu operasyonlara kalkanlarin bu kadar parasi mi yokmus.
----
Alıntı:
Paramedya'nın aktardığına göre, Halkbank'ın hisse senedini 4 liradan 14 liraya yükselten ve terse gelen manipülatörün tabandaki hisselerinin Halkbank tarafından alındığı ortaya çıktı.
Bu sabah taban olan hisse senedinde Halk Bankası yoğun alıcı olarak görünüyordu. Bu akşam saatlerinde KAP’a düşen bir haber söz konusu alımın banka tarafından yapıldığını ortaya çıkarttı.
Halkbank 8.8 milyon lot kendi hisse senedini satın aldı. Bu alımla birlikte teminat sorunu yaşayan aracı kurum da kurtulmuş oldu.
Verdiğin katkılar için teşekkür ederim. Sakince gösterdiğin tavır için seni tebrik ederim. Sen böyle dedikten sonra yaptığın beyanı esas almam gerekir. İthamlarım içinde özür dilerim.İşlerin rast gitsin.
Piyasada bir sürü söylenti var.Ama kurumsal mı müşteri mi bilmem piyasadan en büyük dayağı yiyen kurumlardan biri de HSBC.
İşte bu kısmı ilginç oldu.
Koş 🦉 koş!
İngiliz THe emmi geldi, sırada İlim çakalı.
Agzina geleni soyluyorsun be senelerdir adamin arkasindan her yerde. Ozur dilermis. Her tarafiniz samimiyetsiz, showbiz.
Kagidi 30'dan attilar. Bu da baska satis getirir. Eh, gerci yabanci fon yok ki tahtada. Credit 2 milyon lot almisti sadece simdiye kadar.
Bence de 2,......
60 mılyon para degıl..ama olmayınca tıkanınca cok degerlı rakam olur....
kımılerıne can suyu olmus olabılır....
ancak.........
bence bu operasyonun arkasından cok daha farklı seyler de cıkacak...........
ya bırılerını batırmak ıcın yaptılar.
ya da tahtaları operasyona hazırlıyorlar ( bu zayıf bır olasılık,ama borsada olmaz olmaz yoktur)
Kusura bakma, devasa paralar dondu. Bunu planlayanlar 60 milyona muhtac insanlar degil.
Bu arada Vakif'taki 80 milyon lotluk TEB'in aldigi Citi'nin takasina gitmis mallar hala duruyor, satilmadi.
Yanliz orda da 70 milyon lotluk Toplam Fark var. Cok yuksek bir rakam bu. Isc'de de 130 milyon lot. Birilerin malina ya yasak geldi, ya ceza geldi, ya mahkemesi var demek.
bu da oyunun bır parcası olur.......
30 endex harıcındekı kagırlarda kredı tasıyamazsın.
kredı olanları yarın bu fıyatlardan........malları pıyasaya sallarlar........
30 dan belkı bunun için cıkmıstır..........
sanıırm eylul un sonunda bellı olması egrekırdı..
30 dan cıkan ve gırenler 10 gun önce olmus gıbı...
Sen onuda yapamıyorsun sıkıntı yapma hayat öğretir.Sen bilirmisin iki kişinin arasındaki mevzuda 3. cüye ne düşer.Öğrenmiş oldun.
Hayırdır özellere geçmiştin nedir bu kadar burada mesai?
Sen kendi seviyesizliklerinle ilgilen.
Çünkü nabzın o kadar tavana vurduğu o an Sayın Th nin gösterdiği o soğuk kanlılığı ancak masum biri yapabilir.
Tıpkı benim sana gösterdiğim sabır gibi. Bunu kavrayabilir misin hiç sanmam. o Yüzden çarşın pazar ola.
bız fakultedeyken........
sermaye pıyasaları
dersın ılk konularndan bırıydı.........
borsalar ekonomık ve sıyası ıstıkrarı gosterır dıye..........
borsaları sıyasetten arındıran......
ayrı tutan.......
daha bu işin temelını bılmıyordur..........
sıyasıler ulkeyı yonetır ve karar alırlar.........
ornek
bıızm sıyasıler yarın borsa kazancına % 10 vergı koydum deseler
borsa % down....
cok örnek sayarım.....
bunun aksını ıddıa eden....
Endekis 30 dan atılması da bence operasyonun bir parçası
bu iş ttalıya baglanmazsa..ki... batırılacak olan tayfa kendı adamları degılse..........
onları batıracaklardır....
o grubun elınde cok hısse kalacak.............
kıtlenecek......
onemlı olan ondan sonra ne oalcagı.........
mal kıtlenen mı guclu cıkarak yukarı surecek.......
yoksa batıracak olan grup mu hısseyı asagıya basacak......
onları ıyıce batırıp pıyasdan sılmek için............
dıye dusunuyorum....
Tahta operasyonu yedi sonrada bir paçavra gibi attılar 30 dan, önceden planlanmış bişii bence tavan tavan gittiği günlerde bile biliniyordu 30 dan atılacağı
neyse böylesi belki daha hayırlı olur, taban tabana düşüş biter yataya sararlar bi süre
o zaman su sonuc cıkıyor.
halkbank ta kredılı mal tasıyanları oyacaklar.......
yaaa onun parasını getırecek. ya da satılacak o mallar.......
dokulecekler mı dersın......
oyun için de oyun.
tam mıde bulandırıcı olaylar...........
ben yatırımcıydım........oyle bır soguttular kı............
bırara.. tapu serfıkası da cıkarmıslardı borsada işlem goruyordu.......
projeelrden evlerden tapunun % 1
% 2 sını alıyordun.
toplayıp % 100 olunca tapu vereceklerdı.
sanıırm onda da yatırımcıları miççççççç ettıler.
işlem oluyor mu
duruyor mu bılmıyom.
bakmıyom......
Yanlitici konusmuz olmayayim gocmen. Elimde veri yok, sadece fikir yuruttum.
Koronada TAV ve Pegi icin bayagi hesapladim ben onlari her ay. Fiyatlari dustugunden Pegi tam atilmak uzereydi, TAV da 2 alti.
Bunda birseye bakmadim.
su 15 gunde spk dan
ımkb den
sıreketlerden( bankalardan ) tıhhhhhhhhhhhhhhhh yok...
3 maymun olun dırektıfı gelmıs
Kanlı Eylül.
Endeksten şutlandığında vadeli işlemler olmayacak mı?
Zeynel hoca da, Selçuk hoca da bankalardan artık birşey beklemiyor. Yukarıdan alanlara geçmiş olsun. Umarım yıl sonuna kadar bir tepki görürüz. Bu kez çıkmayanı öpsünler :)
Tek dayanak bankanın geri alım yapması olacak.
Babam sattın değil mi dedi, hayır dedim, beni boğacaktı :)
Şimdi ne yapalım anlamadım iyi birşey mi bu
FED: SON GÖSTERGELER, HARCAMA VE ÜRETİMDE MÜTEVAZI BİR BÜYÜMEYE İŞARET EDİYOR
21.09.2022 21:11:21 Fed'in çekirdek PCE enflasyonu tahminleri 2024 için % 2.3 (önceki: % 2.3)
21.09.2022 21:11:03 Fed'in çekirdek PCE enflasyonu tahminleri 2023 için % 3.1 (önceki: % 2.7)
21.09.2022 21:10:46 Fed'in çekirdek PCE enflasyonu tahminleri 2022 için % 4.5 (önceki: %4.3)
21.09.2022 21:10:23 Fed'in PCE enflasyonu tahminleri 2024 için % 4.4 (önceki: %4.1)
21.09.2022 21:10:07 Fed'in PCE enflasyonu tahminleri 2023 için % 2.8 (önceki: %2.6)
21.09.2022 21:09:32 Fed'in PCE enflasyonu tahminleri 2022 için % 5.4 (önceki: %5.2)
21.09.2022 21:09:05 Fed'in işsizlik oranı tahminleri 2023 için % 4.4 (önceki: %3.9)
21.09.2022 21:08:48 Fed'in işsizlik oranı tahminleri 2022 için % 3.8 (önceki: %3.7)
21.09.2022 21:08:19 Fed'in reel gsyh artış tahminleri 2024 için %1.7 (önceki: %1.9)
21.09.2022 21:08:01 Fed'in reel gsyh artış tahminleri 2023 için %1.2 (önceki: %1.7)
21.09.2022 21:07:44 Fed'in reel gsyh artış tahminleri 2022 için %0.2 (önceki: %1.7)
21.09.2022 21:06:14 FED: KOMİTE, MAYIS AYINDA AÇIKLANDIĞI GİBİ, ELİNDEKİ HAZİNE MENKUL KIYMETLERİNİ VE İPOTEĞE DAYALI MENKUL KIYMETLERİNİ AZALTMAYA DEVAM EDECEK
21.09.2022 21:05:36 FED: KOMİTE, HEDEF ARALIKTA DEVAM EDEN ARTIŞLARIN UYGUN OLACAĞINI TAHMİN EDİYOR
21.09.2022 21:05:01 FED: ENFLASYON, PANDEMİ İLE İLGİLİ ARZ VE TALEP DENGESİZLİKLERİNİ, YÜKSEK GIDA VE ENERJİ FİYATLARINI VE DAHA GENİŞ FİYAT BASKILARINI YANSITARAK YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDİYOR
21.09.2022 21:04:46 FED: SON GÖSTERGELER, HARCAMA VE ÜRETİMDE MÜTEVAZI BİR BÜYÜMEYE İŞARET EDİYOR
21.09.2022 21:02:44 FED ÜYELERİNİN FED FON ORANINA İLİŞKİN MEDYAN TAHMİNİ 2024 SONU İÇİN %3.9 (HAZİRAN TAHMİNİ: %3.4)
21.09.2022 21:02:28 FED ÜYELERİNİN FED FON ORANINA İLİŞKİN MEDYAN TAHMİNİ 2023 SONU İÇİN %4.6 (HAZİRAN TAHMİNİ: %3.8)
21.09.2022 21:02:11 FED ÜYELERİNİN FED FON ORANINA İLİŞKİN MEDYAN TAHMİNİ 2022 SONU İÇİN %4.4 (HAZİRAN TAHMİNİ: %3.4)
21.09.2022 21:01:06 FED'İN FAİZ KARARI OYBİRLİĞİYLE ALINDI
21.09.2022 21:00:09 FED, FAİZ ORANINI 75 BAZ PUAN ARTTIRDI