https://www.kariyer.net/is-ilani/tek...klimsa-2943580
Printable View
Bofa masaya çık tepin istersen.
Ya da gel şu 5 günde sattığın 1.5 milyon lot ı yerine koymak için bir yol bul. Ya yarın ya da perşembe geri alacaksın yol yakınken elini çok boşaltma..
bu hafta 20 tl leri bi görebilseydik güzel olacak
Tknsa takip ettiğim kanal günlük (Log) güncel görünümü..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9dbd4a1cfe.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Arkadaşlar yokmu cevabi olan..? 13.7 milyar ciro mu çok geldi ?
Güne iyi başladık ama sonu ters köşe maalesef sn.kekonun dediği gibi şurada sayılı günler kaldı bakalım güzel bir bilanço gelirse.
Bu aralar herkes enerji hisselerinde anlaşılan tabandan tavana gittiler maaşallah
..........
Bu ceyrek bir önceki çeyreğe göre satışları yüzde otuz artırırsa kar tahminen 170 milyon gelir oda 2022/9 da 360 milyon kâr eder
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son çeyrek en güçlü satışların oldugu çeyrek bu çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde otuz ciro artisi olsa tahminen 220 milyon kar eder 2022/12 yıllıkta da da 580 milyon kâr açıklayabilir
580 milyon kar aciklarsa ve piyasa teknosayı 12 fk dan fiyatlasa hisse fiyatı da yaklasik 35 tl olmali... yatırım tavsiyesi değildir
9 aylikta gelecegini tahmin ediyorum sahsen
10.7 sizin tahmininiz...benim tahminim 13.7..sizin tahminimiz ile benimki arasında hisse fiyatı ne kadar değişir?
enflasyonun %150 olduğu bir ülkede eğer ki döviz kuru sadece %20 çıkıyorsa o vakit aslında döviz reelde o ülkede ucuzluyor demektir..düşünsenize salatalık bile yılda 5 kat artıyor ama telefonlar sadece %20 artıyorsa ,elbette telefon reelde ucuzluyor demektir...işte bu yüzdendir ki geçen günlerde bazı teknosa mağazalarında telefonlar bitmişti...ithale bağlı ve döviz ile satılan ürünler aslında reelde ucuzluyor....bu ekonomik ortam olduğu sürece teknosanın satışları çok artacak...ciro ve kar rekorları kıracak
peki teknosanın agresif büyümesinde etkili olan sadece döviz kuru mu ?? elbette hayır...e-ticaret ve pazar yerindeki teknosanın aldığı pozisyon vede son attığı güçlü ve doğru adımlar teknosanın büyümesinde önemli bir yer tutuyor...atılan bu son adımlar şirkete inanılmaz bir dinamizm katıyor..döviz kuru çıksa bile teknosa yolunda ilerleyebilecektir...tabi döviz kurunun düşük hızda çıkması teknosanın ekmeğine yağ sürüyor...özelikle e-ticaret vede pazaryeri uygulaması büyüdükçe döviz kurunun etkisi daha az hissedilmeye başlanacaktır...şu anda türkiyede pazar lideri teknosadır ...tüm piyasa teknosaya göre fiyat belirlemektedir...
dediğim gibi şu anki siyasi ve ekonomik konjöktür teknosaya çok yaramaktadır...bunun önemli belirtileri bilançoda görülmeye başlanacaktır...ges konusu zaten bambaşka bir olay...şimdilik onu hesaplara katmıyoruz...ges konusu da aktifleşirse ?? teknosa resmen ralliye girer...sabır sabır sabır...
son günlerde çıkıp çıkıp inmesi hayırmıdır
bir kaç ihale haberi düşse rahatlatıcak
insallah... super olur
Elektrik fiyatlarının çok artmasından dolayı özellikle bu çeyrekte GES firmaları çok fazla iş aldılar ve bunu kapta yayınladılar ancak iklimsadan böyle bir açıklama gelmedi. Ben şahsen iklimsanın da bu işlerden payına düşeni almış olabileceğini düşünüyorum bu çeyrekte mutlaka işler alınmıştır iklimsanın bayi ağı çok geniş akbank ve garanti bankası ile finansman anlaşmaları da yaptılar. Bilançoda bunun görüleceğini düşünüyorum.
Bu GES ile ilgili bilançoda faaliyet raporunda açıklama yapabilirler belki mesela sabancının şu fabrikasının GES işi alındı gibi tabi böyle birşey olursa süper olur çünkü büyük rakamlı bir iş olur diye düşünüyorum sabancıdan da şirketlerine ges yaptırılmasıyla ilgili de bir açıklama gelmedi şu ana kadar biliyorsununuz fabrikaların elektrik giderleri çok fazla oluyor mutlaka birşeyler düşünüyorlardır
dostum bu dediklerimizi sabancı holding olarak mı fiyatlıyacak yoksa teknosa olarak mı?
Madem bu kadar pozitif gelişme var.
1- Neden fiyata yansımıyor.bukadar beklentisi olan şirketler %500 gitti (1 yılda)
2 -herkes pozisyonunu aldı bilanço ve dip notlarımı bekliyor.
3 - Nasreddin hoca tabiri ile KEDİ BUYSA CİĞER NERDE - CİĞER BUYSA KEDİ NERDE
arkadaşlar piyasalar gelen son bilançoların teyidini görmek istiyorlar olabilir...siz çok büyük bir fonu yönetiyorsanız ve bir şirkete yatırım yapmak istiyorsanız en az bir kaç tane bilançoyu görmek isteyeceksinizdir...devamı olmayan karlar fonlar için ve büyük yatırımcılar için büyük sorundur...
teknosa ilk çeyrek 58 milyon ikinci çeyrek de 134 milyon kar yaptı...tamam karlar giderek yükseliyor ama yine de şirketler istikrar istiyor...bu istikrarı gördüklerinde muhakak pörföylerine almaya başlayacaklar...şu ana kadar emeklilik fonları bu ışığı gördüler ve yaklaşık 10-12 milyon lot topladılar..yine bu ışığı gören diğer büyük by lar da topluyor...bu toplayanlar belli bir riski de göze alarak topluyorlar...risk almak istemeyenler üçüncü çeyrek belki de dördüncü çeyreği de görmek isteyebilirler...ama kişisel tahminim üçüncü çeyrek ile birlikte gerekli güven gelecektir...o zaman da gereken değeri piyasa vermeye başlayacaktır..
şirkette ışık görüp de belli bir riski de göze alan fon ve by ların toplaması ile teknosa 8 tl den 17,50 lere kadar geldi...eğer gelen bilançolar önceki güzel bilançoları teyit ederse o zaman da risk almayı sevmeyen diğer alış için bekleyen yatırımcılar da gelecektir...biz bazı ky lar da ışığı görüyoruz ve iyi yerden de maliyetlendik..sabır ile sonucu bekliyoruz...
piyasa tam anlamı ile alışa geçerse teknosadaki potansiyel çok yüksek...bu yıl yaklaşık 16 milyar civarı ciro olmasını bekliyoruz...diğer perakende şirketleri olan migros ,bim, şok market,..v.b rasyoları ve değerleri çok yüksek..bunun karşılaştırmasını geçen günlerde sayın kazançkapısı dostumuz yapmış idi...
piyasaya güven geldiğinde teknosanın kademeli olarak piyasa değeri yıllık yaptığı ciro kadar olabilecektir..özelikle ges ile ilgili gelişmeler de olduğunda bu iş hızlanacaktır..16 milyar değerinde olacak bir teknosanın borsa fiyatı 80 tl civarı olmalıdır...işte bu büyük potansiyel zaman içinde kademeli olarak gerçekleşmesini bekliyorum...
biz şu anda elektronik perakendecisi olan teknosayı gidip gıda perakendecileri olan migros,şokm, bim..v.b ile karşılaştırıyoruz...bu aslında doğru bir şey değil ama teknosa borsada tek olduğu için başka karşılaştıracak bir veri elimizde yok...yoksa salatalık satan marketler ile laptop satan perakendeciler bir olmamalı...birinin katma değeri düşük teknosanın ise katma değeri çok yüksek ürünlerdir...teknosanın ürünleri hacim olarak küçüktürler ama değer olarak çok yüksektirler...o yüzden de teknosanın yaptığı iş çok daha değerli...ama yine de bir süreliğine bu gıda perakendeciler ile karşılaştırmak zorundayız...
en doğrusu teknosanın media markt gibi şirketler ile karşılaştırılmasıdır...zaten bu yüzden geçmişte avrupadaki bu tür şirketlerin temel rasyolarını bilenlerin burada paylaşmasını rica etmiştim...ama ne yazık ki kimsecikler bunu bilemedi..kendim de bu bilgiye sahip değilim...gönül ister ki onlarla karşılaştıralım..böylece de teknosanın olması gereken piyasa değerini bilelim..:)
arkadaşlar çiftçileri bilirsiniz...çiftçiler önce buğday tohumunu atıyor ,ardından gübresini veriyor ardından da ilacını serpiyor sonrasında da yağmurun gelmesini bekliyor...demek ki bir buğdayın ürünün alınması bile bazı şartlara bağlıdır...sen gereken herşeyi yapsan bile yağmur yağmadığında bütün çabaların boşa gidebilir...
bizde borsada o durumdayız...biz hissemizi önceden inceleriz ardından da en uygun gördüğümüz yerde pozisyonumuzu alırız ondan sonra da bilançoları bekleriz ardından da bilançodan sonra piyasanın fark etmesini bekleriz...görüldüğü gibi bizim de başarılı olmamız için bazı şartların gerçekleşmesi gerekiyor...borsada zaten sabretmeden kazanmak yok..emek vermeden ,çile çekmeden ky ya ekmek yok...öyle olsaydı her borsaya giren kazanacaktı...:kahkah:
emek vermeden ,sabır etmeden direk kazanabileceğimiz bir hisse varsa bize de söyleyin ki biz de burada boşuna zaman harcamayalım...:yes:
dostum hayırlısıyla beklemedeyiz . insallah istediğimiz gibi olur
🧿 Bir nazarlik lazim oldu artik
bu günkü çıkış acaba iyi bilançonun ayak sesleri mi ??