inşallah arıza tekrarlamaz dikkati mi çekmişti ...
Printable View
Şu n ki mevcut işleriyle şirketin kar potansiyeli belli elektirik fiytları düşmezse enerji krizi bitmezse senelik 3 milyarı var aksi olursa daha aşagısı fakat dediğiniz senelik 8 9 milyar kar etmesi odaşın çok zor bu faaliyetlerle yeni yatırım yaparsa ancak herşey yolunda olması şartıyla belki ileriki bir kaç senede bu kar rakamına ulaşır aksi halde hisse başına 7 TL kar etmesi imkansız şu anki faaliyetlerle
Artık gidebilir teknik tamam
EYLÜL AYI BOLLİNGERİ>>>>DİP:4,61 ...TEPE:6,36
EKİM AYI BOLLİNGERİ>>>> DİP:6,21 ....TEPE:9,65
KASIM AYI BOLLİNGERİ >>>DİP:7,52 ...TEPE:12,51.(Şu ana kadar, daha tepe nokta değişebilir.)
ARALIK AYI BOLLİNGERİ>>>DİP:???? ....TEPE:?????
Boğa piyasası kısa trende bakıyor şu sıralar
25 Ağustos>>>4,80.-TL.
30 Eylül >>>>6,36.-TL.
18 Ekim>>>>9,65.-TL.
15 Kasım>>>12,51.-TL.Flama direği oluşumu sonrası dalgalı bayrak oluşum formasyonu tamamlanmak üzere, bayrak dibi olarak 10,01.-TL yi gördü....Anlık fiyat ise şu an 11,45.-TL.
Tahmini yeni flama direği oluşum aralığı >>>12 Aralık // 16 Aralık 2022.
https://i.hizliresim.com/hqa7vyh.png
Arkadan gelen, Odaş'a sol çekip gidiyor...sol çekip gidiyor ...sıra Zoren de galiba...
borsa birkaç günlük arıza ya bakmazdır....
düşüşün sebebi başka bir şeydir....
İş yatırım thyao, alark ile birlikte ucuz kalan hisseler arasında göstermiş odaş'ı.
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...-f-k-oranlari/
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/rpl4lz5.png
***Yeni AL komutu, 12,02.-TL. yukarı geçilmeden gelmez...Candle stick analiz sistemine göre süre daralıyor...
Odaş'ın derdi nedir? Bilmediğimiz olumsuz şeyler mi var acaba.:notr:
Burayı daha kırmadı
Twitter fenomenlerinin de katkısıyla hisseye aşırı bir katılım oldu,Spekülatör, o katılımları hafifletmeden yeni bir formasyonu öteleyebildiği kadar öteler..Şu an öyle bir süreç yaşanıyor...Hissenin iç istatistiklerini biz bilemeyiz, spekülatör ise robotik platformundan tüm gerçekleri en ince detayına kadar görebiliyor, harici katılımcıların ortalama maliyetlerine kadar, özel yatırım hesaplarımızın tüm detaylarına kadar..(Maalesef !!)..:(:(
ODAS ‘ın derdi ne diye soran arkadaşlar için cevap VBTS kapsamında olması.. 16 Aralık’ta bitiyor. Bir hafta öncedinden çıkış hareketleri başlayabilir. O zamana kadar sıkıcı bir süreç devam edebilir diye düşünüyorum.
16 Aralık 2022 Cuma---------------------- 1000- Odaş Elektrik'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek. 1400- Çan2 Termik'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek. Bakalım Genel Kuruldan belki güzel haberler gelir.
Şu anda odas'ın verebileceği en güze haber, 150-200 mw'lık elektrik santralleri kurmak olur. Hele Avrupa'nın herhangi bir yerinde olursa...
İnşallah olur.
Uzak geleceği fiyatlama geneldr aşırı fiyatlamanın ve muhtemel manipülasyonun işaretleri, bizden uzak olsun. (Bir şirket 2023’te cirosunu, favökünü ve karını katlayacaksa o başım üstünde.) Olaya bilanço açısından bakınca da enflasyonist ortamda anlamı kalmayan DD’yi değil de FD/Favök’ü referans almak lazım. Onda da Odas’ın Ayen hariç rakibi yok. Seneyi 4 milyar Favök ve 0 net borçla kapasak mevcut fiyatla FD/Favök yaklaşık 4 olur. Sektörde ortalama 13 falan ama bana 6-7 FD/Favök yeter.
Dediğiz şekil 20 TL fiyat çıkar sektör gibi abartsa 30 TL yapar sene sonu ne olacak çok merak ediyorum elektrik fiyatları düşmezse altın trafı faaliyete geçse belki sektör ortalamasında degerleme görür yönetim ne vaadedecek bakıp görelim
Aynen yatayda Odaş hissesi yatırımcılarında sinirlenme olması son derece doğaldır yatayda olduğu için ayrıca teknik analiz yatayda ne kadar süre kalacak bilemez bende düşüncenize katılıyorum aralık ayı sonlarına doğru 15 civarları kalıcılık sağlayabilir en kötüyü yazıyoruz bunu belirtmemde yarar var gaz vermek yok daha önemlisi seans içinde düşüş yaşaması önemli değildir.
1 kasım seans kapanışı 7,84 ile başlayan yükseliş 15 kasım seans kapanışı 12,32 ile sonlanıyor odaş hissesi 16 kasımdan beri yatay süreci yaşıyor daha da yatayda oyalanabilir en kötü bunu yaşarız bence fakat hissenin yükseliş trendinde sıkıntı yok yatay süreçte eleştiriler olacaktır o eleştiriyi yapanlar önce kendilerini eleştirsinler nerede yanlış yaptık diye.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...FCTkWvPyw&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli ortaklar İnfodan Yunus Şahin odas yorumunu dinleyenler oldu mu ikili anlaşmaların vadesinin 1 yıl oldugunu seneye mart gibi bu anlaşmaların sona ereceğinden dolayı Odasın net kar marjının bu kadar yüksek olamayabileceğini söyledi bu ikili anlaşmalar hakkında bilgisi olan var mı ?
Termikten gelen Satışlar %50 artacak diye bir beklenti yanlış olur çünkü zaten ikili anlaşmalar ile daha AUF'ün üzerinde fiyattan satılıyordu. Ama ikili anlaşmalar artık daha iyi şartlarla bağlanabilir çünkü taban fiyat arttı, şirketin pazarlık gücünü arttırır bu.
Yunus şahin bu yorumların tam tersi olacak gibi konustu bende şaşırdım açıkcası ... ikili anlaşmalar auf fiyatının çok üzerinde olmayabilir dedi 2023 karlılıgı için bu kısım aydınlatılsa iyi olacak...
Ben fintables webinar’ını dinledim, ikili anlaşmaların şartlarını bilmediğimiz için Odas’a mesafeliyiz dendi. (7.5’larda kaçırmaları büyük hata oldu bence.) İkili anlaşmaların şartlarını şirket zaten söylemez. Ayrıca benden yaptığınız son alıntı çok eski, o zamanki bilgiyle yazıldı bugün eldeki bilgilere göre Odas yurt içinde yüksek ptf’lerden yararlanan muhtemelen tek halka açık şirket. Bunun ne kadar devam edeceğini de şirketten başkası bilemez ama seneye yerli kömür auf’tan satsa bile yeterince yüksek rakam. Bir de seneye Özbekistan etkisi de daha çok olacak.
Katkıda bulunan arkadaslara teşekkür ediyorum sorunun cevabını sanırım buldum .https://twitter.com/_bruglione_/stat...53085415727112 ekteki grafikte odasın anormal şekilde karlılığı açıkça gözleniyor . Özbekistan katkısı ve yeni yatırımları beklemek gerekecek muazzam nakit akısı var borç bitti bitecek şirketten muhakkak bir yatırım hamlesi gelecektir.
Sanayi bakanının Ekim ayinda yaptığı bir konusmadan.Kod:Projede yakıt olarak hidrojen kullanıldı. Elektrikli araçlara göre menzili artırılmış yeni nesil bir araç konsepti yerli olarak geliştirildi. Biliyorsunuz, hidrojenin yakıt olarak kullanımını ana hedeflerimizden biri olarak belirlemiştik. Özellikle temiz yakıtlarla taşıma olanaklarının artırılması için hidrojen önemli bir husus. Yerli kömürden hidrojen üretimi bu konuda ilerleme sağlayabileceğimiz alanlardan biri. Şimdilik bu konudaki maliyetler yüksek ama bu alandaki teknoloji geliştikçe zaman içinde daha erişilebilir bir maliyet noktasına ulaşacağız. Bu konuda özellikle yerli bir hidrojen ekosistemi ve yerli bir hidrojen sanayisi oluşturmak istiyoruz.”
Şirket yatırım yapacaksa kömürden hidrojen üretmeye odaklansin bence.
Depolamasıda zor olmaz sanırım.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O Yusuf Şahin denilen adam 2023 karından bahsediyor..
Sanki diğer yüksek fiyatlı enerji şirketleri 2023 te harikalar yaratacak .
Kağıdın üzerinde yaptığınız manupulasyonlar yetti artık...
Halkın elindeki mali alamayacaksınız..
Ayrıca bu ülkede 2023 3 aylık sonrasını tahmin edebilecek adamın alnını karislarim..
Kağıt diğer enerji şirketlerine göre ucuzmu ucuz..
Gerisi bizi ilgilendirmez...
Ayrıca samimi olalım , seçime yakın bı zamanda da kimse bu borsadaki yüksek fiyatlarla uzun vade yatırımcısı olmak istemez çünkü doların ne olacağı belli değil..
Yusuf Şahin kafa karıştırma hiç konusmasan daha iyi..
Biz kağıdı ucuz diye tutuyoruz ,2023 te auf mauf ikili anlaşma olurmu olmazmi diye değil..
Bı şeyler yapacaksa 2 3 ay içinde yapacak ,yapmayacaksada alsınlar kağıtlarını başlarına calsinlar...
16 aralıkta da, genel kurulu varmış bunun....