O senin hatırladığın karton olabilir.
Printable View
Yanlış hatırlıyorsun konya kayıtlı sermaye ye dahil değil. O yüzden sermaye tavanın yükseltmez. Hiç öyle bir işlemi olmadı. Konya esas sermaye sistemine tabi. SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hatay merkezli depremler dün yine fena sarstı bizi. 200 uzaktayım yine çok kötüydü. Herkese geçmiş olsun
Bu arada birşey dikkatimi çekti cumadan bu yana hacim düşerek tavan oluyor. Bu olumlu ve sanırım yolumuzun daha uzun olduğunu gösteriyor YTD.
Maalesef ülkemizde yaşanan deprem etkisi çok büyük ülke olarak millet olarak içimiz yanıyor yıkılan şehirlerin yeniden inşası için çimento demir çelik vs ihtiyaç çok fazla olacak bu sektör bunu satın alıyor ne kadar gider onu biz bilemeyiz çok uzun zamandır bu hissede olmama rağmen yaşanan deprem nedeniyle yükselişe üzüntüden sevinemiyoruz
Herkese iyi akşamlar
Depremde ölen tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
Geri kalanlara sabır diliyorum
Dün Bfren'i solladık, bakalım bugün de Egeen'i sollayabilecek miyiz.
Teknik/temel durum değerlendirmesi yapabilecek arkadaşlar yok mu? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Teknikten çok anlamıyorum, 4250 sağlam bir dirençti diye biliyorum, şimdilik sorunsuz geçtik gibi, üst kanal direnci 7200'e kadar yolumuz açık mı? Arada gap'lar kalıyor sanki, sorun olur mu?
Her gün tavan-tavan, şimdilik demir/çelik, çimentolara takıldık gidiyoruz, bu durum çok da güven vermiyor ama işlem hacimleri de fena değil sanki, bilanço ne zaman açıklanır? muhtemel karar/zarar ve bedelsiz ihtimali gündeme gelir mi? Bu yükselişin bedelsiz beklentisiyle alakası olduğunu düşünmüyorum, öyle olsaydı diğer bedelsiz grubu da giderdi. Bir noktaya kadar çimento-demir/çelik grubuyla gidip sonrasında yola bedelsiz grubuyla devam eder miyiz? Piyasa da çok güvenli gelmiyor, her an ne yapacağı belli değil gibi...
Çok yazdım, kafada deli sorular ... :)
Fikirlerini paylaşabilecek, teknik/temel analiz yapabilecek arkadaş olursa çok memnun olurum. (Umarım maaşallah dediğimiz 3 güne ölmez)
Ne oldu şimdi ?
Ben bir konu merak ettim genel olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin bir çoğu beş gündür tavan bir çoğu aynı şirketler bu gün taban muhtemelen kâr realizasyonu yapıyorlar yukarı çıkışı ky yapamayacağına göre düşüşte ky mı alacak hiç sanmam bu düşüş nereye kadar gider bilmiyorum çıkışa başladığı yere gelirmi?
Ölmüş ile batmışın hissesi ne oldu?
Çok boktan bir hissesin konya. Dedimki konya inşaat+bedelsiz+şirket taşınma vs bir sürü hikayesi var. Diğer inşaat şirketleri geri gelse konya gelmez, bfreni belki biz ikiye katlariz dedim, dediğime pişman oldum. Tabandaki emirler iptal olmazsa korkarım perşembeye kadar tabaniz YTD.
Sizin maliyetiniz benim maliyetimin aynısı gibi
Bedelsiz muhabbetine gelince bunların ne zaman yapacağı belli değil düşük sermaye ve lot sayısı az olması benim kriterlerim arasında yıllarca Afyon kent karton bunlarda çok bekledim ama beklememin karşılığını aldım ülkemizde depremin olması yitirdiğimiz canlar yıkılan şehirler fazlasıyla bizleri derinden etkiledi parada bir yere kadar artık deprem öncesi gibi düşünmüyorum çok şükür sağlıklı yız çalışıyorum sağlık olmadıktan sonra paranın hiç bir önemi yok her alanda olduğu gibi borsada da herkes kazanmak ister umarım üç beş kuruş biriktirip burada kazanmak isteyen ky lar zarar görmez herkese sabır sağlık bereketli kazançlar dilerim
Acelesi olmayanlar için söylüyorum. Sadece süre olarak öteledi...
Bedelsiz, arsa değeri ve şu anki inşaatlar.. Hikaye çok ve düşünün konya...Diyorum ya sadece süre uzadı.. Zaten bekliyoruz. Yine bekleriz.
Beş gündür yaptığı tavanı şimdi ky mı taban yaptıracak bu tahtaya hâkim olan ağaların işi bence birde hisse çıkarken ky hisse almak için uğraşıyorsa parası çok demekki düşerken neden satsın bana mantıklı gelmiyor dediğiniz gibi su akar yolunu bulur sağlık olsun önemli olan bu
Çıkarken 2 günde kıramadığı direnci düşerken kumdan kaleler gibi detsekleri çatır çatır kırıyor. Teknikçiler 4250 güçlü direnç diyordu yarın 4250'yi göreceğiz desteğinde. Bekleyen emirlere göre yarın umarım taban açmayız.
Sizce nereden döner ? 3500 olur mu acaba ?
Nereden döneceği konusunda bir şey diyemem Sabah tüm inşaat sektörü tavana veya ona yakın yükseliş sonra tümü ver aşağı Konya üç harekette taban başladığı noktaya gelse bile tek lot alım yapmam kendi adıma benim için sorun yok yukarıdan alanlar düşünsün bunlarında ky olamayacağına göre bakalım nerede tamam diyecekler önümüzdeki süreç inşaat bakımından hareketli olacak hayırlısı bu benim kişisel görüşüm kimseyi bağlamaz
Tabandan 7700 lot alıcı var.
Şuanki formalite düşüş.
En geç 1-2 seansa tekrar yukarı toparlar.
Hakikatten maşallah dediğim 3 gün yaşamadı, çok sinir bozucu bir gün oldu.
OYAKC saat 5’ten sonra tabanı bozmuş ve %4’e yakın (+) kapatmış, GOLTS da sona doğru tabanı bozmuş ama tutunamayıp taban kapatmış.
Yarın çimentolar toparlar mı acaba? Sabah panikle özellikle KY satış yazmazsa, buradan tekrar döner mi acaba?
--konya, depremden ne kadar olumlu etkilenebilir ki?... deprem bölgesine mal satabilir mi?; satsa da bu navlun fiyatları ile kar edebilir mi?...konya çimentonun hindterlandı depremde 3.-4. riskte oluğu için yıkılıp yeniden yapılmasını düşündürecek bir durum yok...devletin konya ve yakın çevresini sübvanse etmesi-destek atması görünür gelecekte bana göre mümkün değil...
--konya osmaniye arası 430 km...
Bursa Osmaniye arası 858 km Bursa çimento ne alakası var deprem bölgesiyle Konya ve diğer çimento şirketleri ile birlikte hareket ediyor Türkiye'deki tüm inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri aynı anda hareket yaptı deprem nedeniyle ne yapalım satalım mı elimizdeki konya hisselerini
Bu son yükseliş hareketlerini bireysel olarak Konya Çimentonun beklentisi ile değil, genel çimento-demir/çelik hisseleri ile birlikte hareket ederek yaptığını düşünüyorum. Bundan önce de bedelsiz grubuna takılarak yapmıştı. Yani şimdiye kadar (Takip ettiğim dönem içinde) tek başına diğer bedelsizler beklerken de gitmedi, diğer çimentolar yatayken de münferit olarak yükselmedi. İnşallah o günleri de görürüz ama benim şu anki ümidim diğer şirketlerin de toparlaması.
Taban durumu nasıl acaba? Kaç lot var, bozma ihtimali var mı?
kaç tane şehir yenilenecek ve buna İstanbul da dahil. Şu anda daha iyi bir yatırım fikri olan söylesin ona geçelim. Endeks düşüşünde alttan toplarım planları depremle suya düştü arkadaşın şimdi deli cesareti riskli hareketler yapıyor.
OYAKC hariç tüm çimentolar taban gene. OYAKC de son 6 ayda bizim kadar yükselmemişti. Nereye kadar gidecek bu düşüş bakalım, çok tatsız oldu.
Tabanı bozacak gibi görünmüyorlar ama bugün işlem hacmi düne göre 3'te 1 kadar daha düşük sanırım. Bakalım nereye kadar gidecek bu iş böyle.
Çok pislik bir hisse zerre güven vermiyor ve bu saatten sonra bedelsiz vermiyorum dese alacak kişi iki kere düşünür. Maliyetim düşük olmasa çoktan kol keserdim YTD.
Bu arada yarın kritik, tahminim 3400 3500 lerden döner dedim ama çok sert tabana yapışıp bozmaması beni korkuttu.
Muhtemelen hisseye hakim olan kişi veya kişiler istedikleri gibi yönlendiriyor bu rakamlardan ky hisseye gireceğini sanmıyorum beş tavan altıncı tavana yakın göster ver tabana dönüş ikinci taban nereye kadar düşürürler ağalar bilir yukarı döner ümidiyle hisse almak ne kadar mantıklı başladığı nokta 2450 tl şahsen ben mevcut portföyümu koruyorum bana kâr dan zarar ve zaman kaybettirir sağlık olsun tüm ortaklara sabır bereketli kazançlar dilerim
Yazdıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi olarak düşünülmesin saygılarımla
--bursa ve çevresi-marmara dahil depremde zarar görme ihtimali olacak binalar yeniden yapılacak yakın vadede.....türkiye deprem haritasına bir bak...istanbula uzaklığına bir bak...ondan sonra yorumun değişir...ayrıca bursa cemtaşın en büyük ortağıu sanırım yüzde 60-70..ve yeni yatırımı da bitti sanırım ...zaten yukarı gidecekti...deprem erkene çekti...
https://www.bursacimento.com.tr/burs...BCne%20seriyor.
https://www.cemtas.com.tr/sayfa/yati...rtaklik-yapisi
eski ortaklardan kimsecik kalmamış ben dahil 5000 de tam tavındaydı verebilen için artık çok uyuzlanır bu piskopat depremi ve diger çimentoları iyi kullandı artık yol kapalı gibi dürzüde.
Ülkemizde yaşanan deprem etkisi yüksek birçok şehir yıkıldı bu şehirlerin yeniden inşası için gerekli malzemeleri üreten şirketlerin hisseleri yükseldi buna rağmen konya hissesini olumsuz yönde görüş belirtmeni manidar buluyorum uzak yakın farketmiyor bu nedenle Bursa çimento nun örneğini verdim uzak ama ortak hareket ediyor diye kaldıki Bursa çimento şirketini 2000 yılından bu yana geçmişini bilirim Marmara Bölgesi ve İstanbul için olası deprem riskini biliyorum Bursa tabiki İstanbul'a yakın şu an bile ihtiyaç olduğunda deprem bölgesine Türkiye'nin tüm şehirlerinden çimento gider Konya daha yakın diğerlerine göre
O çocukları dönecek havası verip yeni yatırımcı bekliyor bence YTD.