daha önceki duyuruda "geçici olarak" yazıyordu.
bunda öyle bir şey yok.
adamlar satmadan bedavadan çok iyi panik havası oluşturdu.
haftaya tekrar stabil hale gelir.
Printable View
daha önceki duyuruda "geçici olarak" yazıyordu.
bunda öyle bir şey yok.
adamlar satmadan bedavadan çok iyi panik havası oluşturdu.
haftaya tekrar stabil hale gelir.
Borsada işlemlerin durdurulmasına karar verildi
Borsa İstanbul AŞ, borsada işlemlerin durdurulmasına karar verildiğini açıkladı.
Borsa İstanbul'un işlemlerin durdurulmasına ilişkin duyurusu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
Açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.
Bugün, BIST 100 endeksinde düşüşün yüzde 5 ve yüzde 7 sınırını aşması sonrası sırasıyla saat 10.12.01 ve 10.42.31'de Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi çalışmıştı.
Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin 2. kez çalışmasının ardından Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan duyuru ile işlemler tamamen durduruldu.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Niye açtın, niye kapadın. Böyle olacağını öngöremiyorsan, büyük problem. Öngörüyor ve ona rağmen açıyorsan, daha büyük problem.
Kapadım diyorsun, açıklama yok. Kapadın da ne oldu? Yapılan işlemler iptal mi, geçerli mi, nedir?
Valla delirmemek elde değil..
bugünkü işlemleri iptal et, bist..
1 hafta kapat..
adamlar seni zorluyor.. 3 lotla tupras kademe düşürüyor..
mesajı al.. ısrar etme
Afet bölgesine de adam viop da pozisyon açtıysa ve enkaz altında kaldıysa terste kaldıysa ne olacak
Böyle saçma iş mi olur arkadaş
Bu bölgede yaşayan arkadaşlar mağdur edildi
Bugün açılmayacağının da garantisi yok. Bence. Öyle olsa bugün seans tamamen kapatıldı derler ve akşam da seans sonu pazartesi vs. Ye kadar kapalı kalacak denirdi. Yazı ucu açık geldi bana.
Değerlendirme yapılacak belli. Aracı kurumlara sorarlar gene.
Bence seçimde de oyu aracı kurumdan bir adaya vermek mantıklı olabilir . Onlar karar veriyor görünümünde ülke borsasına ..
Kapatma kararı tam bir fiyasko. P.tesi hiç acilmamaliydi hadi açtın düşüş %1 di. O akşam kapatmalari lazımdı inatla açık tutmaya çalıştılar açık tutuyirsan devam edeceksin. En az 2 hafta kapalı kalması gerek. Eğer yarın yada diğer gün acarlarsa daha büyük panik ve hezimet olur. Yapılacak şey en az 2 hafta ara vermek.
Zararda olan ve zararlı işlem yapan, işlemler iptal edilsin diyor buda komik. Herkes kemdi rizadiyla işlem yaptı 3 gündür kimse kimseyi zorlamadi. Doğru poz olan parasını katladı viopta. Spot tatafinda sorun yok bekleyen zaten kaybetmeyecek.
Yanlız deprem fiyatlamasi şu ortamda %30-40 olabilir eğer piyasa hep açık olsa. Ins. Uzun süre açmazlar.
Yahu arkadaşlar kanun var-yönetmelik var...14 milyon direk etkilenmişse,ÜLKE travma geçirmişse ptesi kapanmalıydı.
VİOBDA istenilirse uzlaşmadan tüm poz. kapatılır ..kural bu...
deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın . depremden önceki gün viop işlemleri uzlaşma fiyatından kapanması adaletli olur.
bunu bile yapacaklarını sanmam ya neyse.
--KY yı borsaya davet edenler düşünsün...az bir rakam değil...
Ben ülkemi degistirmeden dünya devletinde yaşamak istiyorum çok zor birşey mi istiyorum arkadaş?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yanlış trade eden arkadaşlarım. kazanan da kaybeden de aynı ekrana bakıyor aynı haberleri seyrediyor. açılışta 5 bin puan yukarı çekti. sakin açtı sonra göstere göstere verdi.
hile yok, hurda yok. açar açmaz bilinmez ama iptal işlemi hukuki bir olay. 11.12 itibariyle tüm işlerler kesinleşmiş net işlemlerdir...
yaw arkadaş yasa olsaymışta kapasaymış. illa açık kalsın diye uğraşmıyoruz bizde.
kapasaymış.
kapandı buyur.. zaten
derdim keyfe keder olmasın bu uygulama diyorduk. yine aynısı oldu.
Pazartesi işlemler sınırlandırılmış şekilde yapılmıştı likite dönme talebi de kısmen karşılanmış oldu, pazartesi akşam itibariyle afet bölgesindeki vatandaşların pozisyonlarinin cuma kapanış fiyatı baz alınarak zarari karşılanmak üzere BIST e ara verilmeli idi,bu kadar amatör bir kriz yönetimi olmaz.
yasa yok keyfe keder açık kaldı.
yasa yok keyfe keder kapandı şimdide.
keyfe keder de açılacak.
bunu eleştir yaw. açık kalsın kapalı kalsın diyeni deil
artık yeter da.
siz haklısınız tamam. kapandı işte.
Her zamanki gibi Yine ben haklı çıktım.:p
3 ay hiç açmasınlar, bu ne ya
Deprem bölgesinde ikamet eden yatırımcının deprem öncesi kapanış fiyatını baz alarak zararını öde
sonra borsayı hiç açma
açınca eline yüzüne bulaştırıyo
1 aydır spottaki malımı satmamak için direniyorum, ekrana da bakmiyordum. 2,5 günde %25 eridi portföyüm. Aracı kurumu aradım bisti kapatmayacaklar mı diye, 17 milyonluk satış ile olmuş bugünkü düşüş. Şaka gibi resmen, ne borsaymış arkadaş bu kadar sığ. Çocuk havuzu gibi piyasa. Herkese geçmiş olsun, yakınlarını kaybedenlerin başı sağolsun.
SM-A217F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kusura bakmayın dostlar, ortalık tutarsız yorumdan geçilmiyor. Bence neden, basitçe anlatayım.
Borsa niye açık kaldı: Spekülatif paranın döviz yerine yönlendirildiği alternatif piyasa bu. Normalde arka kapı rezerv satışlarıyla bir yere kadar idare ama, alternatifini -hele ki olağanüstü dönemde- ortadan kaldırırsanız, gelen talebe gücünüz yetmeyebilir.
Borsa niye kapandı: Aracı kurumlar daha da fazla düşüşün yaratabileceği temerrütlerle baş edemez ve riskler sistemik hale gelebilir.
Finans Merkezi
@AnlikDoviz
·
1d
DSÖ, Üçüncü Seviye Acil Durum ilan etti. DSÖ’nün 3. Seviye Acil Durumu, en yüksek acil durum olarak değerlendiriliyor ve DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına geliyor.
Aylardır yazmadım buraya. Ama son 3 gün gördüğüm borsa hareketleri harbiden çok üzücüydü. 3 senedir yuzde 5 in altına indirilmeyen borsa 2 gündür 10 10 iniyor. Ama gık çıkartan yok. Soyleyecek bir kelime yok
M2102J20SG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deprem bölgedindekiler için para ihtiyacı nedeniyle borsa açık bırakıldı diyenler var o zaman tek fiyat üzetinden borsayı açsaydın satan satsın alan alsın deseydin olmazmıydı. Paraya ihtiyacı olanlar şimdi yüzde 20 aşağıda hissesini satacak mecbur kaldıysa. Hepsinin mal varlığı yüzde 20 25 eridi. Paraya ihtiyacı olmayan için sıkıntı yok hacimsiz düştü hacimsiz çıkar 1 ay da bekleriz sıkıntı yok.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dünkü toplantıda ne konuşulduysa, bazıları mesajı almış- muhtemelen kredili riskli pozisyonların olduğu dile getirildiyse, bazıları mal boşaltma/ short yoluyla kredilileri boğmaya oynamanın çok karlı olacağını düşündü
yıldız pazarda 226 hisse işlem görüyor, dün bunların 184 tanesi yüzde 7 üstü eksilerle kapatmıştı, bugünkü 12,5 dakkalık seansta 141 hisse yüzde 7 ve üstü eksi yazdı.. dün 123 taban, bugün 52 taban..
100 TL porföyün var, 50 TL kredi kullandın muhafazakar bi yaklaşımla, 150 TL hisse pozisyonun iki tabanda 30 TL sildi, 100 TL portföy 70 TL oldu.. iki taban daha yerse zarar yüzde 60 olacak, artık kalan 40 TL ana para ile başabaş noktasına geri dönebilmen için yüzde 150 performans yakalaman gerekecek
riskli senaryoya bakalım, 100 TL ana paraya 150 TL kredi kullandın, 250 liralık mal, iki tabanda bugün itibariyle 50 TL zarardasın, ana paranın yarısı gitti, iki taban daha sıfırladın.. sonrası ??
KaraKemal sen hesap yapma.
Borsamız hükümet tarafından hafta sonu talep yönlü alınacak tedbirlerin açıklanmasından sonra pazartesi işleme açılacaktır. Bugün gerçekleşen tüm işlemler iptal edilmiştir.
bu arada deprem oldu diye borsa düşüyor diyen arkadaşlarım da var. şöyle düşünün bu deprem endeks iştahlı giderken olsaydı bırakın düşmeyi disket seansında bile düşer miydi????
topu topu 500 şirket arasında 8 şirket direkt bölgede. hiçbiri hasar almamış. artı altyapı üstyapı zarar gördüğü için ciddi işler yapılacak Allah'ını seven açık yüreklilikle söylesin bu depremi borsa satın alır mıydı almaz mıydı????
bu sebeple geçiniz kapansını fala ne yani borsa sonsuza kadar yükselecek miydi?? kontrolsüzce yükselirken tüm borsa coin haline getirilmişken neden kimse şikayet etmyordu???
bu iş dün yenen hurmaların sonucudur. hepiniz zaten bunu biliyorsunuz...
Birsürü insan okuyor burayı, gerçek değilse böyle şeyler yazmayın lütfen.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar çok bir şey yazasım yok.
Şirket olarak maliyeti bize ait olmak üzere bir TIR yemek üretim ekipmanı kadro ve malzemelerle bir bölgeye hareket ettik.
İki bölgede de müşteriler adına yemek üretimi için hazırlık yapıyoruz.
Rize çayelinde köyde 3 katlı evimiz var.
3 aleyi misafir edebiliriz.
Bir kat kaloriferli.
En azından kaloriferli dairede kalabalık bir aileyi misafir ederiz.
Masraflar bana ait.
Varsa buradan okuyan
Veya tanıdığı olan
Bana mesaj atabilir
https://twitter.com/yemekci53/status...fBHTZt2tQ&s=19
SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.