şuan astor da avantajlı bu sektörde ...Bazı guneş tarlaların alt yapı olmadıgı için yapılamadıgını belirtiler ...
şuan astor da avantajlı bu sektörde ...Bazı guneş tarlaların alt yapı olmadıgı için yapılamadıgını belirtiler ...
Hani 100 lirayı geçirtmiyorlar diyordu birisi ahan da 104 lira oldu. :evil:
Önü açık devamı gelecek....
An itibari ile tavanda bekleyen 1.335.667 lot
Y.T.D
Tavandaki lot sayısı güzel. Pazartesi de olumlu gider bu şekilde ..
Ytd
Şirket Yönetim Kurulu'nun, 2022 yılı hesap dönemine ait dağıtılabilir karının, yatırım ve finansman planları dahilinde Şirketin öz kaynaklarını güçlendirmek amacıyla dağıtılmayıp Şirket bünyesinde bırakılması hususunun Genel Kurul'a teklif edilmesine yönelik oy birliği ile vermiş olduğu karar 06.07.2023 tarihinde yapılan Genel Kurul'da görüşülmüştür. Genel kurul toplantısında kar payı dağıtılmamasına karar verilmiştir.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
öncelikle genel kuruldaki bilgileri bizle paylaştığınız için teşekkürler.birkaç sorum olacaktı.
1)şirket invertör üretiminine başlayacağını söylemişti. herhangi bir gelişmeden bahsedildi mi
2)dağıtım transformatörü yıllık üretim kapasitesi 16-20 bin adet olacağı söylenmişti. bu kapasiteye ulaşılabilmiş mi
3)AG-OG-YG ekipmanlarla igili kapasite artışları konuşuldu mu
4)yeni ürettikleri akım ve gerilim trafolarının satışına başladılar mı
5)depolama konusunda bu yıl sonunda yönünün belirleneceği ifade edilmişti.depolama konusunda ne konusuldu.
6)en son satın alınan altes alüminyum sanayi ile ilgili planlamalarından bahsettiler mi?
1) İnvertör üretimi için arge çalışmaları devam ediyormuş. Yerli belgeli olarak üretileceğini söylediler. Şirket ges santrallerinde kullanılan kablo hariç bütün ekipmanları kendi bünyesinde barındırmak istiyor.
2) Bu yıl 20.000 adet dağıtım trafosu üretileceğini daha evvel söylemişti behiç bey.
3-4) 5 yıl boyunca kapasite artışlarının pazar ihtiyaçlarına göre devam edeceğini söylediler.
5) Depolama konusunda hidrojen ile ilgili birtakım gelişmeler oluyor anladığım kadarıyla, olgunlaşınca bilgisini kap üzerinden geçeceklerdir diye tahmin ediyorum.
6) altes alm. sanayi şirketi alınmadı, onların fabrika arazisi ve üzerindeki fabrikası alınmış oldu, alınan fabrika peak pv fabrikasının çok yakınında. Peak pv nin mevcut fabrikasının yanındaki arazi daha evvel zaten alınmıştı oradaki fabrika inşaatı kapasiteyi 2,5 GW çıkarmak için başlamıştı. Belki bu fabrikada panel ile ilgili farklı bir bileşen üretilir henüz bir açıklama gelmedi.
Ek 29612
Yatırım ve haberleri piyasa güzel fiyatlıyor.
Umarım kısa zamanda 4.71 dolar zirvesini de görecek..
cwene 3 aydan 3 aya 12 aylık 5.941 milyar hasılat yapıyor sermayesi 123 750 milyon hasılatı sermayeye bölünce 48 00 tl lik lot başına üretip satmış cari fiyatı 199 00 lot başı 48 00 bölünce 4. 14 misli işlem görüyor .
************************************************** ************************************************** *
europover 3 aydan 3 aya 12 aylık 2.541 milyar hasılat yapıyor sermayesi 220 00 milyon hasılatı sermayeye bölünce 11 38 tl lik lot başına üretip satmış cari fiyat 114 40 1ot başı 11 38 tl ye bölünce 10 .05 misli fiyattan işlem görüyor 2 şirketi karşılaştırınca
europover / cwene nin 2.5 misli fiyatlı görünüyor . hangisi pahalı hangisi ucuz hesabını siz yapın ona göre karar verin borsada hasılatının lot başına olan fiyatın 10 misli olan hiç bir şirket yok .
yatırım tavsiyesi değildir
Bende 2 firmada var. Cwene tabi daha primsiz. Ama Europower ın hikayesi ve gücü daha fazla..
Borsada herşey fiyatlanıyor..
Smrtg fk 101.. Bugün de %6 artıda...
Karar veremediğim için cwene ve Europower ikisini de almıştım. Çok da iyi yapmışım.
Cwene de hareketini hızlandırabilir.
Borsada hikayesin olan firma iş yapar ...
Power daha komplike bir şirket..
Cwenede güzel yanlış anlamayın sakın...
Her iki hisse bende de mevcut cwenerji hiç satmadım halka arz ve bir miktar ekleme ile devam ediyorum eupwr üç defa alıp sattım dördüncü ye alım yapmıştım doğru karar vermişim kendi adıma cwenerji buna göre daha az pirimli ilerleyen zamanda duruma göre bakarım herkese bereketli kazançlar dilerim
smart g 24 mart 2022 14 00 tl den borsaya girdi bölünmüş şekli 700 tl 17 kasım 2022 de 283 20 gördü bölünmüş şekli 141 60 görmüş oldu 15 mayıs 2023 de en düşük 50 90 kadar geldi şu an cari fiyat 90 90 8 ay önce alanın % 55 zararı var demektir
smart g 3 aydan 3 aya 2 788 milyar hasılat yapmış sermayesi 306 milyon lot başı 9.11 tl lik üretip satmış cari fiyat 91 90 lot başı 9 11 cari fiyata bölünce 10 misli işlemden görüyor 141 60 dan niye 50 90 kadar düştü hala niye en yüksek gördüğü yeri görmedi geçen sen 12 aylık hasılat 2 200 milyar 12 aylık 2023 için 4 000 milyarın üzeri hasılat olabilir onun için hisselerde fiyatları önemli borusan da % 70 ihracat yapıyor diğer satışlarını da dolar üzerinden satıyor 141 750 sermaye lot başına 18320 tl üretip satmış cari fiyat 282 00 tl 1. 54 yani bir buçuk misli fiyattan işlem görüyor amerikada 3 / 4 misli oluğunda hisse fiyatı balon kabul ediyorlar borsada sıfırın altı yok tavan ın üstü de yok speğin insafına kalmış .
yatırım tavsiyesi değildir
Hey allahım ya :))
Merhaba arkadaşlar. Eski bir gesan kaybedeni olarak yuropawır alınır mı buralardan? Yarın biraz alayım diyorum
Bugünde sağlam gidiyoruz ...
İyi ki zamanında cwenelerimi satıp hepsini buna çevirmişim. Danke şön oyropavır
Ben belli bir sayıda hisseyi takibime alırım haftalık aylık yıllık geliri gideri sermayemi artırmış temüttümü vermiş fiyat istikrarı en yüksek en düşük birde ne zaman endeks düşer ona göre karar veririm hisse alırım bir hisse tavan tavan giderken elimde yoksa almam hiç kimsenin iyi veya kötü demesi beni ilgilendirmez umarım doğru karar verir kazanırsın
Tamam da ben ikisine de katılmıştım, sonra cweneeleri satıp buna çevirdim bir de üstüne ek alım yapmıştım.
Bir de tersten düşün, neden diğeri gidiyor da beriki gitmiyor? Primsiz olması yükseleceği anlamına gelmeyeceği gibi primli olanın daha da gitmeyrceği anlamına da gelmiyor bildiğimiz gibi. Nasip bakalım.
Hisselerin primli primsiz olması önemlidir. Ama daha önemlisi hisseyi yukarı götüren yatırımcı/gruplardır...
Şirketimiz, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 12/07/2023
tarihinde gerçekleştirilen, 2023/602721 ihale kayıt numaralı ''İTM-450 Referanslı 154kV Nallıhan TM
Yapım İşi'' konulu
ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli
138.818.470, -TL'dir. (Yüzotuzsekizmilyonsekizyüzonsekizbindörtyüzyetmiş , Türk
Lirası)
İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve
yatırımcılarımıza bildirilecektir.
Saygılarımızla,
Maşallah döke döke gidiyor...hikayesi olan şirketleri herkes bulamaz yada bekleyemez...
Aynen öyle. Maşallah diyelim..
Seans içi hareketlere göre demiştir. Ama iyi teknikçi dökülmekten ziyade dün ve bugün ilave mal almıştır. Çünkü teknik olarak kanala değip yukarı kaldırdılar...
Takaslara bakarak işlem yapan varsa avucunu yalar onuda söyliyim... Benim bile üc tane kurumdan al sat yapıyorum profesyonel neler yapıyordur...
Ben de sattım. Bereket versin kazandırdıklarına, teşekkürler yuropavır.
Kendimi avutma şeysi : Benden alan da kazansın.
Herkese bol kazançlar ::wave:
Allah bereket versin kısa zamanda iyi kazandık beklememize değdi, ortaklara hayırlı olsun :)