Bddk 2. Konutunu alacaklarlara kredi çekmeyi zorlaştıran düzenleme getirmiş
Printable View
Bddk 2. Konutunu alacaklarlara kredi çekmeyi zorlaştıran düzenleme getirmiş
Yazdıklarımı konuyu dillendirmemek adına sildim ama bu sandığımızdan çok daha önemli bir adım bence.
Hayırlı ve hızlı olur umarım...
iştiraklerin hepsi bir çatı altında toplanırken bütün iştiraklerin yeniden değerlemesini yaptırırlar bazı şirketlerin değerleri mevcut değerlerinden yüksek çıkabilir bazılarında düşük çıkabilir işmenin de bünyesinde borsada olmayan iştiraklarının gerçek değeri açığa çıkmış olur işmen e yeniden değerleme olduğu için çok yarar ben böyle düşünüyorum
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/22u7po4.png
işmen sanki bir holding gibi işmen borsada devam eder . iş girişim sermayesinin içinde bir çok şirket var maxsis girişim sermayesinin içinde neler olduğunu bilmiyoruz bilen vardır . onun için işmenin gerçek değerinide bilmiyoruz . y t d
Burda aslında isbank özelinde yapılan bir çalışma,pr da denebilir. Banka elindeki senetleri alıyor ve iş grup v.s. artık adını ne koyacaklarsa oraya aktarıyor. Ama bu yeniliği parlatmak özellikle boğa piyasasında çok kolay olacaktır.Bugün iş tarafı ismen de ağır alıcı idi,iş grubunda ne yazık ki insider trading çok olur( bı OYAK hektas insider trading i kadar olmasa da ) isctr nin ekstra önden gitmesinden de belli oldu,bence tüm grup hisselerde bı heyecan yaratacaktır,ismen de onlara uyacaktır.
Bedava yediler 15000 sodami.... SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün şirketleri birleştiriyoruz demiyor elimdeki sirketlere ait hisselerimi çatı holdinge aktarip kuruyorum diyor. İşctr için çok olumlu çünkü tüm iştirak değerleri ortaya dökülünce banka bedavayim diye bağıracak ki zaten bedava idi, iştirakler için de demin yazdigim gibi olumlu bir sinerji olacaktır.
Fazla heyecana gerek yok. İş grubu zaten bir holding gibiydi. Bu durum bankanın yapısını karmaşıklaştırıyordu. Şimdi holding ayrı, banka ayrı olacak. İlla ki bu doğrultuda bir değerleme çalışması yapılacaktır, bu işmene de (işmen de holding içinde bir holding gibi adeta) pozitif yansıyacaktır.
Değerleme sonucunda gerçek fiyatlama ortaya çıkacağı için bu fiyata yansıyacak elbette. 20 milyon lot alanların varmış bir bildikleri. Biz de bilmiyormuş gibi yapıyorduk bu kadar malın üzerinde beklerken.
Hayırlı olsun ortaklara, kazancınız daim olsun. Cumhuriyetin kurucusu yatırımcısını da her daim korur kollar. Var ol iş grubu :)
Böyle bir şeyin olma ihtimali yazı ile sıfır. İş grubu ile dolandırıcıları bir tutanlar, şişede olduğu gibi oldukça yanılırlar. Bu tip algı çalışmaları işbankasına çökmek isteyenlerin zihniyetidir. Bu herkesin boyunu aşar. Bu yanılgılara düşmeyin. Malınıza sahip çıkın, altın yumurtlayan tavuğunuzdan olmayın. Sizi kandırmalarına izin vermeyin.
Bu haber şirket için pozitiftir, piyasada hakkını bulur.
Sevgiler, saygılar.
Aynı kanıdayım sayın Müzikal bir kesim o zaman pandemiyi de fırsat bilerek ŞİŞE de olumsuz yazılar ile yatırımcılara malını sattırdı.Sonra 5 liraya sattırtılan hisse şimdi 50 lira.
Bu gelişme bazılarının yazılarına aldanmayın piyasanın hiç beklemediği bir gelişme idi hele bu ara. Kimse kimseye masal anlatmasın.
Ve bırak İş grubunu geçtim bu haber piyasayı bile başka bir boyuta taşır hani farkında olmayanlar varsa farkına varsın.
Hisse de sürekli al-sat yapanlar vardı. Terste kaldılar ise hasar büyük olur.
Bu birleşmenin kime fayda sağlayacağından önce borsada yapılan yağmanın insider çürümüşlüğünün ve regülatör kurumların bunları sesssizce izlemesini kınıyorum.. Birçok hissede haberden önce belli aracı kurumların hisse almaları, özellikle mevcut yönetime yakın olanlar son dönemde banka kurmalarına izin verilen bu kurumların haber öncesi yaptıkları bu alımlar incelenmelidir. Geçmişte yaptıkları manupülatif işlemler, piyasa dolandırıcılığı suçlaması ile ceza alıp aracı kurum sahibi olup son dönemdede banka kurmalarına izin verilen bu kurumların açıkça borsada binlerce yatırımcının gözü önünde suç işledikleri ayan beyan ortada iken bunlara SPK nın sessiz kalmasına anlam veremiyorun. Bu olaylar yatırımcının piyasaya olan güvencini sarsmaktadır..
Geçmiş yazımda iştiraklerini İŞ holding bünyesinde toplayacak derken İŞ holding ismini örnek olarak söylemiştim..Şimdi ismi ne olursa olsun Ayrı bir tüzel kişilik olan holding AŞ olacak ve bu iştirakler oraya gönderilecek..Artık İSMEN nin sahibi dolaylı olarak yine İŞ BANKASI olacaktır. İŞ Bankası bilançosu artık tek bir şirketle konsolide olacaktır. Burada temettü ödemelerinde İŞ bankası artık temettüyü direk olarak İSMEN den değil 1 yıl sonra %100 sahibi olduğu İŞ holding AŞ nin genel kurulundan sonra alacaktır..Bu tamamen bir sadeleştirme oprerasyonundur. Finansal olarak iş bankası üzerindeki tüm bu iştiraklerle tek tek uğraşmak yerine tek bir şirketle muhatap olacaktır.Eğer İş bank yönetimi kafayı kullanırsa, Bu yeni kurulacak holdingi ileride halka açabilir oradanda muazzam bir gelir elde edebilir..Bir deriden 3-5 post çıkarmak gibi.Bunu borsada bir çok şirket yaptı.. Düşünün İş bankası sahibi olduğu İş holdingin %20 sini halka açsa acaba ne talep gelir kaç milyar TL para toplar.. Bence hikayenin gerisinde bu olabilir..
Burada bence en büyük bomba yeni kurulacak içerisinde 147 iştirak olacak İŞ SİNAİ VE YATIRIMLAR HOLDİNG AŞ nin ileride halka arzından İŞBANK a gelecek deli para.. Buna bir deriden 3 post çıkarmak denir. Geçmişte bunu eczacıbaşı yaptı..Global de Mehmet Kutman Yaptı..Kurulacak bu Holdingin 2025 de %20 sinin halka arzından İŞBANK a kaç para gelir.. BİST de kıytırık şirketlerin 30-40 milyar TL lere çıktığı yerde..yapılacak bu halka arz çok ses getiri diye düşünüyorum.
Şimdi İş gurubu kağıtlarda speklere gün doğdu.Asagi yukarı silkeler dururlar..Ayrıca Bloomberge çıkan ismini vermeyeyim saygın yorumcular dan biri geçen hafta sigorta sektöründen uzak durun dedikten sonraki gün sigorta sektörü ucmaya başladı..SPK bunları gormuyormu?Yok vergi dairesi bilançosu oyunları..Allah küçük yatırımcıya sabır güç kuvvet versin.Bu faizlerle borsa dan çıkış olmaz.Banka faizlerinde 60 üstü olana kadar.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sıkma canını birisi de pazartesi sabahı bloomberght de borsadan hele bankalardan hepten uzak durun dedi birşey olmaz onlara onlar düzen adamı zaten.
Siz sanıyor musunuz ki o adamların uzantıları bu topiclerde yok.
Bu holdingleşme olayı benim bildiğim en az 15 yıldır işbankası bünyesinde konuşulan, piyasanın ise bildiği ama yıllardır dile getirilmeyen bir mevzu. Kimsenin beklemediği bir anda bu kararın alınmış olması yorumuna katılıyorum sevgili Zdx :)
Ben de olsam tam da bu zamanda yapardım bu işi. Ardından alınacak aksiyonu tahmin etmek de güç değil elbette. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, tam piyasa düşecek diye seviniyorsun, hop bomba bir haber düşüyor. Tam gazı yayıyorsun mş istifa etti diye, şırrrak diye kimsenin beklemediği bir faiz artışı yapılıyor. Tam diyorsun ne güzel düşsün piyasa da mal alalım, yapıştırıyorlar yeni bir bombayı.
Valla borsada parası olmayan için çok zor zamanlar, ben olsam ne yapacağımı şaşırırdım, krizden krize girerdim. Allah kolaylık versin mevduat ve döviz sahiplerine. Hava da sıcak bol bol soğuk duş alsınlar, malum sağlık her şeyden önemli.
Bakalım iş grubu hisselerinde yeni piyasa değerleri ne olacak. Merakla ve yüzümde derin bir tebessümle, ve hatta 32 dişim görünecek şekilde beklemedeyim.
Bol kazançlar herkese. İyiler her daim kazanır, kötülerin sonu belli :)
Kesinlikle [emoji28]SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Işmen şirket varlıgını koruduğu sürece kimse onun kãrını temettü harici alamaz benim bildigim.... Tersinden bakarsak Işmen hissesinin %20 si sizin olsa ve Şirket tek kuruş temettü ödemezse para kasadadır ve size tek kuruş gelmez....diye düşünüyorum [emoji16] ..O halde bu şirket temettü ödemeye devam eder mi etmez mi? Cevap belli aslında..... SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tarz yorumlarla (sevgili value için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın) aslında ima edilen, holding olan firmaların karlı olan şirketlerinden (yasal mevzuat izin verdiği ölçüde) karsız şirketlerine vergiden "kaçınmak" (vergi kaçırmanın yasal versiyonu) için yaptıkları kar transferi sonucunda, karlı şirketin az temettü verir yahut hiç vermez hale gelişidir. Bu tarz olayları daha iyi anlamak için en küçük bakkalın bile yaptığı naylon fatura olayına göz atılması kafidir.
Ülkemiz adeta bir vergi kaçırma, kara para aklama cennetine çevrilmiş iken, naifçe bu şekilde düşüncelerin akla gelmesini çok normal karşılıyorum. Hele ki, hali hazırda sadece zenginleşmek için yapılan halka arzlar da varken, çakallık her hücreye sirayet etmişken, bu şekilde naif düşünceler son derece normal.
Ancak unutulmaması gereken çok temel unsurlar var. Bu unsurları göz ardı edip bu yorumları yapmak mümkün, ama gerçekten uzak.
Şöyle ki; esasta bir şirket niye halka arz edilir, bunu artısı eksisi nedir, şirkete faydası var mıdır yok mudur? En temelde düşünülmesi gereken şey, halka açılacak şirketin geçmişidir. Patronsa patronun, şirketler grubu ise o grubun geçmişi. İş grubunu baz aldığınızda, cumhuriyet tarihi kadar yaşlı ve bir o kadar da bu ülkeye, kim ne derse desin her türlü alanda sonsuz hizmetleri olan bir gruptan bahsediyoruz. Hele ki bu grubun bir sahibi yok, sahibi çalışanları. Genel müdüründen çaycısına kadar, kimsenin bir imtiyazı veya bir ayrıcalığı yok. En başta buna güveneceksiniz. Bunu anladıktan sonra, temettü verir mi vermez mi, kazandığı parayı vergiden kaçınmak için başka yerlere aktarır mı aktarmaz mı, diye soracaksınız. Cevap çok net değil mi?
Bu tarz söylemleri geliştirenler ya kötü niyetlidir, ya da kara cahil. İki türden de uzak durunuz, kanınızı emmek için var onlar.
İyi hafta sonları.
İs bankasının dünkü açıklamasında geçen iştirakler içinde ismen in adı yer almıyor. Burada payı yok muydu acaba İş bankasının belli bir oranda?
Pazartesi günü için isctr mi ismen mi almak daha mantıklı olabilir uzun vade için?
Kap’ı tekrar okuyunca 2.yüzyıl vurgusu duygulandırdı beni…
Bizler toprak olacağız bir yüz yıl sonra bu kurumlar yine burada olacak!
Umarım, Cumhuriyet ile birlikte çok daha güzel ve güneşli günleri karşılarlar!