Hangı kurumdan koydular yine ziraat mi...yoksa bizdeki topu topu 68 Bn lotcuk...onu da Ensar vakfına bağışladım Cb yide ensarcılara havale ettım ...düşsede alsak...temettu parasının Bi kısmı hala boşta...ytd
Printable View
Hangı kurumdan koydular yine ziraat mi...yoksa bizdeki topu topu 68 Bn lotcuk...onu da Ensar vakfına bağışladım Cb yide ensarcılara havale ettım ...düşsede alsak...temettu parasının Bi kısmı hala boşta...ytd
Yemezler o malınıda elinden alırlar, tekrar koysana 1 seans boyunca bir tarafın yiyorsa, umarım alırlar da elinden ardından bakakalırsın,
Ziraat mi bilmiyorum ancak maldonado korkuyor, dar alanda kısa paslaşma yapıyor, koysana şöyle 1 seans bakalım, hadi?
Beyler 1- tahtada patron genel anlamda takipte olabilir ancak anlık bazda takipte degil bu cok belli. 2- hacim darligi yuzunden millet yanasmaya korkuyor, 10 bin lot alsa alması dert , satmaya kalksa satamıyor... anca gecen gun ziraatın yapmaya calistigi gibi (ve yaptıgı gibi) piyasa fiyatını yuzde 4-5 altına basacak ki yüklü cıksın. 3- bugun >20-30 bin lotunuz varsa aksam kac param var diye dusunurken kapanıs fiyatının yuzde 3-4 altını dikkate almanız lazım bu bir gercek cunku elimizdeki mal likit degil. T+2 acil para lazım olsa piyasa fiyatından cıkamazsınız elinizdekini. 4- bilanco sonrası twitter daki tavsiye edenlerin lafını dinleyip bulasan cok olmustur.. bu tahta twittercılara gore degil, aksine yatırımcısı da olumsuz etkilendi twitcilerden. 5- hissede karlılıgın aynı sekilde devam etmeyebilecegi korkusu ( ki korkunun temel sebebi gecmisteki asırı dalgalı marjlar ) talebin artmasına engel oluyor, yoksa hissenin yılsonu beklentisi (ilk 6 aya göre ) hisseyi 6-7 lere tasımalıydı. 6- su an icin teknik kötü duruyor , 7- hissenin forumda beklendigi gibi 10 uzeri seviyelere cıkması icin ya karlılıgın artarak devam etmesi gerekir, ya da büyük birilerinin operasyon girmesi lazım yoksa bizim gibilerin yaratabilecegi taleple ile bu iş zor .
Sent from my iPad using hisse.net
SN dermite yazdıklarınıza % 1000 katılıyorum...açıkcası Bnm tek endişem satış hacmini ve karlılıgını devam ettırmesıdır...yurt dısı satışlarda zorlanıyor...cay plaketine epey yoğunlaştılar.liptın ve doğuş paketleri agırlıklı olarak bakab ama nınlatı kaybederse ciddi üretimde azalma olur...ayrıca yurt ıcınde ciddi rakipler çıkmaya başladı... Çorba amb mondıde pazardan pay almaya başladı...satış yapamıyorlar ama kapasıteyı artırıcı yatırım yapıyorlar amaç para kacırmak....bekleyıp göreceZ...patronlar içinde sıkıntılı süreçteler...ytd
Bu konuda benim de ciddi şüphelerim var. Şirket son 5 yılda piyasa değerinden fazla yatırım yaptı, bu dönemde çalışan sayısı %50 arttı, katılmadığı fuar yok ama satışlar artmıyor. Hatta şirketin 3-4 yıl önceki genel kurul tutanaklarında yapılan yatırımla işçilerin önceden alındığını bu yüzden maliyet artışı olduğu, yatırımların satışlara yansıması ile karlılığın artacağı belirtilmişti.
Ancak aradan geçen sürede satışlar çok düşük seviyelerde artış gösterdi. Yıllara göre ton ve euro (milyon) bazında satış rakamları şöyle:
2012-18.825---82.8
2013-18.714---78.1
2014-20.284---84.6
2015-22.817---93.6
2016-22.208---91.5
2017-9.808----42.9* 6 aylık rakamlar
Yapılan yoğun yatırıma (piyasa değerinden fazla) rağmen satışlar 2012 yılına göre (5 yılda) ton bazında toplamda %20 bile artmamış. 2016 yılında bir önceki seneye göre düşüş var. 2017 yılında ise 2016 yılına göre %10 düşüş olmuş olacak. Yani bu seneyi 2012 yılı ile hemen hemen aynı satış tonajı ile kapatacak. Satışlar Euro olarak ise hep 80-90 milyon euro bandında.
Aynı ürünleri üreten Pilenpak 2013 yılında 44.1 milyon euro satıştan 2016 yılında 68.2 milyon euro satışa çıkmış. Hem de %20' ye yakın net karlılık ile. Kalenobel de aynı şekilde 45 milyon eurodan 67 milyon euro satış rakamına çıkmış.
Bakab ise bu kadar yatırım yapıp son teknoloji makinelerle üretim yapmasına rağmen niye satışlarda sıkıntı yaşıyor? Diğer şirketler Bakab'ın üretim yaptığı firmalardan hem de daha yüksek karlılıkla pay alıyor da Bakab niye diğerlerinden pay alamıyor? Eur/tl kurunun tamamen lehte gelişmesi nedeni ile rekabet avantajı oluşan yurtdışı satışları son 5 yılda niye hep 15 bin ton bandında kaldı? En önemlisi madem satışlar artmıyor niye bu kadar kapasite artırıcı yatırım yapıldı?
Senede 5-6 milyon tl'lik modernizasyon yatırımı yaparsın da son 5 senedir her sene 30-40 milyon tl lik yatırım hiç satış artışı olmadan neden yapılır? (solvent yatırımını bunun dışında tutuyorum)
Sayın yarımada söyledikleriniz çok doğru, bu sirket 2011 yılından beri yatırım yapıyor, 2012 satisi18 kusur bin ton, 2017 ilk 6 ay 9.8 bin ton,2.alti aylıkta da 9 bin-10 bin ton satsa 19 bin tonu bile yakalaması zor görünüyor, niye böyle oldu? anlamak mümkün degil, kapasite artırıcı yatırımlar 2011 den beri devam ediyor, hiçmi tonaja yansımadı bu kadar yatırım?nasil bir yatırım öngörüleri vardı ki bunca yatırımı yaptılar? Atıl olarak duran bir kapasitemi yarattılar? Ne kadar bilinçsizce yapılmış o zaman, CB isi bu çömezlerine devrettiğinden beri firma bir arpa boyu yol gidemiyor, CB isin basına geç artık, firman elden gidiyor haberin yok, ne anlar bu denyolar firma yönetmekten? İçine ettiniz ulan koskoca firmanın beceriksiz Uşaklar, bırakın gidin, BAN!
Başka bir şirket bu BOKAB'ı satın almış olsaydı vallahide billahide bu acemilerden daha iyi yönetirdi ve satış tonajıda belkide 24-25 bin tonları çok rahat görürdü, karlılığıda artar yıllık en az 30-35 milyon TL.rahat kar açıklardı, nesiniz ulan siz? İstilacı çekirge sürüleri sizi
Kendi sirketını bile içini boşaltmaktan öte dusuncesı olmayan zihniyetten ne hayır gelir?sumuklu seerdayj anca iha ile oynasın...haddine mi sşrkt yönetmek .benim beklentim satıp kurtulmak istegı olabilir yeni jenerasyon pek sıkıntıya gelmiyor...bu durumda profesyonel yonetımle sırket hak ettıgı yere gelir...Bu artış bir zorunluluk zira bizimki kotu yonetılırken rakipler ileri seviyede uluslararası rekabete uygun yöneltiliyor...aradaki farkı duşunun...rekabet ettıgı dünün merdıven altı firmaları bugün uluslararası piyasalarda ve rakipler...😀😬 ...bunların yonetıcılıgı rakibi güldürür dostu ağlatır tarzda...Alın sıze yurtdışı ofıslerı 1 yıla kalmadan kapattılar...niye çünkü amaç kazanmadan kazançlı çıkmak...vergısel vs kazanç sağlayıp kar etmek bu nedenledir konsolide bilanço açıklar 1 ay extradan yatırımcıyı Oya'lar...popomla gülüyorum bunlara cok gülmekten de 3 defa ameliyat oldum Kuran carpsın...yazdık kac kere borsa manıpuladyonu için adları gectı gözaltına alındılar huylu huyundan vazgeçer mi?simdi takım elbıseli dalton luk yapıyorlar...Red kit ler n yapsın ki...İyi niyet olmadıktan sonra...Amaç tüm paydaşları dürtmek...devleti yatırımcıyı müşterileri ve çalışanları (şahsi düşüncem)...Son sözüm İnsalkah batarsınız sizde. Bizde kurtuluruz...Ytd
http://www.hisse.net/topluluk/showth...d=1#post905620
Haftalık hisse yarışmamıza alalım tahminlerinizi.
10-15 bin lot ile -%3 düşebilen Ender hisselerden, 5,05 TL.satışta 110 bin lot mal var, yokmu alacak babayiğit?
Geçen yazdığım yazının etkisi olmuş, 151.000 lot mal giren vatandaşa seslenmiştim yiyorsa 1 seans koyda görelim diye, sesimi duymuş olacak ki satışa konulan 110 bin lot mal saatlercedir duruyor alan yok
Param yok ki kaldırayım orayı, çokta isterdim hani ama maalesef umarım birisi kaldırır orayı da..
Polibak ve Bak Ambalaj Almanya’ya çıkarma yaptı
Bakioğlu Holding’in bünyesindeki Polibak ve Bak Ambalaj, Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Interpack 2017 Fuarı’na damga vurdu
CROPY
Polibak ve Bak Ambalaj Almanya’ya çıkarma yaptı
Bakioğlu Holding şirketlerinden Polibak Plastik Film Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Bak Ambalaj, Almanya Düsseldorf’ta düzenlenen Interpack Fuarı’na damga vurdu. Türkiye’nin önde gelen plastik film üreticilerinden biri olan Polibak, gelişen teknolojiyi sürekli olarak bünyesine katmaya devam ediyor. Interpack Fuarı sonrasında pazardaki konumunu güçlendirmek ve 2025 şirket vizyonu doğrultusunda Avrupa’daki en büyük üretici haline gelmek hedefiyle ilerleyen Polibak, 2010 yılından bu yana Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulu listesinde yer alıyor.
Fleksibıl ambalaj lideri
Türkiye’nin önde gelen lider fleksibıl ambalaj üreticisi ve en büyük ihracatçısı olan Bak Ambalaj ise, geçtiğimiz yıl 10 milyon eurodan fazla yatırım yaparak yıllık 32 bin tonu aşan üretim kapasitesine ulaştı. İhracatın ağırlıklı merkezi olan Batı Avrupa’daki müşterilerine daha hızlı hizmet verebilmek adına Hollanda’da yeni lojistik merkezini daha önce hizmete sokan Bak Ambalaj, yakın zamanda Almanya pazarındaki konumunu güçlendirmek için ülkeye bir satış ofisi kurdu.Şirket, Interpack Fuarı’ndan iş ortaklıkları ile döndü.
Haberler güzel ama fiyata niye yansımaz bu?
Hayat patrona güzelde ondan....kar Cb nın cebine doluyor...ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://fs5.directupload.net/images/170915/7vd2d6vs.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne karışık seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +37 olurken, ortalama tahmin +9 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 34 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +485 puan olurken, en düşük beklenti -403 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 15'i negatif, 19'u pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +37
Ortalama : +9
Maksimum : +485
Minimum : -403
Katılımcı: 37[15(-)19(+)]
http://666kb.com/i/dmq0wyzun5w3kj21l.png
yabancı çok azmış :)
İzmirdeyim birkaç gündür, Bugun BAKAB fabrikalarını görmeye AOSB ye gittim, merkez fabrikaya uğradım, güzel tesis ancak dışarıdan bakabildim sadece, içeri almadılar, neymiş efendim su an kimse yokmuş, izin gerekiyormuş duygu hn.cumartesi yokmuş, fabrikada yöneticiler yokmuş Muş Muş Muş yani, dönüp geldim tekrar İzmir'e, aynı sokakta bak-1 tesisi sanırım var solda 100 metre ileride, orasında bayağı büyük bir yer, aynı organize sanayide borsada işlem gören İzmir fırça tesisinide gördüm dışarıdan, ufacık bir yer, bu BAKAB'ın merkez-bak-1, bak-2, bak-3, ek-bak olmak üzere 5 tane tesisi var aynı organize sanayi bölgesinde farklı kısımlarında, ayrıca solvent geri kazanım tesisi açmışlardı, ayrı bir yerdemi açtılar yoksa mevcut tesislerin birinin içindemi açtılar bu solvent geri Kazanım tesisini onu bilemiyorum, ama gördüğüm merkez ve bak-1 tesisi bayağı büyük, 5 fabrika ve arkasındaki bakioğlu holding ve bünyesindeki özellikle polibak (devasa bir tesis dışarıdan gördüğüm kadarıyla) ve bareks te bayağı büyük bir tesis, bu grup normalde bünyesindeki bu firmalar ile sinerji yaratabilecek ve bunu düşük maliyet ve yüksek kar'a dönüştürme potansiyeli bulunuyorken nasıl olurda bu kadar düşük kar açıklıyor bu şirket hayret doğrusu, bir çapanoğlu olduğu kesin, yine söylüyorum bu grup değilde yabancı bir firma olsaydı bu şirketlerin sahibi bu karın en az 5 katı kar açıklardı,
4,99 dan mal veren hıyar Maldonado, başın göğemi erdi 4,99 u yakınca amk, inşaallah elinden alırlar da o malları ardından bakakalırsın ve hayıflanırsın, bir ara bende de vardı bu BAKAB ne günlerdi ya nereden biliebilirdimki bu kadar yükseleceğini dersin inşaallah aminnnn.
Bokunu deşen tavuk gibi 4,99 cu
10-10-10 lar yine benden
Aralarda 2-2-2 lerde unutulmasın bende🙃
Yoncadan işlem yaparızzz
Yeni geldim dışarıdan uyku tutmadı, saydırayım dedim bu kansızlara
http://666kb.com/i/dmu9ra9yg3egc42s8.png
usd grafiğinde, muhtemelen bir daralan üçgen yapıyor.
4.86 fiyatı bu grafikte bir destek gözüküyor.
buraya kadarmış deyip çıkalım mı?
Öneri tavsiye lütfen.
Bence az miktar çıkında Cb rahatlasın ... Ky nın kazandığı 3-5 kuruş battı Cb ye....ytd
Al yada sat diye birşey diyemem ama
Eğer kottan çıkmak niyetindeyse son 3.5 ayı
Bu yıl sonuna kadar yüzde 97
Bu yıldan sonra yüzde 98
Bu yıl olmazsa hiç olmaz
Kendi adıma bekliyorum bekleyeceğim
Bana bu kıvranmaları doğum sancısı gibi geliyor
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4.5 tan sonra girerım abi gözü kapalı ...kdv ind dolayı resıdence ların taksıtlı odemelerını öne cekınce biraz nakite sıkıstık[emoji48]...ama artık alım için hazırız...derınlık görebilen ve patron satış emirlerınde buraya yazın 3-5 alalım...Cb nin malını yıyek...satmadım satmam da...bağışlarım bedava verırım ama bu fiyattan satmam...ytd
Tacirler güzel aldı bugün, malını kaptırdı birileri yine, isyatirim satmış yine, satsın ky ayıklansın artık son demleri, dikkat ederseniz hacimsiz düşüyor, birileri surekli izliyor, bıktırma yıldırma yapıyorlar, ben ne olursa olsun alıyorum ve aldırıyorum, bende örümcek Sabrı var ağalar, patlarsa fena patlar biliyorum ve hissediyorum
Şu anda şirket için herhangi bir olumsuzluk yok hatta şirketi olumlu etkilemesi gereken gelişmeler var. Eur/tl yükseliyor ve pariteden dolayı hammadde euro bazında en düşük seviyelerde.
Hissenin toplu olması nedeni ile işlem hacmi az olduğu için üst kademelere 10-15 bin lot satış yazıldı mı hisse otomatikman baskılanıyor. Şu anda da bilerek ve planlı şekilde bunu yapıyorlar.
Patronun kafası olumsuz
Herşey olumlu olsa ne olacak?
Senelerdir böyle
Hiç değişen birşey yok benim gözümde Aynı zihniyet aynı tas hamam
Sen malları versen patronun kafası olumlu olur
Daha çok bekler
Yılbaşını bir görelim hele
Gerçi bununla gördüğüm yılbaşları iki elin parmaklarını geçti ayak parmaklarını da sayıyorum artık
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Propak'ın %90'ını 47 milyon euroya Yıldız Holding almış. Yani şirket 52 milyon euroya satılmış. Propak'ın tam cirosunu bilmiyoruz ama cironun 1.5 katı civarlarında bir fiyata satılmış oldu. Sektördeki tüm satışlar (Korozo, Kalenobel,Propak) hep bu fiyat seviyelerinde gerçekleşti. Demek ki sektörde oluşan reel değer bu.
Bu durumda Bak Ambalaj'ın değeri 130-140 milyon euro seviyelerinde çıkıyor. Şu anda işlem gördüğü fiyata göre değeri ise 41 milyon euro civarı. Yani olması gerekenin üçte birinde bile değiliz.
Sn Yarımada elbet bir gün degerini piyasa da anlar , ilgi artar.. yatas 1 liradan 3-4 yılda 18 e gitti.
Aracı kurumlar 8 TL iken farkedip yazmaya , sirket ziyaretleri yapmaya basladılar ...
KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.
25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
"Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.
**ÖNEMLİ