İlk yeni rekoru Nisan sonuna doğru bekliyorum sn. asgaridr.
Printable View
ABD Borsası 31 temmuz 20 ağustos tarih aralığına kadar negatif seyrini sürdürür görünüyor.
imkb zirveyi 22 ocakta gördü, düşüş trendini 27 şubatta başlattı. İki haftada 15 bin puan geriledi.
Kasım sonunda 83 bin puanı bekliyorum. ,
Bunu 27 şubat günü söylemek gerekirdi, 2 mart günü başlayan tepkiden umudumu bugün kestiğim için bugün söylüyorum.
Dip konusunda inceleme yapılabilir verilere temmuz sonunda sahip olabileceğimizi abd grafiğinden ve bist grafiğinden ortak kanı olarak düşünmekteyim.
dow için 20.700 desteğinin çalışıp çalışmadığı test ediliyor. çalışmadığı görülecek olursa DEVİR hocanın bir kaç yıl önce yazdığı 7.000'e kadar düşer "supercycle", "Grand supercycle" eksenli yorumlarını hatırlarım.
Dow Jones endeksinin 20700 desteğinden tepki vermesi bizim gibi borsalara satış imkanı verecektir.
30, 40 hatta 50 bin diye devam etmesi mümkün değildir, fazlasını yapmıştır.
Tutmadı üstadSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz buna kırılım ihlali diyoruz.
Dış borsalardaki şelale ve yabancı satışı son dönemde fazlaca yaşanır olan kırılım ihlalleri ve abd için trend sonunun gösterdiğini görmemek de benim tembellik ve dikkatsizliğim.
Fakat;
Piyasa bir satış imkanı verecek.
Dow'un 20,700 tepkisi bu işe yarayacak.
Akabinde borsaya altı ay ara vermek isabetli bir karar olur kanımca. Faiz getirisi olan lira, paranın adresi olma potansiyeli taşımakta.
Fed negatif faizi açıklarsa; ABD Doları negatif faize geçerse adres Türk Lirası olur. Dow Jones endeksinin akıbeti görülene kadar hisse piyasası "mesela" demiştir.
Teşekkürler üstad, çok sabırlısınız, masaüstüne geçince itibar puanı vermek farz oldu.
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Grafik Haftalık, Logaritmik,
Ortalama ise 260 hafta ( 5 sene ) üssel.
Dip.
https://i.hizliresim.com/mvc2eK.jpg
önümüzdeki hafta perşembe gününe kadar yurt dışı ve bist aynı tarihleri veriyor; tepkinin ömrü dört gün. Tepki yükselişinin ömrü dört gün.
Dolar yükseliş trendinde.
https://imagizer.imageshack.com/img923/5610/fUDvzO.gif
13/03/2020 Dow Jones Industrial Average f/k oranı 18.02
Bist 100 endeksi f/k oranı 7'nin altına düştü; 6,97.
Cum günü tavan kapatan hisseler yüzde beşten fazla düşebiliyorsa, beklenen tepki gelmiyorsa, anlamı; ayi piyasası (düşüş trendi) çok güçlü.
Yarın için DAX endeksinin şelale havasından çıkmasını beklerim, eğer batan batma riski olan banka yoksa. Bu olursa avrupa borsalarının abd borsasından ayrışması mümkün.
Tepkiler başladı, kaybını geri alan hisseler dahi var, hisse bazında seçici olmak koşuluyla alım satım yapılabilir tepkici dönemdeyiz, dow da tepki verecek seviyeye geldi. şelale etkisinden çıktıktan ititaberen kısa vadede bir tepki dönemi.
Eskiden borsadan para kazanmak çok daha kolaydı, şimdi çok zorlaştı: sebebi, paradan para kazanma devri bitiyor.
Tepkiler hisse bazında sürüyor, işyat hissesi asansör kuyusundan çıktı ve yeni zirve yaptı.
#EKGYO 250 milyon lot veya 1 milyar TL'ye kadar hisse alımı yapma kararı almış.
Cuma günüde 10.5 milyon lotunu almış...
👏👏👏
https://t.co/FkC8FljM6S
Sayın JAKO uzun yıllar başlığınıza bakarım. Fİbo ekstensionların en büyük sıkıntısı hangi seviyede gerçekleşeceğini bilememek.
Emek ve fikirleriniz için teşekkürler.
Bu sefer sanki savrulmalar çok güçlü. Daha tahmin edilemez.
Beklentim ebcet ile " Allah" dedirtmeden gerçek bir düzeltmeye gireceğini sanmıyorum...
YAZIP ÇİZDİKLERİM
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ
dax için trend sonu 16 mart
dji için trend sonu 13 nisan
bist100 için trend sonu 1 nisan.
Sayın JAKO anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın "trend sonu" derken, aşağı yönlü olan trendin sonu mu demek istediniz?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dax döndü.
Çok teşekkür ederim cevabınız için, öngörülerinizi ilgi ile takipteyim.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halkbank avukatı Hruska'nın dilekçesini değerlendiren yargıç Richard Berman, talebi kabul edip duruşmanın 31 Mart tarihinde sabah 09.30'da yapılmasına karar verdi.
31 Mart'ta yapılacak duruşmada Halkbank'ı King & Spalding hukuk firmasına bağlı avukatlar Andrew Hruska, William Johnson ve Jacob Gerber savunacak.
Tepki yükselişi yurt dışı için de bist için de heyecan ve hararetini kaybetti. Önümüzdeki hafta için dalgalı hareket görünüyor.
ABD'deki Halk Bankası duruşması koronavirüs nedeniyle 9 Haziran'da yapılacak
Doların nisan sonu hedefi 7,30 lira.
https://img510.yukle.tc/images/44232...1_17-30-04.jpg
Üstadıma katılmakla beraber. ben de öngörümü paylaşayım. Önce yukarı 96-9900 aralığı ve sonra 72xxx ve sonra yukarı 84xxx ve uzun vadede 60xxx bence görülebilir. Yani kalan 2 ihtimal den 72 bin kuvvetli ihtimalle görülecek, 3. ihtimal 60 bin ise uzun vadede belki görülecek görülmeyebilir de....
Bunlar iyi günlerimiz. Nisan sonunda aşının bulunduğu (zaten bulunmuş durumda) dünyaya açıklanıncaya kadar 72 leri anca test ederiz
7 Nisan Salı günü trend sonu. Çarşamba endeks için karar günü.
Trend sonunun düşündürdükleri:
Yükselen bir trendi düşen bir trend takip eder. Düşen bir trendi yükselen bir trend takip eder.
Yüzde seksen böyle olur.
Fakat;
Güçlü trendlerde aynı yönde devam eden trend takip eder.
Bu son tepki yükselişine banka sektörü dahil olmadı.
Halkbank davası bitti yine dahil olmadı.
Şimdi olabilir. Banka hisseleri bir tepki yükselişini başlatabilir.