-
Teorik "2.53" 10.376 işlem 1690 kalan.
Yazacak bişey olunca yazarız.😊 Tekrar yapıp kafa sisirmeyelim. Anladığım mal gelmiyor. Sabah öğlen hacim olmuyor sonraki iki eşleşmede biraz. "2.50" tutunsun yeter şimdilik. Bilancoyu bekliyoruz. Hasılat %20 daha iyi olabilirdi fakat ikinci çeyrek zordur sektör için. 3 ve 4 daha iyi olacak insaallah..
-
-
-
Bu linktEki mehmet önenin konuşmasını dinleyin 2017 yılı itibarıyla avrupada yıllık kişi başı ton balığı tüketimi 3,5 kg ortadoğuda 5 kg bizde ise sadece 90 gr işte pazarın ne kadar büyüceğini görüyoruz 😎
-
Okullarda dağıtılan ücretsiz süt ne kadar mantıklıysa balık tüketimini de teşvik edilmelidir hatta okullarda
süt dışında ton balıkta dağıtılabilir.
-
PISA daki başarısızlığımızın yagane sebebi çocuklarımızın yetersiz balık tüketiminden kaynaklı beyinsel fonksiyonların az çalışmasıdır. Bu yüzden balık tüketimi artmalıdır.
-
Şimdi bakanlığa talimat veriyorum hemen ton balığı ihalesi açsınlar. 😁 Arkadaşlar süt 0.50 krş. Onu bile ellerine yüzlerine bulastıdılar zaten. Büyük maliyet farkı var arada.. Sakin olun.. Genel tüketim artsın yeter kaldı ki herkes sağlıklı beslenmek ister. Ülkede ki ortalama geliri düşünün insanlar yaşamak da zorlanıyor, dediğiniz Avrp. standartlarının olması için (kişi başı kg) bazında ilk önce asgari ücreti 3.000 tl. olması gerekir. Işte o zaman balık yiyin demek daha kolay olur. Gelir dengesizliği o kadar büyük ki kimi haftada iki kilo kalkan yiyor, kimi ayda 90 gr. yiyemiyor. Ben dardanel M.Ö yerinde olsam ( dış ticarete o bakıyor ) ihracata daha büyük önem veririm. Hatta lokasyonda ve pazarlamada güçlü bir oyuncu alırım yanıma.. CEO almışız Gima ve kipa geçmişi olan 😀 Migros' dan yapsaydık ya transferi. 😊
-
Tabii bizim borsamızda fiyatlamalar farklı indikatörler eşliğinde olur..
Yıllardır gözaltında olan bir hisse endeksin hiçbir çıkışında fiyatlama yapmamış, tamamen stabil kalmış malum durumlardan, hepimizin bildiği üzere..
Özsermaye ekside idi yıllardır.
Finansal kriz cözülemiyordu yıllardır.
Kapasite %30 lara düşmüştü.
Yeni girişimler yoktu.
YİP çıkış başvurusu yapıldı olumsuz sonuçlandı.
Daha bir sürü olumsuzluk vardı...
SİMDİ..!
Bunların hepsi aşılmış durumda ve tamamen üretime satışa odaklanılmış.
Bilanço ve özsermaye düzeliyor.
Altı aylık takaslara baktığımızda yeni oyuncular pozisyon alıyor. Eskiler pozisyonlarını artırıyor.
Yeni mantıklı temkinli adımlar atılıyor.
Yönetim büyük ders aldık çıkardık diyor geçmişten. (Çok önemli)
Yeniden değerleme süreci var. Ellerinde gayrimenkul var.
Yine ŞİMDİ..!
Elinde 1/2/ mlyn K olan yatırımcılar "6" yıl stabil kalmanın bedelini almak isteyecektir.
Birinci bölümde yazdığım bütün olumsuzlukları hisse nasıl fiyatladı ise,
Ikinci bölümdeki fiyatlamalar da olacaktır.
Bu borsanın kuralıdır..
Benim son altı aylık görüşüm sadece mal alımı olduğu ve fiyatlamanin olmadığıdır.
Yine kendi görüşüm asıl fiyatlamanin bu saat den sonra olması gerektiğidir.
Yazdıklarım kesinlikle beni bağlar, yatırım tavsiyesi içermez.
Sağlıcakla..