İNŞALLAH. Adalet toplumun her kesimine lazım, Adaletin olmadığı bir dünya, zalimlerin dünyasıdır!
Printable View
Sn kızıldağ 2026 da dolar bazlı temettü olarak isdemir de hissiyatınız nedir?
0 da deseniz ben alacağım da gene orta uzun vade beklentinizi merak esiyorum.Bir de isdemir in yatırımlarını eksiden kestirebiliyorduk kpasite artısı vs birkac yıldır bakmıyoruö yok diye 2026 ya dek toplam isdemir yatırımı işe yönelik ama kapasite ama maliyet avantajı için nedir bilginiz var mı?
Syg ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çin artık her yeri ahtapot gibi sarmaktan vazgeçti, mal satıyor ama daha akıllı. Bu savaş ambargo rusya şimdi enerji derken düzen oldukça öngörülemez bir hal aldı. Fakat ereğli isdemirde patron faktörü yok, sistem ve plan işler. İsdemir sene başında bir artış yaşadı, 2023 içinde resmi kapasite 4 milyondan 5,5-6 milyona çıkarılmış olur. Ama asıl olan pazar payından istifade etmek. Son yaşanan fiyat hareketlerinde bir çok küçük firma etkilendi. Onların yatırımları da pazar payını etkiliyor. Bunlar 2008-2018 yılında vardı, 2028 de başka sorunlar olacak ve hayat devam edecek. Temettü olayında isdemiri daha garantici görüyorum. Ereğli mecburen para alacağı için bize bu anlamda güven veriyor. Ülkede son 3 yıldır azalan bir yatırım var. Köprü ve yol bize fayda sağlamıyor, onların çeliğini malum firma veriyor. 2023 sonrasında aynı düzen devam ederse isdemir 4-5 lira sonra %50 artışla devam eder. Ama 2023 de düzen değişirse başka bir dünya kapısı açılır. İsdemirde sıvı metal ve slap elde etme kapasitesi yüksek, sadece nihai ürüne dönüşme ve nitelikli ürün üretme kapasitesi düşük. Buna dair yatırımlar devam ediyor. Bir anda 2025 veya 2066 yılında, isdmir de 4 milyon yerine, 6 milyon görebiliriz. Bu 4 yerine gelen 6 milyon kapasite artışı temettü dahil bir çok şeyi değiştirir. Şu anki durumdan memnunuz, erğeli hak yemeden yedirmeden, isdemirin de elde ettiği katma değeri açıkça gösteriyor. Fiyatlar ikinci kez dipten dönüyor, bunu izlemek yatırımlardan daha heyecanlı.
Pandemiden bugüne iki kez fiyatlar dipten döndü, ilkinde 750 dolar, diğerinde 650 dolar. Bizde dövizli işlemin önemi yok, ama yurtdışında yıllık bir enflasyon var. Biz hiç bir hamle yapmasak dahi bu gecerli dövizi olan ülkelerde enflasyon nedeni ile ürünler fiyat yükseltmeli. Yani bu sene ortalama 800 dolar işlem gören hrc, enflasyon yüzünden 880 dolar olmalı. Olmuyorsa bir baskı vardır. Bu baskı kredi, rusya ve malum firma. Üçünde aynı merkezden yanlış şekilde kumanda edilerek kurban ediliyor.
İsdemir'in fiyatı Ereğli'yi geçer mi?
Geçmesi gerekir mi?
Sizce bizim hisselerde tahtacı var mı? ( şu hareketleri yorumlayınca anlamlandıramıyorum da )
Rusya eylüle fiyat veremiyor, malda satamıyor, ekime de fiyat veremedi. Mecburen rus sacına bir ambargo gelse, sağlam bir vergi ve yasak çok şey değişir.