117.375 long ( 18 Mayıs 16:10 )
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Printable View
117.375 long ( 18 Mayıs 16:10 )
116.325 stop ( 18 Mayıs 16:26)
Hamsolar başı konuşuyor
Tüm hamşo ve avaneleri Trump yönetiminin gün sayısı , Fransa daki seçimler ooooo bu suuuu cartt kabakagit
Benim böyle bir oğlum olsa evden kovardim ama bunları kimse kovmuyor
117.750 short
Çok merak ediyorum Şu hamsolar derneği ne zaman asli görevleri olan üretimden bahsedecekler
Üretim yaptıkları yok ki , öyle bir donemdeyiz böyle bir donemdeyiz , ortada şöyle bir çelişki var kiiil yuuun tuuuuy
Dangalak herifler , varsa yoksa getir Çin'den montajla bir de dolar faiz borsa üçgeninden indiragandi yaparak hedge fonlara servis yap garson kılıklı adamlar
https://i.hizliresim.com/R0MvX7.png
arka sayfalarda bu kamanın aşağı doğru kırlma olasılığının çok yüksek olduğunu ifade etmiştim ve aşağıya kırıldı
https://i.hizliresim.com/W05PE4.png
bu grafikte ise kanal bandı kırıldı
önce destekti sonra direnç olarak teyit aldı mı hayır .... alabilir de almak istemeyedebilir buna tamamiyle cambazlar açılan pozlara göre karar verirler artık
her iki graftanda kısa vadeli hedefi 113000---114000 civarları olarak görüyorum ben
gelelim hamşolar topluluğuna
ben devletin bu hamşolardan üretime katkı yapmalarını beklemesini çok nafile ve herşeyden önce hem gereksiz hem de anlamsız görüyorum
bunlar üretemezler , yok yani öyle bir yetkinlikleri ve kabiliyetleri yok
fabrika tavuğu gibi sadece kafesler içerisinde montajdan ve finansal piyasalardan nemalanmaya programlanmışlar
dışarı çiftliğe salsan iki adım dahi atamazlar , yürüme kanat çırpma diğer ülkelerdeki firmalarla horoz döğüsü yapma mücadele etme falan yok bu garson kılıklılarda
o yüzden bu heriflleri artık ittirip gitmenin zamanı çoktaaaaan geçti bakın geldi demiyorum :)
türkiye de bu üretim işine girip alnının akıyla çıkabilecek firma da yetişmiş elemanda çok
yeter ki organize sanayi bölgelerinde sabırlı ve ciddi bir şekilde ayrıntılı etüd çalışmaları yapılsın , çok şaşırılacak işler çıkar
adam çıkmış karşılarına bakın biz savunma sanayiinde onu yaptık bunu gerçekleştirdik kibarca
e hadi ama birazda siz yani anla artık öküzzzzz demeye getiriyor
hamşolar sağa sola bakınmaya başlıyor :kahkah:
modları şu : bana mı dedi ? yok yok sana dedi. yok bize demedi herhalde
hadi ıslık çalıp duymazdan gelelim , 60 senedir böyle geçiştiriyoruz zaten :kahkah:
bu dangalak sürüsüne harcanan zamana yazık günah , hala neden muhattap alırlar bu taşeronları anlamak çok güç
Özet
Endeksin Hafif orta yada ağır ölçekli düzeltme hakkını saklı tutarak yukari yönlü hareketine devam edeceği yani içinde bulunduğumuz yükselişin sonunun gelmedigi görüşümü koruyorum
Bunu TL bazlidan pek goremesem de , dolar Euro ve sepet kur bazlidan görmem mümkün
Peki , bu o bazlı bu bazlı su bazlı grafiklerden erken öten bir horoz var midir
O koyduğum graflarin dışında Evet var , şu anda gördüğüm
Grafi koysam buraya haaaaa höööö nidaları altında bir efekt duyabilirim :kahkah:
bundan sonra da erken ötmeye devam ederse tabi ki
çünkü piyasa statik değil dinamik ve 10 yıl boyunca erken öten horoz bir de bakmışsın geç otmus
Şimdi viper felsefi sözlüğü açıp biraz inceleyelim bakalım burada neler yazıyor :)
piyasanın dinamizmi nereden kaynakli
Cevap , bizlerden :)
Eskiden bir film izlemistim sürek avına çıkan avcılar tenekelere vurarak gürültü çıkararak avlarini av köpeklerinin bulunduğu ve rahat avlanabilecekleri bölgeye doğru suruyorlardi
Burada da yapılan birazda bu
Teknik analiz araçları , yazılı ve görsel medya internet Twitter ıvır zıvır kullanılarak pozlar yada hisseler belli bir yöne doğru sürülüyor
Sanirim Bu hiç değişmeyecek
Küçük yatırımcının kendini savaşan bir savaş kahramanı gibi görmesi bence son derece yersiz ve tehlikeli bir olgu
Her küçük yatırımcı burada bir av , büyük yatırımcı yada piyasa yapıcılar da avcı dir
( Bana inanmayan yerli yabancı takas dengesi ile endeksin grafiğini alt alta koyar bakar )
Avlanmamak için öncelikle av olduğunun farkında olacaksın yani kendini saçma sapan bir dingiliz dizisinin kahramanı gibi gormemen lazım :) Game of throns falan fesman :kahkah:
Avlanmazsan belkiiiii avlayabilirsin
Kimi ? Tabi ki kendi kabilenden birini yani piyasa yapicinin karından pay alman senin piyasa yapiciyi avladığın değil onunla aynı yönde davranıp kendi familyandan pay aldığın anlamına gelir
Yoksa o salak dizinin ucan ejderhası olduğun anlamına gelmez :kahkah: