Tmsf Naksa satisina onay verdi. Sirada koza grup var 15 gune kalmaz patlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Tmsf Naksa satisina onay verdi. Sirada koza grup var 15 gune kalmaz patlar
Alım için bence Uygun fiyatlara geldi,asla yatırım tavsiyesi değildir.
Kozalaklar kıpır kıpır. Bu haber başlangıç olur umarım. Devamı da gelir.
YTD. Ek 28483
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TMSF'nin kayyım olarak atandığı şirketler
Kanun teklifiyle, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak atandığı şirketlerin, şirket varlıklarını veya mal varlığı değerlerini kısmen veya tamamen satabilecek ya da feshi ile tasfiyesine karar verebilecek.
Kayyımların yetkileri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyım olarak atandığı şirketlerde, şirketin ortaklarının şirkette sahip olduğu pay oranında yeni kurulacak şirketlerde pay sahibi olmaları koşuluyla şirket yönetim organının önerisi ve Fon Kurulu kararıyla yeni şirket kurulmasına karar verilebilecek. Bu halde şirket ortaklarının yeni şirket kurulmasına ilişkin izin ve muvafakati aranmayacak.
Kurulacak şirketin sermayesi kayyımların yetkileri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyım olarak atandığı şirket tarafından ayni veya nakdi olarak karşılanacak. Yeni şirket kuruluşuna ilişkin hususlar şirketlerin yönetim organlarınca hazırlanacak ve Fon Kurulunun onayına sunulacak. Fon Kurulu kararıyla kuruluş gerçekleşecek ve tescile tabi tüm hususlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olmak üzere ilgili ticaret sicilinde resen tescil ve ilan olunacak. Düzenleme uyarınca gerçekleştirilecek kuruluş işlemleri ilgili mevzuata tabi olmaksızın uygulanacak. Yeni kurulan şirkette kayyımlık yetkisi bir mahkeme veya hakim kararına gerek olmaksızın Fona devredilmiş sayılacak.
SM-N970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Patron hangi şirketse bu iş ona yarar
LYA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha önce defalarca belirttiğim gibi bu kağıdın tahtalarını ****** çocukları yönetiyor, o yüzden her daim dikkatli olunmalı. Geçenlerde tepeden %7 aşağıya verdikleri gibi bugun de tavan değer 21.34 den 20.24 e kadar vermeleri ne kadar onun bunun çocuğu olduklarını gösteriyor.
2 Lira temettu verse solugu 80 lirada alir. Nerede oyle yonetim[emoji35]
https://www.gazeteduvar.com.tr/cumhu...-haber-1561653
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ha şöyle kapat şu aradaki farkı, ne üzdün yaa:))
Çok istikrarsız,bir iniyor,bir çıkıyor,hiç gelecek vadetmiyor bence,asla yatırım tavsiyesi değildir...
İpeke ilk halka arz 2000 Yili
Halka arz fiyati o zamanin parasiyla 3.25 Dolar. Halka arz edeildigindeki sermayesi 4.8 Milyon TL. Suanda Semayesi 260 Milyon. Dolar TL 16.
Calisan Sayisi 3500. Temettu potansiyeli 35 TL.
Soyleyeceklerim bu kadar..
izleyelim Gorelim
Ne kanunu geçmez, medeni çıkmaz, mahkemesi bitmez bir grupmuş ya...
Grup hisselerinden sadece biraz ipeke kaldı, onu da az çıksın, alan da kazansın diyerek satıp çıkacağım, yerine ucuz bir sanayi hissesi alacağım. KOZAA iyi kazandırdı ama IPEKE 1 yılda %50 bile kazandırmadı, ne fırsatlar kaçtı bu arada. Sürekli bir beklenti olduğu için sat/al da yapamadım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
KOZAL grubu şirketleri 30 milyar tl piyasa ederi ,12 milyar tl nakit varlığı, yüzlerce maden sahası ve ruhsat alanı , beşyıldızlı otelleri, petrol istasyonları ve kuyuları , uçakları, makina tesisat ve ekipmanları, altın cevher işletme fabrikaları vb olan devasa bir holding gibidir. Sanılanın aksine bu devasa yapıyı ele geçirmek çok da zor değildir. Grubu ele geçirmenin en ucuz ve kestirme yolu İPEK den geçer. İPEK hisselerinin %51 ini ele geçiren ,kozal hisselerinin % 5 ini de borsadan satın alsa tüm şirketleri kontrol etmiş olur. İPEK kozaa nın % 52 sine sahip olduğundan doğrudan doğruya kozaa yı yönetir, kozaa da kozal ın % 46 sına sahip olduğundan %5 lik kozal hissesi ile birlikte kozal da çoğunluğu elde etmiş olur.. Bütün bir grup komik bir rakama tamamen ele geçirilebilir.. Bu rakam bugün için sadece yaklaşık 4 milyar tl dir.. 5.2 milyar piyasa değerindeki ipeğin yarısı ve de %5 lik kozal hisselerinin bugünkü ederi 4 milyar tl dir.. Basit bir hesaplama yaptım ,gülermisin ağlarmısın halimize sesli düşündüm...
Kanun geçmiş deniyor ustalar ne der u ise temettü gelirmi
Usta olmamakla beraber ,basit hesaplamalara devam edelim.. Diyelim ki KOZAL 8 milyar tl temettü verme kararı verdi, 152 milyar sermayeli kozal hissedarları hisse başına yaklaşık 52 tl temettü alır. Temettü verimliliği %26 olur. KOZAA hissedarları 388 milyon sermayeye göre 9.50 tl lik temettü alır ,temettü verimliliği de % 30 olur..İPEK hissedarları ise 260 milyon sermayeye karşılık 7.40 tl alır ve temettü verimliliği %36 olur..
Arkadaşlar hisselerin ederinin çok daha yüksek rakamlar olduğunu bilsek de, kısa sürede hisselerin uçmasını beklemeyelim derim. Evet şirketin kilit hissesi İPEKE olduğu bilindiği için fiyatının kasıtlı ve bilinçli olarak düşük tutulduğunu düşünüyorum. Satış olacaksa, alacak kişi ya da kişilerin ucuza kapatması için buralarda tutuluyor olması olası. Onun için elimizdeki hisselere sahip çıkılması gereken günlerdeyiz. Gelecek günlerin hepimiz için güzel olacağına inanıyorum.
YTD.
KOZAL satisi veya temettu dagitimi yapildiginda kozal hisse orani dogrultusundami dagitim olacaktir. Ipek %30 Kozal piyasa fiyatina gore iskontolu gozukuyor bu iskonto dahada artarsa ipek yatirimi daha kazancli olacak gibi gozukuyor. Temettu odemesinde Kozaa ve ipek icin ilk etapta ödeme yapilmamasi soz konusu olabilirmi?
Bugün itibariyle İPEK in KOZAL a göre iskontosu % 40 a ulaştı. Kaldı ki bu orana KOZAA nın konak madeni , oteller ve daha pek çok malı dahil değil. Burada artık iyi bir niyetin olduğunu söylemek kesinlikle aşırı saflık olur... Bizler kapalı kapılar ardında neler dönüyor bilemeyiz, bildiğimizse rakamların bize söylediğidir.....
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ca2d3f31be.jpg
KOZAA/IPEKE aylık https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...09629fd437.jpg
KOZAL/IPEKE aylık https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8ab6169d58.jpg
artık yol açık https://www.ahaber.com.tr/gundem/202...cin-yolun-sonu
arkadaşlar kozal-kozaa-ipek bilançoda kasadaki para 3 şirketin tamamı mı yoksa her şirketin kendi kasasındaki nakitmi lütfen cevap bilen versin
öyleyse saçma deyilmi kozal dakiler temettü alacak biz avucumuzu yalayacağız bakınca hepsinde rakamlar farklılık gösteriyor eğer temettü verecekse şirket kasası hisse payına göre dağıtılmalı normalde birde bildiğim hepsinin patronu ipeke diye biliyorum yanlış deyilse
Kozaa ve İpeke de doğru dürüst kar yapmıyorlar.İpek yılda 1 milyon dolarlık petrol çıkartıyor o kadar.Bu 2 şirket Kozal sahipliği sebebiyle yüksek kar açıklıyor.6 yıldır yönetim karar alamadığından kar hala Kozalın bünyesinde, önce o dağıtacak gelecek para diğerlerine geçince onlarda dağıtacak veya bedelsiz vs verecek.İpekde bilançoda kar görülmesine rağmen bugüne kadar imza yetkisi olmayan kayyum sbebiyle geçen bir para yok para kozalda duruyor.(temettü hk. kanunu çıkınca bu durum değişti kar dağıtım başladı)
Patron koza-ipek holding a.ş. gözüküyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...27d0d5e409.jpg
Para Kozal' da. O temettü dağıtmali ki diğer şirketlerin kasasına para girsin, onlar da temettü dağıtabilsin. (Kozal 100 birim temettü dağıtırsa bunun 45 birimi ATP' ye, oradan da Kozaa'ya gidecek. Kozaa'ya giden 45 birimin % 52,5'i de İpek Enerjiye gelecek.) Aslında bu üçü arasında en ucuzu İpek Enerji. İpek dolaylı olarak Kozal'ın % 23,6' sına sahip. Kozal' ın piyasa değerini 30 milyar TL kabul edersek İpek Enerjinin piyasa değerinin 7 milyar civarında olması lazım. Halbuki İpek Enerjinin piyasa değeri 4,7 milyar. (Giderleri, zararları vs bu farkı açıklamaya yetmez.)
Kozal temettü sunden ipeke hesabına 1 milyardan fazla para gelecek ayrıca kozaa ya gidecek temettü dende yüzdesi kadar ipeke hesabına geçecek bu paraları dağıtması gerek
Arkadaşlar IPEKE nin 6 aylık bilançosu ile ilgili beklentileriniz nedir? Doğrudan veya dolaylı ortağı olduğu KOZAL son 3 aylık dönem için de 143 tl den 170 tl gitti KOZAA ise 25,86 dan 25,82 geriledi.
Gruptakilerin çoğunun bildiği fakat söyleyemediği şeyi söyleyeyim.
Kardeşim şirketlere Haramiler dadanmış, istedikleri gibi yönetiyorlar, kendi şirketlerine para aktarıyorlar, millette koyun gibi seyrediyor.
Gazeteci Metin Cihan Twitter'dan paylaştığı belgelere göre Eski Bakan Nurettin Canikli'nin TMSF yönetiminde olan Gülen Cemaati mensubuna ait olarak bilinen Akın Çorap'ın üzerine çöktüğü, kendi adresinde kurulan şirket ortağına, TMSF'deki Koza Altın'dan da 9,5 milyon aktardığını belgeleriyle açıkladı. Bir tane Cumhuriyet Savcısı da çıkıp soruşturma açmadı. İşin ilginç yanı Nurettin Canikli yaptığı açıklamayla, tüm bu iddiaları yalanlayıp yargıya gideceğini söyledi. Halen gidip ilgili gazeteci hakkında şikayetçi olmadı. Niye: Çünkü iddiasını ispat için adli mercilerin talep edeceği belgelerle tüm gerçekler ortaya çıkacağı için.
2010'lu yıllarda Akın İpek, şirket kasasından İpek Üniversitesine eğitim amaçlı bağış yaptığında, bizim paramızla nasıl bağış yaparsın diye kıyametler koparan cibilliyetsizlerden bir tanesi çıkıp ta bir şey söylemiyor.
Mafya babası işlediği suçları anlatıyor, yer, zaman, tanık isimleri veriyor, tanıklar olayları kabul ediyor, adam kendimi ihbar ediyorum diyor, bir tane de yürekli Savcı çıkıp ta soruşturma açmıyor.
Üzülerek belirtmek isterim ki yaşananlar Barbaros Şansal'ı haklı çıkartıyor.
Merak eden veya okumak isteyenler buradan takip edip okuyabilirler.
https://twitter.com/metcihan/status/1545286116009443333
Malesef iddialar belgeli.Canikli emanetçi diye tabir edilen (şöför,arkadaş,uzak akraba) önce bunlardan kayyum atıyor daha sonra yine başka bir emanetçiye kurdurdukları şirketlere çeşitli defalar yüklü ihaleller veriyor.İşin organize olduğu açık,bunlar gibi onlarca ihale verdiği sadece belgeli olanlar bunlar olduğu görülüyor.Ayrıca kurdukları vakıflarına ''BAĞIŞ'' adı altında da birçok kaynak transferi var.Malesef bu satış olmadan bu şirketlerde soygun devam edecek ky üzülmeye devam edecek.