Yarın borsada çakmaya devam ederlerse bu iş karakolda bitecek demektir....
Senaryo için biraz erken ama önce borsaya çakacaklar sonra faiz de çakmaya devam , daha sonra da dövizde operasyon bekliyorum....
Printable View
Yarın borsada çakmaya devam ederlerse bu iş karakolda bitecek demektir....
Senaryo için biraz erken ama önce borsaya çakacaklar sonra faiz de çakmaya devam , daha sonra da dövizde operasyon bekliyorum....
Sayın Omega0607,
TFX'i kullanıyorsanız, TL döndüğünüzde parayı gecelik değerlendirebileceğiniz bir imkan sunuyormu T.Finans size?Yani PPF benzeri likit, anında alıp satılabilecek bir enstrumanları varmı?
Birde bu hesapta işletim ücreti, masraf komisyon gibi ek giderler çıkartıyorlar mı?
Sn.myfinans ,canlı hesabı açtırdım ama hesaba fonlama yapıp kullanmaya başlamadım.Spread dışında kesintisi yok diye biliyorum onuda malum bankalarda kesiyor ama Tfx canlıdan arada açıp karşılastırıyorum bu son 2 gündür makası açtılar ama heryerde daha fazla açık şu an .
Yakın bir akrabam geçen hafta benim tavsiyemle açtı al sat yapıyordu.Öğrenip paylasırım sizinle ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
An itibariyle(00.52)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7d4ad5bd52.jpg biri fx spot(yerli fx firma) piyasa fiyatı ve diğeri tfx fiyatları
Tfx gece olduğu için makası açmış ama fxde gecede olsa makas çok dar olurdu .Seçime kadar spread dahada artacak .Alan aldı ,satan sattı .Al sat yapmak çok zor bu spreadler ile .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7187eb2f05.jpg
Omega0607
Gün içinde kaç kuruş makas oluyor.
Teşekkürler
Yarın gündüz ekran görüntüsü atarım buraya bakıp karşılastıralım Martin .Fx bile yüksek ise çoğu yerde daha fazladır diye düşünüyorum seçim yaklastıkça ve secim erteside böyle bir süre volalite yüksek olacak sanırım.
CDS dün 459'dan kapatmış. Swap faizleri artırılırken CDS'lerin bu kadar yükseleceği öngörülemedi dedi bir ekonomist.
Ben çalıştım malum geçen ağustos zamanı da işlem yaptım,
Bu zamanlarda tavsiye etmiyorum o tür herkesin bildiği yerleri neden derseniz
Bahçe makası açıyorlar, diyeceksiniz diğer bankalarda açıyor evet açıyor ama alış satışa müdahale etmiyor bunlar sistemi kapatıyor tam kar alacaksın bir hareket oluyor vs. Kısaca bulaşılmaz
Normal sakın piyasada evet güzel makaslari ben biliyorum 50 pips sabitti.
Pff konusu ise katılım bankası olduğu için katılım fonları vardır, tefas fonları da olabilir.
Döviz al-sat yapmak İstiyorsanız şu an USDTRF kodlu fon alıp satabilirsiniz. Hisse komisyonu ve %10 Stopaj ödersiniz. USD'ye endeksli ve fiyat hareketleri yansiyor genelde. Yüklü alımlarda sıkıntı olabilir kademelere dikkat etmek gerekiyor.
http://www.dolartr.com
Usdtrf'yi ben de çok geç keşfettim. Bence çok iyi bir uygulama. T+2 beklemeden dövize geçilebilmesi çok iyi. Kademeler çok dolu degil fakat işlem hacmi çok artmaya başladı. Mesela dün 10 milyon tl işlem hacmi vardı. Keşfeden kişi sayısı arttıkça derinligi de artar.
Öngörememeleri mümkün değil, zira TL'ye sıkışan yabancı tahvil ve borsa'da yeterli satışı yapamayınca elinde satabileceği tek likit kanal CDS kalıyor. Tahvil ve Borsa likiditesi yetmez ise CDS satacaklarını biliyorlardı. CDS'i kendi ihtiyaçlarından dolayı satmaları da döviz-CDS bağıntısını bozuyor olabilir.
ICBC bile 11 kuruş makas koymuş. Eski makası 1-2 kuruş idi.
Vakıf ziraat 6-7 kuruş.
Evet altın fonunda da var %10 Stopaj. Diğer dövize ve altına fonlarına göre avantajı bu fonları fiyatı görerek alabilyorsunuz isterseniz fiyat emiri vererek alım-satım yapabiliyorsunuz gün içi alım satım yapabilirsiniz. Diğer fonlarda gün sonunda oluşacak fiyattan yani fiyatı bilmeden alırsınız.
yanlış üzerine yanlış yapılan ekonomik hamleler hata üzerine hata oluşturmak da ve bizler için bu dönem de mevduatları kısa bağlamak da fayda var gibi düşünmeye başladım çünkü faiz öyle böyle değil mutlak yükseliş seyredecek...diye sesli düşünüyorum (ytd-std)
TCMB, vadesi gelmemiş toplam swap satışı sınırını yüzde 20'den yüzde 30'a yükseltti
swapla kuru dizginlemeye çalıştıkça Türk varlıkları satış yiyor ama kur yine artıyor, yine swap devreye giriyor ama kur yine yükseliyor, olan devamlı satış yiyen Türk varlıklarına oluyor, tuzağa düştük galiba
Aynen öyle oldu.Dışa bağımlısın gücün yetmiyorsa aşık atmayacaksın.Tl bulmakta zorlanan yabancı sermaye dün itibarıyla borsada ve diğer sermaye piyasalarında elindeki Tük varlıklarını satıp tl'ye çevirmeye başladı.Kapitalizmin anavatanında donkişotluk yerler mi bunu?
TL bulup çıkamayan yabancı yatırımcılar var.
Bu sıkışıklık yurtiçi banka vadeli mevduatlarında faizleri yükseliş yönünde etkiler düşüncesindeyim.
Sizin düşünceniz?
Dünkü repo oranım 23.47'imiş. Düşülmemiş hali - MK değil.
5.50 geldi.
Cds Turkey %475
Faiz artırmaya niyeti yok baştakilerin herhalde. İlla dolar 7 olacak ki akılları başlarına gelsin
Bahceli gibi bir aciklama yapayim
Artik bu ulkenin bekasi, gelecegi icin iktidarin geri cekilmesi gerekmektedir. Iktidar bu ulkeyi saibeler ve risklere gebe birakmamalidir. [emoji1]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.