Emeginize saglik ustadim
Printable View
Veysel beyle görüşürseniz selamımı söyleyin lütfen. geçen gün sizi arayan görme engelli yatırımcı derseniz mutlaka hatırlar. o görüşmede en az 6 ay kalabilecek şekilde paramın tamamıyla da çekinmeden girebileceğimi söylemişti ama ben defans güvenliğini de düşünerek yüzde 50 oranında giriş yapmıştım ama ne olursa olsun doğru yapptığımı düşünüyorum. çünkü yarı portföyle de olsa girdiğim tutar epeyce var.
Pazartesi güncel portföyü gönderecekler KAP'a, o zaman görücez akı karayı. Nereden gelmiş değirmenin suyu anlarız. Bunların bildiğini diğer portföy yöneticileri bilmiyor mu diye de soruyorum kendi kendime :) Ama bu oranı görünce YFV'de 1 gün daha beklemenin doğru olmayacağın karar verdim ve satis emri girdim. Beklemeye gerek yok artık.
arkadaşlar uyuzlaşma moduna giren ypf'yi ne yapacağız? pazartesiye kadar son bir şans daha verdik ama durum aynı olursa önerebileceğiniz alternatifler var mıdır? ben genel olarak tefaştan baktım ama çok ta öne çıkan bir şeye rastlamadım gibi.
Şimdi baktım bir kaç hisseye bizim tacirler satış yapmış
https://i.hizliresim.com/Z5nEYZ.jpg
https://i.hizliresim.com/3OgD12.png
Bende giriş yaptım 250k kadar, hayırlısı olsun. Bu konuda bilgi paylaşan herkese teşekkür ederim...
Diyelim ki Perşembe günü 13:00'den önce T+1 valörlü bir fon aldınız ve karşılığında hisse sattınız. Hisse satışından gelen para Pazartesi hesabınıza yatacak. Sonuçta 4 gün boyunca aracı kurumun parasını kullandınız. Değişen denir onu anlamıyorum. Çok hatırlı müşteri ya da aracı kurum sahibi & çalışanıysanız da sizden kesinti yapmıyorlarsa onu bilemem. Benden yapıyorlar.
Benim anladığım takaslardan bunlar seans kapanmadan elden çıkarıyor bazı kağıtları oradan gelen parayı Türev yada başka bir şeye yatırıyorlar.
Verdiğim örnek takası aynı gün gerçekleşen iki adet T+1 fon içindi. Hisse takasından gelecek nakitle işlem için fon valörünün T+2 olması gerekir veya elinizde valörsüz bir fonlar varsa takasın gerçekleşeceği gün herhangi bir tanesine satış vermeniz yeterli.
Sahsi gorusum gpg kalmaktansa okt de kalmak daha iyi
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Görüştüm tefasdan gelenler sizlermisiniz bizde kim bunlar demiştik dediler :)
Tacirlerden alırsak direk avantaj var mı diye sordum onlar açısından yönetim ücreti daha az oluyormuş tefas ekstra kendine bir pay alıyormus,bazı fonlar neden tafasda yok diyenlere cevap.
1 gün ne yapıyorsunuz diye sordum repo 18,70 dediler.
Ama bize gelirseniz hesap açıp şuan dağılımı genel hatları ile söyleyebiliriz hisse hisse söyleyemeyiz tabiki dedilerde.
Birde abritaj fonu varmış mevduat üstü getiri garantili yapay zeka yapıyor işlemi günlük.
En kotu 18% getirip bazi gunler ustunde getiriyor.bu seklide ortalam %25 i buluyor.baska risk.almaya degermi ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcd nin son uc ayina baktim 9 temmuzdan 10 temmuza gecerken en sert dususu yapmis . Yanlis hesaplamadiysam mevduat karsiligi -998 olmus
Garantide değişmiş galiba sistemi tcd emri girdim %1 marj koymuş.
Evet dostlar bu da benden gelsin
Tcd duzeltme atti
Yeni oran 1022
Hayirli olsun