Vay memur ustadim tsklr
Nerelerdesiniz gorunmuyorsunuz
Printable View
Asksin sen
Cansin sen
...
Kadehin alti vurulur ustu degil...
Bağırsaklarımızda 2 kilo bakteri taşıyoruz.Eğer düzgün bir mikrobiyatanız varsa nakille faydalı oluyorsunuz.:)
https://www.ntv.com.tr/saglik/insanl...Q0eXog_Nwc9uYQ
Adamın 4 eşi 4 alsa 16 kâğıt yeter aslında.. :)
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaslar
bu kredi notun ben e devletten nasil ogrene bilirim. bir sayfa cikardim da ""TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ RAPORU"" adinda ama bir sey anlamiyorum. KREDİ RİSKİ diye bir sey var.
elbet ben sadece kredi kart kullaniyorum der hal. acaba kredi notum varmi? duzenli olarak bir yildir oduyorum hepsi borclari.
P.S. Birde bilen varsa sevinirim. doviz teminatli blokeye acaba tl olarak kredi veriliyormu?
Üstadım amelelik ile hallettim geçmeyenleri başında artı 90 yazmayanlarin bir kismi geçmemiş Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vatandaşlığının var mıydı?Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiziki görüşme konu olunca kendini sır gibi aşırı saklama ihtiyacı duyan uzak olsun.
Nesin ? Kimsin ?
Burada üstat üstat...fiziki görüşme konu olunca aman gelmeyin , gidin..kimse sözle görüşmek için delirmiyor
Bu üye bu başlıkta varken yazmam.
İsmim dahil etmeyiniz
Ek 23026
Aylık %1 faizle 12 ay vadeli 100 TL kredi aldığınızı varsayalım. Aylık taksitleriniz 8,88 TL olarak hesaplanır.
Krediyi aldıktan bir ay sonra 100 TL nin %1’i olan 1 TL faiz borcunuz olacaktır. İlk taksitte ödeyeceğiniz 8,88 TL’nin 1 TL’si faiz olarak ödenir. Kalan 7,88 TL ise borcunuzdan düşülür. Dolayısıyla ilk ödemeyi yaptığınızda 100 - 7,88 = 92,12 TL borcunuz kalır.
İkinci taksitte ise 92,12’nin %1’i olan 0,92 TL faiz borcunuz olacaktır. İkinci taksitte ödeyeceğiniz 8,88 TL’nin 0,92’si faiz olarak ödenir. Kalan 7,96 TL ise borcunuzdan düşülür. Artık kalan borcunuz 92,12 – 7,96 = 84,16 TL’dir.
----------------------------
Çok kabaca hesap yaptığımda aylık faizi 12yle çarpıp üzerine yüzde 7 cart curt masrafı ekliyorum bu yıllık masraf oranı oluyor bunuda kredi tutarına vadeye göre çarpıp kredi tutarına ekleyip aya bölüyorum o aşşa yukarı yakın bir taksit oluyor
İyidir tavsiye edilir Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cok guzel anlattiniz
Birde doviz bloke edip tl kredi almak sizce mumkunmu? Atiyorum 1000 dolar 5000 tl kredi. Zaten dolar bloke oluyor ve garantor gibi sayila bilmez mi?
Birde webster kredi notu almagin ucretti dedi. Ben gişeden sorarsam soylemezlermi ya baska yolu yokmu?
admustafa hocam,
Diyelim ki OKT'yi sattım.
T+1 biliyorsun.
Bir gün getiri kaybım olur mu?
Yoksa t'de emri verip t+1'deki fiyattan mı çıkmış olurum?
Bir de t'de GPG alış verdim.
Param 1 gün repoda bekleyecek.
Sonra GPG'nin t+1'deki fiyatı ile mi alış yaparım?
Bunlar hep kafamda karışıyor.
Jmk99 üstadım OKT için bugün satış emri verirseniz bugün gün sonunda hesaplanacak fiyattan yarın hesabınızda olacak. T+1'de kayıp oluşmuyor pek. Alış ise GPG emri verdiniz bugün gün sonunda oluşacak fiyattan yarın hesabınızda olacak satış GPG'de T+2 orda valör kaybı hissedilecektir. Gün sonunda oluşan fiyatları ertesi günü gördüğümüz için bu fonlarda biraz karışıyor kafa.