https://www.memurlar.net/haber/92518...ya-alindi.html
Printable View
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/news/425564.jpg
Dünyaca ünlü analiz kuruluşu raporunu yayınladı, Türkiye Arjantin olma yolunda
Ekonomik tahmin ve analiz kuruluşu Oxford Economics’in raporuna göre, Türkiye enflasyondaki artışla Arjantin’den sonra ikinci sırada geliyor.
05 Eylül 2020 Cumartesi 12:42
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...da-299355h.htm
Hayret cidden sizin bu yazınız kafamdaki çok önemli bir soru işaretini kaldırdı.Kendi kendime yahu bunlar resmi rakamlar her şey kayıtlı nasıl oluyor da bakan herkesin gözünün içine baka baka her gün yalan söylüyor ,yarın bir gün devran değişse kendisine dava açılsa kendini nasıl kurtaracak diyordum,sizin yazıda cevabı buldum.Günlük tabloya bakınca son bir aydır cidden açıklanan rakamlar hasta sayısı diye açıklanıyor,yani hastaneye yatanlar covidli sayılıyor,ama teşhis alanlar vaka olarak kabul ediliyor açıklanmıyor.Geçen ay açıklanan sayılar tüm covid pozitifliler olduğundan vaka diye açıklanıyordu artık covid pozitif olsanızda misal yer yok hastaneye yatırmadılar listeye hasta olarak girmiyorsunuz,o nedenle sayılar düşük.E bu mantıkla bakarsak dünyada hospitalizasyon oranı covid pozitif olanlarda yüzde 20 yani bu açıklanan rakam en iyimser tahminle 5 le çarpılmalı.1600 diye açıklanan rakam aslında 8000 teşhis kondu 1600 yatış yapıldı demek.Bu da salgının mart ayındaki pikinde vardığımız max 5000 vakalık döneminde yüzde 60 üstündeyiz demektir.Bakana yarın dava açsan e ben sana vaka demedim ki hasta dedim der işin içinden hukuki olarak da kolayca sıyrılır.Vijdani kısmına girmiyorum artık.Doktor halimle sn subcomponentin entry sine kadar ben anlayamadım olayı vatandaş bu ayrıntıyı nerden anlasın.
araya bir covid hikayesi sıkıştırayım yer ve zamanda belirterek
60 yaşalrında bir kadın 5 gün önce ateş boğaz ağrısı ve öksürük şikayetleri ile çankaya üniversitesi hasytanesine başvuruyor test yapılmıyor kan idrar ve muayene sonucund afaranjit denilerek evine gönderiliyor
ertesi akşam ateş ve öksürük artınca bu defa keçiören eğitim ve araştırma hastanesine götürülüyor boğaz ağız ve kan tahlilleri, yapılarak evine gönderiliyor ertesi akşam sonucunuz negatif deniyor
kadının ateşi artıp öksürüğe ishal, nefes darlığı eklenince dün gece tobb hastanesine gidiyorlar ve orası diyor ki biz hastayı kabul edemeyiz siz devlet hastanesine götürün denince ankara şehir ahstanesinin aciline gidiyorlar çekilen tomografide covidin ciğerlere indiği tespit edili,p direk yoğun bakıma yatırılıyor
yani yapılan testlerin gerçekliği bile tartışılacak durumda
düngece itibari ile 1 günde sadece ankara şehir hastanesine covid şüphesi ile gelen sayısı 781
varın siz ankaradaki covidli sayısını hesap edin
Şimdi bu 8000 teşhis kondu derken aslında semptom göstermeden kimseye test yapılmadığı düşünülürse klinik bulgusu olanlar 8000 demektir.Asemptomatiklerin oranı düşünülürse asıl rakamı buraya yazmaya korkarım .Ankara wuhana döndü diye boşuna yazmıyorlar,durum inanılmaz derecede ciddi aslında.
Bu hızla gidersek sürü bağışıklığı olacak yakında diyeceğim de,o kısmı da şüpheli ,geçirenlerin uzun süre bağışıklığı olmadığı tekrar yakalanabilecekleri gibi tıbbi bilgiler de var.Benim aklımın ermediği çin nasıl bu işi bitirdi.Bu işte bir muamma var ama çözemedim.
Transit aktarmalilari bilmiyorum abd den ab ustunden bi yere gidiliyomu
Ama abd den rusya aktarmali Her hangi bi yere gidemiyon
Ab ise avrupa birligi abd lilere vize kodu
Yani min 2 tip var bu virusten o cok belli
Agir olan model abd İspanya da sanirsam ozelliklede abd de
Hafifler her yerde ya zaten Hafif var ondan yoksa Sağlık sistemim super Vs. diyonda o da ilginc ya neyse hersey show
Cin ise nasi basarcak. cakilmasin diye igneyi kendine cuvaldizi abd ye batirmis besbelli .
Rusya Bunun kanka ona da cuvaldiz sokmamis
Tahminim en az iki tip ama belki yedi tip var kimbilir
En iyi ilac tursu filan ye diyolar
Bi de aci da iyi gelebilir hintliler aci yiyo sahilde cikamiyolar sonra hepsinin barsaklar dugumlenmis Hacet giderme haftada bir ama pek kovitli yok
Dunyada genc nesle en cok ehemmiyet veren yerlerden biri Gürcistan
Oyle turistik geziym desen
Alman fransuz letonyali litvanyali estonyalu degilsen sokmuyo sinirdan iceri (sadece bu bes ulke) velevki saglikli ol
Yani avrupayada tehlikeli versiyon mikrop bulasmamis
Ayricana avrupada fransa hic hijyenik bi yer degil tamamiyla gerci benim icin sikinti yok gunluk dus haric bi de Sabah dis fircalama bende bakma m hijyene pek
Almnyada super hijyenik bi yer Her yer bal dok Yala misali ama ora nemli ve soguk temiz olmasalar kuf mantari bitirir onlari el mecbur temizler hatta bazi bolgelerde kuf u kokliyan kopekler yetistirmusler kuf varsa Deli gibi kimyasalla yikiyolar
Tesadufki
Ikisindede dogru durust kovit yok
Demekki pisliklede oyle cok alakadar bi virus degil bu
Başkan Tunç Soyer, 9 Eylül Yarı Maratonu için kaydını yaptırdı ve koşu numarasını aldı. 35001 göğüs numarasıyla yarışacak Başkan Soyer, Maraton hakkında “Pandemiye rağmen çözüm üreterek bu işleri yapıyor olmak çok kıymetli" diye konuştu.
Bizi başkan, maraton koşup, fuar etkinliği düzenliyor. Sanırım gerçekten kendini iskandinav ülkesinin belediye başkanı sanıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn moruk bu hastalık solunum yolu ile geçiyor,asıl bulaş şekli solunum.El yıkama hijyen falan bu hastalığın tam çaresi değil,grip gibi yani.Öksürdün,konuştun,bağırdın hastaysan sadece hava yolu ile karşıya virüs geçer.Mesafe o açıdan hayati önemde,maske de öyle.El yıkama falan sonraki önlemler.O yüzden dediğin gibi o ülkenin insanları temiz bunlar pis falan geçerli arguman değil.Ha hijyenik insan aynı zamanda kafası çalışan insandır o yüzden o insan maskesini de takar mesafe kuralını da uygular denirse misal almanya bence öyle o konuda hemfikirim elbet.
Antalyada muhittin böcek kaptı covidi,neyse ki problemsiz atlatıyor.
Onu biliyorumda
Bazi modellerin bacaklari kisa
Uzun yol Kat edemiyolar akciger de iltihapladi iltihapladi iyi besleniyosan atiyon vucuttan zati
Karacigere kuluckalanmazsa adamdada uc bes kronik hastalik yoksa giriyo cikiyo
Karaciger saglamsa ki rus tiplerde Ben buyuk karaciger var saniyom yoksa o kadar alkol suzulmez ordada stoplayabiliyon
Ama ordan beyne gidince yada sinir sistemi
Hani anlatiyolar ya bi nevi Adam nefes Alma istiyo ama alamiyo
Felc gibi durduruyo nefes alisini
Yani tetanos da kalp kasilmasi Ile kalp duruyo ya
Bunda da nefes alis
Tabi aci bi olum
Susuz ortamda hava varken bogulma gibi
Ama yapmislar iste
Geri Donus var mi yok
Bu kadar kompileks biseye asi yapsalarda Ben olmam onu
Saglam versiyon bulasirsa butun bariyerleri asiyo mubarek
Bunu Ben Birazcikta kendi karekter yapima benzetiyom
Engellesen horlasan kose yapsan Aldatsan agla Sizla farkmaz kafaya kodummu giderim hedefe hahaHa
saka tabi yani
Bugün arkadaş uğradı .
Birşey için kan vermiş plazmaya bakalım mu demişler .
İyi bakın demiş covid geçirmişsin demiş doktor .
Başka bir Tanıdığa da öyle olmuştu .
Hiç belirti göstermeden geçirebiliyor insan demek ki
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kredi notunun düşük olması nedeni ile bankalar, çoğu zaman kredi vermemekteydi. Bu durumu önlemek ve vatandaşların kredi alabilmesi için kredi sicil affı, bir süredir gündemdeydi. Son gelişmeler sonucunda Bakan Berat Albayrak, konuya ilişkin talimat* verdi. Açıklamada bulunan Bakan’ın sözleri ise şu şekilde; Sicil Affı bir kereye mahsus uygulayalım, ancak tek şart olarak 9 ay boyunca kredi kullanamayan vatandaşlarımız faydalansın.” Bu talimatın ardından harekete geçen bankalar, 5 Bin Türk Lirası, 10 Bin Türk Lirası ve 15 Bin Türk Lirası olmak üzere oldukça düşük faizsiz bir şekilde vatandaşlara verilecek.
Kaynak: Kredi Sicil Affı Geldi! Berat Albayrak Açıkladı: 5 Bin TL, 10 Bin TL ve 15 Bin TL Kredi İmkanı verilecek...
Tanıdık Karadenizli
Arkadaş İstanbullu Anadolu yakası 2-3 kuşaktır
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
süper olmuş cidden ! tam tüy diken cinsinden hemide :kmk:
bu kadar genişleme kesmez birazda banlanan oyuncuları sahaya alalım daha bi genişleyelim demiş.
halbuki daha geçenlerde uysal "çok genleştik biraz daralıcaz artık" diye muslukları kısmaya yemin etmişti.
ama şeyin tövbesi şey görene kadarmış bu ekonomi adam olmaz.
crash tüm hızıyla geniş bant yayında !
memoriale test yapmaya gittik kurum gönderirse ücretsiz siz yaptırmak isterseniz 500 tl bayılıyorsunuz testi yapıyorlar
https://i.resimyukle.xyz/KHJK3J.jpg
Buda diğer kurumların listesi
Aslında bu dna bazlı mi değil mi anlaması kolay
Psikokinesisin o arkadaşlarının
Kan plazma testinde Dr görmüş ya
Daha once geçirmiş mi diye bu covit i
Aynı tarz bayandan . Plazmasinda kovit geçirmiş izi olan
Çocuk yapsinlar ortak
Doğum sonrası Bebe nin ilk kanında plazma da çıkarsa aynı sonuç varsa
Kaydı demek oluyo bu ademoglunun anti faşizan kesimine :(((
Demekki kalıtım la da geçiyo . Ozellikler
Tamam Birleşmiş Milletler vs bi takim sebelerle bunlar mesela insanlar birbirine sarmasın diye kalıtım önemsiz diyo da
O deyedursun
Bizde ona bişey demiyok .
Anne sütünden bebeğe geçiyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yok o gene RNA
Ben dna dan bahsediyom
O geçer
Çok eyi bi hastalık olan eyidis te geçiyordu ana südünden o ayrı sindi
Baba sütünden bahsediyoz burda yani :)))))
direkman dna sarmali kodluyup gönderiyongu ya aha işte u
Gerci bunu biliyolardir
O yarasalari test etmislerdir
Onlarda memeli
İnsanda ne degiscek
Alakaya maydonoz ortak memeli özellikleri
Ornek:
Memeli hayvanda tek manipüle edemediğiniz şey inanç olsa olmasa farkmaz. vicdani şeyler . Tepkimeler yani
Bi belgeselde
dişi aslan öldürüyor geyiği
Meğer geyik hamile yavru çıkıyo bikaç adım atıp ve ölüyo tabi o da anası geyik gibi
Bunu gören öldüren dişi aslan yaptığı hata Mütevelli bi böğüruyo icin icin ağlıyor tarz diğer aslanlarida yaklastirmiyo ganimete yemelerini önlüyor yani ve bibucuk güne onunda bogurmekden cigerleri sönüp o da ölüyo
Siz siz olun memeli gibi memeli olmuyun
Kendinize zarar
Kirokodil yada kertenkele tarz soğuk olmalı tepkiler
Öyle
Biraz zor ama çalışınca oluyo
Çünki hayat bedeli noolsa ossun devam ediyo
Life goes on amk
Yani o yarasalarda ve belki bizlerde
Bi deneyin parcalariyiz muhtemelli
Puzzle da derler
https://m.haber7.com/ekonomi/haber/3...i-oldu?detay=1
Yorumlar fena. Hemde bu yandaş sitede. Millet çakıyor onca sansüre rağmen..
Değerli kardeşim moruk o teorin doğru olsa hepatit B geçiren iki kişi bulurduk,anti hbs poz olurdu ikisi de misal ,çocukda antihbs poz olsaydı tüm çocuklara hepatit aşısına gerek kalmazdı di mi.Bir ara yani 20 yıl kadar önce, toplumdaki oranı yüzde 12 ye kadara çıkmış bir hastalık için enfes çözüm olurdu.Ama maalesef tek bir nesilde o bağışıklık aktarımı elbet hayal .Beyin jimnastiği açısından branşı tıp olmayan biri için güzel bir fikir yürütme elbet.
“çok mızmızsınız bir defa da şükür edin. hortumcular olsaydı iktidarda o yollar hava limanları s sanayi iha tiha gemi yapımı ak denizdeki gelişmeler pkk vb terörle müvadele olmazdı. Türkiye de ki gelişmeleri biraz görün de şüküredin”
Bir yorum daha var onu daha çok beğendim ve ekliyorum. Kullanılmayıp üstüne para verilen şey pahalıdır.
“Şimdi yorum yapanlardan çemkiren ve istemezükçü bir grup var ama ne yapalım onlarda bizim insanımız. Zorla kullandıran yok, alternatifi var hemde bedava. Yapanlardan ALLAH RAZI Olsun, olmayan şey pahalıdır.”
Ben aslında olayı birazda şundan atmasyonlu yorumladim sayın abi
Adam plazma ya bakıyo
İyileşmesine iyilesmisim olmuş bitmiş ama geçmiş hasarı görüyor diye yazem dedim tutturamiyacagim belliydi olsun denedik olmadı gerçi ilerde azimle çalışıp onu da yapicaklardir çocuklar çünki kapital sistem akillanmiyo akillanana dek ugrascaklardir çünki zengininde bi şekilde kanının akdigi (yol yabdi gibi burdaki d ) görüldu. Zıt kutba cesaret geldi yani bi sekil öyle oldu
Bu satırları şundan dedim
Sermaye düşmanı yada sevicisi değilim ama
Herkez kaliteli yaşıyor olabilmeli
sptanıyor
Geçmiş hasar demiyelim de hastalığa karşı bağışıklık sistemi antikor üretiyor,kanda saptanan şey o hastalığa özgü antikor .Zaten plazma tedavisi dediğin de bu,hastalık geçirmişlerin plazması hastalara veriliyor, mantığın tamamen doğru,keşke tek nesilde o kazanılan bağışıklık çocuklara aktarılabilse.
G Hablogroup bu bağışıklığı 26.000 senede kazanmış.
Virüs eşit davranmıyor derken, bu insanların ataları çok daha önceleri hem de yine Çin'den gelen salgınlar sebebiyle çok yüksek ölümlerle bu bağışıklığı kazanmışlar.
Bugün Batı Gürcü nüfusu sıtma ve bataklık gribine karşı dirençleriyle tanınır.
Yine 1918-1919'da 50 milyon insanın ölümüne sebep olan İspanyol Gribi de Gürcistan'da çok hafif atlatılmış.
26.000 yıl boyunca Çin'den gelen salgınlar; Kuzey Çin, Orta Kafkasya, Karadeniz ve Kırım yoluyla Batıya yayılmış.
Mesela 1346-1352'de Avrupa'nın yarısını, bir başka iddiaya göre %75'ini, bir iddiaya göre 25 milyon Avrupalıyı öldüren kara veba (bakteriyel) yine aynı yolu takip etmiş.
Onun sebebi buzul cagi
Kitalar aniden aralarinda buzullar olunca bi takim insanlar afrikali ama afrika kitasindan uzakta yad ellerde gurbette gurcu diyarinda kalmislar
Kafkaslar rusyaya yakin belki ama cogu gurcu sari degil yada cogu kafkas insani
Dolu cok esmer ve zenci kivircik sacli tip var
Cok hizli buz olusumunda o donem. siyahi genler orda kalmis kalmak zorundalar mobilite imkani yok cunki
Siyahi gen normalde en guclu ondan
Baska sebebi yok
Bir başka hipotez daha var.
SSCB'de ve diğer bazı ülkelerde zorunlu verem aşısı yapılmış zamanında.
Bu hipoteze göre bu aşıyı olup da 40 yaşın üzerinde olanların, virüsü kolayca alamadıkları iddia ediliyor.
Ancak aşının 20-30 yıl sonra çalıştığı şüpheli.
O da olabilir Ben hatta cocukluk bebeklikte zaturre geciren dogal yolla
Onlara dahi bu koronanin dokunmadigini dusunuyom
Gerci alman fransuz bulgar yunan moldova vs
Farkmaz
Bu ulkelerde dunyaya gel
Hastanede bebek Ilk onbes gun fabrika ayarlari yapilip yollaniyo eve
Bizde ertesi gun yada iki saat sonra
89 da bulgardan soydaslar geldi ya
Onlara istatistik yap on kat daha iyi cikicaklardir o konuda
Olabilir abi
Gen bilimi muhim Tabi
Bende o genlerden cok yok
Dikkat ediyim o zaman :))
Balkanlar var Anadolu var birazda iyice alakaya maydonoz genleme:))))
Ama cok metrobuse bindim suriyelilerden bagisikligi guclendirdim sikinti yok
bilgisayara parça tanıtmak için sürücü yüklerdik, vücutta sürücü yerine aşı yüklüyoruz.
Bir yerde vardı. Burası değilse Oytun erbaş demiş olabilir. İnsan ilkel bir canlı, ne görse savunma mekanizması harekete geçiyor. Bir süre sonra insanın en büyük düşmanı kendi savunma mekanizması oluyor demişti.
İnsanın kendi vücüdüna hükmedemezken , başkalarının hayatına hükmetmeye çalışmasıda ironik.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Test yaptırmadan bilemezsin abi.
Gen test i mi?
Gerek yok abi
Dunyanin belli bolgeleri tip olarak birbirine benzer
Hangi tarafa benziyosan geninde o
Hic kacmaz
İnsan en ilkel hayvan türü yoksa öyle olmasa tek bir cins olarak hayatta kalmazdı değil mi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi