Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 Mart'ta Kararname'yi açıklayacağım. Kararname ile birlikte seçim atmosferine gireceğiz.
Printable View
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 Mart'ta Kararname'yi açıklayacağım. Kararname ile birlikte seçim atmosferine gireceğiz.
"günümüzün çocukları lüksü seviyor. kötü davranışları var, otoriteye baş kaldırıyorlar, yaşlılara saygıları yok, çalışmak yerine lak lak etmeyi seviyorlar.
çocuklar artık evlerinin hizmetçisi değil, tiranı. anne babaları odaya girince ayağa kalkmıyorlar. onlara itiraz ediyorlar, destek olmak yerine laklak yapıyorlar, şapır şupur yiyorlar, bacak bacak üstüne atıyorlar, öğretmenlerine zulmediyorlar"
Socrates. Milattan once 400 civarları.
2021 sığınmacı verilerine göre Türk
Vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine iltica başvuruları bir önceki yıla göre %45 artmış..
ABD ye Meksika sınırından geçerek iltica
Talebinde bulunan vatandaşlarımız son verilere göre 31.485... 1. 5 senelik.. 276 çocuk halen Meksika sınırında beklemekte..
Erdoğan rejimi, batıda her yönden değerlendirilmekte..
Sonuç belli..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kulağı delik gazetecinin dünkü yazısına göre, banka temettüleri dağıtılabilir karların yüzde 15 oranında olacakmış
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/di...emettu-vuracak
yüzde 15 ?? yetmez ama evet diyebileceğimiz bir oran.. ayrıca sermaye yeterlilik rasyolarına göre bir ayar olacakmış.. syr en yüksek olanlar yerli özel bankalar- ykbnk, akbnk, isctr.. yabancı ve kamularda syr daha düşük- yani garan, vakbn, halkb temettüleri daha düşük seviyede olur, hatta kamularda temettü olmaz büyük ihtimal
İki kez uyarı ateşi verildi üçüncüde boğaya öyle bir Çakacağız ki bir daha belini doğrulatamayacak
Sadece teknik analize bakan abimiz TUNÇ S.... Perşembe günü diplere yakın video yayımlamış: BEN SATIYORUM diye..400 k takipçisi var...
Sosyal medyada gündem olmuş.Panik yaptırdı diye...
Yine mi silindi ?
:)
Zaten önceki mesajlarda var.MAHALLE BASKISIndan dolayı....gogogogo:)
sorma. twitterdaki hüstadların çoğu perşembe ikili dibin altına inince sattı. çok uğraşmayacağım şimdi isim isim ama bazıları sildi mesajları bazılarınınki duruyor.
teknikçi, uzun vadeci, temettücü arkadaşların hepsi şu ocak ayında battık, bittik, neden satıyorsunuz, hükümet borsaya sahip çıksına döndüler. (tipik Türkiye vatandaşı, nehir yatağına ev yapar sonra devlet zararımızı karşılasın. aynı mantık)
şimdi soru 1 - teknikçiysen bu düşüşü nasıl öngöremedin, düşüşten neden para kazanmadın? teknikçiysen sanane borsa düşmüş çıkmış. teknikçiyim ama tekniğe göre satmadılar, teknik çalışmadı diyorsan o zaman kendini bir sorgula :) hayvan gibi boğa rallisinde ne çizsen gidiyordu dirençler kırılıyordu di mi :)
soru 2 - uzun vadeciysen yine seni ırgalayan bir husus yoktu. ne güzel alım fırsatı diye düşünmedin mi? uzun vadede hesabını yaparken x fiyattan aldım 5x gördü diye anlatıyordun. şimdi o 3x'e düşünce aslında oradaki 5x'in fiktif olduğunu ve seni mutlu edenin 5x olduğunu mu anladın yoksa?
soru 3 - temettücüysen hele seni hiç alakadar eden husus yok. senin bakman gereken lot sayın değil mi? temettünü onun üzerinden almıyor musun? bu düşüş seni ne alakadar etsin. yoksa sen de enflasyon ortamında önemli olanın temettü değil, karlılık üzerinden voleyi vurmak olduğunu mu anladın. aslında alacağın temettüden çok hisse fiyatına mı baktığını anladın?
bu ocak ayında iyice belli oldu ki Türkiye'de gerçek temettücü, uzun vadeci, teknikçi adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
şu son katılan "seçime kadar"cılar değil bu arada kastettiklerim. bildiğin 200-300k takipçili adamlar ağlıyordu çarşamba perşembe.
cuma günü borsa +5 kapatınca yine hepsine bir cesaret geldi.
biri yazmıştı gördüm şimdi bulamadım ama enflasyon düşüyor mevduat artıyor demişti az önce.
cuma günü gelen enflasyon verisini görmedi sanırım. cuma +5 kapanışın sebeplerinden biri de o veridir. bence.
Global piyasalarda sp500 de 4300 bence tepkide son nokta.Yani %3-4 var.
Hisse alımına gelince ORTA VADELİ alış; Dizin altında yapılır..zamanı gelince omuzdan yukarıda satılır.
Ama omuz ile baş arası alırsan uzun zaman beklersin.
Fışkırtması lazım kardeşim...
Düşünmek,bilmek,öngörmek ayrı...uygulamak ayrı.
Zihnin sat diyor sabahdan ,akşama kadar al tuşundan gitmiyor elin (yada tersi )
Önümüz diyorsun kış,
Lakin genede Ağustos böceğine tutuyorsun alkış.
Hayatda inandığı gibi yaşayabilene ,
düşündüğünü yapabilene ne mutlu.
4400 leri kimse beklemiyordu. Çok takipçili hesapların hepsi 4850-4650 son kale tarzı yazılar paylaşmıştı. Sosyal medyada bir seviye hakkında konsensus varsa pala muhakkak o seviyeyi kırıyor bazen shortçuyu bazen longcuyu mezara gömüyor. Çok fazla dillendirilen herkesin çizdiği herkesin gördüğü seviyeler mutlaka kırılır. Temmuz ayında kim yil sonunda borsayı 300$ beklerdi, tek bir kişiden duymadim ama oldu.
Tunc Satiroglu fazla mektepli, fazla mantikli. Tr yerine yurtdisi hisse senetleriyle ilgilense daha cok para kazanir. Uzun sure kasasinda piyasa degerinden fazla dolari olan bir senedi tasidim yillarca surundu. Dolar rekorlar kirarken endeks alti getiri getirdi. Boyle bir anomaliyi yurtdisinda yakalasan cok kisa surede para kazanirsin ama burada bekle babam bekle cok baska dinamikler var.
Çok şiddetli deprem olmuş.
Bir sürü yer yıkılmış Antep’te Maraşâ€™ta, Urfa da…
Allahım sen yardım et herkese.
Çok geçmiş olsun.
benim çocuk erzincanda sarsıntıdan uykudan uyanmış.
erzincan neresi maraş neresi.
https://twitter.com/hogrbe/status/16...mSrUXL3aBUWoGw
bu adam bunu nasıl bilmiş olabilir
Bölgedeki tüm arkadaşlara direk veya dolaylı olarak ulaştım. Maraş merkezdede çok yıkım varmış insanlar evlerini tamamen terk etmiş. Üniversite kampüsüne düzlük alanlara gidenler çokmuş. Cüzdanı bile alamadık. Bi mont bi pantolon çıktık. Eve girilecek gibi değil ve çok büyük sarsı tılar oluyor. Arabada giderken bile hissediyoruz dediler. maraş ve diyarbakırda yıkım yüksekmiş
Geçmiş olsun
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O adamı boşversenize bizim kendi.adamımız uyardı hemde yeni
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...yoruz-7579299/
Tüm Ülkemize geçmiş olsun.
Ölenlere Allahtan rahmet,yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabırlar dilerim.
Kahramanmaraş'ta medyana gelen 7,4 büyüklüğünde deprem sonrası yaşanan yıkım kameraya gün ağarınca böyle yansıdı.
https://twitter.com/dokuz8haber/stat...68300901851138
Kahraman Maraş çok kötü deniyor.
Termik santral da inşallah sorun çıkmaz.
https://i.hizliresim.com/svno9d3.jpg
2 gün önce yazmış konuşmuş
Seyhan barajı dahil,diğer illerde barajlarda bazı riskler olduğu haberleri sosyal medyada dolaşıyor,umarım yıkım olmaz,Allah korusun.
Sert aşağı verecek, sanırım..
Balıkesir'de 4,6 büyüklüğündeki depremde olumsuzluk yaşanmadığı açıklandı
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Gönen ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.24'te Balıkesir'in Gönen ilçesinde 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.
Depremin 9,74 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AA muhabirine, depremin ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Deprem batıda olsaydı, haklısın..
Geçmiş olsun.
Enkaz altında kalanlara inşAllah bugün hemen ulaşırlar.Bugün çok kritik gün.
Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Depremden etkilenen şehirlere sadece depremden etkilenmeyen çevredeki şehirler hızlıca yardımcı olabilir taze güç olarak.
Bu bölgeye ekip olarak gidecek gönüllü güçlerin yanında iş eldiveni(cam kırıkları nedeni ile enkazı elle temizleme imkanı bile olmuyor), fener, jenaratör, yakıt,her türlü kesici ve kırıcı ekipman, erzak,su temin edip gönüllü gidecek arkadaşlarında aralarında görev bölümü yapıp dinlenerek özellikle enkaz altında canlı tespit edilen bina enkazlarına yardıma gitmesi gerekli.
Gönüllü ekibin aralarında iyi bir planlama yapması çok önemli.Uyumaya bile vakitleri olmayacak.
18-30 yaş arası bütün gençlerin imkanı var ise çevre illerden olay yerlerine ulaşmasında fayda var.(Şu anda bu işin sorumluluğu Afad damı sadece Afadlamı gidiliyor bilmiyorum.)
1999 depreminde 75.saatte 3 genç kızı Gölcük depreminde bulunduğumuz ekip çıkarmıştı.
(malasef yurtdışında olduğum için bu sefer gidemeyeceğim)
Şimdiki depremin soğuk etkisi ile birleşmesi hayatta kalma şansını düşürüyor enkaz altında kalanlara.
Bugün çok kritik gün.İnşAllah herkese ulaşırlar.