Kamu bankasıçalışanlarına geçen yıl zam yapıp 7 ilaa 20.000 tl arasında geçen sene vermişlerdi. İstqnbul ticaret merkezi ayağına taşınan kurum personellerine her ay ek ödeme yapıyorlar.
Printable View
https://i.hizliresim.com/5667n1h.png
bana bunu anlatsınlar
hepimizin cebinden alınan gerçek gerisi hikaye.
Hadi pazar müjdeniz benden olsun.. Yeni rezerv bulunmuş, yırttık gene..
O yüzden hazır hava güzelken dışarı çıkın en güzel yemekleri yiyip, için..Para zaten gani gani gelecek ileride..Su gibi harcayın hemen..
.........................
https://twitter.com/sputnik_TR/statu...2Ppav23Ug&s=19
Şimdi alış veriş yaptık fiyatlarda gıdalarda %15-20- tavuk - ette %20-25 sebze meyve %10-15 köpük var .Denetleyen olmayınca ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekte oraya gidiyor , bu fiyatlar neden denetlenmiyor diye soran oldumu hiç :)
https://www.instagram.com/reel/C0ZJ9...E1MWVjZGVmZQ==
Gerçekmidir acaba
Hergün 2-3 gemi israil limanlarına mal boşaltıyor diyorlardı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.
https://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%B...G%C3%BCn%C3%BC
Köpüğünü bilmem 2 hafta önce 26 rl olan %2,5 yağlı pınar süt 33 tl olmuş
Hemde ucuz olan city grosta
2 hafta önce 219 tl ye aldığım 1 kğ içim tostluk kaşar 248 tl vurmuş
3 ay önce 39 tl ye aldığım tirebolu yarım kğ çay 74 tl olmuş
Çaykurun çayında köpük varsa bunu köpürtende kamu kurumu
Fiyatlarda köpük möpük yok
Bunu yılbaşından sonra herkes anlayacak
bu enflasyon kalıcı olabilir mi ömür boyu
benim şimdi anlamadığım şu
misal 10 milyonluk bir ev var.. bunu çalışarak kazanıp alamacağın belli. hadi diyelim enflasyon gelecek 5 senede çok yavaş yükseldi diğer 10 sene duruldu .. 10 sene sonra bu evin fiyatı 25 milyon oldu diyelim. durulmuş durmuş hali ile.
bu 10 senede maaşlarada çok az zam yapılacağından enflsayonun durmasının bir anlamı kalıyor mu ?
değil 10 sene sonra 50 sene sonra yine alamayacaksın anlamı taşır.
sonuçta şuan 10 milyona evi alan biri 9 milyona vermeyecektir. hiç bir zaman. 15 e alanda 14 e vermeyecektir vs vs.
bunun ne dolarla nede ekonomi ile ilgisi kaldımı.. kitlenmiş birşey var ortada anlamadığım nokta o.
oto içinde öyle.
:drunk::drunk:
.........................................
güzel açıklamışsın dostum
özetini daha önce yazmıştım.
PLAN :
TÜRK insanının köleleştirilmesi
ev alamıyorsun, kirada ev sahibinin KÖLESİ oluyorsun
...
MB REZERVİ... -60-70 MİLYAR DOLAR da iken kimse enflasyonun düşmesini beklemesin
kasada doların yoksa, bizim palanın önünde donsuz geçtiğimiz :kahkah: gibi... sende ekonomik olarak DONSUZ GEZİYORSUN dimenktir
rezervi artırma şansımız var mı ?... trilyonda sıfır
düzenek kuruldu bir kere...
iyiden iyice FAKİRLEŞTİĞİMİZDE
KATARLI, BAE,İRAN lılar aldığı topraklara yerleşecek, aldığı, ortak olduğu fabrikaların başına geçecek ve söz sahibi haline gelmiş SURİYE'li pislikler (hepsi KIZILAY' dan 40-50 tl maaş alıyor )
üzerimize çöreklenecekler
ve
kendi ülkemizde, arapların FAKİR KÖLELERİ olacağız
ne diyim... emeği geçenlerden, planı işletenlerden ALLAH RAZI olsun...
666. kere yazdım bunu
başkan köpük var ama sistem öyle bir hal almışki 20 senede bir yere dokunsan bir üstün kuyruğuna kadar gidiyor , fon hikayesi ortada paralara verilmiş büyük paralar kazanmak bunu onların anlattığı şekilde kazanacakları tek yer vadeli işlemler kaldıraçla ,dilan olayına bak eskiden para aklamada çamaşır makinesi hikayesi vardı , şimdi youtuber üzerinden kurulmuş sistem güzellik salonları üzerinden yapılmış herşey , sence çok zor birşeymi hem gıda , hem hayvancılık , hem sebze meyve yi tarladan çıkışı ile takip edip halka doğru maliyetle halka sunma bak orayıda eşelesinler ucu ya siyasiye yada siyasilere yakın kişi veya gruplara değer .
Bu yüzden arada tv den bu işler üzerinden siyasi rant elde etmek için bir iki gider yapılıyor algı ile işler devam ediyor sonra diyanet işleri çıkıyor FAKİRLİK ALLAH'A YAKIN OLMAKTIR; diyor bitti işte bu kadar basit .
pisyedili dostum inanki araştırmaya bile gerek yok..
bunların kime hizmet ettikleri belli..
alt tabaka kolayı alıp yere dökmekle sıtarbaksın camını tekmelemekle uğraşsın :he:
:drunk::drunk:
Aslında para verip kolayı aldın yere döktün.
Senden sonrakide kolayı aldı içti.
Satılan kola adedi :2
kar : 2 şiseden elde edilen kar.
.......
Halbuki kolayı alıp dökeceğine para ile alacak olana ikram etsen kola firması sadece 1 kola satacağı için 1 şise koladan ettiği kar ile yetinmek zorunda ! ....
Var mı hesaplama yanlışım ?
Ayhan başkan,
Zamanında yaptığımız bir işle ilgili bir örnek vereyim sana beni daha iyi anla diye , bundan 20 sene önce güzel bir kulup işletiyordum ,gündüz plaja akşam hızlı müzik gece hayatına dönen bir sistemim vardı yanımda 25 kişi çalışıyordu .Bu işler riskli ve para takibini doğru yapmazsan her ay açık verirsin , çalışanlarının içinde senden kimin para çalmaya yelteneceğine kadar bilmek ve takip etmek zorundasın bizim bu işte ya kapıdaki güvenlik yada barmen çalar :)ama takip edersen sistem tıkır tıkır çalışır , ilk zamanlar üniversiteli gençler çalıştırdım yazları ilk onlarda bu olayı yaşadım sonra oradan ders aldım TAKİP ve KONTROL le daha profösünel davranmaya başladık.
Devlettede herkes işini doğru ve hakkaniyetle , adaletle yaparsa ben insanların alım gücünün bu kadar kötü olacağını düşünmüyorum , ha fakirlik üzerine yönetilmek isteniyorsa buna yapacak birşey yok zaten .
kitabı ayrı, filmi ayrı güzel. kült bir eser. fareler ve insanlar.
https://www.filmifulizlesene.com/far...ilmi-izle.html
Bu iş ilginç...
Pazarlıklar normalde üst rakamdan başlar..Bu arada bu adam gene seçilmiş. Pessss
...............
#SONDAKİKA Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrette pazarlığı 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan başlatacaklarını açıkladı.
https://i.hizliresim.com/ikp7711.png
Özelden teknik olarak bakış açım rica edilmiş geçen hafta bunu sn seloo ya graflamıştım ,
240 dk grafım oklu sat bölgesine geçerken SP görünümde değişik yapıp rapor yayınlaması ile son 3 bar oluştu ve teknik olarak maç bu haftaya kaldı.Oyun ortada kırılım olmadığından yön tayini yapmıyorum buradaki formasyonu anlatmaya çalıştım takip edenler kendi maliyetlerine göre hareket edebilirler.
Temel hikayemize gelirse geçen hafta bankacılık endeksi %7 yakın yukarı hareket yaptığı halde pıst 100 haftalık kapanışı % 1 yukarıya yakın rakamlardan yaptı.Genele fazla yayılmadan tahtalar arası giriş çıkışlarla devam etti hafta.
CDS lerdeki düşüş , kredi derecelendirme kuruşundan gelen görünüm durumu , önümüzdeki hafta aynı şekilde beklenti yaratılmak istenmesi moody için , Dışarı borsalarda açıklamalarla teknik olarak bir trend başlaması vs şimdilik katalizör bunlar gözüküyor.
Olumsuz gözüken olaylara baktığımızda ABD hazinesinden Rusya’ya uygulanan yaptırımların delinmemesine dikkat edilmesi, Hamas’ın finansmanının engellemesi gibi isteklerin iletildiği yaptırım olaylarının zaten sığlaşan piyasayı rahatsız ettiğini gördük,Şirketlerdeki daralma olayı ilerki zaman diliminde daha çok ortaya çıkacak yönetemeyenler belki batacak şimşek bu yüzden şirketlere uyarıda bulundu ,ayrıca vıop tarafında açılan şort pozisyonlar mevcut hsbc ve iş yatırım bu hafta takip edilmeli vıop tan pek anlamam ama iyi bir dostum bu kurumları takip etmemi söyledi bu hafta.
sonuç olarak maliyete göre stoploslu fazla heyecan ve hayal kurmadan takip edilmesi gereken günler olduğunu düşünüyorum.
kolay gelsin
Son dakika: Pentagon duyurdu: Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi ile çok sayıda ticari gemiye saldırı
bu haberlerle altın ve gümüş onsu biraz daha parlatırlar sonra yavaştan da verir bu siyonist küresel çete.....altın ve gümüş bu haberlerle yol alır.....
Son dakika haberi: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kızıldeniz'de ABD Donanmasına ait USS Carney destroyeri ile çok sayıda ticari gemiye saldırı düzenlendiğini açıkladı. İngiltere Kraliyet Donanması da aynı bölgede daha önce şüpheli bir insansız hava aracı saldırısı ve patlamalar olduğunu bildirmişti.
Rakam az geldi bana da.
Hükümet Ankara dan İstanbul a gelen BDDK çalışanlarına aylık maaşa ilave 45.000 tl ek para verecek...
Memurlara 30 binden aşağı maaş verilmeyecek....
Birilerine istenince para var demek..
Bu patronlar zaten zor işçi buluyor. Bulamazlar da bu paralara..
Emekliyede belli ki birşey verilmeyecek...
Allah sonumuzu hayr etsin..
Askeri ücrete %40-45 arası zam olur , bağkur ve ssk emeklilerine 7500 buralardan alanlara ayrıdan bir iğleştirme %40-45 zam , memur emeklilerine %45-50 benim beklentim.
Türk iş başkanı Sakarya Ak parti kurucusudur , bakmayın salvolara bugun seçimi vardı 1-2 gün önce giderli konuşmayın bu yüzden yaptı :)seçimlerden önce sert ve bol vaatli konuşmalar çok olur buda onlardan.
11 aralıktan sonra sendikada ne alacağını hükümette ne vereceğini nerede anlaşacaklarına kadar bu kişiler bilmiş olacak , Aralık sonuna kadar tv ekranlarından ince ince kayıkçı kavgası ile ay biter.:)
bir şarkı duyarsan sevdadan yana / aç bir bixi cola / bir şiir okursan gözyaşı dolu / ve hüsran olursa her al satın sonu / hatırla kerizim palayı hatırla .
Şimşek çalışma bakanına hangi reçeteyi verdiyse onu verecekler.
Adamlar çalışan emekliye bile verecekleri ikramiyeyi ocaktan sonraya kaydırma derdindeler.
patronlar ayrıca 1-1.5 ay önce direk gidip askeri ücret yüksek olursa işçi çıkarmaya gideceklerini bildirenler var.
yanlış ekonomik kararlar buraya getirdi , patron ve çalışan karşı karşıya normalde yönetene hesap sorulması gerekirken.
https://i.hizliresim.com/5q55ejg.png
Küçüklüğümde İbo diye bir şarkıcı var; "Benim balonlarım vardı.. Onları çocuklar aldı.." :ok:
https://youtu.be/sP7hJgBfH9c?feature=shared
HSBC, #bist100 de bu haftayı toplam 3,5 milyar TL net rekor alış ile tamamladı. HSBC'nin bu hafta en çok aldığı hisseler şunlar:
#THYAO Türk Hava Yolları
#GARAN Garanti Bankası
#TUPRS Tüpraş