Onu süreç belirler bence. Benim hedefim net.
Printable View
Sizin dediğiniz doğru Gram altında ve bilezikte 3000 dolar fark var şu anda da
72.50 gram dubai fiyatı 69.5 gramı
Ama ata lira çeyrek gramsede 9000-12000 dolar fark mevcut bir kiloda
78.5 lira atanın gramı 81.5 gramsenin gramı .
Cuma borsa açıkken böyle idi ayaklı borsada
E Türkler ve hintliler fiziki en çok alım yapan iki ülke.bu en büyük günah.cezasiz kalamazdı.cezayi kestiler.biz de diğerleri gibi sanal altin ve gumuse yüklen seydik sistem ceza vermezdi
Zaten adamların elinde cücük kadar fiziki var sen de yok çeyrekte yok tamdı yok bilezikti ithal edip edip yastık altında stoklarsan sistem patlar.olur mu öyle sacmalik.bu ise devam edersen 3000 dolar da yetmez adamlar altı yedi Allah ne verdiyse cezayı artirirlar
İstanbul'da Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracına ateş açıldı
https://www.sozcu.com.tr/istanbul-da...-acildi-p28405
@BurkanYilmaz
·
3s
Erkek Don İndeksi
Erkekler don almaya başlayınca ekonomik olarak toparlanmanın başladığını gösteriyormuş.
https://i.hizliresim.com/qwwdsyz.jpg
Ankarayi bilmem de, Bizansta emeklilerin açlıktan ölmemeleri için olabilir.
Abi bu "Sivri Kıl Biber" nasıl bir özelliği, nasıl bir müşterisi, nasıl bir kullanım alanı var?
Hani istisnai falan değil, gomple bütün marketlerde de yakın fiyat.
Zaten "Acı Kıl Biber" e hiç girmiyorum. 27.90 TL "Sivri Biber" varken...
Nasıl oluyor da, bunun fiyatı böyle oluyor? Bağımlıları mı mevcut bu meretin?
https://i.ibb.co/MR86wBL/sil-skb.png
https://www.cimri.com/market/sebze/e...atlari,1001843
:evil: Espri mi yapıyorsun amirim? Elini sallasan Interpol bülteniyle aranan T.C. vatandaşına çarpıyor.
Çoğu da menkul alımı vb. ile. Yazılı olan ile uygulama arasında fark olur elbet.
Elin gavuru demez mi?
-"Lan aradığımız bütün suçlulara pasaport vermişin. Nah! sana kırmızı bültenli suçlu!" diye?
O iş teorik. Ülkeler arası ilişkiler, yazılı kanunlardan önce gelir.
Sözlü yasaların, yazılılardan önce gelmesi gibi bi nevii.
Walla benim tanıdığım biri var..Kahvaltıda bundan yiyor başka bir biber yemez a.q...Bende aldım denedim walla benim için olmasa da olur ..
Şu an DOlmalık biber dahil tüm biberler ortalama 50+ dan işlem görüyor..Sezon açılınca biraz tahtada gevşeme ve kar satışı bekliyorum :kahkah:
Abi ayrıntıyı bilmiyorum ama...
Böyle katma değer başka yerde yok!
Sivri Biber'i, Sivri Kıl Biber'e çevirecek bir yöntem bulsan parayı kırarsın.
Ben aradaki farkı bile bilmiyorum ama... Olsun.
KG'da 100 TL fark var yahu. Artık kimyasal işlem mi olur? Biçimini mi değiştirmek lazım?
Masaya konursa gördüğüm şeyler bunlar. Ayrıntı bilmiyorum. Ama deli para var :cool:
Çankırı kıl biberi derler bu bibere pazarda 100 tl gördüm iki hafta önce. Normal biberler 80 60 tl bandında. Lezzetli olur bu biber. Fakirler yemesin.
Sebze konusunda mevsiminde Konya çok şanslı. Bizim semt pazarına gelen yerli sebzeleri görünce o kadar canım çekiyor ki hepsini almak istiyorum. Kalite fiyat bakımından Bizans'ın 1/4 fiyatı. Kalite olarak çok güzel. Yazın iok çıktığında kışlıklari koyarız. Konya'nın sivri kıl biberi kg olarak çok çekmez bir çuvalı 8-10 kg gelir. O kadar incedir. Hafif geldiği için biraz pahalı olabilir
Kahvaltıda yiyilecek en güzel biber Şili biberidir...Kırmızı ve parmak uzunluğunda oluyor , ilk yediğinde ağızda acı tat bırakmaz ama yutkunduktan sonra ağızda çok hoş bir acı bırakıyordu , ithal geliyordu piyasadan kayboldu, yerli üretimi var ama aynı tadı vermiyor...
Kıl biber ,süs biberi falan farklı isimde de olsa tamam lezzetli olurda tahta hep tavandan işlem görüyor a.q...Arada tavanı bozunda sezonda alırım bundan....:oleyo:
Trafik kazası/cinayetinden, biraz zor çıkar kırmızı bülten.
ABD canı isterse verir, canı istemezse vermez kendi vatandaşını, ben vereceğini hiç sanmıyorum.
Ya af bekleyecekler, ya da zaman aşımı veya ortalığı ayarlayacaklar.
Büyük ihtimalle uyuşturucu kullanmış, ondan kaçmışlardır.
16-17 Yaşındaki bu enik yatmazdı bile, fakat uyuşturucu varsa iş karışır.
Abi teorik olarak sebze/meyveyi 1/2 fiyatına alırım büyük şehirlere oranla.
Köylü 1/3 civarı satar. Tezgah parası vb. vermediğinden.
Dolaba koyduğum hızlı bozulan nadir sebze/meyve dışında yaklaşık 1 ay gider.
Çoğu aldığım aynı günün sabahı toplanmış olur tarladan.
Lakin böyle fiyat ne gördüm, ne de duydum buradaki pazarda.
Gerçi artık ortalam min. 50TL/KG sanırım tümü için.
Hâlâ en büyük banknot 200 TL minyum. Yakında pazar arabasına TL doldurup, dönerken sebze getirecek insanlar.
Aile tartmıştır o mevzuuyu. Zaten sosyal medyada haber olmasa para ile de çözülürdü.
Mağdurlardan biri malum partide etkili ise olayın şekli değişebilir.
Gerçi o durumda bile para ile çözülebilir bağzı mevzuular.
Ulan konuştuğumuz şeye bak. Peeeh... Neyse.
Güney Batı Marmara'da oteller konforsuzmuş.
Ben ortaokul okurken babam beni pazara götürdü fasülye ve biber aldı çuvalla satmak için bırakıp gitti beni. Biber acı tatlı karışık dediler ama zehir gibi acıydı. Yandaki tezgahta bir teyze bana son kalan domatesi kasayla verdi. Gelen müşteriler biber acı mı tatlı mı diye soruyor bende karışık diyordum. Biberi ısıran domatese saldırdı. Biberi ısıran domatese saldırdı. En sonunda domates bitti satmadan. Yiyecek domates te olmayınca artık soranlara biber zehir gibi acı diyordum. Akşama kadar biberi alan olmadı. En sonunda bir teyze geldi zehir gibi acı olduğunu söylememe rağmen tadına bakıp hıım iyi acıymış deyip hepsini aldı. O gün domates sayesinde ucuz yırttım. Bir kaç kasa domatesi de satamadan yediler.
Bizim hukuki sistemimizde hangi suçu istersen işle kaçmak mantıklıdır.kactin mi ilk ifadeni olayın şoku ile yanlış vermezsin.sakin kafa ile deliller konusunda gerekenleri yapabilirsin.sahitlerin ifadelerine bir ihtimal nüfuz edebilirsin.karsi tarafı para şu bu kullanarak ikna edebilirsin.hukuki sistemimizde her şey mumkun olduğundan gereken insanları ayarlayabilirsin.ilk anda polise teslim olmak davada hiç bir işe yaramaz.hic bir avantajı yoktur.bu olayda bu çocuğun uyuşturucu kullandığı bence kesin.bunlar her ihtimali düşünerek davran misl ar ilk andan itibaren anne hukuki yardım almis.hatta yakalanma olasılığı sıfır olsun diye cep telefonlarını toplama ayrıntısı bile akledilmis.bunlar için en kötü tablo ilk anda çocuğun uyuşturucu için örnek vermes iy Di bu olmasın diye her şey göze alınmış.
Düşünsenize 17 yaşında kokan çekmiş çocuk hız yaparak araba yarısında 5 kişiye çarptı ve öldürdü.bu durumda hakimi de bağ la ya mazsin.su anda tek sıkıntıları karşı taraf .olay biraz soğusun o konuyu bence hallederler.ama olay taze iken çocuk uyuşturucu testi ile içeri girseydi hapiste uzun süre kalabilirdi.o da işleri zorlaştırır.bu memlekette cem garipoglu bile hapiste başına bir şey gelmeden yattı.o intihar işi de şaibeli.intihar edecek adam intihardan bir ay önce Çin ce öğrenmeye çalışmaz.bu memlekette zengin olacaksın.suc insan canı adalet sana bana var.bunlar üstün ırk bunlara bir şey olmaz