ne oldu bir 2,35 ve daha sonra tekrar 2,17.bir mana,yorum yapabilecek varmı
Printable View
ne oldu bir 2,35 ve daha sonra tekrar 2,17.bir mana,yorum yapabilecek varmı
Mal almadan nasılda 2.35 e kadar çekebiliyorlar tahtayı,yada çekilebiliyor,bekleyin bakalım.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ama faizlerin artması bu şirkete daha büyük kar getirecektir. Fiyatı akıl alır gibi değil. Yıllar önce özsermayesi yanlışım yoksa 130 milyon iken fiyatı 2.07 maliyetle almıştım. Özsermaye 220 milyon oldu ve yıllık karı 30-35 milyon civarı olacak ve beklentim 2 seneye 50 milyon üstü kar ama fiyat hala aynı.özsermaye eğerki 400-500 milyon arasına çıkarsa zaten ederi en az 5 tl tl edecektir.buda belki en fazla 4 -5 seneye olacaktır diye tahmin ediyorum
Yani geçmişe bakınca 4 5 senede bir yıllık karını %75 artırdığını görüyorum. Bi 4 5 sene sonra 50 60 milyon kar gelebilir.ve bu artışla 400 500 özsermayr uzak değil.
derinlikte izliyordum, 2.16-2.17 de sıkışmış hiç işlem de görmeden beklerken, GEDİK her zaman olduğu gibi çok seri bir şekilde kademelerdeki ufak lotları alarak 2.30 üzerine attı, atarken bir çok satış da kendi satışı idi zaten, tahta dolar bazlı da tarihi diplerinde olduğu için tavana da çekse satış gelmeyecek ve gelmiyor da. 2.30-2.35 arası sadece 2.200 lot işlem oldu arkadaşlar. bu arada bu işlemler olurken 2.15 e 2.16 ya 2.12 ye 10 bin 20 bin lot sviyelerinde alışlar da girdi bu kişi, tahtayı bir canlandırmak istedi ama ne alış ayagında ne satış ayağında dışarıdan bu heriften başka bir katılım olmadı. 2.20 -2.30 bandında GEDİK gine kendi alış ve satışları ile tahtayı bir yokladı, satış ve alış kademelerine 20 bin küsür lotlar yazdı sildi sürekli, sizler burada sızlanıyorsunuz ama inanın o ******** sizden daha çok sızlanıyor, emir iptallerinde bile öfkesini görebilirsiniz. kimse bu hareketleri teknikle temelle yorumlamasın, bu tahtada sökmez, işlemez, çalışmaz..onu garan tahtasında yapın, garfa da bu herif ne derse o. bugün bu harekette dahi toplasanız 5 bin lot alabilmiştir. daha fazla değil. faizlerin artması bir yandan kısa vadede factoring gelirlerini arttırır, ancak orta ve uzun vadeye yayılırsa factoring işlem hacmini olumsuz etkiler. o olumsuzluğu artan faiz marjı ile telafi edebilir bu şirketler. RLC 44 e katılıyorum, pd dd şu anda 0.78..yani şirketin defter değeri 2.17x % 25+ 2.17 =2.70 civarıdır. ilk 3 aydaki karını 3 ile çarptığımızda yılın kalan 9 ayında defter değerine yaklaşık 24 milyon tl daha ilave olacak. 245 milyon olacak defter değeri. bu da defter değerini yaklaşık 3 tl yapacak. bunlar şirketin mali gerçekleri ama, bir de spekülatif gerçeklerimiz var bu tahtada maalesef. tahta yapıcı bu malı toplamadan bu şirket yönetimi bu tahtayı ayaga kaldırmayacak. ne zaman ki çogunluğunu sizlerin oluşturduğu kagıtta kilitli kalmış onbinlerce lotluk ortaklar ın hiç olmazsa bir kısmı bu nitelikli dolandırıcılara malları satacaklar, o zaman bu şirketin üst yönetimi BEDELSİZ açıklayacak, tahtada spekin önünü açacak hamleler yapacak..siz bir kez daha "ulan tüh bak ben sattım tahta gitti, 1 gün daha 2 gün daha sabredemedim" diyeceksiniz.halbu ki satmasanız gitmeyecekti ki, bilemeyeceksiniz. 20 yıllık anılarımı birgün oturup yazacağım, bu tahtadan umarım bir şekilde zararlarınızı telafi edip çıkacak şansı bu kan emici sizlere verir. ama lütfen bilin, bu tarz sıg ve sahipli tahtalarda sizin gibi küçük yatırımcıya ekmek yok. alırsanız düşer, satarsanız çıkar. bu tahtaların kuralı budur. teknik temel v.s. bu tahtalarda işlemez. yeri gelir 1 katrilyon özsermayesi olur, defter değeri 0.30 olur gitmez gine. niye sizde çok lot vardır. ama gün gelir 30 lira olur, defter değeri nin 30 katı olmuştur piyasa değeri. niye? sizden malları almışlardır, sizi kandırmışlardır, size aylarca yıllarca taşıttıkları malı 1 ayda fezaya cıkarırlar. bu forumun ilk sayfasına gidin.üşenmeyin açın okuyun. bu yazdıklarımın canlı örneğini görün. namazında niyazında Allah kitap diye facebook sayfalarında paylaşımları olan nitelikli dolandırıcıların bir faktoring hissesinin tahtasında neler yapıp insanları dolandırdıklarını görün..siz siz olun bist 30 dışına asla ve kat a cıkmayın. kurtlar sofrasıdır, yem olursunuz..30 un dışı borsa değildir. kumarhanedir..lütfen sataşma olmasın tekrar tekrar rica ediyorum..