Originally Posted by
Efendi
Defalarca yazdım tekrar yazıyorum SPK nın çağrı için olumlu veya olumsuz karar vermesi için satış veya birleşme her ne olacaksa sürecin sonuçlanması ve fiyatın netleşmesi gerekir. İlk başta söylenen 199 milyona yapılan satış sözleşmesinin son aşaması son bilanço yayınlanması sonrası fiyatının revize edileceği yönündeydi. Son bilançoda özkaynaklarda meydana gelen 870 milyon değerindeki artış hisse alım sözleşmesine ilave olacak miktardır. Böyle bir para Migros'ta yok. Bunu karşılaması için %500 bedelli sermaye artırımı yapması şart. Bunun olabilmesi için ne zaman var ne de böyle bir olasılık.
Bu durumda hisse alımından vazgeçme olasılığı öne çıkmaktadır. Finansal durum buna işaret etmektedir son yayınlanan bilanço ile Kipa'nın özvarlıklarının Migros'un özvarlıklarından çok daha güçlü olduğu anlaşılmıştır.Bu durumda hisse alım yönünde değil birleşme yönünde karar almaları finansal analizin kaçınılmaz sonucudur.
Çağrı için önce sürecin sonuçlanmasını bekleyeceğiz.
Eğer birleşme olursa çağrı yine doğar ve birleşmedeki orana göre oluşan Migos fiyatı esas alınır.
2.25 KERİZ SİRKELEMESİ İÇİN YARATILMIŞ PALAVRADIR ,TEZGAHTIR.
Çağrı olcaksa çoook daha yüksek fiyatlardan olacağı son bilanço ile ortaya çıkmıştır.
Bunun olası hesaplama yöntemini önceki yazılarımda belirtmiştim.
Birleşme olacaksa 28 Şubat tarihli ara birleşme bilançosunu Migros da yapacaktır. Bu durumda Migrosun 650 milyon euro açık pozisyonundan iki ayda doğan zarar da hesaba katılmalıdır. Yılın ilk iki ayında Euro %3.5 yükselmiştir. Bu Migros için 90 milyon kur farkı zararı oluşumu demektir. Bu durumda DD i 1 lere kadar düşebilir ve ÖZKAYNAK yöntemi ile yapılacak birleşme formülasyonu sonucu Kipa lehine dahada yükselebilir. 0.80 ler gibi bir oran olabilir. Net hesaplama için ancak Migrosun 28 Şubat ara bilançosunun sonucunu bilmek gerekebilir. Ben ancak Migrosun açık pozisyonundan dolayı oluşan ilave zarardan yola çıkarak tahminde bulunabiliyorum...
Anlayacağınız gibi ve yukarıda sayın Hamsinin belirttiği gibi Türk Borsa tarihinde tarihsel bir oluşumun henüz başındayız....