2.85 üstünu göstermeden bist de düzeltme bekliyorlar baski kurmaktan baska bisey yok saat 14 yarın bistın doların yönü belli olur hesaplar yapiĺmistir.herkese bol şans
Printable View
2.85 üstünu göstermeden bist de düzeltme bekliyorlar baski kurmaktan baska bisey yok saat 14 yarın bistın doların yönü belli olur hesaplar yapiĺmistir.herkese bol şans
nisandan bu yana 3.00 maliyetli 300 bin lotla yola devam... sadece günlük tradeler yaparak (mal kaptırma korkusu da var tabi). vadelide tutsam aylık 10bin faiz gelirinden 70bin zarar... banka hissesi vardı öncesinde onda kalsam, ona göre 300 bin TL zarar. döviz, altını saymıyorum bile... büyük hayalkırıklığı.
çok zor hisse olduğunu biliyordum ama illa baskı yapan spek grubuna birileri haddini bildirir diye düşünmüştüm, yanılmışım. gitmez mi, elbet gider, bu gözler batık adese'nin 10 kat yaptığını gördü. ama sağlam gittiği gün (en düşük 10 TL'ye vuracağını düşünüyorum) ben de dahil burada kimsede tek lot mal kalmamış olacak, daha şimdiden üzüldüğüm konu bu. insan psikolojisine öyle bir oynuyorlar ki 5.00 sonrası şu an elinde olup da kağıdı anlık takip eden tek ky kalmayacak bu kağıtta, bundan adım gibi eminim. cefasını biz çektik, sefasını onlar sürecek yani. zamanına gelince... ben daha 1 yıl daha bu seviyelerde (2.60-3.20 bandında) sürünecek diye öngörüyorum. baskı yapan grubun acelesi yok, ayrıca bunun gibi kağıt pek kalmadığı için bırakın maldakilerin dökülmesini, her gün daha fazla artıyor ky ağırlığı. sırf benden sonra 4-5 arkadaşım yaklaşık 500bin lot mal aldı, 2.70-2.90 arasında. bu 1 yıllık süre ne kadar uzarsa hedef fiyat da o kadar yukarı gider (belki 20-25'ler). sabrı olan kalır, olmayan şansını başka hisselerde dener. benim hedefim 2023 yılı sonunda yani 2 yıl sonra 10 TL'den vedalaşmak.
Dolar artisi yatirimci davranis ve algilari fena bozdu.dun aksam kayinbabanin arayarak neden uyarmadin para pul oldu dolari nasil ongoremedin diye azarlayarak bari ucuz hisse alayim diye sitem etmesine ilk defa sahit oldum.
Oda hakli bizim sitede gecen yil 2.5-3 milyona satilan konutlar primli duser diye 2.5 milyonu faize keyifle bagladi yuzde 18-19 lari gordu faizde .bugun konutlari 4.5 milyon dan asagi satan yok para 3 milyon anca oldu.kisaca paranin akacagi yer belli zirvelerde gezen yatirim araclari yerine ozellikle varlik degeri olan sirketler.sahsen bende buyuk bolumu faizde duran hesabimi yuzde 50 ye kadar 2.62 ler den polho ya gecmeyi basardim.diger miktari istekli olmam ve her gun tahtaya pasif e emir girmeme ragmen vermediler kismet elimdekide yeter.aldigim maliyetlere yaklasirsa tamamlar giderse bin bereket derim haber odakli beklemeye devam ederim.
karadereli53, konu nereye yatırım yapayımı çoktan geçti. Bugünlerde kimse bir şey yapmak istemiyor. piyasada tek öngörürlülük doları yada altını alıp beklemek. Hükümet faizleri düşüreceğim diyor,yatırımcı nereye düşecek diye bekliyor. dolar artıyor,herşey artıyor. kimse dolarını bozdurup bir şey almaya niyeti yokken, satıcı malını satmak istemiyor,zira sattıgını yerine koyamıyor.
hükümet seçim geliyor,oylar düşüyor tetirginliği ile ne yapsa iyi sonuç alamıyor. vatandaşın mevcut güven ortamı kayboldu. dolar çıldırdı. herşey çıldırdı. aklı selim insanlar risk azaltarak seçimi beklemekte. risk almak isteyen çok az insan Garanti 12.20 altına düşmez diyerek risk alıp zarar ediyor. yani piyasaya yapıcılar bile yarın hakkında bilgi veremiyor. İşimiz Allaha kaldı, "Allah belasını versin şu faizin" ne geliyorsa başımıza faizden geliyor.
yani, bugün plan Yatırım yapanlar, yarıın ne ile karşılaşacağını bilmiyor.ytd
Herkes mecburi yatırımcı oldu. Evi arabası olan bile rahat duramıyor. 2 kuruş varlığımı ne yapsam diye hindi gibi düşünür oldu. Brunson da sonra ülke huzur bulamaz oldu. Bu kadar çürük bir ekonomik dengemiz vardı, bir rahip yerle bir etti sarı kafa galaksi imparatorumuzu paspas yaptı kolayca. Çünkü ekonomi zaten çürüktü bir rüzgara bakıyordu.
İlginç bir detayı farkettim. Bizim eşek polho 2012 borsaya ilk çıktığı günlerdeki standart fiyatı 1 tl idi. O günden bu yana enflasyona göre olması gereken fiyatı 2.87 tl :) dolara karşı ve endekse karşı erimiş ayrı konu da.
treni kaçıranlar yani dolar,konut,araba vs yani nakitte faizde kalanlar emin ol harıl harıl karalar baglayarak düşünüyor allah razı olsun 2016 da japonlara sadece boya kısmının yuzde 50 sini 113 milyon usd( üstüne yatırım yeni fab yapıldı ) fiyatına satıp şimdi 200 milyon usd üzerinden herşeyiyle bize sunanlar var yoksa cidden çıldırmamak elde degildi.