Teb bank 14.50 hoşgeldin oranı galiba günlükte ..benim 8.25 ten işliyor ayrıca 2.500 TL dışarıda bırakıyor ..
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Teb bank 14.50 hoşgeldin oranı galiba günlükte ..benim 8.25 ten işliyor ayrıca 2.500 TL dışarıda bırakıyor ..
150gr yoğurt 1.65 olmuş.gecen sene 1 TL . enflasyon .
Dolara günlük ing dışında kim var acaba ..bu 5 inde vadem doluyor opsiyon yapmayacağım artık ..3.90 görürse kısa zamanda içinde çıkacağım ..o yüzden bi kaç zaman günlükte tutacağım .aylık finansa 3.90 vardı .ama geceliği çok düşük
Gıdanın enf içindeki orani%20.yakinda %1 olursa sasirmam.
Artış inanılmaz.ben az kullanıyorum.Rusyada gıda ve ilaç yarısı bizim fiyatların.
Gıdada talep ve fırsatçılık enflasyonu var. min. %25 zam. bu zammı deval bile açıklayamaz. BİM,A101 olmasa ortalığı düşünemiyorum. Gıdada talebi devletin karşılıksız dağıttığı paralar ve suriyeliler arttırıyor. tüm sosyal transferler kesilse ve suriyeliler def edilse. fiyatlar %50 azalır.
Aynen blue70 bim de 3 kg yoğurt 9 liraydı bir baktım 9.90 olmuş etiketler çok hızlı değişir oldu. Çığrından çıktı bu denli fiyat artışları hayra alamet değil. Ama gelin görün ki enflasyonu kağıt üzerinde ayarlıyorlar. Gerçekleri bilen çok az vatandaş var. Şu yaşananları bir bir açıklayan bir muhalefetin de olmayışı iktidarın elini güçlü tutuyor. Yaptım oldularla sahipsiz günlerden geçiyoruz.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Meselede burada zaten. Fiyatlar arttikca insanlar BIM veya A101 gibi kalitesiz uretime yoneliyorlar. Bence bu kadar ucuz olmalarinin sebebi kalitesiz olmasi baska turlu aciklanamaz. Durum o kadar vahimki hangi BIM e gitsem tiklim tiklim
Gecen yaz Izmir 3 yoldaki BIM e gidecektim megerse cuma namazi yuzunden kapatmislar. Bende bekleyim dedim. Kapilari acana kadar kapiya 30 kisi kuyruk oldu valla ben sok oldum. Iceri bir girdik izdiham resmen
Manyak bir sevgi var BIM e Turkiyede. Hatta kuyrukta Izmir de yasayan Suriyeli ve Misirlilarla tanismistim. Cok komik
Isim gida ambalaji.Gelen zamlara inanamazsiniz.
Misal hammaddem borsaya da acik olan sirket kartonsan.Adamlar 15 gunde bir % 10 zam yapiyor.Bende yansitmak zorunda kaliyorum.Fakat ortada zam gerektirecek hicbirsey yok.
Gecen bir musterimdeyim limonataci geldi.Adam gecen hafta 1.25 kr verdigi limonatayi abi zam geldi diyip 1.75 tl yazdi pastaneye.
Icerisi su seker limon birde 3-5 katki maddesi.1 haftada % 40 lik ne fiyat artisi oldu ki bu urunlerde?
Resmen tuttugunu opme donemi yasiyoruz..Bu durumun benim icin iyi oldugunu bilsemde ne yazik ki maasli kesim acisindan dusununce cidden durum cok vahim.
asgari ücrete ve dolayısı ile bütün maaşlara %15-20 arası zam geldi. e imalatçıda bi yerden çıkaracak bu maliyeti.
Sn Dudu,
Bu sütü bizim de sipariş etme şansımız var mı?
Afiyet, şifa olsun
Teşekkürler.
Kamudan emekliyim 2017 ve 2018 maaşım arasındaki net fark %5,69. Hiç öyle %15-20 değil yani
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halkın enflasyonu...
https://odatv.com/iste-gercek-enflas...3031852_m.html
Son aylarda elektrige zam geldimi?
Burgan 14.5 temdit 90k
Yazdığım yazılar asla yatırım tavsiyesi değildir Saygılarımla
Birtek domates ucuzluyor nedense😃
Muz 8 lira ayvayı yemek istiyorum oda pahalı
Haftasonu malum konular yine gundemde..:) bu arada geçen bir arkadasla iddiaya girdik .benzine çok zam geldi dedi ..bende 3 senede yüzde 21 geldi yıllık ortalama yüzde 7.5 ..olmaz falan dedi sonra googla baktık köfteyide bedavaya getirdik ..:)) bahri bey uzun zamandır yoktu 4 lira olan ayva pahalı diye girmiş olaya ..:)
Muzun fiyatını az söylemişim 9 liraya çıkmış
insanın olaylara nereden baktığı çok önemli, son 3 yılda buğday fiyatları toplamda %5 artmış ne güzel..
en çok tüketilen gıda maddesi yıllık %1.5 artış, demek ki enflasyon o kadar yüksek değilmiş..?
çiftçi gözinden bakarsak adamın girdilerine ortalama % 25 zam yap, ürettiği ürüne %5 zam, anasını da alsın gitsin
hamurla beslenen bireyler daha zeki olduğu için ekmek fiyatlarını baskıla, bir de bunu anlatacak trol kirala yeter..!!
Nereden bakalım lavabo aç 1 liradan 2 liraya çıktı diye battık mi diyelim ..
Konu yine gıdadan açılmış , kullandığım 2 kalem ürün hakkında bende bilgi vereyim...........
Geçen yıl baharda 0.75 EVOO (zeytin yağı) 18.90 a alıyordum aynı firmanın 0.5 lt zeytin yağı şu anda 35 tl ........Yine eve aldığım tereyağı geçen yaz 20 tl/kilo iken önce 24 sonra 30 şimdi 35 tl .........
Kuzu etine de hasret kaldım...Pirzolası 80-90 tl/kilo olmuş.Gerdan dedikleri kemiği bile 44 tl ...........Neyse artık kıyma ile idare edeceğiz :Sad:
tl mevduat gerçek enfiasyonun yarısını zor getiriyor,KY'e bu reva görülüyor.yapacak bir şey yok ben hakkımı dolar üzerinden almayı planlıyorum.eninde sonunda o farkı alacağım.ama full TL de dursam bu şans olmayacaktı.bugün gerçek enflasyon kadar faiz verilse ne işim olur dolarla. KY'i dolara kendileri itiyor.
FED'in bu sede 3 veya 4 faiz artışı yapacağı kesinleşti gibi.
Amerikadaki bu faiz artışı aynı şekilde Türkiyedeki USD faizinde de artış getirir mi ?
Eğer 100% korelasyon varsa Döviz vadelerini kısa tutmakta fayda var....