sn rxpu
iş yat.güncel durumunu bilemiyorum
benim çöp (adranalin) sepetim sırasıyla: odea-ibb-ülker şeklinde olucak( tabiki hedef fiyata geldiğinde)
Printable View
CDS 900 uzerine cikarsa gecmis olsun diyor Atilla YESILADA...
Hayirlisi bakalim...
Ne dovizim var ne de euronbondum,
Ben bir garib Duduyum :)
Syg,
CDS 800'ü geçti: Bu ne demek? & Sistemin yürümeyeceğini herkes söylüyor! | Cüneyt Akman
https://www.youtube.com/watch?v=UBKzD5cwI-E
Simdi ne olacak???
XS2434402033 EXPORT DEVELOPMENT CANADA TN-MEDIUM
kupon: %34
verim:%65,44
vade: 20.06.2023
TRY
bi dal alıyım
Ayni kisi param olsa tumuyle tr eurobond alirim, 10 yil boyunca %10 usd faizi yasadisi iste zor bulursunuz diyordu. Yesilada gariptir.
https://youtu.be/qhqT0wGUkCQ
22:29'dan itibaren izleyebilirsiniz.
O dusunce fon yoneticisi icin gecerli, bizler icin vade sonuna kadar tutacaksan eurobond egrisini bastan sona alirim diyor ama fikri 10 gun sonra degisiyor, ilginc biri :)
Yine de soyledigine katiliyorum bu oranlar firsat bana gore de. Ben parca parca aliyorum.
Canada CDS 33,30 Ancak onlarda 6,25 kupon ile borçlanıyor..Şirket olarak..İzah edebilen var mı.??? USC3314PAD80
tüm ülke eurobondları fed ile birlikte aşağı geliyor..Sebep şu an usd 4 puan,5 ay sonra 5-5,5 bandında ..Uzun vade de bunun 2katı olmalı ki eurobond alınsın ki ben alırım.
Zira 2024 sonrası fed 5 yıllık tekrar 2 bandın da. ytd..
Bu yazdiginiz bond Kanadali bir altin madeni sirketine ait. Oysa cds ulke risk primidir. Kanada cok daha dusuk faizle borclanir. Ozel sirketler icin de ratinge bakilabilir. Ayrica bu firmanin borclanma orani muhtemelen Turkiye ve Yunanistan arasindaki gerginlikler ve bu ulkelerdeki siyasi durumlardan da etkileniyor. Sirketin 4 madeninden 3u bu ulkelerde.
Sirket yazdiginizi gordum ama cds ile ozellikle sirket borclanmalarini tek basina anlamli iliskisi olmayabilir demek istedim. Rezerv para usd cinsi borclanmada temel hesaplama libor+cds olarak yapiliyor. Bununla kesin bir faize tabii ki ulasilmiyor. Tr cdsi 600 libor 2 iken ibb 10dan borclandi ancak benzer donemde hazine 8 ile borclandi mesela. Ayni ulkedeki 2 sirket ayni faiz oraniyla borclanmayabilir. Guncel tr cds 800 libor 3 su an hazine borclansa 11 ile iatedigi miktarda borc bulabilir mi emin degilim.
Yanlış anlaşılmak istemem ama kendimce bir şeyler ögrenmek istiyorum..İBB XS2010029234 6,375 ile borçlanıyor..
Ayrıca Libor yerine artık sofr ve eurobor kullanılacak galiba.
Yapı kredi bu bağlam da 810 m usd borçlanmış.
temkinli dinlemek lazım onu kastettim grenn islandla alakalı değil sadece bu oranda küponla borçlanma global kriz dışında hiç olmadı şimdi henüz başlangıçında olabiliriz ve bu fiyatlama var bizde .
İtfa vadelerim çok uzundu 11 yıl gibi o yüzden 3 ve 5 yıllıklarda yeni alımlar yapacağım gibi görünüyor bu kuponlarla ileriyi beslemek daha mantıklı geliyor
Yeşilada'nın bahsi geçince ben yazacaktım tam ama sonradan vazgeçmiştim. Yine yazayım madem :d Yeşilada'yı dinleyin ama fazla ciddiye de almayın.
Başka bir şeylerle uğraşırken arkada birisi bıdıbıdı yapsın gürültü olsun diye açıyorum bazen.
ytd
Erken itfa ben hiç duymadım 100 nominal verirse eğer yapabilir teknik olarak ama buna çok uzağız şu anda
normal vadesinde borçları nasıl ödeyeceği belli değilken erken itfadan bahsetmek de ne biliim :)
Atilla Yeşilada videosunda konu edilince benim de bu aklıma geldi.En yüksek kupon bu..Diğer konu ise şahsi görüşüm seçim'e kadar kupon ve itfa gerçekleşir.Seçim olurda muhalefet gelirse İMF kaçınılmaz olur.Muhalefet kaybederse eurobond kupon ve anapraları bulunursa döviz bulunmazsa tl ödenir.ytd.
Ortam güllük gülistanlık olursa çağırır zaten düşükten borçlanmak için ama bunu yaparsa ortam bir daha kötü olduğunda para bulamaz borç .
Garanti erken itfa yapmadi geri alım yaptığım için dedi yatırımcı öfkeli çünkü yeni kuponlar çok yüksek olacaktı yüksek fiyattan satıp yenisini alacak veya almayacaklardı yüksek kuponlu vadeyi .
Tersinde yüksek kuponu bırakıp düşüğe geçmeye zorlanması etik ve ahlaki değil ama kuralları onlar koyuyor
Türkiye 5 yıllık CDS primi anlık 847 !!!!
Türkiye 5 yıllık CDS primi anlık 848.769 !!!!
Casa De Papel dizisinde bir noktada şöyle bir cümle geçiyordu;
"Bu durumda İspanya'nın CDS'leri 800'e fırlar ve ülke iflas eder"
Ne güçlü bir ülkeyiz ki 850'ler falan vız geliyor. :)
Benim de kişisel görüşüm mevcut hükümet "Türkiye'yi iflas ettiren iktidar" olarak seçime gitmek istemeyecektir. Dolayısıyla kuponların ödeneceğini tahmin ediyorum. Ama özellikle kış aylarında öyle bir noktaya geliriz de moratoryum ilan ederlerse de çok şaşırmam açıkçası.
https://i.hizliresim.com/e7t6s86.jpg
https://i.hizliresim.com/f34tkdf.jpg
yakın vadeliler uzak vadelileri geçti.
2 yıl için abd faizler yüksek kalacağı için yakın tarihlere satış geliyor diye düşünüyorum.Fed 2023 sonrası faizleri tekrar düşürürse cds düşer tabiki niz büyük hatalara devam etmez isek.uzun vadeliler çok para kazanır.İflas edersek ne olur.Yeni hükümet gelir imf gelir..ödeme önceliği tahvil sahibinindir.. Ytd...
Çaktım biraz daha 2027 (USM...) teb üzerinden. IKBR'de olsa oradan alırdım. 2030 vardı ama nominale göre fiyatı çok düşük diye pas geçtim.
ytd
US900123AL40 USD 15.01.2030 2773 %10,82 Stopajsız %5,9375 6 ay
Şu da güzel duruyo
ytd