Mayıs vadedeki para için bekliyorsunuz, benzer zamanlarda idi vadelerimiz.
Ne kadar arttırmamakta diretilirse mevduat faizlerini o kadar yüksek toplu artıyor yakın geçmişte.
Bu sefer de bakalım ne olur.
Printable View
Bu şimdilik şaka fakat Bahçeli’nin bu şakayı gerçekleştirme ihtimali yüksek hayatı zikzag larla dolu eski kulağı kesik kurt politikacı akpnin ipini elinde tuttuğu net.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şu anda mk 23.50% günlük imkb ters repo en iyi faiz oranı. Bu verdiğim orandan borsa komisyonu düşüldükten sonraki oranlardır. Eğer verdiğim oranların başına mk yazıyorsam ücret komisyon kesintileri düşülerek verilmiştir. Bu konuda boşuna ortalık bulandırmayın, insanlar parasını yüksek oranlardan değerlendirsin. Swap'ın adı var ama kurumlarda limit yok. Alternatif'ten aradılar, swap faizi kaç veriyorlar size diye. Allahım ne günlere kaldık
Kıymetli mevduatçılar, Samsun halkbank kardeşime 400K için 33 gün vadeye 23,5 veriyormuş bağlasa mı acaba ? Odeo veya burgan ne veriyor bilen var mı ?
Bence de güzel oran. Hemde bir ay için.
Arkadaşlar vatandaşın biri yazmış bu doğru olabilirmi.?
Vedat Öyke Bir devlet bankasında döviz hesabınız var ve çekmeye gidiyorsunuz ve para yok üç gün sonra gel tedarik edeceğiz diyorlar...inanmayan tanıdığı bankacılara sorsun...
Oran güzel gibi duruyor , lakin seçimden sonra sanki dövize bağlı çok sert faiz hareketleri olacak gibi izlenim var piyasada.... Eğer sert çıkış olursa 3 gün için kayıp yaşayabileceğini düşünerek kardeşime '' Bankaya 7 günlük repo teklifi yap, repoyu 20 veya üstü yaparlarsa bağla '' dedim. Yoksa, seçim sonrasına kadar 5-7 gün kasa da tut, piyasanın durumuna göre bağlarsın dedim. Zarar ederse sorumlu hissedeceğimden aslında rahatsız da oldum. Yatırım tavsiyesi değil, istişare etmek gerek.
............
ben faiz araştırırken döviz uçmuş gitmiş. Neler oluyor ? ALLAH sonumuzu hayır etsin.
5.62 vurdu çekti
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşyatırım
Repo %23.48
Pay Repo %23.50
Gecelik
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Makaslar iyice açılmış;
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c6b63643a3.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Berat baskan aciklama yapsa dolar %5 düşer mi
Swapla düşebileceği kadar düştü, bundan sonra doların düşmesi isteniyorsa bankada parası olanlara adam akıllı faiz verilmesi lazım. Yoksa 94 krizinin aynısını yaşarız. Ne şirket kalır ne banka.
TCMB Başkanı Çetinkaya: Son bir hafta içinde toplam rezervimiz 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştı
isini bilen kaybetmez tam profesyonellere gore ortam dun usd alan bugun 20 kurus karla satmıstır ....dipten hisse ye girmistir ordan da %2-3 kar etse ohhh daha nolsun :) dolar tl icin 5.50 normal seviye real zaten cıkmıs 4 e ...borsanın da ucuzlaması isteniyor bana gore ...istenmese zaten acıga satıs yasagı koyarlar oyle oldun mu borsa dusmez ....yani kısaca isini bilen iyi goturuyor dolar al sat hisse al sat veya hisse dipten topla .
Kafa bulandırıyor diye bana diyorsanız. Hesap ekstremde brüt yazar MK yazmaz diye düşündüğümden. Aşağıda ekstrem. Hesaplamak isteyen hesaplasın. Ben bilemedim.
Ek 22163
Dolarlarınızı bankadan çekin bence
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasıl ekleniyor yapamadım. Aşağıda hesap ekstrem. MK'mi değil mi hesaplayabilir isteyen. Ben bilemedim. Not. resmi büyültemiyorum ekledikten sonra. Bakmak isteyen olursa yeniden yükleyeyim. Spam yapmamak için sürekli eklemiyorum. Severek eklerim. Galiba insanlar az kazansın diye kafa bulandırıyormuşum. Borsa falan da düşünce herkes karamsar oldu.
Onlar acemidir zaten dolar da bile %1-2 lik hareketlere alışkın olmayanlar borsa ya hiç bulasmasin borsada 30 dakika içinde paran %40 da artabilir o kadar eksilebilir ...dolar al sati becerebilen için iyi kazanç sağlar özellikle böyle hareketli zamanlar da ...hee hep elinde tutanlar çok uzun vadede zaten kazançlı çıkıyor
.. benimde bistte zararim çok ama aglamıyorum yekune baktığım da hiçbir yerde kazanamadığı mi ordan kazandım çok çok eski borsaciyim hani bir laf vardır borsa bu inerde çıkar da yeter ki şirket batmasin...borsada ki parayı başka hiçbit estruman da kazanamazsin ya kaybedemezsin tamamen aldığın hisseye bağlı alırsın hisseyi kötü bir haber gelir çakılır alırsın hisseyi iyi bir haber gelir tavan tavan gider hergun %20 yi cebe koyarsın ( işte ben bu ihtimali hep sevdim :) ) mevduata gelince azı beğenmeyen çoğu hiç bulamaz hiç kaybetmim az kazanim diyorsan mevduatta aglamicaksin...
komisyon ve stopaj öncesi tutardan, bağladığınız tutarı çıkarıp, bağladığınız tutara bölüp % alıp 365 le çarpın. 23.50 üzerinde çıktığını göreceksiniz.
Hesaplama yapmak isteyen baksın. Benim hesap ekstrem böyle:
27.03.2019 548.906,62 ,00 ,00
79475 IMKB ters-repo dönüş işlemi. Tutar = 549.286,49,
Oran = 23,47
28.03.2019 ,00 549.286,49 549.286,49
79475 548.906,62 TL üzerinden İşlem
Komisyonu(%)=0,0041682864
28.03.2019 22,88 ,00 549.263,61
28.03.2019 79475 379,87 TL üzerinden Stopaj Oranı=15.0 56,98 ,00 549.206,63
Kalınla işaretliler başlangıç parası, bitiş parası ve komisyonlar. Faydalanmak isteyen Mevduat Faizi stopajı vesaire ile karşılaştırıp komisyonla burada faydalanmak isteyenler için ekleyebilir.
komisyon ve stopaj öncesi oran ters repoda 25.27% dir. komisyonu düştükten sonra 23.47 stopaj öncesi alırsınız yani mk karşılığı 23.47%dir. Hesap makinesi kullanmaya üşenen arkadaşlara duyurulur.
benim aracı kurumda iş yatırım 592,153 bağlanan 592,563 dönüş hesap ortada.