Dün gece MSCI kuvvetli satılmasına rağmen VİOP sağlam durdu.
Printable View
Dün gece MSCI kuvvetli satılmasına rağmen VİOP sağlam durdu.
- Bence de BİOP sağlam durdu hocam NTV'ye nazaran.
- Evet sağlam durdu.
- BİOP, NTV ne? Bilmiyorsunuz bırakın borsayı!
MSCI destekte: https://invst.ly/woppx
Kendimize, ailemizin parasını nasıl koruyacağımız konusunda ciddi sorular sormaya başlamamız bile güzel. Sorumluluk anlamında bir adımdır bu.
Beklemek, zamanı uzun hissettirir insana; fırlatma rampasında elinizde ateşle bekliyorsanız üstelik...
- TEK, hasta etme insanı!
- Seans başladı!
- Ben günlük alım satımcı diye böyle havalarda para kazanana derim.
- Sağ kalan bile başarılıdır bence.
- Sen ne yaptın TEK, konuşuyorsun?
- Ben balkonda çay içiyordum abi, haberim yok olan bitenden!
- Ne oldu, mevzu nedir?
- Ben balkona çıkarken de +1'lerdeydi BİST, ne oldu ki?
- Ne olduysa balkona çıkman ve balkondan dönmen arasında oldu hocam!
- Hocam okkalı bir söz yaz da kendimize gelelim.
- Evet hocam okkalı olsun.
İnsan para kaybetmeye başladığında psikolojisi de çözülmeye, dağılmaya başlar. Zamanla başka birine dönüşür. Bütün evi sarar onun huzursuzluğunun kokusu.
Kurnazlığın doğrudan senin cebini vurabilir, akıllı başlı ol.
Hocam, sonuna "çavreşamın" ekleyerek bu sözü imzam olarak alıyorum.
- Hocam, çok okkalı oldu bu sözler!
- O kadar da okkalı dememiştik hocam!
- "Kasım gelir, içime hüzün doğar." filan deseydiniz hocam.
Kendileri yerine aileleri, ülkeleri için akıllı uslu davranan insanlara saygı duyuyorum. Siz de borsada bir pozisyon ya da bir hisse alacağınız zaman kumral, esmer, sarışın bakışlı çocuklarınız gelsin aklınıza.
- Bitirdin hocam beni!
- Bittik!
"Düşünen Adam" olmak lazım. Diğerini boş verin, sorumsuzlar genelde sevimli olur: https://imgyukle.com/f/2021/11/23/k13tGH.jpg
Yiyip içtik arkadaşlar, yemekleri çok beğendik. Şimdi ödeme zamanı geldi.
Bazı sağlam şirketlerin son on yılına bakıyorum, yatırımcıyı korumuş hatta epey kâra geçirmişler. Tebrik ediyorum onları.
Bir liradan başladığı harekette beş yılda on liraları görüp on yılda gerisin geri bir liraya düşen şirketler de var! Üretime, istihdama, yatırıma dayanmayan masabaşı şirketlerden uzak durmak lazım.
- Üstat, borsa neyi fiyatlıyor, teşekkürler!
- Benim de bir sorum olacaktı üstat. Borsada görüyoruz ki bir yükseliş söz konusu, acaba borsada ne fiyatlanıyor!
Tek hocam sepetimiz ne olmuş bi bakalım.daha aradan bi gün geçti ama olsun piyasalarda bol bol ekşın oluyo
662 den aldığımız altın 718 olmuş
11.15 den aldığımız şey 12.47 olmuş
12.80 den aldığımız hisse 12.88 olmuş
Mevduattaki kuzu gibi yatıyor.
şuan tam hesap edemesemde 10bin TLem 11bine yaklaşmış
hergün ekrana bakıp trade etmekten iyiymiş bu iş
- Öhö!.. Hemen kontrol ediyorum BİST değerlerini, BİST 100 1784... Bu ne zaman 1784 oldu ya?
Ben trade etmemek ve sabahtan akşama kadar ekran izlememek için sepet yaptım tek abi, dediğin şekilde olursa trade etmiş olmazmıyım.
Kâr almak güzel birşey lakin siz hiç kâr almadan endekisi 1400 lerden 1800 lere kadar getirdiniz, trendi sonuna kadar devam ettiniz stoploss kuralına uyarak.
Ben tek hissedeyim abi, EKGYO. Hisseyi aralık sonunda satmayı planlıyorum hissenin vaziyetine ve "İstanbul Kanalı" gelişmelerine bakıp ("Kanal İstanbul" Türkçe tamlama kuralına uygun değildir, kullanılması dilimize zarar verir.) Hisseyi beş ay kadar önce almıştım, aralıkta satarsam yatırımım altı aylık bir alım satım aralığı ediyor...
Tek abi yani ne diyeceğimi bilemiyorum. Yani şu son bikaç aylık tl bazlı ralli trendinde, trendin en başından bilipte bisttin buralara kadar geleceğini öngörüpte aldığı hissede yüzde20 kâr yapan birini görmek üzücü,
Nasip yokmuş sizde abi
Tüp yada ereğli yada nebiliyim başka bir 30 endeksinden bir hisse alsaydınız bu başarıyı ödüllendirirdiniz.
Yanlış anlamayında sizinki bu tl rallisinde eşeğin uyuzunu seçmek gibi olmuş.
Hiç canını sıkma, bu işler büüüle
sen alınca diğer tahtalar da gitmeyebilür. Bugün 4.64 den hulk aldım, kâr amacım yok, yükseleceğini falan düşündüğümden almadım.
baktım 30 cente düşmüş,sipekisi belli ki paraya sıkışmış veriyor malı gelene geçene döşüyor. hayır olur belki diye aldım
Bu bbva daki ispanyollar yoncaya 1.2 dolar veriyormuş haberi çıktı, 30 sente halkbankı alsalar daha çok kâr etmezler mi abi
İyi etmişsin abi inşallah. Grafiği güzel: https://invst.ly/wozo5
Akşam senin hisseye bayağı bir haber rapor geldi tek abi okudun mu onları
yarın hareketli bir gün olabilir senin için
Siz deyince baktım haberlere. Hakkımızda hayırlısı olsun abi (Gözlerim fal taşı gibi açıldı bu arada.)
- Borsa nedir üstat, teşekkür ederim?
- Üstat benim de bir sorum olacaktı. Şimdiye kadar borsanın bir çok tanımı yapıldı, hâlen yapılmakta. Sizce borsa nasıl tanımlanmalı? Teşekkür ederim.
İnsanların geleceklerine karar vermek için girdikleri, geleceklerini parlatacakları ya da söndürecekleri bir vasıtadır. Ailecek bir çöküşe de yol açabilir borsa, yükselişe de. En değerlilerinize zarar veremeyeceği kadar içinde olun borsanın veya buna benzer başka yatırımların.
Salgında vaka sayıları: cumartesi 23 bin 347, pazar 21 bin 177, pazartesi 24 bin 856, bugün 28 bin 170 https://covid19.saglik.gov.tr/TR-669...s-tablosu.html
En önemli meselemiz salgın arkadaşlar. Nasıl kendimiz için "Her şeyin başı sağlık." diyorsak ülkeler ve dünya için de bu böyledir.
Yokmuş gibi davranmakla yok olmuyor salgın. "Görünmeyen bir yaratık. Bu da nereden çıktı şimdi? Bir sürü işimiz gücümüz vardı!" diye küçümsenecek bir olay değil bu.
Kendi bireysel hikâyemize dönecek olursak portföyümüz öylece kalır salgın konusunda tedbirsiz davranırsak...
Ölüm insana en pahalıya mal olan olaydır...
İş güç zamanlarınızda salgın tedbirlerine sıkı sıkıya uyun, tatil zamanlarınızda "Evde Kal" uygulamasına bağlı kalın...