Yarına
Hem Global dowu hemde BİST’i
Eksi bekliyorum / Eksi gap da gelir diyorum
Ytd
Printable View
Yarına
Hem Global dowu hemde BİST’i
Eksi bekliyorum / Eksi gap da gelir diyorum
Ytd
olay bu zaten dijital para !
ama piyasada parayi artiriyorsan faizler coşmaz ! su anki faiz seviyesi bile fazla hatta [emoji846] artik paranin zaman ve riskle olan iliskisi sacmaligina bir son vermek lazim cunku adamlar deli gibi para arzini artiriyor
tabi ben tum para tabanindan bahsediyorum surekli artan !
ama artan paranin marjinalitesi borsalar acisindan dustu ! artan devasa parasal tabana ragmen artik yorulan bir dow var !
bu para isine yeni bir yön verilmesi lazim
ekonomi dediğin güven işidir... fed çıkıp "kimse batmayacak ulan, gerekirse sonsuz para basar her şeyi alırım piyasadan" dedi mi orda millet inanıyor, panik satışlar bitiyor ve ne bulursa toparlıyor piyasadan... o yüzden o dediği parayı piyasaya sürmesine gerek kalmıyor, lafı yetiyor... yoksa öyle trilyonlarca dolar sürecekler ve altın hala bu fiyatta kalacak, olacak iş değil elbet...
bizde MB çıkıp efelendi mi kimse iplemiyor artık çünkü eksi net rezerv, zaten artık konuşmuyor da... şimdi işte millet karantina diye eve kapanınca iş güç de yok, daha önce buralara yolu düşmeyenler girdi piyasaya da çıkardı ıvır zıvır hisseleri... yoksa derinliği en yüksek olan bankalar hala gördüğü en dibin yarım tık üstünde...
ben de girerken kararsız kaldım fakat 1,77 den hem ikili dip hem de fincan kulp formasyonunun kırılma noktası gerçekleşmiş oluyordu. ilk etapta kıramadı düşüncesiyle 1,79 dan 1,77 ye geri çekilnce cıktım. baktım bu kez kıracak 1,80 den geri girdim. ama sizinki kadar lot yok bende :) son 2 haftadır mehteran gibi döke döke gidiyor. yani size de ufak bi ekmek verir diye düşünüyorum ama siz yinede ekgyo da cok fazla shortta durmayın. malum şuan gyo lar bir sıçrama içerisinde..alınca pervasızca alıyorlar. bugun düşen endekste %8 yaptı neredeyse. sıkıntılı yani. az lot ve stoplu gidin muhakkak.
Aklınızda hep indirmek olduğu için , büyük kalkanı hep kaçıracaksınız .:yes:
Tr de 2 aydir para basiliyor fiyatlarin nasil arttigi ortada tüik denen sahtekar kurum aciklayamiyor gercek enflasyonu
Basit ekonomi kuralidir para basilinca fiyatlar artar ve enflasyon da artis olur enflasyon faizleri arttirir ve borsa dusmeye baslar
Muthis düzenbazlik yaptıklari ve tek dertlerinim ekonomi insan degil borsalar olduğu birkez daha görüldü
mainstreet/wallstreet farkı nedeniyle piyasayla inatlaşanlar için üzerinde düşünülmesi gereken bir grafik olduğunu düşünüyorum.
YTD.
https://i.hizliresim.com/3UEGP8.png
Cortcular maalesef kötü haberim var.Dow yine hortlamış futureler an itibariyle artıya geçmiç , boşverin piyasayla cebelleşmeyin , akışına bırakın.kannatimce Seçim var Trump düşürmez bu borsaları ..... Müslüm Gürses meseleeeeeeem...... mesele seçim.
http://www.bing.com/videos/search?q=...tail&FORM=VIRE
Dünya sabah sabah yine yeşil ama dün biz kapanırken zaten bu seviyelerde dolaşıyorlardı. Pek uçup kaçmayız, sadece 109 bin üstünde tutmaya yarar. Ytd
Digital dow yine ucmaya baslamis 2018 den beri suni mudahehelerden sonra piyasa hic bu kadar cirkinlesmemisti ne teknik be temel kaldi analiz edilecek
Bist pahalı değil, 30 hisselerinin bir yere gittiği yok, sadece yan hisseler gitti gidiyor.
hangi 30 hissesine pahalı diyebilirsiniz.
https://www.tradingview.com/x/eoskAsrP/
Günaydın arkadaşlar. Yukarıda Dow'un aylık, tarihsel ölçekte logaritmik grafiğini koydum. Hangi kriz zamanlarında nerelere düşmüş sonrasında nerelere gelmiş net şekilde görülüyor.
Benim bildiğim kadarıyla 1929'da da para basılmış ancak sorunlar çözülememişti. ABD 1960'lı yıllarda altın standartını bıraktığından beri zaten herhangi bir değere bağlı kalmadan para basabiliyor. ÜStelik bu paranın çok az bir kısmı dolaşıma fiziki olarak katılarak insanların eline fiziki olarak geçiyor.
Bugünlerde yapılanların geçmişte yapılanlardan uygulama olarak bir farkı yok. Tek fark miktarın devasa boyutta artmış olması.
Herkese iyi vuruşmalar dilerim.
https://www.tradingview.com/x/4UeOl9ZP/
30 endeks saatlik kısa vadeli yükseliş kanalının üst bandına defalarca kafa attıktan sonra alt bandı test etti. Kısa vadeli hareketli ortalamaları yukarı döndürecek hızlı yükselişler olmadıkça yatay veya düşen bir endeks izleyebiliriz. Nedense yukarı koşmazsa düşecek gibi hissediyorum.
Bu yükselişin bankalar katılmadan bitmeyeceğini düşündüm hep. Ama artık yanılırsam şaşırmayacağım. Eski bildiklerimiz her geçen gün boşa çıkıyor çünkü...
Shortlar Tanga mi olacak !!!?
Az soonraaaa [emoji378]
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doları gene zıplattılar 100 pips birden
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
investing ekgyo yazılanlara bakıyorumda
zxiraat
vakıfbank
işbankası
vs.
hisse alacağım nasıl alınıyor sözleşme onayı vs.
adamlar krediyi çekmiş dadanmışlar borsaya vay anam vayy
zenginler çoğalacak ülkemizde tühhh ekonomi bomba adamlara iş ne gerek borsa var ya pehhh
Way be bu Dow yine arttı arkadaş
Globaldaki bu artı TEB yatırıma yarıyor vallahi
Bugün 5 bin jeton daha bozar o olur 😃
İşin en güzeli global artı iken
Eksi yakmak bence 😀
Neden düşmüyoruz anlamıyorum
Bu sant fln fedci takimi yine korku vermeye basladi
Yalova eğrisi kaymakami bulmuşlar simdi sabah aksam ısıtıyorlar
Bunlar boyle yaptığı her seferinde fed arti gap yaptirdi
Bi kere bilseler de sasiralim
Bunlar ABD baharının etkisini azaltmak için
Dow da para dağıtıyor arkadaş başka açıklaması yok
Amma velakim cıvkı çıktı bu nedir lan hergün hergün artı 26 bini 1 gün bile demeden geçti yetişeceğimiz ne var ı.g conileri
Bu dowu da Çakarlar BİST’i de çakarlar
TSLA..
https://investorplace.com/2020/05/te...llion-problem/
Tesla şirketi.. market değeri 170+ milyar $$.. hisse senedi nerdeyse 1000 $ civarında işlem görüyor..Ellon Musk bile hisse için pahalı dedikten sonra yükselmeye devam etti..Nasd** da işlem görüyor..
170 milyar dolar.. bir oto fabrikası.. 25 milyar dolar civarı 2019 satışları ve yaklaşık 1 milyar dolar zarar var..ama çılgınca fiyatlanıyor.. ve endekse ciddi destek atıyor..
Şu 2 günlük kırmızı kapanış ta
Hep yeşil açtı kırmızı kapattık
Hiç beleşe oturmadık
Bugün 3 gün beleşe oturup çakarız dedim olmadı
Ama velakim olsun ayı çakmaya gözü aldıysa her türlü Çakar
Hele hele global artı iken çakıyorsa titreyip ne oluyoruz demek lazım
Mart ayında issizlik dusmus
Insanlarla dalga geciyorlar artik
TSLA şirketi mesela 35 tane EREGL yapıyor.. 25 tane KCHOL.. değer olarak.. çılgın şirketler var abd borsalarında.. tek başına TSLA tüm BİST şirketler değerine yaklaşık eşittir..bu fiyatlamalar çok enteresan ve şaşırtıcı..kar etmeyen bir şirket ama ciddi pahalı fiyatlanıyor..
41 ilin valisi değiştirilmiş.
http://www.msn.com/tr-tr/haber/diger...mdUa&ocid=iehp
127.625 Short🐻
Dünya piyasalarında anlamlı bir çöküş beklemeden short asssla. Ellerime ütü basarım short açmam bu saatten sonra.. Bir koklatıp üc katını geri alıyorlar resmen. Minik bi karla son anda kaçtım
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüş bekleyen arkadaşlar. Artık borsaların global anlamda tek seçeneği yükselmek. Düşme gibi bir seçenek imkansız. Kamu otoritesi ile kontrollü şekilde yükselecek. Ha yapay yükseliyo, gerçekçi değil vs safsatalarını kenara bırakmak lazım. Fiyat ne ise gerçek odur. Açığa satış yasak. para basıp istediğin kadar yani sonsuz fiyata kadar alabilirsin. Hala düşüş beklemekte ısrar edenleri dişlilerin dişleri bir bir kesecek.