Tater Remazan'ım demiştin galiba? Öyle hatırlıyom.
Haklısın aslında.
Printable View
Tater Remazan'ım demiştin galiba? Öyle hatırlıyom.
Haklısın aslında.
Insan muazzam gelismis bi varliktir ya
Mesela nikola tesla nin yetmis yil evvel alevler sacarak show yapan gorsel efekt hareketlerini
Gunumuzde bnm oto elektrukci akuyu degistirirken yapiyo
Gec dahi olsa bu bi tekamuldur
Ama maymun yetmis sene oncede muz soyardi bugunde ayni
Tezin yanlis sayko bey gardas
Bi sonraki tez gelsin
Aynen ufakken iyice tatardik zamanla buyuyunce azaldi amcalar Dalga gecerdi kizmiyodum anlamiyodumda hosumada gidiyodu
İnsani ayakta ve hayatta tutan sey beyin ve bilinc evrimi yoksa yok olurdu insan....
Ne olduysa protein alimi vs beyin gelisimine yok acti da evrim gecirirken guclendik ama ciplak kalinca dogaya karsi savunmasiz kaliyoz virus karsisinda kaldigimiz gibi....
İns asi ilac bulunur da atlatiriz....
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Benim bildiğim memeliler, canlılar içinde en gelişmiş grup. Çünkü beyinleri 3 katmanlı. memeliler içinde de insan en gelişmişi.
Ben gelişmiş olmayı metamorfoz kelimesiyle açıklamaya çalışıyorum. Türkçeye başkalaşım olarak çevrilebilir.
Mineraller simetriktir. Önden,arkadan,sağdan,soldan,üstten,alttan nereden bakarsanız bakın simetriktirler.
Mineraller bitkileri oluştururlar. Bitkiler, minerallere göre daha bilinçli varlıklardır. Bitkilerde genel olarak üst ve alt simetri bozulmuştur. Ültte dalları,yaprakları,çiçekleri var. Altta ise kökleri bulunuyor. Bitkiler sağdan-soldan, önden-arkadan bakıldığında yine simetriktirler, genel olarak.
Mineraller hayvanları da oluştururlar. Hayvanlar bitkilerden de bilinçlidirler. Hayvanlarda, bitkilerdeki alt-üst simetriye ek olarak, ön ve arka simetrinin de bozulduğu görülür. Üstte sırtı, altta ayakları, önde başı arkada kıçı var. Hayvanlarda sağ ve sol simetri durmaktadır.
İnsanda da hayvanlardaki gibi alt-üst ve ön-arka simetri bozulmuş, sağ-sol simetri durmaktadır. Fakat insan diğer hayvanlardan farklı olarak iki ayağı üzerinde dikilmektedir.
Çok açık görülmektedir ki, bilinç arttıkça simetri bozuluyor. İleride insanın sağ-sol simetrisinin de bozulacağı gayet açıktır.
Coronavirüs'de de simetriye bakmak lazım. Canlı mı? Cansız mı olduğu tartışılan bir yaratık bu.
Hayvan mı, bitki mi olduğu tartışmalı yaratıklar da var mesela mercanlar.
İnsanı yaşamda tutan tek şey ateş ve köpeklerdir .
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Abi Simdi nikola tesla Dan bahsedersek eger
Bu Adam gelmis gecmis en saf en halis bi balkan insani
Bembeyaz ten upuzun kollarla bacaklar ufak kalkik belirgin top gibi bi popo genis gogus kafesi
Simdi fascist diyolarda boyle yorumluyunca
E peki
Bu adamin degilde
Kimin kafa calissin baska?
Calisaydi da
O icatlari baskasi yapaydi
Niye buna Kaldi o icatlar?
Demekki uzaktan guzel araba Gordun ya
motoruda guclu Oluyo
Insandada oyle
Kolu bacağı belli ortamlarda simetrik olmayan kişiler tanıdım .
Bazısı hesap makinesiyle bile 4 işlemi yapmayı bilmiyordu nerede ki bu bilinç
tarihsel anlamda ise insanın geçmişi, diğer hayvan ve bitkilerle karşılaştırırsak günümüze en yakını.
Homo sapiens sadece 200 bin yaşında. Diğer insansılar- homonoidler sadece 600 bin yıl önce ortaya çıkmışlar.
Rna virüsleri, coronavirüs gibi 3,5 milyar yaşında.
Dinazorların soyu 70 milyon yıl önce tükenmiş.
Solucanlar, fareler, timsahlar bizden belki de milyonlarca yıl daha yaşlılar.
Mantıken evrimin bilinç evrimi olduğunu, minerallerin(madde bilinçlidir,hafıza özelliği vardır) bir şekilde dünyanın oluşumundan 800 milyon yıl sonra bir rna virüsünü oluşturduğunu, bu virüsün bir şekilde dna'yı oluşturduğunu söyleyebiliriz. Dna dediğimiz şey şeker ve fosfat molekülleridir.
İnsan bilinci 4,5 milyar yıllık bu sürecin tamamını yaşamış olmalı. Mineral olarak, rna virüsü olarak,liken olarak, solucan olarak, fare olarak, dinazor olarak bu süreçleri yaşadık.
''Bilinç evrimi''tabiri müthişti. Buna bir de kimyasal evrim tabirini eklemek lazım.Alıntı:
İnsani ayakta ve hayatta tutan sey beyin ve bilinc evrimi yoksa yok olurdu insan....
Yahudiler, eskiden günümüze kadar gelebilmiş bildiğimiz en eski millet. Sümer,Asur,Babil,Urartu,Hitit,İyon vb tamamı yok olmuş. Aslında yok olmamışlar dönüşmüşler. Ama Yahudiler günümüze gelebilmişler. Nabukadnezar Kudüs'e saldırmış, Süleyman tapınağını yıkmış,Kudüs'te taş taş üstünde bırakmamış, sağ kalan 50 bin Yahudiyi Ninova(bugünkü Erbil)ya götürmüş. Asur yok olurken, Yahudiler günümüze gelmişler. Varlıklarını Hasidiklere borçlular. Şayet İsrail'de yanlışlıkla Hasidiklerin yaşadığı mahalleye girerseniz, sizin Müslüman olduğunuzu anlarlarsa, lazımlığa dışkılarını yapıp, üstünüze dökerler. Ağlama duvarının önünde yaptıklarına bakınca pek çok kişiye bilinçli insanlar gibi gelmeyebilirler.
Ne bileyim abi, bu durum yazdıklarıma uymuyor. Ama 4,5 milyar yıllık dünya tarihinde 3-4 bin yıl nedir ki?
Bilinc bi motivatordur
Neye niye yonlendigini kimse bilemez Yaradilistan gelir oyle seyler
Ama insani acizlikler
Onu genelde
Git guclu olana yapis ve kal diye biraz daha Fazla yonlendirirler
Bilinc bi yelkenli gemi Ona esen ruzgar onu goturur
Ama hedefini bilmiyosan
Kayaliklara vurur ve parcalanirsin cekirge
Sensei moruk
Yani aklinla bu boynunun ustunde yer Alir ama bazen Üstüne oturur fark etmezsin
Bi de hedef var
O ikisi arasi
Ara yuz interface esittir bilinc
madde bilinçlidir. son yörüngedeki eksik elektronu tamamlamak, soygaz sistemine geçmek, iyonik ya da kovalent bağlar yapmak.Alıntı:
nerede ki bu bilinç
simetri bozuldukça bilinç yükselir. Mesela otomobil saçı bilinçlidir. Diyelim ki, arabayı hafifçe bir yere değdirdiniz, kaporta içe doğru çok hafif eğrildi. Kaportacı bir kabın içine buzlu, şaplı bir karışım hazırlar. Bu sıvıyı kaportaya doğru hızla atınca kaporta eski haline gelir. Yani kaportanın hafızası var, eski halini hatırlamış olur.
Maddedeki bu bilinç artan azalan özellik gösterir. Mesela Ti-Ni alaşımlarının hafıza özelliği daha yüksektir.
Özgür irade o...Yani anlatıldığı gibi özgür değil.Alıntı:
Bilinc bi yelkenli gemi Ona esen ruzgar onu goturur
Ama hedefini bilmiyosan
Kayaliklara vurur ve parcalanirsin cekirge
Keanu Reeves: Siz yaşamak için mutlu olmak zorundasınız ama ben değilim.
İyi geceler...
https://mobile.twitter.com/haskologl...655991808?s=12
Gülümsetti
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Adamlar takvim de haber yapmış alman üreticiler şokta ötv zammı endişelendirdi diye :) Böyle bir şeyi diğer yandaş medya paylaşıyor. Bunlarda var bir kitle artık allah ne verdiyse ne kitlersen kitle :). Mercedes buraya otomobil göndermiyor ulan iç piyasa istikrarsız diye.Dedikleri gibi olsa millete mal satmak için kendini yırtar wolkswagen veya bmw.
Bugün itibariyle 2 covidli tanıdığım daha oldu.
https://www.google.com.tr/amp/s/www....n-6024580/amp/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
takvim paçavrasında gene "emekliye zam" haberi var..
Filyasyon çoğaldı sanırım .
Yan evdeki kadının oğlu yurtdışına çalarken testi pozitif çıktı diye eve ekipler gelip
Telefon numarasını alıp gittiler .
İstanbul’a eve dönecekti amayasaklamışlar 15 gün karantinada kal demişler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/YNTyWM.jpg
https://i.hizliresim.com/wFExLh.jpg
Bu ahali hakikaten salak rahmetlinin deyimiyle, bunlar hala iktidardaysa...
https://i.hizliresim.com/PnYbkG.jpg
CHP'nin derdi, bu herifi niye gerdiyse...
Sanki A.K. partisinde 5 adam, MHP'de 10 adam var...
Muharrem Ince fazla uçtu zaten, kendini lider falan zannetmeye başladı...
Dün ortaokuldaki yegenime evrimi anlattim evrim din iliskisini...yetistiriyorum elemani;)
Benim en cok hosuma giden beynin evrim gecirmesi...
Evrimi destekleyen de sosyalite dedigimiz iliskiler cok garip....
İnsanin sosyalligi birtakim evrimsel gelisiminde ona fayda saglamiş.
Ama her ne kadar insanlik cok gelismi sansa da kendini hala evrimsel bir takim gelismeler devam ediyor.
Bir de halen cok zayifiz ha bire error.veriyor insan sistemi.
Gözün sinir hucrelerine hala dokunamiyorlar mesela.gen kök hücre belki bu isi hizlandirir ama beynin bircok yerini bilmiyorlar.
Göz tabibi bir arkadasim gozun gorme korteksinde tek bir yere baglanmiyor dedi.Hatta tek bir yere baglaniyor cevabi net degil dedi.
O zaman dedim körlük caresi sizde degil.Retinal bozukluklarda gozle ilgili ama sinir yipranmalari ve gelismemeleri beyincilerin isi dedi.
Yani daha gözü bile yerinden cikaramiyorlar.Ve göz gibi evrimsel surecten muthis gecmis ve cok hassas organin vazifesini bir baskasina yaptiramiyorlar.Kornea da endotel hucre cesitliligi vs hala devasa isler....
Catur cutur lazer ameliyatlari oluyor ama endotel hucre sayimi yapilmasi lazim.
Benim beyin ve goz merakim var.Arada fda dan makaleler okurum farkli alanlari ilgileneyim diye bu devasa degisimler karissinda hayret ediyor insan.
En nihayetinde insani ayakta tutan bilincin evrilmesi ve buna bagli dil gelisimi sosyalite gelisimi duygularin anlamlandirilmasi....
Evrim müthiş ve ben evrimin bir Tanri kanunu oldugunu dusunuyorum.Direkt gokten adem havva inmedi Allah o derece vizyonsuz degil.yaratti ve evrimi kanun olarak kurguladi.Ve karismiyor hicbir seye.....bu böyle sürüp gidecek....
Bir gün belki tüm körler görecek tüm spastikler duzelecek genetik rahatsizliklar tedavi edilebilecek....
İnş...
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Balık mevsimi açıldı ama Hala çok pahalı balıkçıda karides kalamar 30-40 TL çingene 20 TL
Hamsi bile 40 TL
2 sene önce kasasını onun yarı fiyata almıştım hamsi ise kasası 5 TL yada torik adet 3-4 TL idi .
Hal artık yürüme mesafesi olmadığı için pek gitmiyorum ama 1 e 5 koyuyorlardı her zaman onu biliyorum
2.5 kilo sarımsak 40 TL Kastamonu Taşköprü sarımsağı idi bu sabah seyyar satıcı sarıyordu
Ekonomisi rezil iki ülke:Arjantin - Türkiye
https://m.youtube.com/watch?v=Ytm_2YJvGSw
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Arjantin
Ben batum'da bir yıl kaldım... İlk ay ailecek pert olduk... Ben pek etkilenmedim... Ama eşim ve çocuklar mahvoldu... Sebebide sivrisineklerdi... Oraya has bir hastalıktı... Corona ile akraba olabilecek bir hastalık... Bu nedenle fazla etkilenmemiş olabilirler...
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilim dünyası şaşkın: Attan alınan antikorla Covid-19 ilacı geliştiriyorlar.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...orlar-6025290/
A4 deyince aklınıza Audi değil fotokopi kağıdı geliyorsa fasfakirsiniz demektir 🤣🤣🤣
Sen maskeyi burna cekme abi
Bende uyarmazlarsa cekmiyom
Beyne osgijen gitmiyo yoksa
Burun kapaliyken
Maske Beni cok rahatsiz ediyo
Yeni maske projem
Burun delikleri acik olan model
Bu sayede maskeyi burnunun ustune Cek deselerde
O deliklerden nefes aliyon
Dizel motora turbo icadindan sonra en muazzam bulus
Bilim gelişen, geliştikçe yenilenen, hatta bazen yeni doğrularla eski bulgulayı yanlışlayan bir alan. Bu nedenle bilim din dedğildir,söz meclisten dışarı, din yerine bilime tapınmak da doğru değildir. Tanrının hiçbirşeye karışmadığını söylemek için, bazı tecrübeleri yaşamamış olmak veya görmezden gelmek gerekiyor.