https://www.dosyaupload.com/967o
linki açınca altta Dosyayı İndir tuşu var. ordan yükleyebilirsiniz.
syg.
Printable View
https://www.dosyaupload.com/967o
linki açınca altta Dosyayı İndir tuşu var. ordan yükleyebilirsiniz.
syg.
Şu aşamada rakamların doğru olması önemli değil..sentral bankerler sürekli pişirip bizede düşürecekse, ki öyle gözüküyor..o zaman bardağın dolu tarafında carry-trade'in hiç kesilmeme ihtimalide var..
Sanki bu durumda hesabın içinde..Malum vaziyeti idare etmek zorlaşıyor..:cool:
Alıntı:
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, KGF'nin kalıcı olduğunu belirtti.
Cemil Ertem, Milliyet gazetesindeki köşesinde şunları yazdı:
Türkiye’deki ekonomik görünüm ve ekonominin geleceğiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin, bakış açısına, politik duruşa göre farklılık gösterdiğini biliyoruz. Yani bardağın boş tarafı ile dolu tarafının anlatılması meselesi...
Şu an önümüzdeki makro ekonomik veriler enflasyon, işsizlik, cari açık ve bu temel değişkenlere bağlı olarak, kur, faiz görünümleri, Türkiye benzeri ülkelerle ve Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgeyle karşılaştırıldığında, bize bardağın dolu tarafını anlatır. Örneğin, dün gelen dış ticaret verileri, ikinci çeyrekte de büyüme trendinin sağlıklı olarak yukarı çıktığının işaretini veriyor. Haziran ayında dış ticaret açığı yüzde 9.1 olarak azaldı ve ihracatın ithalatı karşılama oranı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66.1’den yüzde 68.7’ye yükseldi. Öte yandan, mevsim etkilerinden arındırılmış ihracat yüzde 2.5 artış gösterdi. İkinci çeyrek ve sonrasında da ihracatın, Avrupa krizine rağmen, büyümeye pozitif katkı yapacağını öngörüyoruz.
http://www.bloomberght.com/haberler/...lin-zirvesinde
şunu da şuraya iliştirelim crash beklentisi olanlar için
https://finance.yahoo.com/chart/%5EV...5nZSI6Im1heCJ9
şunu da iliştirelim, vix endeksi
haklılık payınız var ama bu bankayı tanıyan zaten tanımıstır cunku son 1 yıldır gerek tv reklamları gerek internet gerek youtube her video arasında oksijen ve nakit hazır reklamları vererek beyagı bi tanıtım yaptılar ...mesela 2 yıl once gittigime direk mt nin masaya oturuyordun ama simdi gittigindee illaki sırada 2-3 kisi subesine gore 10 kisi oluyor ..yani musterisi zaten cogaldı.son bilancosuna baktıgımda 40 milyarlık buyuklukle kucuk olcekliden orta olcekli bankalar arasına girdiler..son donemde bi bakıma oranların burgan tbank hsbc gibi bankalardan dusuk olmasının sebebide bu
Vergi paylaştırmak ekonominin canına ot tıkayan saçmalıktır....
Dostlar,
İng e-turuncu hoşgeldin alıyorum 3-4 aydır
E-turuncu dolar hesabı açarsam hoşgeldin %4 alabilir miyim, ayrıca İng getirdiğim dolardan ücret kesecek mi, (swift muhabbeti)
Son olarak çıkışta swift ücreti ne alır? Elden masrafsız çeken var mı?
( müşteri temsilcisini aradım ilginç ama net birşey söyleyemedi)
Valla bu ing bankı bende çözemedim ..4 sene önce bir kere turuncu hesaptan tl den faydalanmistim. Geçenlerde gittim yine oran sormaya size yok dediler.forumda arkadaşların bazıları yararlandiklarini söylediler.
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın r.lucas,
Şubeye gitmeye, sormaya gerek yok. ING internet bankacılığına giriş yapıyorsunuz. Teklifleri gözden geçiriyorsunuz, orada muhtemelen e-turuncu teklifi vardır. Varsa mevcut turuncu hesabı e-turuncuya dönüştürüyorsunuz ve avantajlı faiz oranından yararlanıyorsunuz. Ben de 2-3 yıldır kullanmadığım boş turuncu hesabı bu şekilde e-turuncu hesaba dönüştürdüm ve avantajlı faizden yararlanıyorum.
dolar alanlar 3.70 den euro alsaydınız simdi epey yol almıstınız dolar yine buralarda iyi duruyor 3.50 altına gelemedi merkez izin vermiyor sirketler borclarını odemek icin dolar alıyor halk alıyor birde sepet oldugu icin euroa yukarı gittikce dolarıda tutuyor...parite gecmisteki gibi 1.50 ye gidermi gidebilir en azından ne den dussun avrupada isler abd ye gore iyiyken .. yılbasında doları alanın maliyet 3.77 bugun itibariyle...%2 dolar faizinden aldı diyelim hala tl ye gore %5 kayıptalar...aylık faize koysan tl ye gore 0.75 daha az getiri var ...siyaset ve jeopolitik nolur bilinmez ekonomik olarak hala dolara gecmek icin somut bir neden bulunmuyor ( sahsen bunun icin 5.6 neden gerekli bana henuz bunlardan 1 i gerceklesmeye basladı) ..sahsen zaten doviz tutmam al sat yaparım 4.07 den aldıgım euroları 4.18 den salacam bugun .
ben borsada varım altındada dovizde de paramın %50 si sabit tl mevduatta %50 siyle borsa doviz altın takılıyorum al satla..buraya da zaten zaman zaman yazarım al sat isine bilmeyen nerden alıp satacagını bilmeyen girmesin ..buraya soyle olucak boyle olucak zıplayacak kacacak diyenlerden degilim zaten onların piyasa bilgisi ve hali ortoda :)
%100 bir urunde kalınmaz zaten ha soyle kalınır hicbirsey bilmezsin risksiz olsun dersin tl mevduatta kalırsın veya emlak alırsın cok uzun vade arsacı olursun..az risk alırım ve cok uzun vadeceyim diyorsan dolara yonelirsin ( sahsen al sattan baska doviz tutmadım ve mevduatınıda yapmadım hic ..doviz belirsiz biseydir bigun artar ertesi gun duser sonuc yerinde sayar belli bir donem 2-3 ay kazandırır sonra aylarca belki yıllarca yataya sarar yerinde sayar )...risk alırım diyorsan borsa ya gidersin ...sec begen herkesin risk anlayısına ve tecrubeye gore farklıdır urunler
Bence bu etkinlikler yatirimcilik degil.
Paranin degerini korumak ve spekulasyon.
Altin'i alir kasaya korsunuz, artmaz, 500 gr. sa 500 gramdir.
Arsa yatirimi en yakin belediyenin tasallutu altindadir, piyangodur.
Dolar doviz almak paranin degerini korumak korkusu disinda bir anlam tasimaz.
Oysa ki, Hisse senedi alirsaniz, o sirketin ortagi olur, kazancindan hisseniz kadar payinizi alirsiniz.
Simdi bir suru adam, hissemi ? Allah korusun filan der, onlar isi bilmeyen, ancak bildigini sanan kisilerdir.
En cok da onlarin sesi cikar.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli: Tcmb 2018 yılının ilk toplantısında faiz indirebilir.
turkiyede ekonomik ve siyasi duzen kısa vade ustune kuruluyken uzun vadeli yatırımcılık nasıl olacak ? altın artmaz derken 9 liradan aldıgım ceyrek altınları 194 liradan bozdugumu bilirim arsa derken almadıgıma pismanım komsum zamanında aldı 2500 m2 mutahit su an 25 daire veriyor herif kose oldu ..neyse bura yeri degil zaten herkes en iyi bildigi yatırımı yapsın bence
03 Ağustos Perşembe 10:12 GEDİKLİ: MERKEZ BANKASI 2018 YILININ İLK TOPLANTISINDA FAİZ İNDİREBİLİR
Aynı hamam aynı tas.
TCMB adına her telden ses çıkıyor.
Ekonomi yönetiminde çok başlılık iyice yerleşmiş görünüyor.
Bundan sonra giderek artacak kamu kesimi borçlanma gereksinimi, yazın dahi zaptedilemeyen enflasyon, giderek yükselen dış ticaret açığı, vb etkenler varken faizlerin gevşetilmesini beklemek biz kurları zıplatacağız demekle eş değer görünüyor.
http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...u-degil-14698/ tasarrufa da gerek yokmuş zaten !! bizde dudu abi gibi yunan adalarına gitmeliyiz hayat geçip gidiyor !!
Eğer tcmb devreye sokulmadan KGF devam ettirilirse bu faizleri yüksek tutar. Böyle bir durumda da döviz yine dolaylı olarak baskılanır. Tcmb'nin KGF kredileri için devreye sokulmama ihtimali de az bir ihtimal değil. Zira son aylardaki gidişattan anladığım kadarıyla KGF'de oluşması muhtemel bir problemi hazineyi daha fazla borçlandırarak bütçeden karşılayacaklar. Bu da ilk bahsettiğim etkiye ek olarak faizleri yüksek tutacaktır.
Sonuç olarak düşünceme göre para politikası sıkı tutulup onun yerine maliye politikasına yüklenme ve gevşetme devam ederse oluşacak yüksek faizler dövizi baskılayabilir.
Gecenlerde bu hisse isinden hic anlamam demistin.
Eyvallah.
Yukarda saydigin hisseler disinda, vatandasin parasi ile arsa, arazisi ile, Imar Bankasi ile ben de binlerce kotu ornek siralarim burada.
DCM'lerin bir gecede nasil TL.ye cevrildigini yazarim.
Devletin Cingillioglu ailesini nasil bir gecede bitirdigini yazarim.
Ege Banki, Istanbul Bankasini, Demir Bank'i yazarim.
Konu o degil.
Konu, sizin bilmediginiz yer.
Konu Hisse senedi.
aileme ait yüklü ÇEAŞ ve EGSHOL hissesi var,hala duruyor. babam 90'lı yıllarda almış. şimdi bizim zararımız hala karşılanmadı. Çeaş'a ait santraller BERKE,KEPEZ vs. çalışıyor para kazanıyor.eee daha ne? olay sadece Cem uzan düşmalığı,ideolojik. EGSHOL de aynı şekilde keyfi olarak hiç edilmiş bir kağıttır.
Burgan 500k 32-90 gün 14.25.
Vakıf 500k 92 gün 14.25.