Istanbul Portfoy fonlari ile ilginene var mi forumda?
ACK, ACC ve IIH hisse fonlari var. Bunlarin arasindaki fark nedir?
Tesekkurler.
Printable View
Istanbul Portfoy fonlari ile ilginene var mi forumda?
ACK, ACC ve IIH hisse fonlari var. Bunlarin arasindaki fark nedir?
Tesekkurler.
Aslinda standart sapmasi yuksek olmasina ragmen getirisi dusuk oldugu icin bu ifadeyi kullandim.Genel olarak standart bir hisse fonu bence bir fark goremedim.Tabii farkli dusunen de olabilir.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AAAU 200,000.00
BOTZ 110,000.00
CIBR 90,000.00
GDXJ 270,000.00
GLDM 680,000.00
HERO 152,000.00
IAU 735,000.00
IHI 5,000.00
PICK 105,000.00
PSJ 22,000.00
SGOL 735,000.00
SIL 457,500.00
SIVR 615,000.00
SKYY 53,000.00
XBI 30,000.00
XSD 22,000.00
GBC Subat ayi dagilim ; Kabaca gordugum kadariyla %43 altin - %28 gumus - % 29 bilisim , yazilim , biraz medikal.
yabancı hisse senedi ağırlıklı fonlar bu günde zarar yazarlarsa ,fon yöneticisi sarhoşken işlem yapıyor diye şüphelenmek gerekir
bizim bugün bu kadar negatif ayrışmamızın sebebi neydi ki?
FFH çoklu varlık katılım fonu, ilk dağılım raporunu yollamış, yaklaşık olarak % 7 Türk hisse senedi, %3 gümüş, %1,6 altın, % 9,24, yabancı islami endeks Etfleri(ishares), %19 katılım hesabı, %60 Tl cinsi kira sertifikası(ağırlıklı hazine), risk derecesi "3" olan bir fona göre, güzel bir karışım gibi duruyor.
Tefastaki yabancı hisse senedi kısmını merak ediyordum, bu kısım ishares yabancı islami endeks etfleriymiş. Şuan, Yabancı hisse yatırımı yapan tek katılım fonu oluyor sanırım, güzel gelişme, umarım devamı gelir.
Bu arada Ziraat Zsf'de(Yabancı katılım hisse fonu) işleme açılma, covid nedeniyle tekrar 1 ay ötelenmiş, 2019 dan beri erteleniyor, umudum kalmadı.
EIB bilgisi olan var mıdır ? İyi akşamlar.
Avrupa'da endeksler ekonomik toparlanmaya dair beklentilerin artmasıyla ve devlet tahvili getirilerindeki artışın etkisiyle otomotiv ve bankacılık sektörlerinin öncülüğünde Kasım ayından bu yana en büyük yükselişi gerçekleştirdi.
Kapanışta, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 2,1 artışla 417,25 puana çıktı ve 9 Kasım'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. Geçen yılın en kötü performanslı sektörlerinden biri olan bankacılık endeksi, tahvil getirilerindeki artışın daha yüksek kar marjlarına dönüşeceği beklentisiyle yükseldi.
İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,34 artarak 6.719,13, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 3,31 değer kazanarak 14.380,91, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,08'lik artışla 5.902,99 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 3,12'lik yükselişle 23.681,57 puana ulaştı.
https://www.bloomberght.com/avrupa-d...apandi-2276033
Ktm %+0,145
mps %+0,155
sua %+0,123
Oph +0,724%
ıdh +0,559%
Elz % - 0.37
Pdd % + 0.053
Gerçekten DTH hesaplarının çözülmemesinden ülkemizde en azından sermaye sahiplerinin kararlarına duygularını karıştırmadan mantık çerçevesinde karar aldıklarını görmüş olduk. Yeni MB ve ekonomi yönetimine piyasalar bi 3-4 ay süre tanırlar diye düşünmüştüm. Tanınan süre 2-3 hafta önce doldu ve başta hedge fonlar olmak üzere kısa süreli gelen para güzel kar ederek çıkıyor.
Dün gece varlık fonuna yapılan atama da her şeyin sözde olduğunun gerçekte hiçbir şeyin değişmeyeceğinin, sadece sözlü yönlendirme ile zaman kazanıldığının kanıtı gibi oldu maalesef.
Şimdi dolar 10 olacak 15 olacak diyenleri sahneye alabiliriz :(
Tefas uygulamasi iki gündür hata veriyor aynı sorunu yaşayan var mi? Adam akıllı uygulama geliştiremediler.
Ipb kötü gün dostu olmaya devam ediyor.
0,32 getirisi var.
mac bankların etkisiyle kötü performans sergilemiş.
ama iyi zamanı gelecek diye umuyorum.
5 yıla yakın taşıdığım mac'tan ayrılmam ve değiştirmem için son 1 hafta. Rakamsal relatif olarak benim sınır değerime gelmek üzere. Umarım artık toparlar. Hala başarılı olduğunu düşünüyorum ama bunca endeks altı performansı tolere edemem artık.
9.50-10 bandina doviz oturdugunda duzeltmesi 8.20-40 olacak o gunlerde 6 -7 tl unutulacak telafuz bile edilmeyecek tipki gecen yillarda dolarin 3.50 de olmasi gibi.
Hisseler ucuz ama yabanci habire satiyot tipki arjantinde brezilyada venezuellada oldugu gibi.
Denizde batan kayiktakiler bi care kurtulmak icin cirpinir bunlarda o cirpinisi bile goremiyorum sondaj makinasinin topraga girmesi gibi dip ustune dip.
Macera ve hayalperestlik.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendi adıma ağırlıklı ihracat yapan (fiziki mal üreten) firmaların orta ve uzun vadede dövizden daha fazla getiri vereceğini düşünüyorum.
Öte yandan ilginçtir borsa artarken ve zirvelerdeyken herkes hsyf alıyorken şimdi de buralar döviz fonları alanlar ile dolar taşar.
Ne iyi yay ve aft den 2 ay once vedalastim bugun kontrol ettim tefasi sanki kac bin tl kar etmem kadar sevindim!
Her şeyi bilen biri olmak ne güzel...hep kar hiç zarar yok...
Selamlar sayin Hellistheothers. Nasilsiniz? GBC icin relatif getiri nasil gorunuyor acaba? Bir de MAC yerine koymayi dusundugunuz bir fon var mi acaba? En son hatirladigim kadariyla OPH, NNF, MAC ve TKF tasiyordunuz. Burada bir degisiklige gittiniz mi acaba?
Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uygulamaya dünden beri giremiyorum.bugunde hata veriyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yurt disindayim tefasta hic sorun yok. nasil oluyor bazi arkadaslar sorun yasiyor! IP mi?
OPL cok iyi başlangıç yaptı. İyi bir alternatif olabilir. Su stopaj düzenlemesini mevcut saçmalığı düzeltecek sekilde uzatsalar keşke.
Surayi cimbizlamak istedim. buna gore bize tahsis edilen limiti daima artirmak ve harcamalari sabit tutmak avanta mi oluyor. Ben limit artirmaya karsiyim ve pek o topa girmezdim. Limit mi yukselteyim KKB artirmak icin, aslinda KKB de lazim degil ama bir gun gerekirse cepte oladabilir