Bizim piyasa kapandıktan sonra 5.76-5.81 hareketi oldu.
Printable View
Bizim piyasa kapandıktan sonra 5.76-5.81 hareketi oldu.
Zarar yok benimle aynı fikirde olmadığınızı belirttiğiniz fikirler de bana ait değil zaten. :)
Batı ülkelerinin matbaalarında 2 cente mal ettikleri kağıtlarla dünyayı domine ederken Altın ile ne işleri olur ki zaten? Ben bildim bileli ABD'nin elinde 8 ton altın var ama Rusyanın altın rezervi son 10 yılda 400 tondan 2,200 tona ulaştı. Çin de altın rezervlerini aynı şekilde artırma yolunda.
Yani Batı altını önemsizleştirmeye çalışırken yükselen devletler Altın'a yatırım yapıyor. Gördüğüm bu ve kendimce bunun nedenini anlamaya ve açıklamaya çalışıyorum. Bu ülkeler bir gün kağıt paraların itibarı kalmazsa yeni düzene ellerinde değersiz kağıtlarla değil ticari değeri de olan altın'la girme derdinde. Bugün S 400'ler yüzünden Hindistan'a Türkiye'ye tehditler savuran, Apple şirketini tuş eden Huawei'ye yasaklar getiren ülkenin parasını tutmak yerine altına yöneliyorlar, bu çok açık değil mi?
sigorta şirketi için mesele o tepeden nasıl düştüğü... yani golf oynarken veya oynamazken arkadan birisi kafasına beyzbol sopası indiripde mi yolladı aşşağı ya da tam golf sopasına vuracakken birisi koltuk altını gıdıklayıp düşmesine mi sebep oldu ( bunun otopside tespiti biraz zor olabilir ) , ya da uçan dayreden lazer güdümlü füze mi gönderdiler de kişinin gövdesinin ortasında delik açıldığı için dengesini kaybedip ( aeorodinamik kuralları gereği rüzgar gövdenin ortasından da geçiyor , koltuk altlarından da geçince kişi hafiflediği için havalanıyor ) aşağı düştü....
eğer uçan dayre ateş etti adam düştüyse sigorta şirketi maktülün yakınlarına sigorta bedelini öder ama o uçan dayre sahibine o ödediği parayı rücu eder ...
TV yorumcusu az önce diyor ki: “Geçmişte iktidarlar ekonomik krizle geldi, ekonomik krizle gitti.â€
O zaman artık anlayın ülkeleri iktidarlar değil sermaye yönetiyor.
Önce borçlandırıp krize sokup her şeyini alıyor sonra yeni umut yaratıp iktidarı değiştiriyor, sermayesini katlıyor.