Bu olağanüstü genel kurul ne ola ki?
Printable View
Bu olağanüstü genel kurul ne ola ki?
2 gündür karanlık oda işbank işlemleri belli oldu citibanktan doçebanka aktarım yapılmış.
yazacaklarım al sat tut tavsiyesi değil bilgilendirme amaçlıdır.
daha evvelki yazımda bu hisse bende olsa uzun vadede 3 tlden aşağı satmam diye yazmıştım
şimdi sebebplerini nedenlerini yazayım.
1 neden hissenin defter değerinin şu anda 4.58 olmasıdır.
2 neden son günlerde dövizin düşüşünün devam etmesidir bu düşüşün 9 aylık blançodan itibaren blançoda iyi yönde etkili olacağındandır çünki dövizin aşırı yükselişi finans giderlerini aşırı derecede olumsuz yönde etkilemişti şimdi rürgar tersine dönecek.
3 neden can alıcı nokta burası 2013 yılında hissedeki yabancı lotları 40 millyon civarındaydı şu an gene 40 milyon civarında.
hal böyle oluncada 2013 yılındaki döviz fiatlarına bakmak gerekiyor 2013 yılı usd 1.80 civarında idi 2013 yılında hisse fiatı ise 065 civarında idi. dolar bazında yabancıların maliyetine gelmesi için en az 3 tl olması gerekir tabiki zaman kayıplarınıda göz önüne almak gerekir.
sadece elinde matriks programı olmayan kişileri aydınlatmak amacı ile düşüncelerimi aktardım.
not 5.50 seviyerinin altında dolarda ve euroda panik satışlarının artmasını bekliyorum.
0.70 ile aranızdayım pişman olmam umarım
Kurlar böyle devam ederse yıl sonu sürpriz bir şekilde reel kâr görebiliriz.