Originally Posted by
djoz
Alıntı yaptığınız cümlede kişiden-kişiye satılıkları kastettim.
Belirttiğim tarihte tapusuyla çapusuyla yasal olarak satılıklar vardı. Şu anki yan komşum çok değil 10 yıl önce çerez parasına (şahıstan) satın aldığı "tapulu" arsayla iki güzel daire sahibi oldu.
Bildiğimiz yasal tapulu arsa diyorum bakın.
Ve alan adam gecekonducu değil.
Yıllarca kulübede oturup, zar zor tapu parasını ödeyip, sonunda da çerez parasına satan kişi gecekonducu.
gecekonducu zengin olmadı. Ödediği tapu parasının belki üç beş fazlasını geri aldı o kadar. bir de zaman içinde kulübesinde oturduğu kar.
Ayrıca tekrar gecekonduların tapulanma sürecine dönersek, kimse bir iki yıllık kira parasına ev sahibi falan olmadı. Şu an (benim ilçem olan) kağıthane belediyesinin emlak-istimlak bölümüne gidin sorun, eğer bilgi verirlerse arsasına tapu almak isteyen insanlara kaç yüz bin lira fiyat çekiyorlar görün.
Bu arada cevabı hakaret içeren kişileri şikayet ediyorum.
Kimin cebinden kaç lira çıktığını bilmeden direkt hakaret eden kişi, parasının nasıl kazanıldığını bilmeden her gördüğü lüks arabayı çizen hazımsızlarla aynı zihniyettedir.
Otomobil meraklısı olan bir doktor tanıdığım bu konuda çok dertliydi.
Spor arabayı gören serseriler uzaktan bizimkine laf atarlarmış "oh baba parası yiyor züppeye bak" diye.
Oysa ki adam cerrah. O konuma dişiyle tırnağıyla gelmiş. Babası da zengin falan değil.
Ama kıskanç insanlar sadece sürdüğün sefayı görürler, çektiğin çileleri veya ödediğin paraları değil.
Daha fazla hakaret edilmezse memnun olurum.
Zira boğaz sırtlarını bilmem ama, benim bir zamanlar oturduğum o dandik sokakta hiç birinizin zerre hakkı yok.