Evet, o zamanki ile bu Akenerji aynı şirket değil ama o zamanki Aksen ile şimdiki Aksen de aynı şirket değil. Aksen de büyüdü kapasitesini arttırdı. Onu da hesaba katmak lazım bence...
Printable View
yeni yila girdigimiz fiyata bak
her yıl 20 sent artsa.... allah bereket versin
Aynı şekilde ilginç bir bilgi olarak daha bir iki hafta önce 450 Eur/MWh olan Alman toptan elektrik fiyatları şu anda -0.79 Eur/MWh...
Dünya dengezsizlikten daha büyük dengesizliğe gidiyor...
Germany
EUR/MWh
-0.79
https://tradingeconomics.com/commodities
Hayır aksen için aynı şeyi söyleyemeyiz. aksen halka arz edildiğinde şu anki türkiyedeki tüm santralleri vardı.sadece halka arz esnasında afrikaya açılma kararı aldılar. Zaten halka arz gelirleri ve goldman sack dan aldıkları kredi ile birlikte afrika projesini tamamladılar
Avrupa'daki bu günlerde oluşan fiyatlar bir gösterge değildir.
Bilindiği üzere Almanya dahil tüm Avrupa noel tatilinde.. Dolayısı ile tüm sanayi kapalı. Tüketim yoğunlukla sanayi kaynaklı olduğundan ve havalarda sıcak geçtiğinden dolayı oluşan bir fiyat bu. Nükleer ve eski nesil kömür santrallerin durması daha pahalı. Ayrıca rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarda regülasyon yapamadığından ürettiğini anında sisteme vermek durumunda. Dolayısı ile fiyat belirleme kapasiteleri yok. Vb. sebeplerden dolayı bu dönemde böyle bir fiyat oluşuyor. Bir gösterge değil..
Türkiye'de de benzer durumlar ramazan ve kurban bayramlarında oluşur. Çünkü sanayi durur. Ticari işletmeler kapalıdır. Tüketim çok azalır. Rüzgar iyi eserse ve hidrolarda o dönemde yoğunsa fiyatlar sıfır ve sıfıra yakın seyreder. Mesela geçmişte ramazan bayramında 3 gün boyunca sıfırdan tam kapasite enerji verdiğimi hatırlarım...
Teşekkürler Hocam. Yeni bir şeyler öğrenmiş oldum. İstanbul'daysanız bir yemek borcum olsun size...:ok: