-
Azerbaycan’ın enerji devi SOCAR’ın, Demirören Grubu hisselerini alarak, İstanbul Havalimanı’nın akaryakıt şirketine yüzde 25 ortak olduğu öğrenildi. İstanbul Havalimanı’nın (İGA) tüm akaryakıt alım-satım işlerini yürüten, yüzde 25 eşit hisseyle; THY, İGA, Kalyon ve Demirören’in ortak olduğu TFS’ye Azerbaycan’ın enerji devi SOCAR ortak oldu. Haber Aero’ya ulaşan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde SOCAR, uzun süredir gündemde olan Demirören Grubu’nun yüzde 25 hissesini satın alarak İstanbul Havalimanı’na adım attı. SOCAR’ın TFS’nin yüzde 25 hissesi için ne kadar para ödediği ve hangi şartlarda ortaklık yapıldığı bilgisine ise ulaşılamadı. Turkish Fuel Services A.Ş. (TFS) havacılık sektöründe dünyanın sayılı entegre yakıt ikmal operasyonunu İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştiriyor. Yıllık 4 milyon tonluk uçak akaryakıt operasyonu, yakıt çiftliğinin yönetimi ve alım-satım işlerinin tamamını 4 hissedarlı TFS yapıyor. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi – SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic), Demirören Grubu’nun yüzde 25 hissesini satın alması sonrasında ortaklık yapısı da değişti. Türk Hava Yolları (THY) %25, Zirve Holding (Kalyon) %25, Taya Liman İşletmesi (İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA) %25 ve SOCAR %25. Bir yıldan fazla bir süredir TFS’ye ortak olmak için çalışma yürüten SOCAR, uluslararası değerleme şirketi Deloitte ile satın alma sürecini yürüttükten sonra bu hafta ortaklık anlaşmasına imza attığı belirtiliyor. SOCAR, Türkiye’de başka havalimanlarında da benzer şekilde ortaklık yapmak için görüşmeler yürütüyor.
aerohttps://www.haber.aero/aero-gundem/socar-iga-ve-thy-ile-ortak-oldu/
-
Buraya insan bir bilgi birşey aktarmaya korkuyor.
Sonra hisse düşüyor yükseliyor. Gerginlikler olunca da paylaşım yapana sarıyor insanlar.
Bu haber SOCAR haberi Petkim ile ilgili olan kısmı jet yakitlarini Starı ilgilendirmesi, haliyle de ortaklığı oranında petkimi.
Ha şimdiye kadar ne kadar faydası olduysa starin petkime diye de düşünmek gerek.
Ben haberi gördüm psylastim.
Altında kimse bir bok aramasın..
Lütfen
Ytd
-
-
SOCARla alakası olup pertkim ile hiç alakası olmayan bir haber olsa aracı kurumlarda yazar, kendileri de yazar ne hikmetse kimse birşey paylasmamış jet yakıtları ile ilgili.
Ne ilginç.
Bu arada makası paylasmiyorum, petrol fiyatlarından naftanin ne olacağıni bildiğimiz için değil.
Bok atan olur falan diye.
Ama dün paylastigim haberin paylasilmamasi da pek manidar. Ytd
-
Hadi aracı kurumları veya şirket paylasmamış, daha ilginç olan kuşlu sitedeki yüzbin üstü takipcili olan tiplemelerde paylasmamış. Belki de paylaşıldı da ben görmedim.. ytd
-
Salim baba yıllık 1 milyon yakıt Star için ne kadar katkı demek? Senin şu yapay zeka ne der?
Dişin kovuğunu doldurdurur mu? Ytd
-
Salim hc ya buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
Paylaşım yapılınca insanlar, iki tipleme çıkıp laf çakacak diye de bir nevi bilgi paylasimi yapamıyorlar. Ytd
-
Bu arada Sokullu Paşa'nın 15 günlük süresi dolmadı mı hala. Bir haber neyim yok. Ytd