Asalete bakın
benim başlığa da istiyorum bu resimlerden
Printable View
Şimdiiiiiiiii
Mihrak var mihrak var yani :kahkah:
Buna küresel konjektorun lehimize işlemek zorunda kalması da diyebiliriz aslında
yada Kısaca
BAL :)
Ama fırsat varsa degerlendirilmek zorunda
Ancak bunu piyasaya benzetebilirsin
Trendin farkında olarak trende girersen karlı çıkarsın ama hasbelkader maldaysan , o trend sana yaramaz
Ve ileride piyasaya yön vermek gibi bir niyetin varsa eğer , önce başkalarının domine ettiği piyasadan karlı çıkman lazım
Tabi bunlar klasik bir yatırımcı için çok hayali şeyler orası ayrı da örnek olarak yazdım
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz arttirimindan sonra borsa patinaja başladı doğal olarak
Yüksek faiz demek , borsada patinaj yada oynaklık demek
Oynamaya devam eder bu daha
Oynaya oynaya eninde sonunda yeni dip yapmaya doğru gider
Mal degnekleri ve onun ekrandaki hamsolarinin patronları trend sevmez
Onlar oynak volatil kararsız riskli bulanık piyasalardan beslenir
Tüm bunlara rağmen , teknik olarak 129 üzeri bist30 u olumlu görüyorum.
Teknikçi seni dinlemediler, bak hem faiz arttı, hem de dolar.
Halbuki faizi sabitleyip doları bırakacaktık isterse 10 TL olsun değil mi?:oleyo:
Geçen yıl ne diyordu arkadaşlar: ''Mesajını aldım kardeşim, şimdi daha güçlü bir Türkiye için Eveeet.''
Nasılmış? Daha güçlü olduk mu?
Şu başkanlık sistemi de bi tarafınızda patlayacak bu gidişle.
Aşağıdaki videoyu izlerken transa geçip başka bir aleme gittim sanki.
Çok şey yaşadım şu hayatta ama sizinkilerin kafasını hiç bir zaman bulamadım.:kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=IDqRpHeI82Q
Sayın mohikan 2016 da yazmıştınız hiç bir güç varlık fonu dahil bu borsayi 90.000 üzerine atamaz demiştiniz neden 90.000 geçildikten sonra bi zahmet takipcilarinizden ben yanıldım sizden özür dilerim diyemediniz
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bistte gelecek açısından iki nokta arasında celiskide kaldım
Arada oynaklık sonucu oraya buraya zıplar yada düşer orası ayrı ama iki temel nokta var beni celiskide bırakan
1) bist30 da bu yıl içerisinde 105 civarına bir çekiliş ihtimalini çok kuvvetli görmem
2) etf lere ve bizim spottaki bazı çok önemli hisselere gelen ciddi alım
Bu ikisi birbiriyle çelişiyor
Bunu da şöyle cozebilirler
Senetler çok ayristi
Oynaklikta , bazı senetler yani cok değer kaybedip para girişi olan hisseler yukarı atar
ve
su anda güçlü duran senetlere basıp bisti dibin dibine doğru surduklerinde onlar görece az düşüp ancak para giris noktalarına yaklaşırlar
Yani BIST tabeladaki dibini yapıp az biraz sektiginde
Gelecek olan büyük boğa piyasasının baskın yada lokomotifi olacak hisseler dibinden çoktan uzaklaşmış olurlar
E tabi herkes şu an güçlü duran ama BIST dibini bulduğunda sürünen hisselere saldirdikca piyasa yapıcılar şu an zayıf duran ama para girişi gerçekleşmiş olup bist tabela dibini yaptığında kendi dibinden uzakta olan hisselere yüklenip milleti yine bayiltabilirler
Bir tek bu senaryo da iki çelişki birbiriyle uzlasabilir
Bu senaryo dip sürecinin uzun ve senetlerinde birbirinden görece ayrisarak oluşacağına dayanıyor
Bunun anlamı dip oluşturma süreci uzun olacak ve dip oluşuncaya kadar yüksek oynaklık yapıp senetleri birbirinden iyice ayrıştırmak demek
Dip bolgesine gelindiğinde milletin kafa cok karışık olur düşüncesindeyim
Ama o orada da bu niye burada meselesi çok siritabilir ve bu da kafa karıştırır
Kafa karışıklığı piyasa yapicinin en sevdiği şeydir :)
Aynı zamanda
Dip süreci uzun olacak demek , sıradaki boğa piyasasının da belki de tarihinin en sağlam boğa piyasalarından biri olacağı anlamına gelir
Yani senet seçimi şimdiye kadar hiç olmadığı ölçüde önemli olabilir
Sektör bile değil senet
Bist30 hatta bist15 den aldığın her banka aşağı yukarı aynı getirmeyebilir