Ben tedirginim,bravo demek lazım size......
Printable View
şimdi ben 34 bin dolara 32 bin nominal değerde aldım şu an bozdursam 29 bin ediyor zararı kabul etsem vergi öder miyim
hayır ödemezsiniz.Zaten zarardasınız..
Aldığınız kupon 5k mı ki vergi çıksın .hangi kağıt bu..
Anlaşılan sizin fon US900123AW05
kupon 1180 usd alış tarihi 5 şubat 2022.. Eger bunlar doğru ise 83.000 tl gibi bir vergi çıkar. mart 2023 ve temmuz 2023 de 2 taksit de ödersiniz.Umarım bir hata yapmıyorum.ytd
Demekki neymiş iyi araştırmadan ucu koku nereye gider tartmadan almamak lazımmış,
Bu arada sadece aradaki tl farka düz vergi çıkar diye bir durum yok, ufe düzeltmesi yapmaniz lazim, ufe sonrasi vergiden hala yırtma ihtimalinzi var, siz bi araştırın bakalim ;)
https://kpmgvergi.com/blog/eurobondl...f-noktalar/177
CDS canımı sıkıyor diyorsunuz, çıkıp Bitcoin' girecegim diyorsunuz.
Bitcoin 70k yakınlarından 20k altını zorluyor. Sizin portfoy ise 34k'dan 29k'ya inmiş eurobondlarda. Ben sahsen paniğinizi pek anlayamıyorum. Sadece TR bondları değil global olarak hersey dusuyor, Nasdaq Composite'te kayıplar %35. Boyle bir ortamdan TR faizlerinin 7-8'lerden 10.5 lara cıkmasını kaldıramayan bence hic bulasmayacaktı EB'ye.
Coin'le uğraştım uzun süre daha önce. Eurobond'un arkasında en azından gidip hesap sorabileceğin birileri var.
Coin'in ne halt olduğu belli değil.
ytd
Enflasyon bu haldeyken, hele ÜFE'yi düşünürseniz, vergi çıkmayabilir. Basit bir hesabı var, Excel'de iki dakikada yapabilirsiniz.
Güncel Bond’ların durumu nedir bugünde düşüş devam etti mi öğlene kadar yatay gibiydi sonradan düşüş devam etti mi .
Ben fed sonrası ek kurşun göndereceğim sanırım
2027 sabah tebde 922 dolardı öğleden sonra 927 idi
Yatırımlarımın %70 eurobond %18 altın %12 nakit kenardayım. Eurobonlardan gelen kuponlarla altın alacağım vade sonuna kadar cds ler 900 geçerse tekrar alacak nakitimle bekliyorum. Türkiye devleti osmanlının bile dış borcunu ödemiştir. Bende geçen haftalarda sizin gibi endişeleniyordum fakat yatırımcıysam cesaretli olmam lazım diyip daldım :) bakalım ilerde iyi mi yaptık kötü mü yaptık anlayacağız.
Menderes döneminde ilan edilmişti diye hatırlıyorum ben bir yerde okumuştum
Edit: aynen baktım mahfi eğilmezin yazısında okumuşum hatta osmanlı döneminde bile ilan edilmiş
En mantıklısı şu üfe işini araştırayım ona göre çıkış yapayım vergi yoksa zararı göze alırız deriz 2k dolardan eth aldık elbet 2024 halving sonrası piyasa dönecek kazanılır
Girmeden önce çok araştır..Cds ile ters orantılı ana para kaybedebilirsiniz..Temerrüd riski .iflas riski vs riskler mevcuttur.. En az 3 yıllık eurobond alındığında kar oluşabilir..Banka ve aracı kurum komisyonu vardır.. stopaj yok ancak vergiye tabidir.Beyan edeceksiniz..Şu an fiyatlar düşük yıllık o/o 10 gibi vergi öncesi kar görünüyor.Ancak cds artarsa çıkış anında anapara kaybı olur..Buradaki her yorumu ciddiye almayın cds 700 olursa ben yokum diyenler,cds 850 olunca tekrar alacağım derler...Bence yarın ki fed ve takipeden 2 fed sonrası bankalar minimum (yıllık) o/o 6.50 usd faizi verecekler..hemde sadece 32 gün vadede.((.ben 3 aylık 5,50 (yıllık) oran aldım buğün)). eurobond ihraç fiyatı kuponları ile aynı seviye ye gelecek..bu yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.İstediğin yerden alabilirsi çünkü bu ara çıkış var ancak satmak istersen anında satarsın.kuponlar usd 6 ay da euro yılda 1 kez ödenir...yapmam gerek en önemli konu bankan ile konuş almak istediğin eurobond için sana verilen fiyat için 5 dk sonra satmak istersen kaça alırsınız onu ögren.Ama bunlar kesinlikle yatırım tavsiyesideğildir..oluşabilecek kar veya zarar senin sorumluluğundadır...
Vadem 1-3 yil olsa idi eurobonda bakmazdim.
[QUOTE=Dudu;5969378]Peki TC devleti moratorium ilan etmis mi bunu biliyor musunuz?
Syg,[/QU
Temerrütün eşiğinden döndük .(.üstelik net rezervimiz 4,5 mia iken bugün - 60m.)cds 1440 olmuştu.tl bazında O/N 9500 usd aylık net 1 faiz gördük..İMf ile anlaşıldı .Kemal derviş geldi vs vs.İmf olmasane olurdu bilemiyorum dış borc 22m iken buğün 450mia..Türkiye bu borçların altından kalkabilecek potansiyele sahip.Ancak akıla zarar işler yapıyoruz aylık 50 mia kkm yüküvar.Sürdürülebilir mi.Cari açık konusunu hiç açmayalım.Arjantinde bulundum .2 kere iflas ettiler 2 kez imf 107 mia verdi.halk sefil oldu.Hala perişan..Evet 1958 de günün hükümeti maratoryum ilan etti. Şu an da maratoryum ilanı olurmu bilemem saki bu kadar enteğre bi dünyada zor ama borçların yapılandırılması,bir kısmının silinmesi (yunanistan örneği) ve vadenin yeni faiz ile tekrar yapılandırılması olur..Bu yazdıklarım herhangibi yatırım için tavsiye değildir.Referans alınamaz.
Şuan ekonomi borcu borçla çevirme üzerine kurulu eğer ben ödemem yada faizi silin vadeyi uzatın tarzı işler yapılırsa kırılmış olan güven tamamen kaybolur. Türkiye artık %15 bile versen para bulamaz. Türkiye cumhuriyeti devleti itibarını düşürmez diye düşünüyorum.
Ayrıca %5 usd faizi vadelide sadece 1 seferlik veriliyor diye biliyorum. Daha sonra oran çok düşük. Eğer 1 yıl vade %6 veren varsa hemen paramı oraya taşıyayım.
Bugün 5,5 aldım. ve takip eden 2 fed sonrası 6,5. Ben 94-2001-2008 arjantin ve lubnan krizlerini için de yaşadım. Bu güngü cds leri 94 ve 2008 ile karşılaştırma orada günlük bura da yerleşik..Bu fırtına 5 yıl sürer...İMF siz olmaz..Ancak yatırım tavsiyesi değildir.İtibar mı.var mı? Toyota,doblo,opel gitti VW gelmedi.ne itibarı.İtibar cds dir.
O yazdıklarını izlanda.Arjantin ve yunanistan yaptı hem de son 10 yılda..yazdıklarımı referans olarak almayınız herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir