Hala bekliyom
Printable View
Hala bekliyom
Bekleyin bakalım.
RMX1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın tamam artık ben alacağım kayyuma geçmese gene düşünmezdim ama kayyum yönetimi 1 liralı ffiyatları hakeder diye düşünüyorum
Yoo biz de satmıyoruz :)
kusura bakmayın da arkadaşlar bu hissede nasıl yatırım yapıp kazanç bekliyorsunuz.benim 1 kamyon param olsa 1 lot almam.defter değeri eksi olan bir hisseden ne hayır gelir.bir yakınım almış diye burada bir gezineyim dedim.çocuk aldıktan sonra yarı yarıya düştü neredeyse.mart ayında servetgyo al dedim dinlemedi.alsaydı 5 kat kazanacaktı almadı yarı yarıya düştü.yani 10 kat zarar.yazık.alcatel deva gibi beklentisi olan hisselerde pozisyon alın da zararlarınızı bir nebze çıkarın.bende bunlardan az var.çünkü servet gyo da hedefime gelmedim.gelirse bunlardan alcam
Bir şirket kayyuma geçmişse iyi yönetilir demektir her şey yasal olur demektir önceki yönetimim kural tanımaz kararları olmaz demektir bu hissenin içi de boş değil doludur bu na yatırım yapmayacağında hangisine yapacaksın ve bunu zamanda gösterecek (daha önceden bir arkadaş kayyumla , şirkette neler değişeceğini çok iyi anlatmıştı ben ce okuyun)
boşversene sen.yani şirket sahibi kendi şirketine değer vermeyecek iyi yönetmeyecek elin oğlu alacak daha iyi yönetecek ha.sen de buna inandın.şirketin içi boş defter değeri eksi kör müsün bilanço okumayı bilmiyorsan git aracı kurumundaki danışmanlara sor olmadı diğer aracı kurumlardakilere sor.on tanesinden bir tanesi ssna bu hisse alınır derse ben sözümü geri alacağım.ben buradaki yatırımcılara devayı öneriyorum.bak sonradan keşke dediğini yapsaydık diyeceksiniz.bilanço gelsin devayı göreceksin.şurada 20 gün sonra
Kervan'ın 8 yıl önceki şirket birleştirilmesi sırasında ki SPK tarafından belirlenen değeri 96 kuruştu. USD kuru ise 1,75'ti.
Yıllarca kardeş kavgası yüzünden kötü yönetildi, başa kim geçse birşeyler koparmaya çalıştı.
Şimdi kayyum var, inş adil bir yönetimle geçmişte yapılan hataları düzeltmesini ve kanun zoruyla şirketten alınan borçların iadesini bekliyoruz.
Sadece Lara hotel'in satılması bile tüm borçları kapatır ve defter değerini 1-1,5'lara çıkartır.
8 yıllık ceylan, sonra kervan yatırımcısı olarak; inşallah kayyum zoruyla veya gönüllü olarak kardeşlerin anlaştırılması, bağımsız denetimden saklanan tapuların ortaya çıkarılması, pandeminin azalarak yok olması beklentileriyle bu şirketin ileride hakedeceği yerlere geleceğini düşünüyorum.
Yüksek fiyattan almış olanlar veya bekleyenler de üzülmesinler, benim fikrim, bu şirketin hikayesi yeni başlıyor.
Resmi olarak %67'si , veya başkaları adına aldıkları varsa daha fazlası şirket sahiplerinin elinde.
İleride yüksek fiyattan hisselerini satıp yeni yatırımlar yapmak veya yeni sektörlere girmek isteyebilecek lerini düşünüyorum. Ytd.
Şunu da son söz yazayım.
Borsaya koyacağınız para enaz 6ay ihtiyacınız olmayan para olsun. İnsanlar al sat la değil, doğru hiiselere 8-10 yıllık yatırım yaparak servet sahibi oluyor.
Devlet artık şirketlere el koyma yetkisini de almış.
Kayyım önceki yönetimlerin ortaklık alehine olan bir çok marifeti ortaya çıkarırsa, bu marifetleri yapanlara büyük cezalar gelebilir, ve kimbilir belki karşılığında hisseleri TVF ye devredilebilir. Düşükte olsa bir oladılık!
Ama ilk etapta kayyım yönetiminin Lara Hotelini anlaşma yapıldığı fiyattan icradan Kilit grubuna satışını başlatması en iyi iş olur. Tabi icrada daha yüksek teklifler gelirsede diğerlerine de satabilir. Belki de Kilit grubu Arealbank tan kervn borçlarını çok iskontolu devralarak burdan büyük kar yapmıştır zaten.
Şirket defter değeri ekside de olsa varlık değerlendirmesi ve varlık satışından oluşacak artı değerlerle şirket defter değeri en fazla 1.50 veya 2.00 civarına gelir diye düşünüyorum. Daha önce oluşan 2.40 lık piyasa değeri oldukça iyi bir fiyat idi aslında! Sanırım bazı medya grupları hiseye daldı ve iyi yükselttiler.
Ama yine de kayyım oluşturduğu olumlu hava ile sosyal medya gruplarının kitlesel hücümü ile esen rüzgardan oluşan daha yüksek beklenti ve uzun süredir hissede hapis olanların zararını karşılamadığı için bir çok kişi hisseyi satmadı. Spk kararı ile de makul yerlerden satışa olanak vermeden dolu dizgin düştü aşağı.
Ülkede ciddi bir ekonomik siyasal olumsuzluk olmadıkça orta vade de bu hisse de bu tür aksiyonların tekrarlama olasılığı her zaman vardır. İlginç bir durumda artık hisselerde fiyatlanmaları oluşturmada etkili olan twitter telegram vb gibi sosyal medyada oluşturulan gruplar. Bu grupları yönetenler kitleleri hisselere yönlendirince hemen hacim ve hareket başlıyor.
Spk nın kararları oluşan pozitif trendi altüst etti. Bundan sonra yeni beklenti ve rüzgarların oluşması için kayyım yönetiminden gelecek iyi işler ve iyi bildirimlerdir.
Sahibi iyi yönettiyse şirket neden bu hale geldi,kayyum kötü yönetiyor ise kurtarıcı olarak neden getirildi
Sayın Nacial hisse yükselirken de ortaya çıkıp"sattım" yazmıştınız. Şimdi de yukarıdaki mesajları çarpıtıyorsunuz.
Yukarıda mesajlarda
Şirketin sahipleri yani eski yöneticileri tarafından iyi yönetilmediği,
atanan kayyım tarafından iyi yönetilmesinin ve şirket lehine iyi icraatlarda bulunacağının beklendiği yazıyor.
Sayın dünyalı sizin fikirlerinize değer veriyorum ama benim düşüncem
kendi yazımdan alıntı yaparak yazıyorum.bu hisse ölmüş ağlayanı yok.bakmayın burada boş konuşanlara yok varlık fonu bunu alır adam eder bilmem ne de bilmem ne....ben size bu yazıyı yazdığım 3 gün olmadı deva aldı başını gitti.bu hisse geberdikçe geberiyor.bunlar sizin daha iyi günleriniz
şirket kötü yönetildiği için değil veya kayyım iyi yöneteceği için kayyıma devredilmedi.anlayacağın şirket batınca alacaklılar müracaat edince kayyım el koydu.şirketin kurtarılacak bir durumu yok.bu nasıl olacak?yani düşünün siz kendi şirketinizi iyi yönetemiyorsunuz ama elin oğlu geliyor sihirli değneğini değdiriyor.şirket şaha kalkıyor.bırakın bu işleri yaaa.varsayalım kayyım böyle sihirli değneğini değdirdi.ama bu düzelme yıllar alır.en az 5 yıl
Borsadaki şirketlerin kurumsal olmayanların nasıl yönetildiğini benden iyi bilirsiniz ama neyse cevap vermeyim
Ne o lutsa olsun kayyumdaki bir hisseyi bir şiralarda bırakmam haberler artık mecbur gelecek bekletemezler
29.06.2012 den beri tuttugum kervn hisseleri 2.25 ve 1.06 fiyat araligindan 1.65 ort ile verdim 0.33 dolar maliyetime gelmesede en azindan Selime,Zeynepe yedirmedim ya buna sukur artik ,neler gorduk neler burda yillar boyunca ,Volbor nerdesin 0.21 >O yapardin 2,42>0.21 ne kadar buyuk acaba?!
Sahibi olunan tasinmazlarin gercek degerlerinin tespit ettirilmesi sonrasinda bilancoya yansitilmasiyla ne batiklik kalir ne de sirketin ici bos laflari. Bir kere 2,40'lari goren bu hissenin daha yukarilari test etmesine bir engel yok. Kayyum heyeti yeter ki sirketin gercek potansiyelini ve varliklarini ortaya cikaracak adimlari atmaya baslasin, sonrasinda hisse yillardir uzak kaldigi gercek degerine kavusacaktir.
YTD
Akbank ky'ye hainlik yapıyor, maniplasyon yapıyor. Satamayacağını bildiği halde tahtaya milyonlar yazıyor.
Bu şekilde hem şirketin borcu ödenmeyecek , ayrıca Akbank elindeki hisse miktarını 2-3 kat arttıracak. Küçük yatırımcıya yazıktır, günahtır.
Önceden SPK dan izin alması gerekmez mi? Bu kadar çok hisse satışına izin verilmemesi lazım.
Spk'ya şikayet edilmeli..
Burada daha önce kervan mal varlığı şiste halinde yayınlanmıştı elinde olan paylaşırsa sevinirim
UV olarak elde tutmaya devam bakalım bunda da diğer kayyum atanan şirketler gibi UV da uçacak kaçacak mı göreceğiz şu ada 20.000 tl param 9.100 TL oldu :)
43 milyon lot hisseyi akbank satacak mış borsada nasıl olacak o iş
Kayyım banka ile anlaşır, hisse üzerindeki baskı kalkar diye ümit ediyorum.
Kağıda 2.40 ı gösterip önce bir güzel cilaladılar. Sonra da günlerdir 1 yukarı 10 aşağı .Bu kayyum akbankın parasını kurtarmak için mi kuruldu ? Yakında İnşallah sifonu çekmezler.
Banknot matbaası gibi para basan otelleri, arsaları var. %70 hisse şirket sahiplerinde !!
Kapanması için bir sebep söyleyin.. Yok.
Bu kafayı, bu söylemler i değiştirin. Para kazanacaksınız helalinizle kazanın, 3-5 garibanı kandırıp parasını alarak değil !!
Kervansaraya Kayyum Atanmasındaki Gerçekler Ortaya Çıktı. Rüşvet Skandalı Patladı
https://finansturk.com.tr/2020/11/24...ndali-patladi/
Özel Durum Açıklaması (Genel) : 24 Kasım 2020 tarihinde bir kısım medya organlarında çıkan "ünlü holdingde kayyum skandalı" şeklindeki haberlerin maddi gerçeklikle ilgisinin bulunmadığı, mahkeme kararıyla şirkete tarafsız ve bağımsız kayyum atanmasını sindiremeyip, şirkette hiç bir hissedarlıkları bulunmayan bir takım eski ve yönetim kurulu üyelerinin yaptırdığı soyut içerikli ve dayanıksız, yatırımcıları yönlendirme ve/veya yönlendirme amaçlı haberlerden ibaret olduğu, yargılamaların devam ettiği mahkeme ve/veya mahkemeleri baskı altına almaya yönelik haberler olduğu, ilgili haberleri yapan veya yaptıran kişi/kişiler ve yayın organları ili ilgili cezai şikayetler başta olmak üzere şirket menfaatlerini korumak adına tüm hukuki yollara müracaat edileceği, bu konuda şeffaf yönetim anlayışı gereği yatırımcılarımızın tüm süreçten bilgilendirileceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur
Kervansaray Uludağ Otel İçin Boşaltma Kararı Çıktı. Yatırımcıların Çabası Yine Boşa mı Gidecek
https://finansturk.com.tr/2020/11/30...sa-mi-gidecek/
Uludağ hoteli yanısıra Kundu hotelidenin de hala üs kullanım hakkının kervn da kalıp kalmayacağı net değil sanırım. Kayyum da şimdiye kadar pek olumlu bir icra yapamadı.
Ama öyle görünüyor ki eski yatırımcılar out, yeni yatırımcılar in oldu. Hisse fiyatı 2 lerin üstüne yükselme sürecinde eski Yatırımcıların çoğu çıkmıştır sanırım. Eski yatırımcılar daha önce sürekli yazışma yaptıkları forumlarda rumuzları mesajları görünmüyor artık, onlardan ses soluk kesildi, demekki hisse primilenince çoğu çıktı. Ama bazı forumlardaki mesaj yoğuna bakılırsa hiseye giren çok daha fazla yeni yatırımcı oldu. Kayyum atanması rüzgarı ile hisseye yeni dalanlar da bir sürede şirket belirsizlikeri içinde yukarı aşağı kıvranıp duracaklar gibi görünüyor.
Hani yatırımcılar zarar görmezsse şirkette yatırımcılar aleyhine yapılan o kadar alavere dalavere işlerden sonra devletin bu hotellere üs hakkını iptal edip arsaları milli varlığa eklemesine herkes sevinirdi. Şirket içini boşaltanlara ve yatırımcıları ekarte etmek için her çirkefliği yapanlara karşı bu varlıkları yeniden kamulaştırıp kamu lehine en iyi şekilde değerlendirilmesi çok iyi bir iş olurdu...
Selim Sayılgan İçin Çılgın Kurtarma Planı
https://borsaanaliz.net/2020/12/01/s...urtarma-plani/
Selim Sayılgan önce 250 milyon TL şirkete borcunu ödesin.
Akbank rehin tutuğu bu hisseleri Kervnın Akbana o olan bütün borçlarına karşılık bir fiyata borsa dışında birilerine satması Kervn için olumsuz bir durum değil. Oldukça iyi bir fiyata satışmış olur.
Tabi lara hotelinin yapılan anlaşmalar kapsamında kilit gruba satması da şirket için pozitif durumdu. Kayyum bunu gercekleştirirse şirket için iyi bir iş yapmış olur.
Hatta kundu hotelinin aynı gruba satılması söz konusu olabilr. önceki yönetimin bu hotelleri uzun dönemli kiraya vermesi, ikinci bir aşamada kiralayana satma amacınıda kapsıyor olabilir.
Uludağ hotelinin arazisini devlet geri alırsa, hotel binası arazi üzerinde varlığını devam ettirir, böyle bir milli varlığı kimse yıkmaz sanırım, ayrıca hotele ait varlıklarınıdan boşaltmasına gerek yok, devlet araziyi devralacaksa arazi üzerindeki hotele ait varlıklarını karşılığını kervana ödeyip, daha sonra hoteli en iyi şekilde değerlendirebilir veya böyle bir anlaşma ike başka gruba satabilir. Taraflar ve ülke için en yapıcı ve verimli olan. Kayyım burda daha yapıcı girişimlerde bulunabilir...
Sanırım az bir para cezası ve ertelenen bir hapis cezasıyla ödemiş!! Ödül mü ceza mı!! Muhteşem bir hukuk, harkulade bir adalet!! O günün parasıyla Uçtu uçtu kervn 250 milyonu! bugunun kaç parası eder acaba!!
Spk raporlarına göre şirketin 250 milyonuluk varlığı buharlaştırılmış ve buna ek olarak muvazalı işlerle çok kelepir fiyattan Kervn dışına çıkarılan bodrum hoteli. Yani “Atı alan üsküdarı gecmiş”
Bunlar dışında, kervn nın selim sayılgan ile şirketlerinden ve ailenin diğer fertlerinde hala yüklü alacakları da var. Kayyum bunları tahsil edebilirse şirket içim olumlu bir iş daha yapmış olur...
İnşallah
Yukarıdaki haberde Akbank ın alacakları karşılığında satacağı hisseler için aşağıda belirtilen duruma katılmıyorum:
“Bahar Döşem Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin maliki olduğu hisse senetlerinin blok halinde satışı işleminden ötürü şirketin ve yatırımcılarının uğrayabileceği zararlara da dikkat çekilmişti.”
Aksine eğer Akbank Kervn bütün alacaklarını kapatacak bir fiyatla bu hisseleri blok halde satarsa, durum hem şirketin hem yatırıcıların yararına..
Yanlış hatırlamıyorsam Akban’ın Kervn dan alacakları 100 milyon liraya yakındı ve halla alacakları o miktar civarında ise, bu hisseler blok halinde ortaklık faydasına çok iyi bir fiyata satılmış olur. Böylece kayyum iyi bir iş yapmış olur!
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/891364
Not: 25.11.2020 " Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Analist Raporu" bildiriminde KERVN kodu sehven seçilmiş olup ilgili bildirim KRVGD koduna aittir.
Demek ki gerçekten de karıştırılabiliyormuş iki hisse. :)