Aynı şekilde ben de yardımlarınızı beklemekteyim değerli arkadaşlar:)
Printable View
https://www.bourse.lu/issuer-securities/Turkey/26760
Eurobondlara buradan bakıyorum. Anlık CDS ye bakamıyorum.
Hisse fonlar garip bir hal aldı.Endeks dar bir bantta hareket ediyor ama hisse fon performansları her hafta değişiyor.Endekse ayak uyduramıyor diye zpe satıp mac aldım.Bir haftada tam tersi performans sergilediler.Mac artı endekse rağmen sürünürken zpe haftalıkta ciddi fark attı.Katılim hisse fonlarının bu aralar maşallahı var.Mps rbh zpe endeks üzeri performans gösteriyorlar.Bu fonlara güvenip duramamın nedeni kent gibi kağıtları pörtföylerinde tutmaları.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse fonlari da dönemsel hareket ediyor.
Her şeyin zamani var.
Bir ara TKF sonraki hafta MAC şimdi MPS.
Saygilar.
Oyak portfoye sordum 30.7 persembe ogleden once hesaba gecer dedi
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kent kagidinda sikintimivar
Mps rbh icin
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bütün enstürmanlar yürüdü sıra simdi kimde acaba?
cevabi basitte dillendirmeyeyim
benim burnum iyi koku alir ...ama güzel kokular gelmiyor burnuma nedense..
Platin mi?
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mps % +2.54
Dolara ne oluyor dostlar.dolar endeksi yerlerde bizde kıpırdanıyır gibi.dolara endeksli fonları artırmanın zxzamanı geliyor gibi
fx de 6,95 vurdu cekti
pardon 7 e vurmus ..
su an 6.94
burnum hala iyi koku aliyormus 😊😊
Çok volatil şu an ..bi rayına otursun seviyesi belli olur
Aynen, 6.85 te direncinden 9 kuruşluk yükseliş algolarin alım emirlerini tetiklemiş olabilir. 6.88 üzeri kapanış günlük teknik göstergeleri al'a çevirecek gibi duruyor.
adını ne koyarsanız koyun faiz lobisimi dersiniz baska bi tabirmi ..bazı şeylere zemin hazirliyorlar
örnek tahvil faizleri 10,57
ornek usd/tl
ornek enflasyon
bunun sonucunda eli mahkum istenmesede faizlerde yukari yonlu hareketler olacaktır..
faiz bu seviyelerde kaldigi sürece merkezin işi cok zor
ANlaşılan yine bize has birşeyler var. Viop:-%1
Bakalım ne çıkacak.
oyle boyle bir çıkış bekleniyordu tabi nereye gider önemli olan bu
Sıkıntı var tabikide bu kadar küçük bir şirket böyle saçma fiyatlanamaz.İşler tersine döndüğünde elinde olanlara ciddi zarar verir.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1000 FK li hisse mi olur.
Yakinda twitterda tt olur, Kent madurlari.
Hep ayni sureci yasiyoruz, Rtlabda da görduk ders alinmiyor.
Dostlar EIB gun sonu degeri nedir acaba?
Saygilar.
Borsa da işlem gören Usdtr isminde borsa yatırım fonu dolara en yakın getiriyi sunar ama satışta kardan %10 stopaj alınır. Ben kendim Tdg fonu aldım doğru mu yaptım bilmiyiorum ama on günlük getirisi gayet iyi. Bu fonu da takip edebilirsiniz. Bir de doların çıkıp Cds'lerin yükselmeyeceğini düşünüyorsanız İpv, Ake, Dbh fonları tercih edebilirsiniz
Bugün eurobond fonları ile ilgili çok soru sorulmuş
Öncelikle tüm sistemi anlatmak zaman alır.
O yüzden eski mesajlarımı bulup okuyan arkadaşlar sorularının cevabını bulur.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmam çok vakit alır.
Dövizin diğer cinslerine değil dolara endeksli fonlarımız var.Yani euro vs ile ilgili yok.
Dolarla en irtibatlı fon ise TDG.
ıpv 0,03
tdg 0,13
Ben ipv + dbh topluyorum. Eurobond borçlanma fonları içinde nispeten daha az riskli ve daha çok riskli olanın kombinasyonu olsun diye.
Bu ikisinin ortalamasının usdtry ile orta uzun vadede korele olduklarını gördüğüm için.
Elbette sadece usdtry değil, ülke cds ve risk primi gibi bir çok faktör var bu fonların getirisini etkileyen.
Ancak bir yandan da şunu düşünmüyor değilim, çok uzun vadede, aslında kur yaklaşık enflasyon kadar artmakta. ( çok uzun perspektifte)
Yani bu fonlardaki getiri nominal olarak olsa da orta/uzun vadede net yani reel getirileri olmayacak gibi görünüyor. ( üstüne bir de stopaj olacak )
Yaklaşık atıyorum 500 dolarlık notebook, 10 yıl sonrada 500 dolar hatta belki usd enflasyonundan dolayı 550 dolar olacak
Benim elimdeki tl'nin dolar karşılığı aynı olunca, alım gücü de aynı olacak, o halde birikimin amacı ne olacak, parayı korumaktan başka. Sorular, sorular..
O yüzden bu fonlara yatırım yapmak benim gibi uzun vadeci biri için doğru mu çok emin değilim açıkçası.
Ama yine de olası bir endeks çöküşünde tekrar hisse fonları toplamak için biriktiriyorum aslında.
Zpf %0.28
Tca % 2.26
Hayır aslında. Benim aylık değil, günlük gelirim var. Yani işim itibarı ile, günlük birikim yapıyorum. Ancak endeksin sadece zayıflama anlarında, günlerinde artırım yapıyorum, ama biliyorsunuz uzun süredir bir yukarı trend var ve ben hisse yoğunları artıramıyorum, en azından artıracağım zamana kadar biriken parayı korumak maksadım. Endeksin çöktüğü dönemler genelde eurobond fonları da gerilemiş, çok hedge etmemiş zaten baktığım kadarı ile geçmişte de.