bir yerden alıntı yapıldı diye site kapanıyorsa zaten o ülke çoktan bitmiştir
kapanacak bir şey yok ta, millet kendini savunmadığı kadar, çürümüş adamları savunuyor..!!
Printable View
bir yerden alıntı yapıldı diye site kapanıyorsa zaten o ülke çoktan bitmiştir
kapanacak bir şey yok ta, millet kendini savunmadığı kadar, çürümüş adamları savunuyor..!!
algo yapılarına bir örnek atayım
http://666kb.com/i/dkhxehzz63k6l9srj.jpg
euro günlük tobosu varken sağ omuz yukarı kıracakken aşağı sarıp sonra macron seçimi vs.vs. yukarı sarma yani toboya ekstradan bir sağ omuz daha ekleme durumu.
http://666kb.com/i/dkhxi4tgtesj24p9b.jpg
Buda bizim usdtry eurodaki yapı son sağ omuz bir öncekinin alt noktasını geçememişti bakalım şimdilik izleyelim algolar bir yerden sonra benzer yapılar yapmaya devam ediyorlar.
Tek dezavantajımız 30,06,2017 yani 6 aylık bilançoların son günü yarın bu arada yüksek dolar kuru ve bilançolara etkisi vs.vs. 2 gün fiyatı buralarda tutabilirler bir ihtimal.
Dxy 95 dustu dolar sakin
3.5 altina gelmemesi ilginc bu faizle.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://666kb.com/i/dkhxrb927mg2zfs2n.jpg
Euronun şuan bulunduğu yer , günlük tepe direncine birşey kalmadı ve kama direncine tekrar temas etti, ciddi direnç seviyelerinde artık.
SERGİLENEN TİYATRO TAM BİR KOMEDİ. ECB KREDİ SAÇMAYA DEVAM EDİYOR.
3 Temmuzda yeni bir 60 milyar Euroluk kredi var. O gün görelim bakalım EURO/DOLAR paritesini.
The ECB will reset its program July 3 and have a fresh 60 billion euros.
If I am correct, any short positions will be subject to the enhanced firepower of Draghi’s printing press.
En güzel piyasadır lan bu düşmesi lazım neden artıyor piyasası. Viopda 2 aydır ralli yaptılar böyle böyle :D
Ek olarak dikkat ederseniz 2 nokta vermiştim.
3,5030-3,4910 hafta başı 3,4900 dan sağ omuz dibi yapıldı bugünse 3,5030 desteği çalışıyor izleyelim sadece az sabır lazım işte.
Aşağıdaki haber bile yeter DOLARa geçmeye.
ABD ORDUSU SURİYEYE SALDIRI İÇİN HAZIR. TRUMP'TAN KOMUT BEKLİYOR.
Maurice Schleepen*@MauriceSchleepe 11 sa. :
Breaking #US media:The #US airforce & Navy are ready to attack #Syria at any time,#US Aircraft & Ships are located in the attacking position.
Dolar/ Euro da 1.20 den bahsediliyor, görünen de bu yöne doğru bir hareketin olduğu. Bugün de pozitif bir ayrışma var Euro tarafında.
Üstadların yorumu ne olur?
Bu kadar beklemeden sonra Euroya geçmek için iyi bir zaman mı? Ya da geçmek mantıklı mı?
ABD ile alakalı durumlar çokça tartışılmaya devam ediyor ama Avrupa ile ilgili paylaşımlar haliyle daha kısıtlı.
Nasıl gözüküyor sizlerin penceresinden yorumlarsanız sevinirim.
Teşekkürler
1.17 ve 1.22 hedefler. paritede. bakınız aylık grafik. ortalamalar.
YTD
arada düzeltmeler tabii ki olacaktır.
haftalik grafiğe göre dxy nin yakında sert bir yukarı tepki vereceğini düşünüyorum.
YTD
http://www.patronlardunyasi.com/habe...opluyor/193619
Aylık 1 1.5 Milyar dolar
6 ayda toplam 5.6Milyar dolarmış..
FED 2 sene evveline kadar 85 MİLYAR dolar aylık geri alım yapıyordu..
Bugünlerde BOJ ECB devam ediyor ama FED bitirdi..
1.5 Milyar dolar aylık..
Rakamları kıyaslayın..
Öyle aman aman bir ekonomi değiliz diye yazıyorum.
Aylık 5 milyar dolar giriş olsun dolar 2.80 bile olur..
Doların 3.90 ları vurduğunda gerçekleşen çıkışlarda bu kadar dı işte..
Heyecana gerek yok yani..
Euusd ilkin bir 1,1466 yı yukarı geçsin 1,20 lerden bahsedebiliriz şuan haftalık ve günlük formasyon tepesinde 3 yıllık geçemediği direnç bölgesinde.
Eurtry de bir sıkıntı yok 4,0348 i yukarı geçerse 4,1152 ve sonrasında yeni trend başlangıcı var
Usdtry de 3,5361 ve tobo boynu 3,5486.
Şuan hani görünen bir mevzu var euro %3 civarı artış yapmış durumda ve usdtry 3,50 yi inatla aşağı kırmıyor, hani shortçu bakış açısından şuan temiz %3 civarı düşüş ve 1000 pips üzeri karlar birileri tarafından iç edilmiş durumda yani türkçesi birileri buradan maliyet yapmasa bu 3,50 desteğini geçtim şuan 3,40 ların altına çoktan gelmiş durumdaydık ama gelmiyor işte gelmiyorsada yatış esastır bende.
Düşen ne peki hocam.
Normal fiyatın 3,40 ları kırması lazımken shortçuların 1000 pipsden fazla muhtemel karları iç edildi. Hani bunu ne yapıcaz, euronun %3 rallisi göz ardı ediliyor hani bunların sebepleri var tabiki şuan olması gereken fiyat 3,36-3,40 lardayken, usdtry 3,51 deyse bana göre artmıştır ha bu usdtry ye etki etmedi diyelim eurtry yi gbptryi yi ne yapıcaz eurtry 3,90 dan 4,00 a geldi 1000 pips verdi usdtry shortçularından alınan para eurtry de longculara servis ediliyor işte şu hengame bitsin eurtry sabitler usdtry hareketine başlar tulumba misali.
İtalya da ciddi bir sıkıntının olduğu artık daha yüksek sesle telaffuz ediliyor, geçenlerde BHT de dinledim bende. Peki diyelim ki böyle bir sorun oluştu. Bu Euro/TL de ne gibi bir sonuç doğurur ki? 2008 krizindeki gibi olmasa da benzer bir hareketi Euro/TL de görebiliriz mi demek istiyorsun?
O zaman Euroya geçiş mantıklı olacaktır diye yorumlanabilir.
Teşekkürler
Tamam haber bunu yazıyor da bu ne kadar devam edebilir ki?
MB bu faizlere alışın dedi sanırım.
Yani mevduat faizleri artık bu seviyelerden geri gelmez mi?
MB kendi başına böyle bir açıklama yapabilir mi? Ayrıca daha önce rte den duyduğumuz "faiz lobisi" ifadelerini şimdi binaliden duyuyoruz, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu sayılmaz mı?
Yabancı yatırımcının çekilmesi ya da azalması için bir risk görebiliyor musunuz? ( dış politikayı katmıyorum hesaba, adeta saatli bombayız, bir söylediğimiz diğeri ile çelişiyor devamlı)
Sen özellikle yaz aylarının sakin geceğini ve daha aşağı salacağını ($) söylemiştin ki kısmen haklı da çıktın, diğer taraftan da devamlı baskılanan ama bir türlü 3.50 nin altına düşmeyen bir $ var, bu da çok enteresan değil mi? Sanıyorum ki uzun yıllar önce böyleydi ve yataya bağlamıştı. Burada da Stonhand in tezi çalışıyor gibi.
Benim hafızam çok güçlü değildir, hatırlayanlar o zamanki piyasa ile şu anki piyasayı kıyaslayabilirler mi?
Benzerlikler farklar neler size göre?
Devam eder etmez tabi tartışılır..
Ben miktarları yazdık.
Öyle çıkıp TR dolar bulamayacak taş kemirecez falan gibi yazılara istinaden..
TR çok küçük bir ekonomi.
Dünyaca terörist ülke falan ilan edilmediğimiz sürece de (ki o zaman bile) para akışı devam edecektir.
Birileri getirir diğerleri götürür..Öyle şu kadar borcumuz var eyvahh nasıl çevirecez para gelmeyecek söylemleri saçmalık.
100 birim ihtiyaç vardır 103 birim gelir dolar böyle 3.50 olur
100 birim ihtiyaç vardır 95 birim gelir dolar 3.90 olur..
Gelen para yabancı mı değil mi ben tartışırım o da ayrı mevzu..
Geçen sene nisan dan itibaren saçma bir şekilde biz yaparız biz ederiz artık kimse önümüzde duramaz , faiz indirmeyen MB başkanı güle güle Aslan yeni gelen MB başkanı hayda hoppa indiriyoruz ve birşey olmuyor dahada daha da indiriyoruz yine bişi olmuyor söylemleri eşliğinde sonbaharda 1 tl döviz rallisi oldu bu memlekette..
Bir süre daha devam ettiler ..
Baktılar iş ciddi kopacak iş..5-6 gidecek dolar..Mahalleden adam toplamaya gittiler..Henüz de geri gelmediler ama oradan bağırıp çağırıyorlar.. (ne demek olduğunu umarım anladınız)
Yazları kendi ayağımıza sıkmazsak genelde sakin geçer TR de.Turist gelir dolar bırakır ekonomi sakindir..Yurtdışıda maşallah..
Çok beklenmedik bir olay olmazsa ondan dolayı yazın dolar sakin geçer dedim..
2014 de de böyle oldu 2015 de seçim meçim vardı AKP seçim kaybetti hareketli geçti..
2016 da darbe olmasına rağmen yine gidemeyen bir dolar izledik..
Borsada da ralliler ilk bahar sonbahar da olur genelde...
3.50 nin altına MB alım yaparak düşürmüyor olabilir..
Türkiyenin en büyük aileleri ihracatçı..
Bunların yurtdışında çok büyük döviz birikimleri var..(yabancı girişi ???? )
Arada bir ayar çekmeye geliyorlar (benim teorim bu)
Ülkede yüzde 10 12 enflasyon varsa herhalde dövizin sakin durması birilerine batıyor diye düşünüyorum..
3,50 altında kur yaramıyor ülkeye işte durum aslında bu kadar basit.
3,50 lerde ekonomi bakanından açıklamalar geldi sonunda düşük kur ithalatı teşvik eder dediler sonunda döküldüler işte.
İlk çeyrekde %5 büyüdük zırvasında da ne dediler ihracatla büyüdük dediler, hadi doğru olsun bu dedikleri ocak-nisan döneminde bu kur kaç TL di 3,90-3,80-3,70 bandında rahat rahat malı yurt dışına sattın şimdi mayıs-haziran-temmuz-ağustos döneminde 3,50 ve altında kurla kime ne satacaklar.
Teknolojimi üretiyoruz hayır, yurt dışının eli mahkum alması gereken bir şeymi üretiyoruz tabiiki hayır, hani bizi rekabette öne çıkaracak tek etken dünyanın en kötü para birimine sahip olmamız aslında bu kadar basit bir olay var karşımızda. Şuan bize kulp lazım hani uzun efendi son 3 aydır referandumdan sonra hani bu hayır kazandı da evet çıktı olayına millet galeyana gelmesin diye kuzu oldu, adamın sesi soluğu kesildi, eyyyyy höyyyyyyytttt durumu bitti bir yerden sonra doları gazlamak için gene başlar bir yerlerden ilk sinyal adam gibi bir gelse zamanında doları arttırıcam diye erdeme bu adam vatan haini dedi yahu bunlarıda unutmayın hani.
Bu arada dolar 3.50 yi destek yaptı tamam bu iş demek için erken..
Böyle 2 kuruş yukarı 1 kuruş aşşa 4 kuruş aşşa 3 kuruş yukarı hareketlerle 3.50 destek denemez.
Haftalık MACD sıfır eksenine çok yaklaştı..
Günlük de MACD yükselişini sürdürüyor ama eksi zone da..
Bi satarlar günlük MACD daha derin bi dibe yönelir (Ilk dibi dolar 3.53 lerde falan yaptı sanırım)
Haftalık da sıfır eksenini kırar..
Sen sağ ben selamet olur..
Bir miktar dolar portföyde olabilir..
Ama buradan hayda hurra alalım komple gömülelim 4.20 4.40 3 ay sonra var yaa..üü üfff..
abi batıyoruz falan..yakarız bu gezegeni yakarızzz..
olmaz..:oleyo: mantıklı bi yatırımcı böyle davranmaz..Bu kumardır..
Benim bakis açimdan durum böyle..
3.47-3.48 gelirse biraz yesillenicem bende.
tcmb para politikasında direniyor. Dünde fonlama faizini 1 milim kımıldatmadı. Ortalamada %11.95'e dayadı.
Buna rağmen londra swap faizi fırsat buldukça aşağıya basılmaya çalışılıyor. Ucuz TL bulup doları itelemek için.
tcmb akrebe bakıyor akrepte kımıldamadan ona bakıyor. İlk hamleyi yapan kazanır.
https://www.youtube.com/watch?v=gT1K6yraySY
Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti eğilimlerini özetleyen ekonomik güven endeksi, Haziran'da "kötümser düzeye" düştü.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ekonomik güven endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1.6 azalarak 100.5 değerinden 98.9 değerine düştü.
Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100'den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, hizmet sektörü ve perakende ticaret sektörü endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.
https://haber.doviz.com/gazete-haber...eriledi/529687
BİST'e bakıyorum da.
Birşeyler yanlış amma....
TÜİK bu istatistiği kimler üzerinden nasıl yapıyor?
100 kişiye sorduk...
Web sitemizdeki anketi dolduran tüketicilerin verdikleri cevaplar sonucunda....
vs vs...
Geçenlerde twitter da bir video paylaşmışlar.
Delikanlıya soruyorlar "beyin göçü nedir" diye.
"Adam evde mutsuzsa, mesela eve geldiğinde yemek yoksa, e sabahtan akşama kadar çalışıyor bu adam, evi terkeder, beyin göçü budur" dedi :drunk:
Merak etmeyin Başbakanlığa bağlı TÜİK en uygun adamlara sormuştur bu soruyu...:)
Ortalık yalandan geçilmiyor..:)
hemide gerekebilirmiş..:(Alıntı:
BOE/Carney: Faiz artışlarına başlanması gerekebilir
Arkadaş faiz'in f'si diyor..Sterlin dolar karşısında %1 değerleniyor..
Geçen haftada faiz artış sürecinin zamanı değil demişti aynı şahsiyet..
Oysa 2-3 sene önce BOE faiz konusunda öncü olacaktı dünyaya..:cool:
Şimdi unutuldu..unutturuldu..:yes:
Nasıl faiz arttırılamayacağını görmek için BOE'ye bakmak yeterli olacakta..diyen yok..:cool:
Ha gerçek anlamda faiz artışlarını yapılıyor zannetmeyin bu arada..
Bir taraftan faiz arttır ,diğer taraftan gevşe gevşeyebildiğin kadar..
Ha sen gevşemezsen gevşeyenler var tabiki..:evil::evil:
Ba baaa babaa buradada AMB teşvik politikasından çıkmaya yönleniyormuşşşşş...kaçın...:wave:Alıntı:
Euro bölgesi ekonomik güveni, Avrupa Merkez Bankası eşi benzeri görülmemiş teşvik politikasından çıkmaya yönelirken son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
Tamam Trump gazı dolarda biraz geri sardıda..hadi buraya kadar normal diyelim..
Yok parite 1.20'ye, olmadı, 1.30'a felan çıkacakmış..yok 1,40'a çıksın..:yahoo:
AB maşallah zıvanadan çıkmışmış..uçanla kaçan kurtuluyormuş..:(
Yahu FED'in faizi 1,25..bu sene bir 0,25 daha ihtimal var..ECB'nin kaç:-0,40..eksi..:)
Peki enflasyon durumları ne..hadi benzer diyelim..fakat ABD'nin enflasyonu daha fazla aşağı meyilli gözüküyor..
Yani reel faizlerden bahsediyorum..:yes:
Şunuda belirtelim özellikle ABD ve sonra Çin olmadan AB ekonomik olarak bir adım dahi atamaz..
Bakmayın siz abartılara..ha trend o tarafa doğruymuş, yada o tarafa doğrultmuşlar..:)Bu kısmını bilemem..
Fakat yalan yalandır, yalandan kim ölmüş..:kahkah:
Carney faiz dediyse o gbp göçer agalar en son 2014 de gbp 1,70 deyken faiz dedi ondan beridir belini doğrultamadı gbp :D
bunların içinde bir tane delikanlı kanada da poloz var usdcad bir ara çıkamıyordu haftalık fincan vardır kulbu kıramayınca faiz hamlesini bir yaptı ortalığı toz duman etti onun harici alayı dansöz gibi mübarekler.
İngiltere faiz artışı konusunda öncü olmaya niyetlendiğinde, eski BOE başkanı Mark Carney'di sanırım, ne faiz artışı ya, parasal genişlemeyi daha arttırmamız lazım gibi bir şeyler söylemişti..kimse takmadı adamı (forumda yazmıştım ama şimdi bulamam)..tabiki görevde olmakla, sorumsuz sorumlu olmak aynı şey değil ama kısaca sentral bankerler ve saz arkadaşları dünyayı istedikleri doğrultuya sokmaya çalışıyorlar diyelim..
Hayvan terli yemiyor artık..bakalım göreceğiz..
15,30 ve son 2,5 aydır ilk yeşil ABD verisi cidden şaşırdım şimdi :D piyasada aptallaştı ne yapacağını veriden sonra hahahaha
Gold 1240 da
japon 112,89 da 113 e dayandı
dxy 4 saatlikte sonunda yukarı bir engulf bar attı ama euro bütün denklem euroda takılıp kalıyor
http://666kb.com/i/dki6ne55mv829qggv.jpg
günlükte tobo hedefinide gördü ama illaki ihlal ediyor sonuçta.