Şu anki rakam pek önemli değil gibi.,
Sabah vadeli açılışında ki rakam önemli şimdi alır alır Sabah long olan kazanmasın diye basar bugün olduğu gibi.
Ama olsun yinede şu anki rakamlar güzel gözüküyor long olan için.
Printable View
Erdoğan: Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz
Her şeye zam döngüsü tam gaz...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurdaki yükselişi bahane ederek fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız.
perakendecilere de yine sopa yolda diye anladım ben...
Dolar sabah 10.96' yı gördü, az önce ise 11.48, yaklaşık gün içinde %5.5' luk bir marj...
Normalde dolar trade etmekten nefret ederim ama, bu marjları birçok U30 kağıdında yakalayamıyorum...
O yüzden dolar trade etmeye başladım...
Akşam seansının olmaması büyük dezavantaj tabi...
Allah şifa versin, iyice kaybetti aklını. Allah sonumuzu hayretsin.
eğer şu anda yaptığın doğruysa neden 20 yıl bekledin..neden 20 yıl boyunca hormonlu byüme ile insanların gözünü boyadın.. şimdi "ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz" diyorsun bunun ne kadar komik olduğunun farkındamısın ?? 20 yıl her şeye sen karar vermişsn şimdi beceriksizlikleri kurtuluş savaşı olarak nitelendiriyorsun..
ne konuşursa konuşsun, dolar yukarı gidiyor..
Oy vermeye devam.. DOLAR 42 TL..de , bekleriz..
2018 de 7 leri gördükten sonra 1 sene boyunca dolar long olanlar cehennem azabı yaşamıştı, dolar 5 lere kadar gerilemişti..
şimdi tarih tekerrür edecek mi? bence zor, 2018 den çok farklı, daha batık bir ekonomi var, rezerv yok, seçimler yaklaşıyor.. doların belli seviyeleri aşağı kıramadan geçirdiği her an konsolidasyonu destekler.. ayrıca fanatik ekonomik görüşler tl den kaçışı özendiriyor..
Bugün yeni faiz politikası resmen ilan edilmiş oldu. Dolar kuru nasıl olacak bakalım.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim anlamadığım hatasını anlamış ama geri vitese atmadan dövizde kısıtlama ile devam edecek.
Bu kurtuluş savaşında dövizinizi altıninizi bozdurun demedi. Böyle bir önemli savaşta bunu demeyince orda killandım
Bugün kapanışta farklı vadelerde 3/10 TOASO shortladım. Baya gitmiş bir ara shortlayanlar vardı. Hisse TL bazında da dolar da bence enflasyon üzerinde bir hareket yaptı.
12F/K 6-7 PD/DD bence fazla. Bu hafta büyük ihtimalle TOASO elektrikli araba hikayesi düşecek piyasaya oradan millete pazarlayacaklar. Sonra da yatırım yapılacak Fabrika yenilenecek hikayesi ile 2 yıl nadasa alacaklar diye düşünüyorum. 100TL ye kadar parça parça SHORT açmayı düşünüyorum.
Siz ne dersiniz?
dikkatli ol, froto nun geldiği yerleri görüyorsun..bu şirketler kchol'ün parçası her zaman bir hikaye bulunur bunlara..
ayrıca tl bazlı short açıyorsan iki kere düşün 6 ay sonra tl bazlı çok ucuz olabilir, ama short açtığın seviyelerin üstünde olabilir.. pozu taşıyamayabilirsin.. bence riskli bir poz..özellikle dolar artışı sırasında..
dolar arttığı sürece endeks short da riskli aslında.. ülkenin diğer riskleri (tahmin edilemez ekonomik kararlar, vesayet rejimi vb) her zaman bir sert satışın gerekçesi olabilir o nedenle dikkatli olmak lazım ama diğer taraftan isterlerse endekste short-squeeze dolar arttığı sürece her gün yapabilirler.. tl bazlı grafiklerle dolar bazlı grafikler çok farklılılaşmaya başladı, başlıca nedeni, dolar/tl deki yüksek tempo..
nutkum tutuk, seyrediyorum sadece.
Dolar 13 15 kopuşa geçmek üzere..
Ben ciddi ciddi bu işin altında başka bir neden mi var diye düşünmeye başladım..
ABD tarafından bi ambargo falan..Yada resmen ipler tamamen koptu da bizi kara listeye mi alacaklar..
Bakın işte biz faiz indirecektik bunlar oyuna geçti ye ön hazırlık mı bunlar..
Resmen saçmalamış bugün kü konuşmasında çünkü ..
Madem cari sorununu çözecektiniz de geçen sene neden 8.60 larda iken dayadınız faizi..
Dolar bazlı X100 şu sıralar 153 usd...
2021 dip =155 usd...
bir haftadır 155 usd üstünde tutmaya çalışıyorlar...
155 usd desdek tutmazsa desdek 125-130 usd civarında (2018-2020 dip seviyeler...)
Hala TLde kalanlar var diye uyarıyor, savaş başladı diyor(2016aralık ayında da demişti) daha ne yapsın.
erbakan döneminde bir ara memura isciye falan %100 zam yapılmış.
o donemi hatırlayan var mi?
nasildi nasil oldu falan
Yahu velevki fiyatlar artmış olsun.
Size ne bize ne.
Buna razı olacaksınız..
Daha beteri iki dudağımın ucunda
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seninkisi anlamsız intihar..
Nokta..
Ulen dolar niye düşsün yav..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benzini dolarla mı alıyonuz benzinlikten hayır Türk Lirası ile eee
Enflasyon yok
Fiyat artışı var..
Bu nedir yahu
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha aşağı zor gibi görüyorum. Artık. Tabi ki açık olmak lazım ama yalan yok full maldayim %70 xles olmak üzere.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reis bugun konusmasinda yurt disi borsalarin balon oldugunuda soyledi . Belediyeler gittikten sonra borsaya doviz islerine fena sardilar . Ince yabanciyi sonrada kendi vatandaslarini tuketti .
Bu arada milletinde epey dovizi var dedi .
Fiyatlar artiyor ama fiyat artis hizi olmadan artiyor. Boyle birsey. Guzelde birsey aslinda.
Arabaya benzin alirken fiyata degil litreye bak diyor. Litre hep ayni benim depo buyumuyor sonucta. Birden aydinlandim ulan.
niye bu kadar çıktıkinin mantıkı bir açıklması varmı, kasa boş , para yok, 128 milyar diyeceksin ama istense bu yavaş yavaş kontrollüde çıkarılabilirdıi, hızlı olarak çıkarıldı...
bunun enflasyon, oy kaybı yapacağını bilmiyormu gayet iyi biliyor.
Bu ay faizi pas geçse doların bu kadar fırlamaycağını bilmiyor mu, gayet iyi biliyor,
bu akşamda gorduk ısteyerek sürüyor,
bende aynı fikirdeyim en azında bir müddet için bu kadar sürme bu yıl için yeter diyecektir..
ikinci round seneye oynayabilir. once 10,2 li rakamlara düşüş, sonra geri yukarı .