miyavlama duydum, birazdan biri pişşşt der, kaçar gider
Printable View
İki tane farklı deprem olmuş.
ilk dprem 5.1 saat 10.42
üç dakka sonra 4.5, aynı yer
coin ocak ayında 16 bin dolar civarıydı şimdi 41 bin dolar civarı.
2047 değerlenmeye devam ediyor.
%8 e kadar gelebilir bence.
https://i.hizliresim.com/3hdeslv.jpg
SPOT, Sanko Menkul Değerler ünvan değişikliğine giderek Bulls Yatırım yapmış!
https://i.hizliresim.com/3pha7vv.PNG
tepeden 10000 basmışken... 886050--886400 aralığını direnç yapabilecek mi bakalım ?
Şimdi pıst 100 12-16 barı arası bu oynaklık devam eder.
kapanış önem arz eder.
kolay gelsin
geçtiğimiz günlerde bir uye SKTAS ı kulis bilgisi olarak yazmıstı kımdı aceba ??
Birileri anlaşmış...
..........
HEDEP aldığı kararla, Büyükşehirler dahil her yerde kendi adaylarıyla seçime girecek….
Gümüş ,altına göre daha agresif hareket eder.. Altın 1 gitse o 2-3 giderdi...
Ons a dikkat etmek lazım bence...
Pek sevimli bir bar değil bu..Geri geldi kırdığı direnci test ediyor ,destek diye düşünenleri de torbaya atmaz umarım..
Tabi uzun vade gram biriktiriyorum, dolar da zaten artacak ,gram da artar diye düşünenlere birşey diyemem...
Ama ben altın yatırımı yapmayı hiç sevemedim.
“Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar PM’de değerlendirilecek.â€
eğilim ortaya çıkmış, değerlendireceklermiş, parti meclisinde.. cenubi şark kurnazı pazarlık ediyo imamoğluyla, daha çok kadro istiyo, bana çantadaki keklik muamelesi yapma diyo
Kontrol matik i önemli desteğinden kaldırdı adamlar.
Viob daki yoğun mesajlar bile yönü gösteriyor genelde kimse yoksa Gogo oluyor
BIST30 listesi belli ama 20 sinde açıklayacaklar.
ALARK, ARCLK Hacim vs halka açık piyasa değerinde geri kaldı. Adaya veda edebilirler. Detaylı incelemek lazım. Bazı kişiler daha düzgün hesaplama yapabiliyor.
Yanlış anlaşılmak istenmem ama Mahallede-çevrenizde gördüğünüz banka müdürleri ODTÜ-BOGAZİÇİ işletme mezunu değiller.Yanından geçmezler.
Kimi jeoloji müh.(Seçil abla jeoloji müh...ve mezun oldıktan 2 sene sonra malum afilli şubeye müdür oluyor) kimisi AÇIK ÖĞRETİM mezunu.Çoğu ekonomiyi bilmez.Standar kredi verme vs. gibi 2 aylık eğitimle o işi normal bir insan rahatlıkla yapar.
Halkımız MÜDÜRRRRRRRR deyinca bir şey sanıyor...:)
Hele belediyelerde bir boş odaya 2 sandelye ,al sana başkanın yeğeni MÜDÜRRRRRRRRR oldu...Ciddiyim.Bizzat şahidim..
Okullardaki müdürlerde öyle çoğunluğu beden ,müzik ,coğrafya ögretmeni vs...ve mevcut sendikaya üye değilsen olamazsın.
Yani YKS de ilk 50.000 e bile giremeyen adam MÜDÜRRRRRRRRRRR olunca zamanla o halini unutur ve kendini İNGİLTERENİN KOLONİ VALİSİ sanır...(Bir DEVLET BAKANININ ifadesidir)
Sen onlara aynada görünen değilde gerçek değerde rahat davrandığında , şaşırırlar..
Çünkü emrindeki yalakalar, aylarca onların enaniyetini okşadığından o enaniyet temelsiz kabarmıştır.(Askerde yüzbaşımız vardı..2 şeyi okşarsan kabarır,derdi)):)
ÜLKEMDEKİ TEMEL SORUN: YETKİLİLERİN BİLGİSİ(EHLİYETİ) YOK,BİLGİLERİNİN DE YETKİSİ YOK. (Ülkemde yıllarca yaşamış bir yabancı antrenörün sözü,gözlemi)
Valla başgan, hedonizm (hazcı) ekolünün en önde gideni olurum.Hatta öyle bir giriş yaparım ki (mizaç müsait) o ekolun müdavimlerinden rolde çalarım...:)
Lakin şu ÖLÜM var ya..beni bitiriyor.O karanlık deliğe bir çare bulmak lazım.Zamanı gelince en sevdiklerini oraya gömüyorsun.Tüm HAZ-GÜVEN kayboluyor.
Bir yönetmen bizi sahneye alıyor.Rol veriyor,zamanı gelince seni alıp başkasını film platosuna gönderiyor.
Teknoloji-bilim gelişse de ayrılık-ölüm-hastalık hiç değişmiyor...
İşte karın doyurmayan dediğimiz dinler, hayattaki en büyük gerçek olan ÖLÜME çareyi-anlamı veriyor..
Alakamız ondan.Yoksa ''TUTMAYIN BENİ ''OLURDU:)
Deprem herifin oyununu bozdu normalde satıp akşam alacaktı bence, vatandaş satmış olabilir.
Bir lokomotife ihtiyaç var.Şöyle primsiz.Yay gibi sıkışmış...
Fed de faiz azaltma hikayesi olduysa,küresel büyüme olacaksa...
11 şehir inşa edilecekse(iştiraki ısdem orada)
EREĞLİYİ ,durumdan vazife çıkarmaya davet ediyorum...:)
Başıma iş almayayım...
Size android telefona deprem uyarısı geldi mi. Bana gelmiş. 15 saniye önce geldi diye tweettera yazmışlar. Ben haberlerden sonra gördüm.
MGROSU 36 dan alıp %20 karla satmıştım...
Anlamadığım hisse 10x olmuş ama ŞİMDİ-BU FİYATTAN öneriliyor.
Güzel kardeşim 40 iken 60 iken 100 iken neredeydiniz?
MGROS belki 500 de olur..Ama bu kadar yükselen hisse düşerse ne olur-gece uyutmaz.
Bir de pd/dd e bakalım...:)
Benim temel mantığım: GÜÇLÜ GURUP(veya yabancı ortaklık) olan hisseyi,kötü bilançoda,yüksek f/k da ama dip fiyatlardan alıp beklemektir...
Ölmeyecek olan bir yarış atını bacağı kırıkken almak lazım(tabi eski performansına kavuşacak mantığıyla)
DOAŞ,TEKNOSA,CRFSA vs....Bunların dipleri güzel fırsatmış.
Abka abinin hissesini sabah sattım sonra aşağıdan yerine koydum. Şuan hacim yapayım diye al sat yapıyorum ama satarken elim titriyor
Abka abinin tarif ettiği hisseyi isim vermeden söyleyeyim. Ekim ayında en fazla net ihracat yapan firma. Firmanın kredi borcu yok. Dolar bazlı dibin aşağısında araştırın bulun
böyle günlerde ilk firar GARAN dan gelir..
PD/DD bakarsak daha kötü.. :)
O zaman 40 PD/DD fiyatlanmış. Şu an 7,80..Şirketin bilançolar düzeldiği için geçmişe göre şu an daha ucuz..
Migros detaylı takip ettiğim ve uzun süreler aralıklı da olsa taşıdığım bir senet olduğu için iyi biliyorum..
O perişan durumundan şu an farklı bir yere evrildi şirket. Yatırım vs de iyi gidiyor..
Ama şu fiyattan 6 ay için mevduat kadar kazandırır mı ? .. Bence kazandırmaz yada riske girmeye değmez..
Mesela Doas ilginç.. Kasım ayı verileri geldi yeni. Aksine satışlar bayağa artmış. Akıl alır gibi değil.. Çünkü orta ve üst segment ..Rasyolara göre hala ucuz ama 2024 2.yarı için almak daha mantıklı olabilir.Faizlerin düştüğü zaman.. TTRAK de çok iyi fırsat verebilir bu dönem ilerisi için..
Teknosa daralma zamanı çok mantıklı belki olmayabilir. Malum harcamalar ciddi olarak düşüyor..
Crfsa yı da izledim sadece ne yazık ki... Hareketi çoğu inan gibi öngörsem de almaya elim gitmedi..
Kısmet bu işler biraz da..
https://i.hizliresim.com/i78o291.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=wNYsMCXHPUQ
DEPREMİ ÖNCEDEN HABER VEREN SİSTEM nasıl çalıştı? | Bu teknoloji hayat kurtarır!
Millet kredi kartına yükleniyor.
Yapı Kredi, Akbank ve Garanti bu işin ekmeğini yer.
Kamular limitleri kolay artırmıyor. Her alışverişin en az %1 i bankalarda kalıyor bence. Olaya sadece mevduat ve kredi faizi ile bakmamakta fayda var.