Aman kuzum petrolü bulmak için sondajı senin kutuya vurmasınlar sonra
Printable View
yine koyverdi, balataları yaktı iblis..
öğleden sonra mazot takviyesi gelir..
Usd bazlı endekste çok ilginç durumlar var
Hedef 49.6 usd civarı gorunuyor
Faal vergi mükellefleri Ocak-Nisan döneminde geçen yıla göre 789 bin arttı
Gelir İdaresi Baskanlığı (GİB) verilerine göre; faal gelir, gelir stopaj,
G.M.S.İ. faal, basit usülde vergilendirilen gelir vergisi faal, kurumlar
vergisi ve KDV mükellef sayıları Nisan sonu itibariyle 789 bin arttı. 2023
yılının Ocak-Nisan aylarında 13 milyon 941 bin olan mükellef sayısı 2024
yılının aynı döneminde 14 milyon 730 bine çıktı.
Mükellef Vergi Türü 2024 2023
Gelir Vergisi 2.508.766 2.397.409
Gelir Stopaj Vergisi 4.010.200 3.813.228
GMSİ 2.633.676 2.381.115
Basit Usulde Vergilendirilen GV 825.062 824.645
Kurumlar Vergisi 1.160.787 1.096.384
Katma Değer Vergisi 3.588.984 3.425.839
Toplam 14729499 13940643
İki şartım var
Biri simsek görevde kalacak
İkincisi sen yazmicaksin
Bak sabah geldin zictin formasyonu eyledin viran
Sen yazarsan surekli hedef 25 usd :kahkah:
Asel 70 e yakındı iddialastin 50 mi 10 a mi ne düştü 10 gunde hala konuşuyorsun:)
Sen özünde borsa çok iyi ben cacigiz diyordum
Şimdi roller değişiyor
Bir şart daha 3 usd alta kaymamasi
Unutmayalım 11 yıl öncesinin usd bazinda yarisindayiz neredeyse
Dayı bu supercycle tam ne oliyir ?
Yeniyir mi ?
Mehdi yola çıktı geliyor
tedirginlik gelen yabancı kalıcı değil .
Serhat BAŞKURT
@SBASKURT_
·
3s
Adam londra'da o/n %26-30 ile hedge oluyor burada ssf ve basket arbitraj yapıp %55'e oynuyor. Maturity risk alan adama %20-25 döviz bazlı kazanç sağlıyoruz. Yabancı geliyor ama gelen yabancı pek istenilen türden değil...
böyle haberler çok
Evet çok haklısın ben ASELS e ilk kez o gün yazdım beni çok fena yakaladın. Bak o zaman sana beni biraz anlayabildiğinde garip gelmeyecek bir yazı yazayım. Bende ASELS de sat tuşu yıllardır kapalı ne kadar daha kapalı kalır Allah bilir. Ben ne iddiası yapmışım senle? ASELS topiğine 7-8 sene içinde 3. gelişim. Son yazmaya başladığım yerin maliyeti 0,72 USD. Orada hani gelip bana giydiren arkadaş vardı ya o da o sıralar sat kurtul modundaydı. İnan bana ASELS fiyatı 70 olmuş 50 olmuş zerre umrumda değil.
Sabah yazdığım yazı bile değil.Artık dayanamadım buradaki bazı arkadaşları Ti ye aldım.
Sana tavsiye her gördüğün sakallıyı deden sanma. Hayırlı bol kazançların olsun.
Oldu ki PİST 100 endeksi 300 USD altına sarktı yaya kalanlara sadece alım fırsatı olur.
Altındaki trade imkanı mükemmel...
her gün 100 pips yakalanıyor oda insana yetiyor...
Dayı maden fiyatları artacak görünüyor bu ne demek araba fiyatlarında artacak bunu gören ereyli aliyor niye maden yapiyirr.
Altın gümüş demir çelik vs dayı bu fiyata şuan arabaya burun kiviranlar bizimde zamanımız gelicik bekleyin Mehdi geldiğinde maden metal vs fiyatlarını.
endeksi taşıyacak havuç kalmadı akşama muhtemelen başkan gelir ziyarete
orada yazanların belli bir kısmı yazdıkları ile aynı pozisyonda değil unutma bunu.
bankalarda nasıl birileri önceden pozisyon aldıysa eregl dede birileri mesala hsbc girişleri mevcut,
temel ne var gitmesi için ama teknik olarak kalkıyorum dedi kalkmadan önce grafınıda topiğine koyduk.
temelci 1 senedir alıyor biz hamallık yapmadık 2 hafta önce girdik birileri bıkıp satacak birileri burada potansiyel var deyip alıcak:)
aklıma geldi orada osisa 4-5 milyon üstü mal vardır önceden tanırım az tahta ile oynar yüklü tahtalara girer
Bu tuprs la ilgili olumsuz birşey duya eden varmı 2 gündür bofa bugun hsbc , unlü satışları var .
bunu fonlamada mı kullanıyorlar hiç bir haber görmedim
şurayı kapatsan ne güzel olur... :)
https://i.hizliresim.com/fwv08fm.png
Şortları kapadım hadi naparsan yap psilik adi pala.... tekrar yukselcek gibi ....
Ben aynı kanıda değilim. özellikle Enflasyon muhasebesi ayağına yan kağıtlarda çok yanlış işlere imza atıldı.Bir gün bunun gereği olur. O kağıtları bulanlarda ihya olur. Bu Yukarıdakilerin bile arasında çok değişik performans yapanlar olacak.Bu gidecek yan kağıtları bulamayanların getirileri piyasanın altında kalır.
hayal edilemeyecek marjlar ile çalışmıştı, şimdi marjlar normalleşiyor. rusyadaki rafinerilerin vurulmasıyla son hareketini yaptı. usd grafikte 7/03/2023-23/06/2023 fibosunun dirence gelmişti, biraz dinlensin sonra duruma bakılır. yabancı rapor da geldi olumsuz.
tl bazlı da 26 eylül - 26 ekim 2023 fibosunun direncine geldi. tam orda raporu saldılar. biraz dinlenince tekrar bakmak lazım.
fibolar için çizgi grafik kullandım bu arada mum grafik değil.
Buna karşın 19 Aralık'ta Türkiye ekonomisine ilişkin "Kredi Görüşü" raporu yayımlayan kuruluş, sıkı parasal duruşun sürdürülmesi durumunda Türkiye'nin kredi notu görünümünün pozitife çevrilebileceğini bildirmişti.
Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak değerlendiriyor.
https://i.hizliresim.com/424fbwi.png
Oyunumda kendime katalizör yaptığım moodys 17 temmuz gözüküyor ama ben not artrımını daha önce haziran içinde yapacağını düşünüyorum.:)seneryom çalışmadı haziranda yapmadı temmuzda 2 artırım yapıp diğer kurumların yanına gelecekdir:)
bakalım seneryom çalışıcak mı
Evet BOFA gelsin DÜN yaptığı gibi 5 milyar mal alsın...Bir kere yapan 2. kere de yapar.:)