Printable View
2025 yılbaşında %43,93 zam yaptıkları damga vergilerine %49 daha zam yapmışlar. Yıl içinde kümülatif %114 zam gelmiş oldu. Hiçbir faaliyeti olmayan kapatamadığınız bir şirketiniz varsa her sene 15900 lira damga vergisi ödeyeceksiniz.
Şimdi yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan 10362 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile
1 Resmi makamlar tarafından gerçek kişilere verilecek silah taşıma müsaade vesikaları (Her yıl için) harç tutarı 15.800,40 TL'den 31.600 TL'ye
2 Bulundurma vesikaları 25.282,70 TL'den 50.565 TL'ye
3 Özel kanuna göre verilecek yivsiz tüfek ruhsatnameleri 611,20 TL'den 1.225 TL'ye
yükseltilmiştir.
Şimdi yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan 10363 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile
1- 18 Gros tonilatoyu geçmeyen gezinti gemilerinde %0 olan ÖTV %8'e
2- Yolcu ve gezinti gemilerinde %0 olan ÖTV %8'e
3- Yatlar, kotralar, tekneler ve gezinti gemilerinde %0 olan ÖTV %8'e
Yükseltildi.
Emlak Vergisini bahane ederek ana konuyu kaçırmayın...
Prof. Dr. Mithat Baydur:
“Ne kadar kötü yönetildiğimize bir örnek; savaştaki Rusya’nın yıllık enflasyonu %12,
Ukrayna savaşta %9,
İsrail savaşta %7 ama
Türkiye’de enflasyon %39”
gerçekten chp yönetiminde ki birkaç belediye hariç düzgün bir yönetim şeklinin olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
keza benim emlak vergisini devletin toplaması gerek dediğim şeyi birkaç ay sonra buradaki chp savunucuları bile chp yöneticilerine hakaret ettiğinde tekrar alıntılayacağım.
En'am 131;
Bu da demektir ki, halkı habersizken, Rab'bin, haksızlıkla ülkeleri helak etme-mektedir.
---------
Ne güzel bir ayet değil mi.
Ekim 2002 den bu yana helak olan bu halkın, şartların ne yöne gideceğinden haberi vardı.
Çünkü Allah, haksızlıkla ülkeleri helak etmez.
Belediye sadece araci emlak vergilerinde toplanan vergilerin buyuk kismi hazineye ve cevre sehircilik bakanligi tapu idaresine gidiyor ve devlet alacaklarina mahsup ediliyor
Dededen nineden altınlar kalmış altın varsa tartıdan eksiğine alıyorlar ziynet ata vs …
Hatta çoğu yer almam diyebiliyor artık bu aralar duyduğum çok oldu .
Tarihe dikkat edin diye uyarmak istedim
2025 2024 farkı değil eski yeni farkı o apayrı birşey
Emlak vergisi belediyeye aittir, sadece % 15 pay ile özel idaresine verilir.
Birileri bizim ülkede hukuk adalet var sanıyor. Bizdeki hukuk sipariş üzerine. Hırsız beraat eder masum hırsızlık cezası alır. Bugün ben CB olsam benim istediğim kararı vermeyen hakim savcı avukatlık bürosunda çalışır. Bizim ülkede kanun bu şekilde işliyor.
Ne pis bir döneme geldik
https://www.sondakika.com/3-sayfa/ha...kani-19020242/
stanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köselerin tahliyesine itiraz etti. 2 gün önce tahliye edilen Köseler evinde yeniden gözaltına alındı. Köseler bir kez daha cezaevine girecek
yahu merak etmeyin
'
emlak vergisinde artis falan olmaz
hickimse zenginlerin faha fazla verecegi vergiyi artirmaz
Buyuksehir bld muhalif partiler aldiktan sonra mevzuati degistirdiler buyuksehirlerde farkli artik gelirin buyuk kismi hazine ve cevre sehir bakanligina gidiyor muhalif
Belediyelere cok cuzi para kaliyor buradan
Boyle zamanlarda üstün zekânı kullanacasuunn ama sende çok nadir rastlanan bir şey daaaa
Çirakliğiii alemde ustaliği pende öğrenecesunn
daaa ..
https://www.instagram.com/reel/DOHbz...ljYTk1ODg3Zg==
Sitede üç aydır eski kapıcı ve emlakçılar yüzünden Suriyeli kardeşlerimizle uğraşıyorum. Kanunlar tam uygulanıyor mu şüphem var bu konuda. Kaçak kalıyorlar. Bir evi bir kişi kiralıyor evde 11 bekar kalıyor. Misafir diye bahane bulur sorsam ama adamlar kocaman bir araba dolusu valizle geldiler. Ev üç aya kalmaz boşalacak diye seviniyorduk. Muhteşem gidecek olanın yerine yenileri geliyor hazır tutulmuş sorunsuz ev. Nasılsa kimsenin de sesi çıkmıyor.
Aynen oyle kamu alanlarinda hayvan beslemek yasaklandi kedi kopek mama vermek yasak artik bi suru valilik basladi yasaklara tabii bahcende ve evinde serbest besleyebilirsin kabahatler kanununa gore ceza kesilecek yine halk ile belediyeleri birbirine dusurecekler
Yassah gardaşim yassah ..
Nedir kardeşim, hayvanlar sokakta, kediler sessiz zararsız köpekler falan ölsün bunlarda rahat etsin, kınıyorum , kınıyoruz..
Kuşlarda tüfekle vurulsun , karincalarda yok edilsin valilik kararıyla , karıncalar da yasaklansın , arı mesela çok zararlı iğnesi var okula giderken çocukları sokuyor , çocuklar çok korkuyor okula gidemiyor , zehirli petekler yapılsın arılar valilik kararıyla öldürulsun .Çocuklar okula rahat rahat gitsin de mi ???
Valilik kararıyla insanlık yassahlansın , insanlığın lüzumu yok , heryere beton dikilsin ve ormanlara bol miktarda laylon poşet atılsın sonra böyle olmuyor denilip bütün ormanlar imara açılsın.
Valilik kararıyla valilik kararıyla ..
Heheheeee çok komik gözümle de güldüm ... Espri dediğin böyle olmalı...
https://www.instagram.com/reel/DNLFh...ljYTk1ODg3Zg==
Piyasada işler tıkır tıkır yürüyor. Oğlum dün bedelli askerliğe gitti. Üç aylık maaşı almadan gitti. Piyasada para yok. Toplamak çok sıkıntılı. Biz alışkınız maaşı üç aylık altı aylık birikerek almaya. Ama evli olup kirada oturanlar kredi borcu olanlar isyan bayrağını çekmiş durumda.
Konya'da maaşı gününde ödeyen fabrika firma yok gibi. En iyi durumda olanlar 5 inde vergileri maaşı 20 sinde veriyor. Çoğu iki üç aylık geriden gidiyor.
Piyasa da para yok denilmesi maaşları geç ödeme , parayı fayize yatıran kurnaz fabrikatörlerden olur 1 ay geciktirse bile kaç kişinin maaşı fayizden çıkar .
Bunlar klasik esnaf oyunları.
Bir şekilde kabul ederim , aynı anda işçi çıkarır ve iş hacmi de gerçekten düşer Eyvallah.
Bunun dışında piyasada para yok lafı tabii ki geleni fayize yatirmaktan ...
Bu ........lari her zaman aynı şekilde konuşur ...
İster italya şampiyon olsun ister Türkşye turnuvanın mvp si vargaas turnuvanın mvp si olur
Yok abi ne faizi. Adamlar kendi arabaları dahil ne var satıyor. Krediler de temerrüte düşerse film kopar. Konya'nın 100-130 km ilçesinden servisle personel getiriyordu. Zincirleme takınca birbirine ya da hesapsız büyüyünce oluyor. Ama köydekilerin aklına inekleri satıp faize yatırmak geliyor artık
Bizim köyde her sürüde Afgan çoban var. Onlara sigorta zorunluluğu ve aldıkları maaş yükselen olduğu için iki katı sigorta primi söylemişler. 35-40 bin çoban 20 bin de sigorta. Bacanak ineklerin okuttu tır aldı. Yakında koyunlar da gider. Ne çiftçilik ne hayvancılık hakı pokunu ödemiyor diyor.
Bir de şap hastalığı var çıktığı an bitiyor sahibi. Köyde tedirginlik var bizim bacanak bıraktıysa diğerleri de bırakmıştır
Bu ulkede sermaye yok servet vardir patronlar kazandiklariyla kendilerine servet yapmislardir o nedenle kendi ceplerinden odemeleri normaldir..
Be herif hafız, Cidde'den Mekke'den ev alır diyorsun ama gidip Londra'dan alıyor.
İngiliz Muhipler Cemiyetinden beri sevgileri sürüyor İngilize.
Eyvallah , tabii ki siz diyorsanız doğrudur, karşısında iddia etmem , bilancolarda enflasyon muhasebesi zarti olduğundan ben hakikaten kim ne satıyor alıyor anlamam , örneğin kasası para dolu x. şirketi bu nedenle zarar yazıyor, öyle dediler .Söyleyen de eften puften adam değil.
Kartonsan büyük firma tabii sektöründe..
Ancak her sektörün de kendi dinamikleri var ..2005 lerde tekstilciler dolar 3 yıldır artmıyor iflas edecez diye bas bas bagirdiginda biri CNBC de" ben hala çok marjları olduğunu düşünüyorum, verimliliği öne alsınlar" felan demişti.Bilmiyorum hatırlayan var mıdır?
......
Bu durumda, Hulasa-i Kelam , MB her halükarda minimum 200 baz puan indirecek gibi gibi ..
Yine de itiraz eden varsa yok indirmez diyen nedenleri ile açıklasın ..
Esnafın genel huyudur, her dönem kazanamıyoruz diye ağlar. Çünkü kazanıyoruz derse önce çalışanlar zam ister, sonra mal aldığı firmalar, eşi, dostu vs hepsi bir şeyler bekler. O yüzden esnaf, ya iş yok der, işlerin çokluğunu saklayamadığında da iş var ama para dönmüyor diye yalan söyler.
Ben yıllardır konut, otomotiv, market, gıda gibi bir çok ürünün piyasasını takip ederim.
Bir örnek vereyim. Antep'ten sipariş verdiğim özel kare baklavanın kilosu geçen yıl 1.050 TL idi, şimdi 1.900 TL . Yıllık zam 81%
Şimdi sorsan ağlamaya başlar girdi maliyetler şu kadar arttı vs vs. Halbuki son bir yılda elektrik, su, un, yağ, şeker, fıstık, işçilik.... hiç birinin maliyeti 81% artmadı. Gelir adaletsizliği öyle bir arttı ki şu anda baklavaya 5.000 TL deseler düşünmeden alacak bir kitler var. Esnaf son 4 yılda 4 değil 44 köşe oldu.
Dogrudur ayrica nakit odeme aldigi icin tahsil ettigi kdv devlete odemiyor gelir vergisi ve kurumlar vergisi de cabasi fis fatura kesilmediginden