Originally Posted by
Turnike
Bankacılık euro bazında 2008 krizi dibinde bu yüzden tepki alımı var ama yabancı hala çatır çatır mal veriyor bankalarda,
garan'ı bu sefer global menkul kıymetler aracılığıyla veriyorlar, önceki 130milyon lota ek 13,16 temmuz ve bugün 36milyon lot daha mal satışı var bir fon acayip mal boşaltıyor, ilk giriş ücreti 50binUSD olan, senelik 25bin dolar ekran parası ödenen bloomberg ekranına sahip yatırımcı hangi fonun mal boşlattığını görür ama nedense bloomberght tv de bu ekranı hiç göstermediler. Eğer blackrock adlı fon satıyorsa halimiz bitmiştir.(ABD fonudur)
Arada alan yabancı hayalperestlerde var tabi ama nette bu malın yüzde70'ini yerli yatırımcıya tıktılar.
Bir aracı kurum müdürü, 7,40 tan aldım, 7 den aldım resmen kilitlediler nasıl olur nasıl olur diyordu. Adam çökmüştü resmen. Ne kadarlık aldıysa artık.
Bu arada bankalar çok ucuz diyip 9,40'tan garan aldıran, aldım ben diye tv de konuşan ekonomistede selamlar olsun. Sen o pozisyona geleceksin de benim okuduğumu bilançolardan okumayacaksın, ülkenin gidişinden okuyamayacaksın. Rezillik.
Halkbankası içinde bu şekilde konuşup topiğin şu anda ağlama duvarına dönmesine sebep olan o ve diğer ekonomistlerin için diyecek tek kelimem yok.